שאלה- (למי שמבין)החלפת נושא מחקר בין תארים

  • פותח הנושא eztc
  • פורסם בתאריך

eztc

New member
../images/Emo41.gifשאלה- (למי שמבין)החלפת נושא מחקר בין תארים

היי. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להחליף נושא מחקר בתוך אותו המקצוע. זה די קריטי לי. נניח שאת התואר השני (התיזה) אני עושה בפיסיקה בנושא חומר מעובה (מצב מוצק) ואת התואר השלישי אני רוצה לעשות בתחום החלקיקים. שאלתי היא האם אפשר ישר להתחיל עבודת דוקטורט מבלי להשלים מה שחסר, או שבכל זאת צריך בסיס? אשמח לתשובה למי שיודע (או בעלי ניסיון) תודה
 

מרחף1

New member
חד משמעית אפשר

אני מכיר יותר ממקרה אחד כזה. ייתכן ותדרש לקצת השלמות קורסים אבל זה זניח. אני אפילו מכיר מקרה של מישהו שעשה תואר שני בפיזיקה תאורטית ודוקטורט ניסיוני.
 

Imperia

New member
בוודאי

מכירה אנשים שעברו בתחומים שונים בתוך מדעי המחשב. מכירה פיזקאים שעברו לכל תחום שאת יכולה לחשוב עליו ושמערב מספרים במידה זאת או אחרת.
 
זה תלוי

נראה לי שאם אתה תיאורטיקן ההבדלים פחות משמעותיים בשני התחומים (חומר מעובה וחלקיקים ) משתמשים בתורת שדות, ומושגים כמו מעברי פאזה ורנורמליזיציה קיימים בשני התחומים. נראה לי שיש נישות (למשל LATTICE QCD עושים סימולציה של תורת שדות "כאילו" הכל נמצא על סריג) שזה אפילו ייתן לך יתרון. אין לי ידע נרחב , רק התחלתי תואר שני השנה , אבל נראה לי שאם אתה מתכנן להיות ניסיונאי המצב הוא יותר בעייתי. נתחיל בחלקיקים שזה התחום שלי: אם אתה מחליט ללכת לתחום של תיכנון ובניית גלאים ייתכן והידע מחומר מעובה רק יתרום לך. אבל אנליזה בחלקיקים היא כולה עבודה מול מחשב, אתה מתחבר למחשב מרוחק, בו יושב הDATA. כותב תוכנת מחשב (בדרכ בC++ יש שימוש גם בפייתון ) שמבצעת את האנליזה, מעבירה את המידע דרך פילטרים, למשל אני רוצה אירועים שמכילים 2 אלקטרונים ולא מכילים פיונים. יש כל מיני טכניקות לניתוח מידע והפרדת סיגנל מרקע. בדר"כ משתמשים בתוכנות כמו ROOT . בחומר מעובה - נראה לי שאתה ממש מלכלך את הידיים ממש עובד עם דגימות וגלאים ממה שהבנתי משתמשים בתוכנות כמו origin labviiew matlab. הערה : גיא (מרחף 1 ) כבר סיים את הדוקטורט שלו לכן הוא מכיר יותר מקרים ממני . בכל מקרה בהצלחה , ולפי דעתי אם יש לך זמן , תנסה/י להשתלב בפרוייקט קיץ או במיני פרויקט לחודש בקבוצה , לראות אם אתם נהנים מצורת העבודה. יש אנשים שמזדעזעים מלעבוד כל מול המחשב , בעוד אני בעלת פוביה מכבלים מברגים וכל מיני דברים טכניים מסובכים.
 
ידעתי שלכתוב בלשון נקבה זה אאוטינג לעצמי

בהתחשב בעובדה שיש רק שתי סטודנטיות בת"א שמתעסקות בפיסיקת חלקיקים ניסיונאית. סליחה על החשיפה. אתה בעצמך כתבת על התוכניות שלך לפוסט לא מכירה הרבה אנשים שעוברים מגרעין לחלקיקים ובנוסף מתחילים פוסט בוייצמן וממשיכים בחו"ל. תקרא לזה תהליך דדוקציה. הרבה בהצלחה.
 

מרחף1

New member
הלו, הלו

אני לא עובר לחלקיקים
מה שאני הולך לעשות אולי קשור לגרעין אפילו יותר ממה שעשיתי עד עכשיו.
 
בוודאי שאפשר

וכן, יש צורך בהשלמות. אני עברתי התמחות בתור הדיסיפלינה שלי מהתואר השני לשלישי (הוספתי, יהיה מדוייק יותר, כי לא הפסקתי לעבוד בתחום של הראשונה). לקח לי כמה זמן להבין מה הולך והיתה לי שנה אינטנסיבית של קריאה.
 

נברא

New member
אני עברתי מחומר מעובה בשני לתיאוריה

של איחוד שדות בשלישי (תחת הכותרת "אנרגיות גבוהות"). אם המנחה מוכן לקבל אותך, לא תהינה כל בעיות. כפי שרשמו כאן אחרים, מקסימום השלמת קורס אחד או שניים, בתוספת לקורסי החובה. הצעתי הצנועה: לך לפי נטיות הלב. סיכוי טוב שהדברים יסתדרו מעצמם.
 
כן,אפשר.

אני מכימיה ומתישהוא חשבתי לעשות את השינוי מתיאוריה(תואר שני) למעבדה(שלישי). אמנם לא ביצעתי את השינוי אבל מהבירורים שעשיתי, לא היו עושים לי בעיות אם הייתי לוקח את זה הלאה. חוצמזה,למרות שאני ממשיך לכיוון תיאורטי בשלישי, גם שם יש כיווני משנה (מן הסתם) כך שיש לי המון ללמוד כשאתחיל את התואר השלישי. למעשה, יש שוני מסויים באופי העבודה/חשיבה שיהיה לי אז במידה מסויימת - מכיוון יישומי יחסית (שימוש בכלים חישוביים קיימים) לכיוון מעט יותר נומרי-פיתוחי כך שגם זה סוג של שינוי, אפשר לומר. וכל עוד יש לך הישגים ורזומה טוב עד מצויין (כל מנחה מרשה לעצמו להיות בררן יותר או פחות כמובן), זו לא אמורה להיות בעיה.
 

polinomialy

New member
בוודאי!

אני מכירה כמה וכמה שעברו בין תחומים שונים במדעים המדוייקים. לדוגמא - מוסמך בכימיה פיסיקלית, ודוקטורט בביוכימיה, או מוסמך בכימיה אורגנית ודוקטורט בפיסיקה יישומית. (אבל התואר בוגר של האנשים הללו הוא בכימיה ובפיסיקה) בהצלחה
 
למעלה