פלצנות לשמה
אח, כל אחד חושב שהוא המציא את הגלגל. "בואו, חבר´ה, אני אסביר לכם מה זה בלוג. יצרתי עשר קטגוריות, כי עשר הוא מספר עגול ויפה, ועכשיו אני אחלק את כולם לנישות קטנות ואשים כל אחד בצנצנת יפה עם פורמלין ואדביק תווית עם שם על הצנצנת. חוץ מזה, בואו אני אגיד לכם מה זה באמת בלוג ומי שלא מסכים אתי שילך לעמוד בפינה." כבר אמרו חז"לינו - גיב מי א פאקינג ברייק! (עד שבאו תלמידיהם ואמרו להם, רבותינו, הגיע זמן קרית שמע של שחרית) התחלתי לקרוא את הפוסט של יאיר בחשש קל שמא פלצנות יתר לפני, ומיד התאמתו חששותי: 1. הבלוג הטפיל ידווח לכם מה כדאי (לדעתו האובייקטיבית, אלא מה) לקרוא - יאיר מביא לנו בהפוכה, עם נסיון שובב לציניות. כן, מותק. אנחנו כבר יודעים שבלוגים הם לא עניין אובייקטיבי. כל המלצה שמישהו נותן, לטוב ולרע, היא עניין סובייקטיבי. יופי, אתה שנון לאללה. 2. למה ההפרדה בין בלוג "מה קרה לי היום", "בלוג חיי האהבה" ו-"בלוג חרא לי ומר לי"? כולם הם בדיוק אותו הדבר: בלוגים יומנאיים. זה שחרא לך ומר לך כי לא קורה לך כלום אף פעם ואין לך חיי אהבה, זה כבר סיפור אחר. 3. כי כמה אפשר לדבר על אקטואליה כשכל מטרת הבלוגוספירה זה לברוח קצת לצד - סליחה? פספסתי את פגישת ההכוונה שהגדירה את מטרות הבלוגוספירה? מישהו שלח איזה מזכר שלא הגיע אלי? או אם לצטט את חנה מרון: "למה לא מספרים לי שום דבר בבית הזה?" אז אולי עבורך מטרת הבלוגוספירה היא לברוח קצת לצד. זה לא אומר שכולנו רוצים לברוח מהמציאות. יש בינינו כאלה שדווקא רוצים להתמודד איתה, אבל זה כמובן הופך אותנו לטרחנים, ארכאים וחסרי רוח. חוצפן. 4. בלוג כישרון... לעיתים מוחמץ, מכיוון שחוטא את המטרה האמיתית של בלוג - אנא ממך, הו בורא הבלוג הכל יכול, בוא וספר לנו בני התמותה הפשוטים מהי מטרתו האמיתית של הבלוג. דווקא חשבנו שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים לעשות עם הבלוגים שלנו, אבל מסתבר שטעינו. בחייאת, בוא תסביר לנו למה אנחנו כל כך טועים ולמה רק אתה יודע את האמת. אנחנו לא באמת אשמים, אתה יודע. אנחנו בסך הכל תינוקות שנשבּוּ. אני יכול להמשיך, אבל אני חושב שאתם מבינים את הרעיון. ואם נמשיך בחלוקה לצנצנות פורמלין נוסח יאיר: ישנם שני סוגי פלצנים בעולם - פלצנים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם, ופלצנים שבאמת יודעים יותר טוב מכולם. אני משאיר לקוראים את ההחלטה לאיזו קטגוריה משתייך יאיר. (ולתוהים - אני מגיב כאן ולא אצל יאיר בגלל מגבלת אלף התווים)