צוות לניהול פורום

צלף

New member
../images/Emo41.gif צוות לניהול פורום ../images/Emo41.gif

בעקבות ההתפטרות של אישי ומה שהוא כתב, וגם על סמך ניסיוני כמנהל אני מציע את ההצעה הבאה: לא יתמנו מנהל יחידי: יתמנו צוות. כמה צריכים להיות בצוות
מינימום שלוש... סיבות לצוות דוקא: 1) העומס לא יפול על אחד או שניים וכך ימנע שחיקה לאורך זמן של המנהלים. 2) לכל אחד יש תכונות ויכולות שבהם הוא חזק, והקמת צוות תאפשר לכל אחד להתרכז בתפקידים שהוא טוב בהם. 3) חברי צוות יהיו מחויבים מבחינה פסיכולוגית לפורום דבר שיעודדם להיום פעילים... 4) ימנע האפקט של "העובד הסוציאלי", כלומר אם יש מנהל יחידי אז הוא הופך לנותן שירותים וזה מעודד פסיביות מצד הגולשים האחרים. 5) לא יהיה צורך למנהלים להיות מרותקים לפורום (כמו במקרה של מנהל בודד). הנני מעונין בתגובות ושאלות על הרעיון הזה, חופשי חופשי בפורום, וכמו כן אני מצפה שמי שמוכן להתנדב ולהיות חבר אפשרי בצוות כזה, שישלח לי מסר, ואני אחכה שבוע ואראה כמה כתבו לי, והאם אפשר להרכיב צוות סביר. כמובן שאשאף להגיע לכמה שיותר אנשים בצוות. מחכה לתגובתכם...

clairvoyance

New member
תגובה -

לגבי היתרון השלישי שציינת (חברי צוות יהיו מחויבים מבחינה פסיכולוגית לפורום דבר שיעודדם להיום פעילים... ): דווקא מחקרים פסיכולוגים מראים שככל שיש יותר אנשים בצוות, כך כל אחד מרגיש פחות "מחוייב" לתרום ולעזור למען מטרה, והרבה פעמים עבודת יחיד עולה על עבודה של קבוצה בגלל סיבה זו.. (אם זאת יש יוצאי דופן) - אך דע לך שיש סכנה בכך.. ופיתרון טוב לפתור זאת - זה ע"י חלוקת תפקידים מוגדרים לכל אחד.. (למשל, אחד אחראי על אירוחים, השני על תחרויות, השלישי על הבאת כותבים נוספים וכו'). לגבי יתרון רביעי: "אפקט עובד סוציאלי" - אני לא חושבת שזאת כזאת בעייה.. משום שהמצב נוצא מכיוון שזה פורום בתפוז ויש כאן הרבה גולשים שבאים עם שאלות טכניים. הסיבה שהגולשים פחות עונים ממנהל הפורום היא שהוא זה שנכנס הכי הרבה לפורום, וזוכה להיות הראשון שעונה. עובדה שכעת, מש one man נכנס פחות, גולשים מנסים לענות לשאלות.. (כולל One man). ומחינה פרקטית: לפי הזכור לי (נדמה לי שזה עלה בפורום נוער לקויי שמיעה) תפוס לא נותן אפשרות של יותר מ 2 מנהלים, אבל יכול להיות שאני טועה.. ולגבי הרעיון באופן כללי - כמו תמיד, זה מאוד תלוי מי יהיה מנהל הפורום, לא משנה אם מדובר באדם אחד או מספר אנשים. ובכלל - אני באמת לא חושבת שיש עוד מה לשפר מעבר לעבודה שכל מנהלי הפורמים עשו, בסופו של דבר מי שקובע את אופי הפורום "היומיומי" (ולא ה"אירועים המיוחדים") אלו ה"כותבים מן השורה", ומסיבות רבות שהעלו כבר בעבר, אני חושבת שהמצב לא יכול להשתנות בהרבה. אך יכול להיות הבחלט שאני טועה, ונבואתי הם נבואות זעם שרק מפריעות. אז, אם יהיו אנשים שמוכנים ללכת עם הרעיון שלך - בהצלחה !

צלף

New member
נקודות למחשבה

הבעיה הקריטית שבגללה העלתי את רעיון הצוות היא שנראה לי שמיצנו את האפשרות של מנהל יחיד או צמד לפורום עברו שלוש שבועות מאז שאישי התפטר, ואף אחד לא הציע את מועמדותו. בשביל להיות מנהל פורום יחיד צריך להקדיש זמן ומשאבים אישיים, ומטבע הדברים מי שמוכן להקדיש זמן לפורום זה אנשים שזמנם בידם, בעבר מנהלי פורום שהתחילו ויסדו את הפורמים לחרשים כמו דני מיכאלי, אלישי פורון ועידו רושינק היו סטודנטים בשלב הזה דאז של חייהם, ואחרי כן שעברו לעולם המעשה לא נמצא מחזור חדש של מנהלי פורום. בסופו דבר אכלוסיית כבדי שמיעה (שהירידה בשמיעה שלהם מספיק גדולה כדי להיהפך לזהות) או חרשים (שמשתמשים באינטרנט לתיקשורת) היא קטנה, ולא סביר שימצא משוגע לדבר שיהיה מוכן להקדיש את המאמץ להיות מנהל יחיד, וגם אם ימצא אחד כמו עידו רושינק (שהקדיש שנתיים לפורום) בסך הכל דחינו את הבעייה לאחרי שישחק... המודול של צוות מנהלים נועד להקל מי שמתלבט וקשה לו לקחת את התפקיד בגלל ההתחיביות שכרוכות בכך, כיוון שבצוות המחויביות יהיו קטנות בהכרח, וזה גם מתאים למצבם האישי של רוב הגולשים שעסוקים בחייהם בפרטים ומבקרים פה מפעם לפעם (נגיד פעם ביממה...)
העלת את הנקודה שבצוות אנשים מרגישים פחות מחויבים מאשר מנהל יחיד, אפשר לפתור כמו שהצעת של רשימה של תפקידים מוגדרים לכל חבר צוות, כך שכל חבר צוות ירגיש שזה כמו הביבי שלו, וכמובן תוך עזרה של שאר חברי הצוות. אני מקוה בהמשך לגבש איזה הצעה לתפקידים מוגדרים שכל אחד מהגולשים יוכל למצוא את הפינה שלו...
העובד הסוציאלי - נכון אחד הדברים שהפתיעו אותי במהלך שלושת השבועות שהפורום נשאר פעיל ושוקק חיים, זה נותן נקודה למחשבה שאולי פעילות יתר של מנהלים (בכתיבת הודעות בפורום) מדכאת את הגולשים האחרים, אבל יתכן מאוד שכאשר יהיו שלוש או ארבע או חמש מנהלים (שלא בהכרח יהיו בצבע כחול) ההבדל בינם ובין הגולשים ישטשטש מאוד...
לגבי ההגבלה של תפוז על שניים בלבד - זה צריך לברר עם תפוז, אולי תפוז יהיו מוכנים לחרוג מהכלל שקבעו לעצמם (ונדמה לי שראיתי פורום בתפוז עם יותר משני מנהלים), ואם לא אז האפשרות (שמועדפת בעיני) שיהיה רק אחד או שני שמות משתמשים מיוחדים לניהול (כחולים), כאשר הסיסמאות ידועים רק לחברי הצוות, והשימוש בשמות הללו יהיה רק לצורך כתיבת הודעות בנושאי ניהול או לצורך עידכון קישורים וניהול ההודעות בפורום וכדומה. האפשרות השניה גם תגרום שצוות המנהלים לא יראה מרוחק מציבור הגולשים, הכותבים מהשורה לא ירגישו פחות מחויבות לפורום.

0ne Man

New member
אני חושב שזה רעיון לא רע!

כי כך העומס של ניהול הפורום יתחלק בין מנהלי הפורום, אם זה על ידי חלוקת תפקידים או על ידי חלוקת הימים לניהול (כלומר לכל מנהל יהיה יום קבוע שבו הוא יהיה "אחראי" על ניהול הפורום). אני חושב שחשוב מאד למנות צוות מנהלים רענן, שיפיח רוח חיים בפורום, וגם ידאג לשמור על רמה הולמת של הכתיבה בפורום. בהצלחה לצלף, יוזם הרעיון!

miss1s

New member
אחלה רעיון

חבל שאין לי מספיק ניסיון וידע בתחום כדי לעזור

סליחה...

זוכרים שהמלצתי לא מזמן על כחמישה אנשים שינהלות את הפורום? טוב שצלף לוקח את הרעיון שלי ודוחף אותו קדימה. חבל שאינני יודעת לעשות הקישור להודעה שכתבתי אז בקשר לנ"ל, אך הרוב בוודאי כבר יודעים על מה כתבתי.

ani Hayehida

New member
אולי תסבירו לי...

מה זה הביטוי הזה "סיטואציה חירשת"? אני יודעת שאתם חירשים, אבל הסיטואציה??? ומה, אני נמצאת בסיטואציה "כבדת שמיעה"??? O-:

צלף

New member
סיטואציה == מצב

הוא טוען שבהרבה מצבים חרשות זה יתרון. למשל בסופרמרקט שעושים קניות, כל שתי דקות אומרים ברמקול פרסומת מעצבנת, אני סוגר את המכשירים, וקונה בדממה מוחלטת ובשקט בלי הפרעה, וכיף לי...

ani Hayehida

New member
לא לזלזל באינטליגנציה שלנו, פליז!

למה אתה תמיד מסביר דברים מובנים מאליהם? האם כבודו סבור שאיני מכירה את המילה סיטואציה? קודם כל הוא כתב "סיטוויציה" בעשר שגיאות. שנית, קראתי את המשפט הנ"ל כך: "בהרבה סיטואציות חירשות, זה יתרון"... הבנת את זה, ברוך? פסיק קטן משנה את כל ההיסטוריה, ואילו כתב את המשפט עם פסיק קטנצ'יק כזה במקום הנכון, ובנוסף מתנסח כהלכה, הייתי קוראת ומבינה אותו כראוי. הנה איך: "בהרבה סיטואציות, חירשות היא יתרון". גם להתבטא כהלכה - בכתב ובע"פ - צריך ללמוד.

צלף

New member
מסכים, אבל לא צריך להעיר על שגיעות

ללקויי שמיעה, אלא אם כן הם מבקשים את זה... בוא נגיד לקוי שמיעה מצוי אין לו בעיה לשחזר מילים ומשפטים ממה שהוא שמע, למרות שצליל פה או מילה שמה חסירה ולא נשמעה, אז גם בקריאת משפט פגום מבחינה דיקדוקית אנחנו יכולים להבין למה הכונה, ואין צורך להעיר. במיוחד שיש לקויי שמיעה שלא ניחנו בזיכרון חזותי גבוהה, שזה הדרך היחידה ללמוד איך לכתוב כהלכה (אחרי שנתיב למידה דרך השמיעה חסום בפנינו).

כיסוף

New member
אמממ.... ככה וככה

לפעמים שגיאות רואים שזה נובע מהקלדה או אולי גם בגלל שגיאות עצמן מי שקורא יכול לאבחן אם השגיאה היא מכוונת או באמת שגיאה כשגיאת ניסוח או כתיב. מי שרוצה לתקן את עצמו עושה זאת בשרשור נוסף. למרות שאני לא תמיד מתקנת כי כל אחד שיבין איך שנוח לו. אבל לדעתי ההערה שלך לא צריך להעיר על שגיאות. אמממממ לא בדיוק במקום הרבה פעמים יצא לי לתקן אותך גם בתכתובת וגם כשהאזנתי לך ותקנתי אותך לפחות בשמיעה שככה לא אומרים ותגיד את זה נכון
. יצא לפעמים שתיקנת את עצמך. לדעתי טוב לשמוע כיצד נאמרת המילה כמו שהיא צריכה להיאמר ולתקן אותה לא יזיק ולא צריך להכנס למגננה.

צלף

New member
כיסוף, לך ולאחרים אני מרשה לתקן לי

שגיאות, אבל למשל אני אישית לא מתקן לגולשים פה (ואם אני עושה זה רק בפרטי) בגלל הרגישות...

למעלה