ראיון עם כוכב: עינב קסנר

../images/Emo41.gifראיון עם כוכב: עינב קסנר

הכוכבת הראשונה שלנו בפרוייקט ראיון עם כוכב של פורום ההתעמלות, היא עינב קסנר, תלמידת כיתה ז' מהוד השרון, מתעמלת בע.ל.ה רעננה בדרגת נערות. -כמה זמן את מתעמלת בע.ל.ה רעננה? - ברעננה אני מתעמלת 5-6 שנים. - ואיפה התעמלת לפני כן? - התחלתי בגיל 3 וחצי בארה"ב, שם גרנו בגלל העבודה של אבא שלי. התעמלתי בדאלאס, טקסס, במועדון WOGA [המועדון בו מתאמנות נסטיה ליוקין, קרלי פטרסון ועוד] ובגיל 5 וחצי עברתי למשהו רציני יותר. - מה קרה אחרי שעליתם לארץ? - אחרי שעלינו לארץ נרשמתי לחוג במפעל הפיס בהוד השרון. אחת האמהות ראתה אותי ואמרה לי שאני ברמה גבוהה יותר מהשאר, שיש לי כשרון וכדאי לי לפתח את זה. אז הלכתי להיבחן אצל מיכל ברעננה והתקבלתי. בגלל הגיל הייתי אמורה להיות בדרגה ד', אבל התחלתי בדרגה ה', כי הייתי גדולה אבל לא מספיק טובה. בדרגה ד' הייתי שנה אחת ואז בדרגה ג' בשנה הראשונה זכיתי במקום רביעי בכללי אישי (לא הייתי כל כך טובה)... - מקום רביעי בכללי אישי זה לא כל כך טובה? - היו הרבה יותר טובות ממני... בשנה השנייה שהתחריתי בדרגה ג' זכיתי במקום הראשון, ובעקבות זאת טסתי באותה שנה למחנה אימונים באיטליה ושם השתפרתי מאוד. - איך היה במחנה אימונים? - היה ממש חוויה. הכרתי מלא בנות מאירופה שאני עדין בקשר איתן - איך הרגשת באירופה בתור מתעמלת ישראלית? - האמת היא שהיה לי קצת קשה כי ראיתי שהרמה שם ממש גבוהה ולא הייתי כל כך ברמה שלהם אבל זה בעצם חיזק אותי כי אח"כ כל הזמן רציתי להיות כמוהם. באותה שנה ממש השתפרתי ואז עליתי לדרגה ב' ונסענו למחנה אימונים בצרפת עם הקבוצה שלנו, עם מכבי קריית אונו ועם עוד בנות צרפתיות ושוויצריות ומאמן ממש טוב. ראינו רמה מעולה והשתפרנו. בדרגה ב' זכיתי במקום ראשון. אחר כך ראיתי שאם אעלה לדרגה א' אז אני לא ממש אשתפר כי לא יהיו לי מתחרות שיקדמו אותי אז קפצתי השנה לג'וניור. ניסיתי השנה להתקבל לאליפות אירופה אבל לא הצלחתי. עכשיו אני מתאמנת לקראת אליפות ישראל לדרגות הבינלאומיות. - זאת אומרת שיש תקווה לבנות שמתחילות מדרגה ד' ועושות דרגה ה' ואפשר בכל זאת להגיע לרמות הכי גבוהות בארץ. איך זה קורה? - אני חושבת שאם רוצים אפשר כל דבר. אם אתה משקיע מהזמן שלך ועושה את הכי טוב שלך כל פעם- תצליח בכל דבר שתרצה. - איפה מושקעת רוב ההשקעה שלך? - אנחנו מתאמנים מאוד קשה. יש הרבה אימונים בשבוע ובימי ראשון יש אימון בוקר אז אני מפסידה את השעות הראשונות של ביה"ס. זה להשקיע באימונים ולהשתפר כל הזמן. - מה הכי קשה בכל העניין הזה? - אני חושבת שגם הלימודים והחברות שאין זמן, זה משהו שמאוד קשה לי, גם להשלים את כל השיעורים בלימודים וגם החברות, לא יוצא לי להיפגש איתן וזה מבאס. - איך החברות שלך עם זה? - יש לי חברות ממש תומכות. הן באות לתחרויות ומעודדות אותי כל הזמן. - בתור אחת שהייתה בעולם, בכל כך הרבה מקומות, גם התעמלת במקומות והיית במחנות אימונים, איך את רואה את ההתעמלות בישראל לעומת ההתעמלות במקומות אחרים? - אני חושבת שבשנים האחרונות ממש הרמה עלתה וגם המודעות להתעמלות עלתה. - איפה את רואה את זה? - לדעתי פעם לא היו הרבה שנשלחו לתחרויות בחו"ל והמודעות להתעמלות לא הייתה גבוהה ולאט לאט התחילו לפרסם את זה והרצון להיות בזה עלה מאוד. - איך ההתעמלות ביחס לעולם, בתור מישהי שראתה איך זה הולך במקומות אחרים? - לדעתי היא לא בדיוק הגיעה לרמה של העולם, אבל יש מקומות שמאוד השתפרנו, אבל אני חושבת שנגיע דווקא - האם לדעתך את או מתעמלת אחרת יכולה להיות באולימפיאדה? - הלוואי! בהפועל ת"א יש בנות בוגרות שהגיעו לרמה מאוד גבוהה, ויש להם פוטנציאל אדיר ואני מקווה שגם אני! - תודה רבה, עינב. אנחנו מאחלים לך המון בהצלחה, ונשמח אם תוכלי להיכנס לפורום ולהגיב על שאלות. - בכיף, אני אכנס. - בקרוב את מסיימת את שנת הלימודים, שיהיה לך חופש נעים!

Tammie

New member
רעיון וראיון מקסים נועה!

ממש מעניין. זה באמת עוזר להכיר את הבנות, וטיפה להבין יותר מאיפה הן באות. וזה תמיד כיף לשייך לפרצופים בן אדם.

אמא לה3

New member
עינב יקרה,

שמחתי לקרוא על ההצלחה שלך ועל ההתקדמות הגדולה שעשית. אני מאחלת לך להמשיך ולהצליח ולייצג אותנו בכבוד בארץ ובעולם! כל טוב!

למעלה