שאלה לי לכל המושכים בעט

Sודית

New member
../images/Emo41.gifשאלה לי לכל המושכים בעט ../images/Emo41.gif

עד כמה שהספקתי לקלוט, אני קרוב לודאי המבוגרת שביניכם... אבל זה רק הגיל, לא הרגשות, המחשבות וכאלה. השאלה שלי היא בהקשר עם כתיבה/יצירה אני למשל לא מסוגלת, כשאני כותבת, לכתוב טיוטא אני כותבת ישר לדף או ישר לכאן בלי שום תיקונים, בלי שום שינויים....אז מה דעתכם??? האם זה נכון/עדיף לעבד יצירה/שיר/כתיבה שהי לפני שמוציאים אותה, או שעדיף להוציא כמות שזה נכתב ברגע הראשון.... מה אתם אומרים??? אני אישית לא מסוגלת לשנות או לתקן משהו שכתבתי ספונטני, למעשה אני כותבת רק ספונטנית...ככה מה שיוצא, מה שמרגישה באותו רגע.... סודית תשמח לשמוע דעתכם בנושא.

קסנדרה*

New member
סודית מצרפת דוגמא - סודית

מה , איך ולמה הייתם משנים כאן.... רציתי לומר לך ש... מבט עיניך, הוא הניצוץ שבליבי. כל רגע איתך, הוא מתנה בשבילי. לאהוב אותך, זה לחיות אותי. לחבוק אותך, זה עולם ומלואו. לרצות אותך, זה הרגש בעיצומו. רציתי לומר לך, "אוהבת אותך" עד כלות הנשימה. סודית עד כלות.

קסנדרה*

New member
תגובתה של - femme

ראשית כל, לדעתי היית צריכה לפרסם הודעה זו ב"פורום החברתי". הודעה מסוג זה היתה מתקבלת שמה ברצון. ולגבי שאלתך : אני לא מסוגלת לשלוח (לפרסם וודאי שלא) מכתב, בקשה, יצירה מבלי לעבור על זה שנית ותמיד יש לי מה לתקן. תמיד אבדוק את עצמי מבחינת הניסוח ובחירת המילים הנכונות, לפחות עד לשביעות רצוני. אינני ספונטאנית בכלל ואני שואפת לפרפקציוניזם. לא אומר שזה טוב או רע, כל אחד לפי האופי והראייה האישית שלו. אך דווקא במקרה זה, כאשר מדובר בפירסום ברבים, לדעתי עדיף ורצוי שתעברי על זה קודם ותעבדי את זה עוד קצת (במידת הצורך), אם אמנם את מתייחסת ברצינות לגבי מה שאת כותבת. אחרת בעייני זו סתם תהיה שליפה או גחמה של רגע. קשה לי להאמין, שמישהו כאן בפורום מפרסם "ככה מה שיוצא ומה שמרגיש באותו רגע". לפעמים טיוטא יכולה לשכב ימים במגירה/במחשב או בראש עד שהיא מגיעה לתוצאה הרצויה. זו דעתי ואגב תנוח דעתך : אינך היחידה בחבורה בגילך ויש בינינו אף מבוגרים יותר. בקיצור, את בחברה טובה

קסנדרה*

New member
תודה לך femme על תגובתך - סודית

דוקא אני יכולה ממש רק ספונטאני לכתוב. רוב הדברים שכתבתי היו מהרגע להרגע וכמעט ללא שינויים או תיקונים. אגב, שמתי לב עכשיו שאת יותר מבוגרת ממני
סודית הציצה בכרטיס שלך.

קסנדרה*

New member
תגובתה של femme לסודית

קראתי את שירך האחרון והוא באמת יפה. אם הוא מושלם ? קטונתי. אחרים יגיבו על כך. וודאי, וודאי שאני מבוגרת ממך ולא סתם ...פי שתים.

קסנדרה*

New member
סודית מגיבה.....

אני יכולה לשבת מול דף נייר שעות ולא להצליח להעלות שורה....אם אין לי. אני פשוט לא מאלה שאומרים טוב אני אשב לכתוב שיר ואז עושים זאת....אני פשוט לא מסוגלת. ומצד שני המילים יכולות לזרום ככה, בלי לחשוב אפילו, תלוי בנסיבות.... סודית רק בספונטניות.

קסנדרה*

New member
תגובתה של אתם לא רוצים לדעת

הרבה אנשים כותבים כמוך רוב ידידיי שכותבים אינם יכולים לשכתב אף מילה הדרך שלי היא לכתוב ספונטני, לפרסם, לשמוע תגובות, לקרוא את השיר אחרי מספר ימים כשהדרך שבה אני מסתקלת עליו היא פחות מלאת מטענים רגשיים ואז אני מתקנת.

קסנדרה*

New member
תגובתו של magic goldfish

הועיל וגילי נכנס 3 פעמים ויותר בגילך, מה שעושה אותי צעיר וטיפש לעומתך, אבל....בכל הנוגע לשירה אני גם לא עורך\משנה\חותך, ויש לי מחברות שלמות של שירי נעורים תפלים ובנאליים שלא היה לי הלב לזרוק אותן, כי זו מין הרגשה שאני מתעסק עם ההסיטוריה. אבל בכל הנוגע לסיפורים, אני כן משתדל לערוך אותם ולעשות מהם תוצר מוגמר. אבל שוב, קטונתי, ואני אינני אלא ניצן זעיר שלא יודע עוד את טיבי עולם

קסנדרה*

New member
סודית מגיבה ל- magic goldfish

זה משפט שאני חוזרת ואומרת לבני, שהוא היום בן 23 . הגיל לא עושה אותנו חכמים בהכרח, הגיל פשוט הופך אותנו לבעלי ניסיון ואז תלוי באדם עצמו מה הוא למד מניסיונו. סודית מודה על תגובתך.

קסנדרה*

New member
תגובתה של - ח ו ב ב נ י ת

ובכן, אני איתך... כותבת בנשימה אחת, בד"כ לא יותר מ-2 דק' לשיר, מתקנת רק מה שנראה לי ממש לא מתאים או אם יש לי פתאום רעיון אחר שמלהיב אותי בקריאה שניה. בקריאה שלישית אני כבר בד"כ לא מתקנת יותר, אם כי גם זה קורה לפעמים...

קסנדרה*

New member
femme מגיבה לח ו ב ב נ י ת

לפי מה שכתבת, את כן מגיעה לקריאה שלישית ואז זו כבר לא אותה ספונטאניות אליה התכוונה סודית. מאחר ובינתיים, רוב המגיבים לשאלתה של סודית הינם צעירים מאד בגילם, מעניין יהיה לשמוע את דעתם של "הזקנים". מעבר לתכונות אופי שאני ציינתי בתגובתי, אולי זו גם התנהגות/ראיה של אדם מבוגר יותר (בגיל)??

קסנדרה*

New member
ח ו ב ב נ י ת מגיבה ל- femme

כן, זה נכון - אבל כמו שאמרתי, אני קוראת, לא ממש מתקנת... לא חשוב, גם אותי מעניין לשמוע דעות של אחרים בעניין...

Sודית

New member
סודית רוצה להודות לקסנדרה...

שהעבירה את כל התגובות לכאן.

קסנדרה*

New member
סודית דעתי.......

אני כותבת בעפרון מאז ומתמיד. לפעמים כותבת בעט ואז מרגישה שאני חוטאת לעצמי וחוזרת מהר לעפרון. כותבת ומתקנת כמה וכמה פעמים, מעבדת ובודקת עצמי כמה וכמה פעמים. יש פעמים שאני שולחת את השיר לחבר לביקורת שיעיר את הערותיו כפי שהוא שולח לי. אני יכולה לבדוק את עצמי כמה וכמה פעמים ולא אראה את טעותי ואילו הוא יעלה עליה בקלות. אותו הדבר קורה כשאני מבקרת את יצירותיו. לכן אני תמיד טוענת שאם את מניחה ליצירה לזמן מה, את יכולה להיות המבקרת של עצמך. במרחק של זמן את כבר "זרה" לתחושות וליצירה ואת יכולה לעבד אותה טוב יותר. כמו שגם אני טוענת גם שקל יותר לבקר את יצירותיו של האחר מאשר לכתוב בעצמך. אז לסיכוןם: לעולם לא אכתוב ישר למחשב, אלא רק בעפרון על נייר. אקרא ואשכתב את עצמי עד לתוצאה שתשביע את רצוני. קסנדרה

טשטושה

New member
קסנדרה -

האם כאן המקום הנכון לשאול מה בין "צנזור" לבין "עריכה"?..

קסנדרה*

New member
טשטושה כאן המקום לשאול כל מה שעולה

בדעתך
אבל אולי רצוי לפתוח שרשור חדש שנוכל לדון בעניין בנפרד. קסנדרה

תגובה של ופו היה אומר לסודית

את רב הדברים אני כותבת על נייר ובעפרון בד"כ אני לא אפרסם לפני שאקרא פעמיים ושלוש, אתקן, אערוך ואז... יש פעמים שכן...והם מעטים. בתחילת דרכי בפורום הייתי כותבת "בשליפה" ומעלה. מישהי אז כיוונה אותי עם הרבה סבלנות, ידע, חכמה ואהבה - היא אמרה לי ש"האיכות קובעת ולא הכמות" מאז שכתבתי, התעקשתי על כל מילה, על כל מיקום, מחקתי, כתבתי ושוב מחקתי ושוב כתבתי עד שהגעתי לתוצאה הרצוייה. עד היום זה כך... ואני חושבת שהשתפרתי מאז... תודה קסנדרה
פו

כתם צבע

New member
בעיפרון, עם נטייה למחיקות ../images/Emo88.gif

אני גם ככה כותבת בצמצום...יוצא לי דף עם הרבה לכלוך ממחק. כותבת שורות באקראי ומחברת לפי הסדר אח"כ. (אגב, כבר הייתי כאן פעם... החלטתי אבל שהגיע הזמן לדמות ישראלית יותר... ) בקיצור... הרבה עריכה, אבל זה נמשך אולי רבע-חצי שעה ואז השיר גמור וזהו. הוא יותר לא מקבל טיפה תשומת לב. אז, גם שלום שוב לכולם... לפחות ליום 9 יום.

למעלה