פרקים נבחרים-28.9.02-15.9.02

שלינקה

New member
10 סוגי הבלוגים... / יאיר22

זה פרק נבחר לדעתי בעיקר בגלל שהוא עוסק בנושא שכולנו מתעניינים בו... כך כותב יאיר22 מchez yair22: 10 סוגי הבלוגים או : מיפוי הבלוגוספירה אחת ולתמיד כן. הפתעה. עברתי השבוע, עקב היותי עסוק, על 80 בלוגים בישראבלוג ומיינתי. הגעתי למסקנה שקיימים 10 סוגים של בלוגים. רק 10 סוגים שכוללים את הכל מכל. ומכיוון שטלי ביטלה הערב בגלל שהרגישה רע (לו רק ידעה כמה רע אני מרגיש..) החלטתי שזו העת וזה הרגע לפרסם את ממצאי הסקר המקיף ביותר שנעשה על הבלוגוספירה (או שביל הבלוג, או הבלוגמוס מה שתרצו) להלן הסוגים: 1) בלוג טפיל. בלוג זה ידווח על הבלוגים האחרים. הוא ניזון מאינטריגות חסרות חן של יחסי בלוג לבלוג, בלוגר לבלוגר, ובלוגים עם העולם החיצון. הבלוג הטפיל ידווח לכם מה כדאי (לדעתו האובייקטיבית, אלא מה) לקרוא, מי עשה רע למי, וישתדל לריב עם כמה שיותר בלוגים (כי מזה הוא ניזון). לסיכום: טבלואיד אמריקני זול במתכונת וירטואלית. 2) בלוג ´מה קרה לי היום´. בלוג שמתעד את החיים, עוקב אחר נימים קטנים ודקים של זמננו על היקום. לפעמים מתיש ומייגע, כי הפוקוס הוא על כותב הבלוג והעולם הסובב אותו. נוטה להיות אגוצנטרליסטי או יומרני או שניהם (ע"ע הבלוג הזה, יחי הביקורת העצמית). יתפקד היטב עם בלוג מסוג שלוש וארבע תתי בלוג: ´מה קרה לי היום בבית הספר / בעבודה / בדרך לשטיפת האוטו´ 3) בלוג חיי האהבה. היום הייתי עם זאת וזרקתי את זאת. אני בודד, אני חולה על בחורה מדהימה שלא מתייחסת אלי וכן הלאה. כמו רומן רומנטי, עם קצת דוקומנטציה וקצת פיקציה, בשילוב מעורר יצרים (אקסיביסיוניסטיים, אבל הרי כולנו בני אדם). 4) בלוג חדשות. ידווח ברוגז או בסאטירה על חדשות, כתבות, ארועי המדינה והיקום כולו. ידווח על מרד צרכנים, מהפיכת פועלים, תנועת המרד נגד גרביוני פנינה רוזנבלום. נוטה להיות טרחני, ארכאי (אחרי יומיים) ויוותר בד"כ חסר רוח (כי כמה אפשר לדבר על אקטואליה כשכל מטרת הבלוגוספירה זה לברוח קצת לצד) 5) בלוג כשרון. קומיקס, שירה, אומנות בגרוש, לשם הריגוש. שירים עצובים מהמגירה, הפניות לגלריות וירטואליות של יוצרים, או בקיצור: הקולטורה פוגשת את הכתב. לעיתים מוחמץ, מכיוון שחוטא את המטרה האמיתית של בלוג. לעיתים חגיגה של כשרון לא ממוסחר. לסיכוםף תלוי מאד במידת הכשרון של הבלוגר. 6) בלוג במקרה. אופס במקרה הגעתי לפה, אין לי מושג מה זה, הנה אני כותב שני עדכונים, וגמרנו. מתעדכן מדי שנה או חד פעמית וזהו. מה שנקרא: בלוני ניסוי. לסיכום: לרוב משעשעים כמו שפורמייקה יפה במטבח. תת בלוג: מבקש הסברים מה זה ישראבלוג, הלו, מישהו? 7) בלוגים נסיוניים. לכאן נכנסים רעיונות חדשים כמו: בואו נכתוב בלוג בהמשכים, בואו נדווח על חיי הבגידה הירטואלית שלנו בבני הזוג, בואו נכתוב בלוג שהוא תסריט לסרט מתח, בואו נעשה בלוג שכולו מחווה לאות א´ בשמות פרטיים בשפה העברית. לסיכום: אחרי שהבנתם את הרעיון, ממצה את עצמו אחרי שבוע. תת בלוג: בלוג מעקב אחרי הילד שעומד להוולד. הורים לראשונה, שגם זה ניסוי לכשעצמו. 8) בלוג שינה. כמו כדורי שינה, מתפקד על תקן פורק לחצים כדי לחלום חלומות יותר טובים. יעודכן באופן מאד ספורדי, בשעות מאד ספורדיות (מחצות עד 6 בבוקר). יתחיל במילים: אני לא יכול להרדם, או: התעוררתי מחלום מסוייט.. לסיכום: פוטנציאל להגיע לרמות ביזאר משוגעות. 9) בלוג ספורט/תמסורות. יחי הקבוצה כך וכך. בד"כ בני עשרה, או כפורום בין קבוצת אנשים שעובדת על פצצת הגרעין של טג´יקיסטן ובמקרה חיפשה מקום להתנחל. יכלול הודעות כמו ´היום ניצחנו את ספורטינג איסטנבול 2:0´ או לחילופין ´מערכת זיד-1-3-אר-פי-2 החלה לפעול, נע לשפוך שלושה ק"ג אר-פי-3-ז-ב לתוך מיכל פי-4´. לסיכום: מעניין אפילו פחות מ´הערב עם יענקלה לאן´. 10) חרא ומר לי, ואתם תסבלו במקומי! בלוגי דכאון, ייסורים, בלוג שיגרום לממחטה שבידך להיות יותר רטובה מהכנרת. חולי סרטן, איידס ושאר מחלות ממאירות ידווחו מדי יום ממיטת בית החולים, הקרנות, היד שנגדעה. בקיצור, אי אר בגרסת אבי ביטר. דמעות, דמעות, ייסורים וכאב. לסיכום: מר, מר הוא העולם, אכזר, אכזר הוא הגורל. תת בלוג: בלוג הרס עצמי. עוד כך וכך ימים עד שאני קופץ מהחלון, תספרו איתי.. ובכן... עתה נותר רק לשייך.. לאיזה קטגוריה נופל הבלוג שלכם?

Count Zero

New member
פלצנות לשמה

אח, כל אחד חושב שהוא המציא את הגלגל. "בואו, חבר´ה, אני אסביר לכם מה זה בלוג. יצרתי עשר קטגוריות, כי עשר הוא מספר עגול ויפה, ועכשיו אני אחלק את כולם לנישות קטנות ואשים כל אחד בצנצנת יפה עם פורמלין ואדביק תווית עם שם על הצנצנת. חוץ מזה, בואו אני אגיד לכם מה זה באמת בלוג ומי שלא מסכים אתי שילך לעמוד בפינה." כבר אמרו חז"לינו - גיב מי א פאקינג ברייק! (עד שבאו תלמידיהם ואמרו להם, רבותינו, הגיע זמן קרית שמע של שחרית) התחלתי לקרוא את הפוסט של יאיר בחשש קל שמא פלצנות יתר לפני, ומיד התאמתו חששותי: 1. הבלוג הטפיל ידווח לכם מה כדאי (לדעתו האובייקטיבית, אלא מה) לקרוא - יאיר מביא לנו בהפוכה, עם נסיון שובב לציניות. כן, מותק. אנחנו כבר יודעים שבלוגים הם לא עניין אובייקטיבי. כל המלצה שמישהו נותן, לטוב ולרע, היא עניין סובייקטיבי. יופי, אתה שנון לאללה. 2. למה ההפרדה בין בלוג "מה קרה לי היום", "בלוג חיי האהבה" ו-"בלוג חרא לי ומר לי"? כולם הם בדיוק אותו הדבר: בלוגים יומנאיים. זה שחרא לך ומר לך כי לא קורה לך כלום אף פעם ואין לך חיי אהבה, זה כבר סיפור אחר. 3. כי כמה אפשר לדבר על אקטואליה כשכל מטרת הבלוגוספירה זה לברוח קצת לצד - סליחה? פספסתי את פגישת ההכוונה שהגדירה את מטרות הבלוגוספירה? מישהו שלח איזה מזכר שלא הגיע אלי? או אם לצטט את חנה מרון: "למה לא מספרים לי שום דבר בבית הזה?" אז אולי עבורך מטרת הבלוגוספירה היא לברוח קצת לצד. זה לא אומר שכולנו רוצים לברוח מהמציאות. יש בינינו כאלה שדווקא רוצים להתמודד איתה, אבל זה כמובן הופך אותנו לטרחנים, ארכאים וחסרי רוח. חוצפן. 4. בלוג כישרון... לעיתים מוחמץ, מכיוון שחוטא את המטרה האמיתית של בלוג - אנא ממך, הו בורא הבלוג הכל יכול, בוא וספר לנו בני התמותה הפשוטים מהי מטרתו האמיתית של הבלוג. דווקא חשבנו שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים לעשות עם הבלוגים שלנו, אבל מסתבר שטעינו. בחייאת, בוא תסביר לנו למה אנחנו כל כך טועים ולמה רק אתה יודע את האמת. אנחנו לא באמת אשמים, אתה יודע. אנחנו בסך הכל תינוקות שנשבּוּ. אני יכול להמשיך, אבל אני חושב שאתם מבינים את הרעיון. ואם נמשיך בחלוקה לצנצנות פורמלין נוסח יאיר: ישנם שני סוגי פלצנים בעולם - פלצנים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם, ופלצנים שבאמת יודעים יותר טוב מכולם. אני משאיר לקוראים את ההחלטה לאיזו קטגוריה משתייך יאיר. (ולתוהים - אני מגיב כאן ולא אצל יאיר בגלל מגבלת אלף התווים)

ננסק

New member
...ואתה טוען שיאיר פלצן?

"כן, מותק. אנחנו כבר יודעים שבלוגים הם לא עניין אובייקטיבי. כל המלצה שמישהו נותן, לטוב ולרע, היא עניין סובייקטיבי." ...וזה לא תקף גם להודעות פורום? בחייך, תן לאיש -לדבר-! אתה סותם לו את הפה כאילו -אתה- סמכות מספר אחת בנושא "מיון בלוגים". אתה רוצה לשלול את הלגיטימיות שלו כ"מקצוען"? (לא שהוא טוען לזה בכלל) סבבה. אל תעשה זאת על ידי הפיכתך ל"מקצוען" בעצמך. התגובה שלך ארוכה ומתוחכמת, ומאוד לא לעניין. למה יאיר חילק את הבלוגוספירה ל-10 הגדרות? סתם ככה, כי בא לו, וזה מגניב. אנשים אוהבים לחלק ולהגדיר דברים. ואישית די נהנתי לקרוא את זה, ואני מסכים עם ההגדרות, באופן כללי. אפשר שלא להסכים איתם, אבל אתה ממש -מתקיף- ומעליב אותו ללא הפסק, ובשיטתיות, וזה ממש לא לעניין!

Count Zero

New member
ויקומו המלפפונים ויכו את הגנן../images/Emo70.gif

ראשית, לא סתמתי לאף אחד את הפה. יש הבדל גדול בין ביקורת וסתימת פיות. מישהו צריך רענון בשיעורי הבנת הנקרא? שנית, לא זכור לי שהגדרתי את עצמי כמקצוען בנושא "מיון הבלוגים", בניגוד ליאיר ידידנו. שלישית, זה ועוד איך תקף גם להודעות פורום. כל המלצה (או ביקורת) שאני נחשף לה, אני לוקח בעירבון מוגבל, מכיוון שתמיד ישנה הטייה אישית (תחומי עניין שונים, סגנון כתיבה שונה, אינטרסים סמויים וכו´). אני לא מתיימר להיות "מקצוען" בנושא הבלוגים (יש חיה כזאת בכלל?), אבל מותר לי לבקר חלוקות "מקצועניות" שאנשים אחרים עושים. וכמובן, אתה צריך לקחת את הביקורת שלי בעירבון מוגבל, כי גם היא עניין סובייקטיבי. אה, ואם הנימה השולטת בפוסט היתה צינית ופוגעת, הרי זה משום שהוא היה המשך ישיר לפוסט של יאיר עצמו, שבחר לנסח את דבריו באותה הנימה.

למעלה