פרק 311 - "משוטטים"

דון גל

New member
../images/Emo41.gif פרק 311 - "משוטטים" ../images/Emo41.gif

תקציר: . . . . . . . . . . . דאץ` עד לווידויו המצמרר של רוצח ואנס הזקנות הסדרתי; לורן ממשיכה לנהל רומן עם ויק; בנו של ויק נוהג באלימות בבית הספר ומאיימים לסלקו, כשבינתיים עולה החשש שגם אחותו היא אוטיסטית; ויק ואנשיו חושפים רשת הלבנת כספים בעלת השפעה רבה בעולם הפשע. הדון.

הרשה לי לתקן אותך

הפרק הכי טוב עד עכשיו ביחד עם הפרק משבוע שעבר והסוף עם החתול... וואו איזה סוף אכזרי האנס השתלט על מוחו ונפשו ולדעתי כל פרק יהיה יותר טוב מקודמו ואין סוף לפרשיות מארה ואמא שלה ויק ממשיך לשכב עם השוטרת - לדעתי יגמר לא טוב והשיא עכשיו עם דאץ' פשוט סידרה מדהימה

דון גל

New member
א. את גדולה.... ../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ב. הוא התכוון הפוך על הפוך: את אמרת "פרק טוב" והוא אמר "זה והקודם היו הפרקים הכי טובים של העונה/סדרה." כאילו תיקון למטרת הדגשה... הדון.

תיקון

לא ניסחתי את ההודעה כמו שצריך. התכוונתי לומר שלדעתי זה לא סתם פרק טוב אלא הפרק הכי טוב שהיה העונה הזאת יחד עם הפרק הקודם.

דון גל

New member
הסדרה הזאת מפתיעה אותי כל פעם

מחדש... איזה פרק מבריק! פתיחה מצוינת, עלילה סבוכה שסוגרת קצוות ופותחת חדשים, הצצה לעומק מוחו של פסיכופת וסיום מעולה וכל כך מצמרר... כל פרק של הסדרה הזאת מוכיח מחדש שהיא הדבר הכי טוב בטלויזה! הדון.

כל הקטע איתו הוא שהוא לא פסיכופט...

שהוא בנאדם רגיל עם נטייה מסוימת לרצח ואונס, כמו שהוא הסביר לדאץ' במהלך כל הפרק.

פרק מדהים!!!

הקטעים עם האנס (במיוחד הקטע האחרון בין דאץ' לבינו), היו מדהימים! הקטע שדאץ' אמר לו "את פניו של אלוהים" והאנס אומר לו "לא" היה פשוט קורע. היה עצוב לראות את ויק שומע את הדברים על בתו (לדעתי היא לא אוטיסטית, אלא פשוט מחקה את אחיה). אמא של מארה מעצבנת בטירוף (גם מצחיקה). קלודט מעצבנת. הסוף מפחיד, היה פשוט מצמרר לראות את דאץ' עושה את זה (אבל זה קטע אדיר בסדרה, תסריט מצויין), מממ די מפחיד לחשוב מה יהיה עם דאץ' בהמשך (נקווה שיתעשת).

דון גל

New member
דאץ' הוא לפי דעתי ה"דמות בלש" הטוב

ביותר שראיתי אי פעם. כל חקירה שלו נמשכת עד שכל העדויות והרעיונות נחקרים. הוא יסודי וקפדן, הוא חושב מחוץ לריבוע והוא חכם. כל הקטע עם החתול היה לפי דעתי משהו שהוא עשה בשביל להבין את הטיפוס של הרוצח יותר טוב, בשביל שבפעם הבאה הוא לא יזדקק ל"דוחות חניה." אין שמץ של רוע בדאץ'. איך יכול להיות במישהו שקוראים לו וואגאנבאך?
הדון.

אני לחלוטין לא מסכים איתך

אולי דאץ יסודי וקפדן אבל הוא שרוט על כל הראש מה חניקה של חתול תעזור לו פעם הבאה שיהיו מקרי אונס? כמו שאמרתי הבן-אדם מוקסם מדמותו של האנס ואני לא יתפלא אם דאץ בעצמו ירצח ויאנוס בהמשך. ודרך אגב אישתו של האנס רצתה לעזור - ודאץ' ניפנף אותה. ככה לא מתנהג בלש.

דון גל

New member
../images/Emo35.gifאני מדבר על דאץ' לאורך כל הסדרה,

אבל גם הנקודה עם החתול, כמה שהיא לא אורטודוקסית, אני עדיין חושב שהמטרה היתה להבין את ה"לקוחות" שלו יותר טוב. ואשתו של האנס: לא ראיתי שהיא כל כך רצתה לעזור... ובמה היא היתה יכולה לעזור? הוא כבר תפס אותו... זכותך לא להסכים, אבל תן דוגמאות לאיך דאץ' לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך... הדון.

דאץ' ואישתו של האנס

בטח שמת לב שאחרי כמה זמן נפל לאישתו של האנס האסימון והיא אמרה לדאץ' שישאל את בעלה איך היא תחיה עכשיו ומה היא אמורה לעשות? הרי כל החיים שלה השתנו בגלל בעלה. ולאחר מכן היא רצתה לכתוב מכתב למשפחות הקורבנות או אפילו ללכת לתרום לאיזו אגודה למען נפגעות אונס או משהו כזה. אבל דאץ' אמר שהוא לא יכול לעזור. נו באמת. הוא יכל להפנות אותה לאיזה מרכז תקיפה מינית או משהו כזה. לגבי דאץ' : אולי הוא בלש מבריק ויסודי. אבל רואים שיש לו איזה שריטה ועכשיו ברור שהבן-אדם חולה נפש. ותהיה בטוח שזו לא פעם אחרונה שהוא יחנוק חתולים. הימור שלי: דאץ' מזדהה לחלוטין עם דמות האנס. או שהוא יחקה אותו או שהוא יעזור לו לברוח. כמו שאמרתי הכל אפשרי בסידרה הזאת.

דון גל

New member
אומרים ש"בשביל לתפוס פושע, חייבים

להפוך לאחד." קשה לי לראות דמות מוסרית כמו דאץ' עוברת לDark Side, אבל כמו שאתה אומר, בעולם האמיתי הכל יכול להיות, ואיזה סדרה משקפת את העולם האמיתי יותר טוב מ"המגן?" לגבי אשתו של האנס, הפניה שלה למרכז נפגעות זה בקושי עבודה לבלש. אני התכוונתי שהוא בלש טוב בקטע של "פותר פשעים" ו"תופס פושעים"... הדון.

דאץ' דמות מוסרית?

אולי עד הפרק הזה. אבל עכשיו יש למישהו ספק בכלל שמדובר באדם מעורער בנפשו? ושכחת איך הוא חיפש באינטרנט חומרים אחרי פורנוגרפיית ילדים והיה בפאניקה שלא ימצאו את הלפ-טופ שלו? ודרך אגב דיברתי על הסידרה, לא על החיים האמיתיים ועדיין עם כל הכבוד זו רק סידרת טלוייזיה ולא החיים האמיתיים.

דון גל

New member
כן, לי יש ספק. בצה"ל המון שנים היו

מתאמנים בסכינאות על שקי ברזנט עם חתול בפנים. זה אומר שהחיילים הם לא מוסריים? זאת היתה דרך להרגיל את החיילים לדם והרג. וזה דומה למה שדאץ' עושה, הוא מנסה להתחבר לחוויה של הרוצח... אותו דבר היה עם הפורנוגרפית ילדים. הוא לוקח את העבודה שלו ברצינות, ואפילו מוכן לסכן את המוניטין שלו בשביל להוריד פושעים, במיוחד פושעי מין מהרחוב. הוא לא מעורער בנפשו יותר ממני או ממך. הדון.

תשובה לדון גל

אף פעם לא שמעתי על כך שבצה"ל היו מתאמנים בסכינאות על שקים עם חתול בפנים. ואם כן אז זה מעשה ברברי ואכזרי. ואת המפקד שנתן את הפקודה לעשות כזה דבר הייתי שם במאסר עולם. אבל זה נושא לפורום אחר. ממש לא ברור לי איך אתה או מישהו אחר בכלל יכולים את מה שדאץ' עשה. שום תירוץ שבעולם לא מצדיק חניקה של חתול. הרי גם אם הוא יחנוק עוד מאה חתולים זה לא יעזור בכלום. ומה יהיה השלב הבא? אולי הוא גם יאנוס וירצח זקנות? הרי גם כאן הוא צריך להיכנס לדמות של האנס לא? ומה אז תגידו? שדאץ' עשה זאת כדי ללכוד את האנס הבא אם יהיה? תקרא לדאץ' איך שאתה רוצה. מבחינתי הוא איבד את כל האהדה שהייתה לי אליו. הבן-אדם פסיכופט. ותזכור מה אמרתי לך. זה רק יתחיל עם החתול ויגמר עם בני-אדם כי כמו שאמרתי בסידרה המדהימה הזאת הכל אפשרי.

דון גל

New member
שאלה רצינית: באופן היפוטתי לחלוטין,

אם חניקת החתול כן היתה עוזרת לדאץ' לתפוס פושע אנס/רוצח אחד, האם זה גם לא היה מצדיק את זה? זכור, שאלה היפוטתית שמניח שיש הוכחה שהחניקה של החתול כן עזרה לו! זה דבר שמבחינתך עדיין לא יצדיק את המעשה? הדון.

אכן שאלה היפותאטית

מה זה משחק בכאילו? שאלה לחלוטין לא רלוונטית - ודמיונית לחלוטין לכן אין טעם בכלל להשיב עליה. וחוץ מזה למה לחנוק חתול? שדאץ' יחנוק נשים זקנות. ככה בכלל הוא יכול לשחזר את מעשיו של האנס דון היקר אתה משנה נושא - אני מדבר על אופיו השנוי במחלוקת של דאץ' ואתה עובר לנושא של החתולים. בוא אני ישאל אותך: האם דאץ' שפוי בעיניך? וגם אם נניח לצורך הויכוח שחניקת החתול אכן הייתה מסייעת לקידום החקירה, להזכירך האנס כבר נתפס וגם אם האנס לא היה נתפס - אין שום הצדקה למעשה כזה. דאץ' הוא פסיכופת במדי בלש זה הכל. ותזכור מה שאמרתי - זה לא יגמר בחתולים.

דון גל

New member
חשבתי שאנחנו דנים פה בתוכנית

טלויזיה, לא רבים למי יש סולם יותר גדול. מזל טוב, ניצחת...
הדון.

למעלה