צריכה את עזרתכם... אז ככה ....

../images/Emo41.gif צריכה את עזרתכם... אז ככה ....

הבעלול שלי הודיע לי שמחר (יששששששששששששש) הוא יגיע הביתה מהמילואים לשבת... ונורא בא לי להכין לו משהו..... הוא מאוד אוהב כבד... שניצל וגם דברים מתוקים..... צריכה מתכונים ורעיונות.... אבלללללללל יש מגבלות.. אין לי תנור... תודה מראש
 

kisses

New member
כבד עוף עם פטריות

כבד עוף עם פטריות מתכון של רות אוליבר, גליון 121 1/2 ק"ג כבדי עוף, נקיים ומיובשים 50 גרם חמאה או מרגרינה 1 כף שמן 2 בצלים, פרוסים 1 סלסלת שמפיניון טריות וקטנות 1/2 כוס יין לבן יבש מלח ופלפל שחור, טחון טרי 1 כפית טרגון יבש, או חופן עלים קצוצים . במחבת ממיסים חמאה עם שמן. מטגנים את הכבדים 2 דקות מכל צד, מעבירים לכלי אחר. 2. באותה מחבת מטגנים את הבצלים עד הזהבה מוסיפים פטריות, יין ,מלח , פלפל וטרגון. מבשלים עוד 5-4 דקות ומגישים ליד קוסקוס או אורז. מתכון ל - 4-6 מנות
 

kisses

New member
סלט כבד עוף חם של שתי גברות שמנות

סלט כבד עוף חם של שתי גברות שמנות 225 גרם כבד עוף 300 מ"ל יין לבן 10 גרגירי פלפל שחור 1 שן שום, מעוכה 1 עלה דפנה עלי חסה מסוגים שונים שטופים, מיובשים וקרועים 1 כף שמן זית 4 כפות חומץ בלסמי 3 כפות שמנת מתוקה (יש פרווה של ריץ) + מנקים את הכבד ומשרים אותו במרינדה של יין, שום, פלפל ועלה דפנה כחצי שעה. + מוציאים את הכבד מהמרינדה ומייבשים אותו. שומרים את המרינדה. חותכים את הכבד לחתיכות קטנות, מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכבד 3 דקות תוך כדי ערבוב. + מוציאים את הכבד מהמחבת ושומרים במקום חם. מוסיפים למחבת חומץ בלסמי, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד למחצית מכמות הנוזלים. מוסיפים 3 כפות מנוזלי המרינדה, מבשלים 2-1 דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את השמנת ומערבבים. + מסדרים את עלי החסה בצלחות, מסדרים עליהם את חתיכות הכבד ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד.
 

אתי@

New member
יודעת להכין אורז לבן פשוט?

אם כן, אז 2 רעיונות: 1. בחנויות תבלינים יש תבלינים משגעים לאורז, שכל מה שצריך זה להוסיף אותם לאורז עם המים ולבשל כרגיל. 2. טיפה יותר עבודה אבל התוצאה משובחת: אורז עם שמיר, תירס וצנוברים ****************************** רכיבים: אורז לבן פשוט מוכן צרור שמיר קצוץ דק (אני השתמשתי בפטרוזיליה כי זה מה שאנחנו אוהבים) מעט כוסברה קצוצה דק, לאוהבים (לא אוהבים, לא השתמשתי) תירס סנפרוסט גרגרים פטריות פוריצ´יני מושרות במים חמים (עם שמפיניון יצא מצוין גם כן) שמן זית לטיגון מלח, פלפל שחור גרוסטרי, שום קצוץ בצל קצוץ דק דק חופן נדיב של צנוברים קלויים קלות במחבת אופן הכנה: מטגנים בשמן את הבצל, השום עד הזהבה מוסיפים התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים שאר החומרים חוץ מהאורז והצנוברים מטגנים על אש נמוכה 5 דקות מוסיפים לאורז ומקשטים מעל בצנוברים מגישים ליד מנה בשרית
 
תודה בנות.... ההחלטה היא כזו יוכן

כבד עוף עם פטריות. ואורז עם ירקות.... לקינוח כדורי שוקולד.... תודה תודה תודה
 
למעלה