רוצים לנהל פורום?

../images/Emo41.gif רוצים לנהל פורום? ../images/Emo41.gif

אנשים מזמינה אתכם להגשים חלום וללכת איתנו אחרי האני הפנימי שלכם. אם אתם מומחים, מוסמכים ועוסקים בתחום הקשור ברוחניות, ניו אייג', הגשמה עצמית ומיסטיקה והייתם רוצים לנהל פורום חדש בנושא - נשמח לשמוע מכם. נושאים להם היינו מעוניינים לפתוח פורום הנם: ביו - אנרגיה ואומנות חושים. אנו מזמינים אתכם להגיש את מועמדותכם דרך הטופס הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/forms_applications/form.asp תשובות מתקבלות בטווח של עד כ-10 ימי עבודה. אנו מחכים לכם

אשכר

New member
אפרופו לנהל פורום, רציתי לכתוב על ביקורת

כאן יבואו כל ההודעות שכתבתי על ביקורת, אבל נמחקו כי הן היו משורשרות להודעה אחרת שנמחקה, (המנגנון של תפוז לא מאפשר העברת הודעה למיקום אחר).

אשכר

New member
איפה רונן כתב שאת מצנזרת אותו?

איפה רונן כתב שאת מצנזרת אותו?ו אשכר01:34 | 29/10/07 נדמה לי שהיתה פה הודעה של עמנואל זיטנר והיא נעלמה בלי לעמוד בקריטריונים של מחיקת הודעות. אבל אני לא בטוח, ובעצם הקריטריונים למחיקה אינם ברורים לי לחלוטין. אני לא יודע מה הכוונה ב-"ביקורת אישית".

אשכר

New member
כמו שאני מבין "ביקורת אישית", צריך למחוק 90%

כמו שאני מבין "ביקורת אישית", צריך למחוק 90% מההודעות שלי בפורום.

אשכר

New member
האם "ביקורת אישית" משמעה גם להגיד למישהו

האם "ביקורת אישית" משמעה גם להגיד למישהו שהוא יפה וגם חכם, או שהוא גדול או מושלם? ואולי רק ביקורת שנחשבת שלילית בעיני אנשים מסויימים נחשבת ביקורת אישית? זה הקטע שלא ברור לי. לדעתי האישית כדאי למחוק הודעות שעניינן אינו קשור לפורום, והודעות שפרסומם מנוגד לחוק, הודעות שפוגעות באופן כלשהו בחברת "תפוז", ועוד כמה קריטריונים. אבל אני לא מוצא את הקונפליקט בין מתיחת "ביקורת אישית" לבין התנהלות הפורום באופן תקין ו/או ענייני ו/או חוקי ו/או הרמוני עם היקום.

אשכר

New member
האם ביקורת אישית כוללת ביקורת עצמית?

האם ביקורת אישית כוללת ביקורת עצמית? בעצם, מה הסיבה שבגינה ביקורת אישית מצריכה מחיקה? ביקורת אישית היא אמצעי חשוב מאד בדרך בה אני הולך, ובאמצעותה אני משתחרר מהתפיסה המקובעת שלי את עצמי, ובעיקר מהשקרים שאני משקר לעצמי. אני מעוניין ביותר בביקורת אישית, ורצוי עיניינית. דרך אגב, אני גם מבקר את עצמי לא פעם.

אשכר

New member
לפעמים אני רואה את עצמי כמו ארגון גדול,

לפעמים אני רואה את עצמי כמו ארגון גדול, כמו מפעל שבו יש הנהלה, פועלים, תהליכי מידע, תוצרת, הכנסות, הוצאות, דיונים עם ספקים, איזונים ובלמים, וכו'. בד"כ אירגון גדול שכזה מחזיק מבקר במשרה מלאה, וארגונים מסויימים מחוייבים שיהיה להם מבקר ע"פ חוק. המבקר מתריע על תהליכים שעלולים לגרום נזק לארגון עצמו ו/או לסביבה בו הוא נמצא.

ביקורת

לא זוכרת שעשיתי שימוש במילה ביקורת אישית או ביקורת עצמית (אני אבדוק תיכף) 5אני אענה, רק מה ההבדל בין ביקורת אישית לבין ביקורת עצמית? או מה זה בשבילך כל אחד מהדברים?

תשובה

"האם ביקורת אישית כוללת ביקורת עצמית?" ביקורת עצמית מבחינתי זה כאשר אדם מותח על עצמו ביקורת באופן שמקטין אותו, שגורם לו להרגיש רע עם עצמו. זאת אומרת, לא מדובר על ראייה מיטיבה בה אדם רואה פעולה שהוא עשה ומרגיש שהוא היה יכול לפעול אחרת, או שאדם מתבונן על חייו ורואה שהוא לא פועל כמו שהוא היה רוצה לפעול בתחום מסוים. מדובר על מנגנון הקטילה העצמית. ביקורת אישית זה כאשר אדם קוטל את עצמו או קוטל אחרים. או במילים רכות יותר - גורם לעצמו או לאחרים להרגיש רע. אני לא מנסה לתת הגדרה מדוייקת אלא להעביר את רוח הדברים. בעצם, מה הסיבה שבגינה ביקורת אישית מצריכה מחיקה? ביקורת אישית לא מצריכה מחיקה. לכל פורום בתפוז יש את כללי ההתנהלות שלו. בפורום הספציפי הזה אין מקום לביקורת (זאת אומרת, שהודעות עם ביקורת יימחקו במידה וגולש חדש לא יראה את כללי הכתיבה). זה המרחב שאני רוצה ליצור כאן - מרחב נעים ונינוח. אם נסתכל בכל הפורומים בתפוז נראה שבכל פורום יש סגנון התנהלות מסויים. יש פורומים שחלק מתרבות הדיון היא ציניות יש פורומים שאסור לנהל שרשורי OFF TOPIC והמנהלים שמים כל דבר כזה בשרשור מיוחד יש פורומים שהנוהג הוא להעלות מדי שבוע תמונות של עצמנו יש פורומים שאם מישהו בהם אומר "תעזרו לי!!!" אז כועסים עליו ואומרים לו להתאזר בסבלנות. אז בפורום הזה חלק מכללי הכתיבה הינו לכתוב באופן מכבד, סבלני. ביקורת אישית היא אמצעי חשוב מאד בדרך בה אני הולך, ובאמצעותה אני משתחרר מהתפיסה המקובעת שלי את עצמי, ובעיקר מהשקרים שאני משקר לעצמי. אני מעוניין ביותר בביקורת אישית, ורצוי עיניינית. דרך אגב, אני גם מבקר את עצמי לא פעם. אני לא בטוחה שב"ביקורת" אנחנו מתכוונים לאותו הדבר.... אבל זה נשמע נהדר עבורך. אני גם קיבלתיבהתפתחותי מידע מאחרים או מעצמי שעזר לי. יש הרבה דברים שאחרים ממש העצימו אותי בהם. זה היה בעיקר כאשר אני באתי אליהם עם בקשה למידע. אני לא יודעת אם המידע שאני מקבלת והביקורת שאתה מדבר עליה, זה דבר זהה. נראה לי שלא. אופצייה נוספת היא שאנחנו מקבלים את אותו המידע אך לך לא מפריע שזה יוגש אלייך באופן של "איזה דפוק אתה, למה אתה מתנהל כך, תשנה את זה" ולי זה כן חשוב איך זה מוגש אלי.
ההודעה עזרה לך להבין יותר את כללי הכתיבה?

אשכר

New member
קראתי את ההודעות שלך, וזה מה שנראה לי

שמידע מסויים לא מתקבל בפורום לפי קריטריונים מהפרספקטיבה שלך לגבי איך אנשים יקבלו את המידע הזה או מה הם יבחרו לעשות איתו. לסיכום, אביא דוגמא שקרתה לי לא מזמן: הייתי בטיול משפחות בכינרת עם הילדים הקטנים, ולידינו התיישבה קבוצה של בחורים. זה היה סוף הטיול והתינוקת היתה עצבנית ועייפה, ובכתה כל הזמן. כל הזמן הזה הבחורים הערבים השמיעו שיר ערבי למדי בטייפ שלהם. המוזיקה היתה בעלת מקצב והרמוניה מונוטוניים מאד, חסרי גיוון מוזיקלי, ובכללי הרגשתי רע מאד עם ההפרעה לטיול שלי, וגם עם העובדה שהשיר הזה מעאפן, ומפריע לנו לנוח ולהנות מפיכפוך המים. אבל אחרי 20 דקות שמתי לב לתופעה מעניינת ביותר ביותר: שברגע שהמוזיקה מושמעת, חיוך עלה על פני התינוקת, והיא מפסיקה לבכות, ופניה קורנים ממשהו שנראה לי כהנאה גדולה. ברגע שהיא כובתה, התינוקת חזרה תוך כמה שניות למצבה העגום. האם הייתי צריך לבקש מהם לכבות את המוזיקה? להבנתי, את יוצרת מרחב נעים ונוח לפי דעתך על מה זה נעים ונוח, ולפי דעתם של אנשים מסויימים אחרים. זאת בזמן שאנשים אחרים אולי נפגעים עמוקות מכך שהם הקדישו את זמנם לכתיבת הודעה שנראתה להם רלוונטית לעניינו של הפורום, והיא נמחקה, כאילו שדעתם לא נכונה או לא נחשבת, או משהו לא בסדר אצלם. מנקודת מבטי כיום, אני מביט על פני השינויים שעברתי לאורך השנים האחרונות, או בשבוע האחרון, ורואה איך הפרספקטיבה שלי לגבי מהי פגיעה, מהו OFF TOPIC וכו' -- השתנו, ומשתנים עדיין, וכמעט אף פעם לא היו תואמים לדעתם של חלק מהאנשים האחרים.

למעלה