פתיון - צדפות

../images/Emo41.gif פתיון - צדפות ../images/Emo35.gif

אהלן חברים, אני בדיוק משוטט לי בפורום רשת הדיג הישן, סתם לנוסטלגיה ואולי אלמד משהו חדש, ונתקלתי בהודעה שמדברת על פתיון צדפות, שזה הזכיר לי משהו שרציתי לשאול כבר זמן רב: מישהו מכם ניסה את הפתיון הנ"ל ? חבר שלי ניסה איזה יום, כשלא היו לא אכילות בכלל (ברידינג), ואיך שהוא שם את הצדפה על הקרס, בנג בנג בנג אכילות מטורפות אבל לא נתפסו על הקרס. רציתי לדעת אם למישהו מכם יש נסיון עם הצדפות האלה ומה הדרך הכי טובה להוריד אותם מהסלע ?

joko7

New member
ובכן ניר, הצדפות הן המאכל הטבעי

והמועדף של הסרגוס,ניסיתי אותן והסרגוס אכן טורף אותן אבל זה לא דבר קל לעקור אותן מהסלעים, השתמשתי לשם כך במברג גדול ובפטיש,אחרי שתצליח לעקור אחת מבלי לרסק אותה לחתיכות אתה ממש תתפלא כיצד הסרגוס מצליח,הן קשות ודבוקות חזק לסלעים.

אנסה צדפות בפעם הבאה -

אולי נוציא כמה סרגוסים בגדלים יפים, ניתן לו ארוחת גורמה. ואני אחפש איזו סכין חדה שאוכל להשתמש בה... נדמה לי שמה שיש לי בתיק לא יעשה את העבודה (מספריים ופלייר-אולר כזה). תודה.

ניסיתי

יתרון גדול - הצדפות מחזיקות חזק על הקרס. חיסרון - לא תפסתי כלום חוץ מסרטן ענק. איך להוריד אותן? עם סכין. אין דרך אחרת. ברגע שאתה נוגע בצדפה היא נצמדת לסלע בלי חשבון. והיא גם מתאימה בדיוק לצורת הסלע. אתה צריך סכין עם שפיץ דק שאותו אתה תוקע בין הסלע לצדפה, ואז מסובב את הסכין. זה מרים ומפריד את הצדפה מהסלע בקלות. אגב, אני מדבר על "צלחיות". אותן צדפות שטוחות שצמודות לסלעים.

piranhafish

New member
צדפות

הצדפות ממש יעילות לדעתי יותר מגמברי . אתה לא חייב להוציא את הצדפות האלה שנדבקות לסלעים לך לחוף ותחפש אותם על החול. לאחר סערה יש מלא כאלה על החוף מספיק כדי לאסוף כמה דליים .

helpmeplz

New member
צדפות...

כשהייתי בדולפינריום לא מזמן, ראיתי מישהו מוציא אותם מהסלעים בהמונים, הוא השתמש בסכין מטבח גמיש (לדעתי יותר טוב עם אולר).

על החוף ?

עוד לא ראיתי אף פעם, בהליכותיי על החוף, צדפות עם הרכיכה בתוכן, ששוכבות להן על החוף... אני אסתכל שוב בפעם הבאה.

piranhafish

New member
צדפות

כן ניתן למצא הרבה כאלה, צריך לחפש צדפות שנראות "מלאות" (מורכבות מ2 חלקים) , אתה פותח אותם ומוציא מהם את הבשר . יכול להיות שזה גם תלוי במיקום החוף אני יודע שפה בקריות יש מלא .

אה ! אני יודע על מה אתה מדבר.

ראיתי באמת לא מעט צדפות כאלה על החוף: צדפות ממש, סגורות, מורכבות מ-2 חלקים. לא ניסיתי לפתוח אותם. אני דיברתי על צדפות אחרות, פתוחות (מורכבות מחלק אחד), שצמודות בהמוניהן לסלעים המעט רטובים של המזח/שובר/מה שלא יהיה.

חץ הכסף

New member
צדפות "כובע סיני"

להסרת הצדפה השתמש בסכין עם להב לא מחודד ולא חד, כלומר עגול וקהה. אל תגע בצדפה כי אז היא "מבינה" שאיזשהו דג מנסה לאכול אותה וכדי להשרד היא נצמדת חזק מאוד לסלע וקשה יותר לנתק אותה. כאשר לא נוגעים בה, הצדפה משאירה רווח בין ה"בית שלה" (הצדף) לסלע, רווח זה מאפשר לה לקלוט מזון ממי הים. צדפות המוצאות עצמן על סלע יבש כתוצאה מירידת מפלס המים בשפל -נצמדות לסלע בחוזקה על מנת לשמור על הלחות עד לעליית המים בגהות. הכנס את להב הסכין בין הסלע לצדפה והכנס אותה לכלי המכיל מעט מי ים, אסוף לך מספר צדפות בגודל מתאים לגודל הקרס בה הנך משתמש. אסוף צדפות בודדות כי תמיד תוכל למצוא עוד. אם נשארו לך מספר צדפות בגמר הדיג, החזר אותן למים, שתמשכנה לחיות!,,,) הטיפול בצדפה: אחוז צדפה הפוכה ביד אחת, וביד שניה את הסכין, החדר את הסכין בזהירות בין הצדף (הקשה) לרקמה הבשרנית, כשזווית הסכין בהתאם לזוית הקונוס של הצדף, (הזהר לא לנעוץ את הסכין בכף ידך האוחזת בצדפה) סובב הסכין סביב ובצמוד לצדף עד להפרדת הצדפה (החלק הבשרני)מהצדף, אם עשית זאת בזהירות מספקת תגלה כי בצד הפנימי הבשרני של הצדפה יש קרום שחור עגלגל, זוהי מערכת העיכול ויתר האברים הפנימיים תומכי החיים של הצדפה. השתדל לא לנקב קרום שחור זה כאשר אתה נועץ עת הקרס בבשר הצדפה, הקרום השחור אמנם מתפקע בקלות בין האצבעות אך השתדל לתפור את השוליים הבשרניים של הצדפה, שתיים עד שלוש נעיצות של הקרס יספיקו לאחיזה טובה של פתיון זה בקרס. הקרום השחור מתפקע במים תכולתו תתפשט ועשוייה להזמין את הדגים לפתיון. הכובעון הסיני מחזיק מצויין על הוו ויש לו ייתרון ברור בים גלי וסוער על פני גמבר. לדגים הקטנים קשה לנגוס ממנו חתיכות ולתלוש אותו מהוו, ומשום כך ,כבר אמרתי למעלה, גודל הכובעון הסיני שתבחר להרוג...כגודל הקרס וכגודל הציפיות... החלף מדי פעם את הצדפה שעל הקרס בצדפה טריה, רכה ועסיסית. בין הסלעים תמצא מדי פעם גם את צדפת הארגמן שצורתה קונוס בורגי ומגיעה לגדלים של עד 7 ס"מ. צ. הארגמן ניתקת בקלות מהסלע ביד, אך צריך פטיש או סלע כדי לפצחה. יש להכות בה לא בעוצמה ולפצח גם את ה"שפיץ" ע"מ לשמור על שלמות החלק הבשרני שלה. בשרה קשה במיוחד והדגים הבינוניים מתקשים בלעיסתו.. אולם, M. הארגמן עשויה לשמש פתיון טוב במים עמוקים. מתי להשתמש בהכובעון הסיני? בים סוער ובזרמי מים חזקים, נסה פתיון זה מדי פעם באופן אקראי וכשפתיון אחר לא עובד ובכל פעם שאתה מגיע לים ומגלה שכחת את הגמברי והספידה במקרר... אגב, שים לב כי לחלק של הצדפה הנאחז בסלע יש מעין קרום קשה ועגול, כמו קשקש של דג, אך עבה יותר, סלק קשקש זה בעזרת ציפורן הבוהן והאצבע ותגלה כי אצבעותיך יוכתמו בצבע ארגמני יפה, אל דאגה הצבע הזה יירד במים ובסבון תוך מספר ימים. צדפת הארגמן מוזכרת בתנ"ך וידוע גם כי הפניקים ששכנו לחופי הים התיכון פיתחו סביבה תעשיה גדולה שייצרה את צבע הארגמן לצביעת בדים, חפצים וכד´. שתף אותנו בתוצאות, מצב הים ובאיזה שעות של היממה זה עבד היטב.

../images/Emo127.gif תשובה לדוגמא ../images/Emo70.gif

מודה לך עד מאוד על התשובה המעמיקה והרצינית שנתת, וכיסית את כל שאלותיי בנושא. תודה שוב.

paluta

New member
יש עוד שיטה שעובדת

ישנם על סלעי החוף צדפות ממש קטנות שנראות כמו הלוליניות אלא שצבען כהה (יתכן ואלו הלוליניות בגיל צעיר) שקל להפרידן מהסלעים אני פשוט תוקע אותן בשלמותן עם השריון על קצה הקרס גודלן אינו עולה על 7 מ"מ ואני תוקע את הפתח היכן שהצדפה מציצה בקצה הקרס - זה מחזיק מעמד טוב מאוד ותתפלאו איזה פתיון טוב זה במיוחד לסרגוסים כמובן שאני משתמש בהן רק כאשר אין לי פתיון אחר שכן בכל זאת יש לי מעיין יסורי מצפון על המעשה בהצלחה

BENISE

New member
צדפות

את הצדפות תוריד עם דוקרן היתרון שלו שהוא לא נופל כאשר יש הכילות ולא ניתפס דג בגלל שהדג קטן יחסית למרות שתרגיש משיכה חזקה בגלל שהדג לא בלע את הצדף הוא רק משך שיש לך החילות תמתין כצת את שתבוא המכה החזקה ואז תרים אני הוצתי הרבה מאוד קרסים קדולים בנמל תל אביב אבל רק אם בוס וצמוד לחומה וקרוב לקרקעית אל תנסה לדוג בים שקט ושקוב לא תיתפוס כלום צריך ים קצת גלי אני דג בעיקר בחורף כאשר לא ניתן להוציא תולעים בהצלחה

למעלה