קריסת מערך המילואים

ניר נגר

New member
../images/Emo41.gif קריסת מערך המילואים ../images/Emo41.gif

א' חזר שלשום הביתה אחרי חודש בג'נין עם החלטה: בפעם הבא הוא כבר ימצא דרך להתחמק * סיפור יוצא דופן? ממש לא * ממצאי צוות מיוחד, שבחן לעומק את מערך המילואים בצה''ל לקראת כנס הרצליה לחוסן לאומי, מתריע מפני התמוטטות מוחלטת * ''זה לא טבעי שאנשים ירגישו שהם הפראיירים היחידים ובכל זאת ימשיכו להגיע'', אומר ראש הצוות אלוף (מיל') גדעון שפר. אי אפשר להסתיר תחת המרצפות את האמת! מערך המילואים בסכנה! החבר'ה המרומי האולימפוס מתחילים להתעורר...כולי תקווה שהמסקנות הנכונות כל כך (קראתי את הכתבה בשקיקה תוך שאני מניד בראשי חחחח) יגיעו לאוזניים הנכונות והמעשים הנכונים כל כך יקרמו עור וגידים...

ניר נגר

New member
אנחנו ממש לא רחוקים משם...

וכשזה יקרא גורלנו וגורל המדינה יהיה רע ומר...

טל ר

New member
לאחר עשורים של התעלמות והזנחה

לאחר עשורים של התעלמות מחיילי המילואים ותרומתם, עשורים בהם התייחסו לחיילי המילואים כאל קוץ בישבן, ולשרות המילואים עצמו כמס שהאזרח משלם למדינה (אך מס זה הוטל בצורה לא שוויונית), מגלה כעת צה"ל שאת החשבון בעבור הזנחה זו הוא עומד לשלם בקרוב בריבית דריבית. השרות במילואים הינו חובה משמעותית, ויש לתגמל את המשרתים בהתאם. אם השרות במילואים כבר אינו אוניברסלי (והוא אף אינו קרוב לכך), על המשרתים לקבל הטבות משמעותיות מהמדינה, שתגדלנה עפ"י מספר ימי המילואים. בנוסף לכך, יש לשפר משמעותית את תנאי השרות במילואים וההתחשבות בחיילים בקביעות מועדי המילואים ובשיבוצם. טל.

joelx

New member
אומץ לדבר

מפליא אותי שהדבר הזה עוד עושה חדשות , המערכת הצבאית בהוראת הפוליטקאים מוכנה להשתיק את כל הבעיות עם המילואימניקים רק שלא יעשו כותרות. לא רוצה לבוא לעשות מילואים לא נורא , יש לנו כמה חברה שממש אוהבים את זה (דתיים לאומיים , מתנחלים , וסתם פראיירים). מה שמרגיז שהמון אזרחים הפסיקו לשרת במילואים בכל דרך אפשרית אבל לא מצאו את האומץ לעמוד זקופים ולהגיד: אני לא משרת בשטחים, אני לא נכנס לערים הפליסטיניות בתור כובש עם נשק. במקום זה מצאו לעצמם בעיות בריאותיות או כל סיבה אחרת רק לא לקראו לילד בשמו וכשהמספרים האמיתיים היו יוצאים לפוליטיקאים שלנו היו רודות הרגליים

פשוט כי כבר נימאס שאנחנו פראירים

שרק תורמים ובולעים צפרדעים והפולטיקאים נותנים לנו סטירות לחי במקום לשפר את התנאים(ולארק בנושא המילואים) ועוד אבל כמו מרד הטייסים בזמנו לפעמים מבינים רק כוח וכניראה דיבורים לא עושה כלום לאף אחד

ניר נגר

New member
אנחנו בשלב הדיבורים, אבל אתה

צודק, יגיע השלב שנפסיק לדבר ונתחיל לעשות, השלב הזה קרוב מאוד לדעתי

ניר נגר

New member
רוב המשתמטים לא באים

משכבת מסרבי הכיבוש, אלה הם באים מכל גווני הפוליטיקה...פשוט נשבר להם לתרום למדינה שלא מוקירה ושומרת על זכויותיהם... בעניין הסירוב לשלרת בשטחים, אני חושב שמדובר בחבורת לוזרים, שבורחים מעימותים מבקום לעמוד על רגליהם ולנסות להילחם באותם שטחים באנשים \ חיילים שמקלקלים את שמו הטוב של צה"ל ושמה של מדינת ישראל... אי אפשר להשפיע רק עם הצהרות ומרחוק

ido1973

New member
זה ממש אני

קראתי את הכתבה והרגשתי כמו אותו בחור שיתעוררו שם למעלה ומהר

למעלה