צריכה עצה...

../images/Emo41.gifצריכה עצה...

הגשתי מועמדות לרפואה לירושלים ולתל אביב ונכון לרגע זה אני בהמתנה בירושלים ועם סכם של 735.5 בתל אביב. האמת היא שאני לא הכי מודאגת בקשר לתל אביב כי אני מאמינה שהסכם ירד בנקודה וחצי ואפילו יותר... הדאגה שלי היא ירושלים- אם אני מתקבלת, הכל מושלם ונהדר ואני הולכת ללמוד בירושלים, אבל אם אני לא מתקבלת אני אצטרך לעבור את המבחן בפיזיקה של אונ' ת"א..לאור העובדה שאני לומדת לבד והמוח שלי לא נולד ללימוד פיזיקה, יכול להיות שאני לא אעבור את המבחן ואז וואלה!!-אני לא הולכת ללמוד רפואה השנה. הבנתי אתמול שהשנה אני חייבת ללמוד בכל מקרה- כי אני פשוט לא מסוגלת לעסוק עוד שנה במשהו שלא מעניין אותי ולא תורם לי בשום צורה(חוץ מכסף)..והכי חשוב-כיוון שרק הדיקן המזדיין של ירושלים וזה של תל אביב יודעים איך הקבלה לרפואה תהייה שנה הבאה, מה שאומר שגדלים הסיכויים שאני לא אתקבל גם בשנה הבאה. בטח הם מתכננים להוסיף גם מבחני ניתוח גופות למועמדים תוך כדי ריקוד סלסה לוהט. בכל אופן נניח ואני לא מתקבלת אני אלך על עדיפות שנייה בירושלים-רוקחות. אבל הנה ה"קאצ'"- הגעתי למסקנה שאני ממש לא רוצה רוקחות ורוצה להחליף את העדיפות השניה שלי (תודה לאל שהבחור הנחמד במדור הרישום בי-ם אמר שזה אפשרי). עכשיו אני תוהה- האם כדאי ללכת ללמוד כימיה, שזה מקצוע שאני מאוד מתחברת אליו ואוהבת אותו או ללמוד מדעי הרפואה הבסיסיים? אני יודעת שהתשובות יהיו ללכת על פי מה שהכי מוצא חן בעיניי אבל אני דווקא מתעניינת מבחינת אפשרויות לעתיד: מבחינת מדעי הרפואה ,האם ניתן אחרי שלוש שנים לנסות להתקבל לרפואה מבלי להתחיל משנה א' וואם לא אז מה בכלל אפשר לעשות עם התואר הזה בעתיד? (מבחינת כימיה אני מתארת לעצמי שאני אמצא מה לעשות עם זה הלאה...אולי). וכמובן, אם למישהו יש רעיונות יותר טובים משלי, אני פתוחה להצעות
נ.ב אם לא עוברים את המבחן בפיזיקה (ועד כמה שאני זוכרת "עובר" זה בסביבות ה-60) יש אפשרות בכל זאת ללכת ללמוד בת"א? להשלים משהו מאוחר יותר? טנקס :)

mitzipitzi1

New member
לא הבנתי

כל הסיפור של עדיפות שניה וכו' זה בגלל שאת חוששת שתיכשלי בפיזיקה????? וובכן, את לא... אם תלמדי- למה שתיכשלי?? מי ישמע איזה קורס קשה... ולא - אני ממש לא אדם שנולד לפיזיקה - אני אפילו ממש ממש לא מתחברת לזה - ובקושי הבנתי משהו - אבל אני עדיין חושבת שזה קורס אידיוטי, שאפשר לעבור - וגם בציון טוב - גם בלי להבין! אם זו הסיבה שלך לדחות בשנה את לימודי הרפואה, תחשבי שוב... פשוט תשקיעי, ותצליחי... אם הגעת לסכם כזה, גם את הקורס המסכן הזה את יכולה לעשות... בהצלחה

kontsy

New member
../images/Emo45.gif

הקורס הזה הוא על חומר של תיכון! את הולכת ללמוד רפואה, שזה ללא ספק מקצוע מאתגר ללמוד. הקורס מבוא בפיזיקה זה לא מה שמפחיד כאן
להשקיע ולעבור.

פיזיקה-../images/Emo190.gif

כן,כל הסיפור הוא בגלל פיזיקה. יכול להיות שאני באמת חוששת יותר מדי מהמבחן אבל זה בעיקר כי אני לא יודעת מה יהיה בו-איזה תרגילים, איזה חומר (לא ממש עוזר לי החומר שהם רשמו כי זה המון חומר, אני לא אספיק ללמוד את תורת הקוונטים או מה שזה לא יהיה) ואת הרמה. נכון לעכשיו אני לומדת מספר של קורס פיזיקה באו"פ , שהוא ספר שנועד מראש ללימוד עצמי ככה שהוא די נחמד.. וגם לא הכי מעודד אותי שמתוך 30 תרגילים אני מצליחה לפתור את עשרת הראשונים הקלים... אם בכל זאת אפשר בתור "גיבוי", אם את יודעת כמובן, תשובה על השאלות שלי... אנד אניווי-טנקס

natalysh

New member
השם ישמור

אחת ולתמיד, תבינו, תכוונו את האנטנות - מי שהתקבל לרפואה - הקורסים הזעירים של פיזיקה/כימיה/מתמטיקה/Whatever לא יהיו אלה שימנעו ממנו להיות רופא!

Y a n i B

New member
הבנתי ששנה הבאה הקבלה שלי בטוחה

האם יש סיכוי שבגלל שאני חלש בפיזיקה ובטח לא אצליח לעבור את המיונים שלהם לא אוכל להגשים את חלומי משחר ילדותי, זה שבכל פעם שמזכירים את שמו אני מצחקק כמו ילדה קטנה שתפסו אותה עושה פיפי מאחורי עץ - ולהתקבל ללימודי רפואה בארץ הקודש, היא א"י? תודה יניב

אין שום סיבה...

לבוא בגישה שלך- אני בסה"כ לא הכי יודעת מה המתכונת של הקורס (שאני בכלל לא עושה) ושל המבחן וזה מה שגרם לי לחשוב על אלטרנטיבות... there is no such thing as בטוח ככה שלא משנה כמה הוצאתי בבגרויות או בפסיכו וכל הקראפ הזה, תמיד יכול להיות שאני לא אצליח במבחן הזה. אני לא באתי בגישה של "אמאלה, אני בטוח אכשל , מה אני אעשה? לא יקחו אותי ללמוד רפואה בלה בלה בלה " שמצדיקה תגובה מהסוג שלך (כי כן, במקרה הזה יכול להיות שגם אני הייתי מגיבה ככה). במקרה והדבר הקטן הזה שהוא מבחן בפיזיקה יהיה מה שימנע ממני ללמוד השנה רפואה (עד כמה שזה נשמע פתטי.. כן, כן, גם בעיניי זה נראה פתטי!) אני רוצה לדעת מה האופציות שלי. זה מספיק טוב בשבילך?

mitzipitzi1

New member
תראי, גם אם תעברי את פיזיקה ותתחילי

בלימודים, יש חשש שתכשלי במבחנים. במס' כשלונות גם תועפי מהלימודים. אז לפני כל מבחן תתחילי לשקול אופציות? תתחילי להירשם לעדיפויות אחרות? לא. תלמדי ותשקיעי, וכך תמנעי מכשלונות. כמו במשך כל שנות הלימודי, וכך גם עכשיו. אין לך בכלל מה לשקול לימודים בחוג אחר מהסיבה הזו - אלא אם רפואה אינה באמת המטרה שלך. אם כן, זו השקעה תמידית עם סיכון, שמתחילה בדיוק עכשיו- בקורס לפיזיקה.

בדיוק כמו שאמרת-

ללמוד ולהשקיע ולהמנע מכשלונות. אף אחד ובהחלט לא אני יתחיל לשקול אופציות אחרי כל מבחן. אני בהחלט מתכוונת להשקיע וללמוד למבחן, בדיוק כמו שעשיתי בכל הבגרויות והפסיכומטרי וזה השתלם לי. השאלות שלי באו ממקום של חוסר ידע על המבחן ולא ממקום של פאניקה או חוסר חשק להשקיע. מה שאני לא מבינה זה מה ההבדל בין אלה שלא יתקבלו כי תחסר להם נקודה בסכם לבין אלה שלא יתקבלו כי הם לא הצליחו לעבור מבחן מטומטם בפיזיקה- למה את לא אומרת לכל מי שנמצא בהמתנה באחת האוניברסיטאות וחסרות לו נק' לציון הקבלה להפסיק לחשוב על אופציות במקרה והם לא יתקבלו????

mitzipitzi1

New member
כי אין קשר בין הדברים

אחרי שעמדת בסכם המבוקש ובמו"ר כבר התקבלת. עכשיו מתחילים המבחנים, והראשון מביניהם הוא פיזיקה. כבר התקבלת. מעכשיו עליך לעמוד בהצלחה בכל מבחן, כולל פיזיקה. זהו.

mitzipitzi1

New member
סליחה, עכשיו שמתי לב שלא התקבלת עוד

אבל אני מאמינה שתתקבלי. לכן, תתחילי לחרוש ויהיה בסדר. זו באמת פאניקה מיותרת, המבחן מטופש לחלוטין.

עוד לא התקבלתי..

אבל למרות זאת הסכם בינתיים לא מדאיג אותי כי חסרות לי נקודה וחצי..(מקווה לטוב) לא באתי לריב על הדקויות האלה (כמו שאמרתי בתגובה כרגע), בסה"כ כן הבנתי שהמבחן הזה הוא לא משהו נוראי גם לכאלה שלא למדו פיזיקה אף פעם אבל אני מניחה שמותר שיהיו לי ספקות. לא?

דווקא הרגיע אותי כל מה שנאמר

בהודעות הנ"ל כי הבנתי שהמבחן הוא לא מה שחשבתי.. אני מבינה שמה שכתבת היה גם במטרה להרגיע אבל יש דרכים שונות לומר את אותו הדבר. בכל אופן, תודה לך על הניסיון לעזור.. (נו הרד פילינגס איי הופ.)

.....

ממש לא, המבחן בפיזיקה הוא חלק מדרישות קבלה, כל עוד לא עברתי אותו, לא התקבלתי. (אם להיכנס לפרטים-אני לא עושה את הקורס ככה שזה לא נחשב כ"חלק מהלימודים" או מה שזה לא יהיה שאת חושבת עליו.) אני לא רואה כל טעם להמשיך להתעסק בפרטים הקטנים האלה של האם התקבלתי כבר ועכשיו אני צריכה להשקיע או שאני צריכה להשקיע כדי להתקבל..

kontsy

New member
שלחתי לך הודעה

אבל בלי קשר, נראה לי שמה שהכי מלחיץ זה שאת לא יודעת מה יהיה בדיוק החומר של הקורס וסגנון השאלות במבחן. אם את רוצה אין לי בעיה להעביר לך סיכומים ושאלות שיתנו לנו בקורס. בהצלחה!

תראי, עם תואר ראשון במדעים אין הרבה

מה לעשות, חוץ מלהמשיך לתואר שני. תיאורטית תוכלי להתקבל לרפואה עם כל אחד מהתארים האלה, בתנאי שהממוצע שלך יהיה גבוה מספיק כמובן. גם בקבלה לתואר שני מה שחשוב זה הממוצע ופחות התואר הספציפי. אם ההתלבטות היא בין כימיה למדעי הרפואה, זה תלוי לאן תרצי להמשיך בתואר שני, כי יכול להיות שתצטרכי לעשות השלמות כלשהן אם התואר השני לא יהיה בדיוק בתחום של התואר הראשון. משהו שכדאי שתקחי בחשבון זה שבתואר בכימיה לומדים פיסיקה ברמה גבוהה יותר משלומדים במדעי הרפואה, וגם לא מעט חדו"א. זה פחות או יותר מה שאני יודעת על הנושא, אבל באמת שאין לך מה לדאוג לגבי הקורס פיסיקה הזה, עוד לא שמעתי על מישהו שלא עבר אותו.

../images/Emo67.gif

האמת היא שאני בכלל לא עושה אותו אלא לומדת לבד כי בעיקרון למדתי בעצמי כבר את כל מכניקה אז אני רואה שזה די מיותר לעשות אותו. בעצמי שמעתי פעם או פעמיים שהקורס והמבחן יותר קלים מהבגרות אבל רציתי לוודא עם אנשים שמבינים עניין מה הרמה האמיתית.. בקשר לפיזיקה בתואר בכימיה-מבחינתי זה לא אחד מהשיקולים שלי בבחירת תחום הלימוד.. טנקס. *אני לא מחפשת להתקבל שוב לרפואה בעוד כמה שנים עם אחד מהתארים-מבחינת ציונים למזלי אין לי מה לדאוג..הבעיה שלי היא שהראיון שלי בי-ם לא היה בדיוק כליל השלמות...

dimiorr

New member
עזרה בפיסיקה

באמת שאין לך מה לדאוג כמו שכבר נאמר כאן. לגבי התכוננות למבחן - אפשר להעביר באימייל למי שרוצה מצגות ותרגילים מהקורסים פיזיקה א' ו-ב' של מדעי החיים בשביל הלמידה והתרגול, אבל אני לא בטוח אם זה לא רמה קצת יותר גבוהה של חומר מהקורס קיץ (אושרית? מה נראה לך?). בנוסף, בשביל מי שאין לו גישה לספריה במהלך הקורס, יש לי את מכניקה ואת גלים ואופטיקה של יורם אשל ועוד שני ספרים של חשמל ומגנטיות אם את או מישהו אחר מעוניין ללוות אותם. עכשיו רק נשאר לפתור את השאלה עתיקת היומין - physics זה עם ז' או ס' בעברית?

למעלה