קראתי את ההודעות שלך, וזה מה שנראה לי
שמידע מסויים לא מתקבל בפורום לפי קריטריונים מהפרספקטיבה שלך לגבי איך אנשים יקבלו את המידע הזה או מה הם יבחרו לעשות איתו. לסיכום, אביא דוגמא שקרתה לי לא מזמן: הייתי בטיול משפחות בכינרת עם הילדים הקטנים, ולידינו התיישבה קבוצה של בחורים. זה היה סוף הטיול והתינוקת היתה עצבנית ועייפה, ובכתה כל הזמן. כל הזמן הזה הבחורים הערבים השמיעו שיר ערבי למדי בטייפ שלהם. המוזיקה היתה בעלת מקצב והרמוניה מונוטוניים מאד, חסרי גיוון מוזיקלי, ובכללי הרגשתי רע מאד עם ההפרעה לטיול שלי, וגם עם העובדה שהשיר הזה מעאפן, ומפריע לנו לנוח ולהנות מפיכפוך המים. אבל אחרי 20 דקות שמתי לב לתופעה מעניינת ביותר ביותר: שברגע שהמוזיקה מושמעת, חיוך עלה על פני התינוקת, והיא מפסיקה לבכות, ופניה קורנים ממשהו שנראה לי כהנאה גדולה. ברגע שהיא כובתה, התינוקת חזרה תוך כמה שניות למצבה העגום. האם הייתי צריך לבקש מהם לכבות את המוזיקה? להבנתי, את יוצרת מרחב נעים ונוח לפי דעתך על מה זה נעים ונוח, ולפי דעתם של אנשים מסויימים אחרים. זאת בזמן שאנשים אחרים אולי נפגעים עמוקות מכך שהם הקדישו את זמנם לכתיבת הודעה שנראתה להם רלוונטית לעניינו של הפורום, והיא נמחקה, כאילו שדעתם לא נכונה או לא נחשבת, או משהו לא בסדר אצלם. מנקודת מבטי כיום, אני מביט על פני השינויים שעברתי לאורך השנים האחרונות, או בשבוע האחרון, ורואה איך הפרספקטיבה שלי לגבי מהי פגיעה, מהו OFF TOPIC וכו' -- השתנו, ומשתנים עדיין, וכמעט אף פעם לא היו תואמים לדעתם של חלק מהאנשים האחרים.