ראיון עם "המתנחל של אולמרט"

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif ראיון עם "המתנחל של אולמרט"

"משנקין שלחו אותנו לשטחים, ואם הם רוצים - נחזור" עתניאל שנלר, "המתנחל של אולמרט", מודע לאפשרות שדווקא "קדימה" תבצע פינוי התנחלויות, אך מסביר: "אם ממשלת ישראל תחליט שהאינטרס הלאומי הוא להתנתק מחלקים ביהודה ובשומרון, אזי אנחנו נתנתק. גם אם מדובר בביתי שלי, כי בעיניי שלמות הציבור הישראלי חשובה לא פחות משלמות הארץ". ויש לו גם ניתוח מקורי לעליית החמאס: בתנאים מסוימים, היא עשויה להיות דווקא טובה לישראל רוני סופר לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3210165,00.html

ראויה לציון גם תגובתו לאירועי עמונה

"כשראיתי ילד ישראלי עם בוהק בעיניים בעמונה, והאויב שלו הוא שוטר ישראלי, אמרתי לעצמי שאנחנו לפני פירוק. איבדנו את הצפון. כשראיתי שוטרים מכים ילדים כשאין סכנה לחייהם, זה נראה לי כנקמנות או פריקת כעסים. זה חמור מאוד לטעמי. האחריות לניהול אירוע היא תמיד של הצד השלטוני. אי אפשר לומר - ילד זרק אבן ואנחנו רק מגיבים. איני בא להטיל את האחריות על מישהו קונקרטי. אבל האחריות היא תמיד על המלוכה ולא על הילדים", אמר בראיון ל-ynet. "הנחישות לקיים החלטות ממשלה היא בסדר. הנחישות לעמוד בהוראת בית המשפט העליון היא בסדר. גם הנחישות של שלטון לקיים חוק וסדר ולאכוף חוק הם בסדר גמור מבחינתי. אלא מה? חייבת להיות דרך אחרת. אנחנו עומדים לפני משימות לאומיות מאוד קשות ומורכבות, של עיצוב גבולותיה של מדינת ישראל בשנים הקרובות. אין הסכמה על הגבולות והקרע רחב. אבל הרוב יקבע, ואני כמתנחל גאה מוכן לשלם את המחיר, כי היינו שליחים של הציבור הישראלי ואם הציבור לא רוצה אותנו שם – עלינו להיענות לכך. "אבל, וכאן מדובר באבל מאוד גדול, אי אפשר להגיע למצב נורא כמו זה שראינו בעמונה. חייב להיות פתרון אחר, פתרון של הידברות והסכמה. כבר עכשיו יש להקים תשתית שתאפשר מחשבה משותפת של שני הצדדים, השלטון והמתנחלים. תפקידה יהיה למצוא את הנוסחות החכמות שימנעו עימותים שכאלה בשטח, פתרונות נוסח השוק הסיטונאי בחברון. שלא נחזור לעמונה שנית", הסביר. לתשומת לבו של אהוד אולמרט, מפי מספר 26 ברשימתו: האחריות לניהול אירוע היא תמיד של הצד השלטוני. אי אפשר לומר - ילד זרק אבן ואנחנו רק מגיבים. איני בא להטיל את האחריות על מישהו קונקרטי. אבל האחריות היא תמיד על המלוכה ולא על הילדים.

trigotrigo

New member
אם יש משהו טוב בזה שהחמאס

עלו לשלטון, זה בכך שהם מוגבלים על ידי אבו-מאזן מחד, ומגבילים אותו מאידך. לפיכך שניהם זקוקים אחד לשני כדי לפתח את הרשות בכיוון חיובי כלשהו. אולי מכאן תבוא הישועה. בינתיים, אני לא תומך במו"מ (ואולי יותר נכון להגיד שאני מתנגד בחריפות) מכל צורה שהיא עם החמאס.

למעלה