שאלה לענת

taltalon82

New member
../images/Emo41.gifשאלה לענת../images/Emo35.gif

שלום ענת! בני בן 10.5 חודשים נעמד על שש ומתנדנד זוחל קצת אחורה ומסתובב על צירו. כשמושיבים אותו יושב יציב אבל... לא מתישב לבד, לא זוחל, ולא מסתובב מהבטן לגב. ניסינו כל מיני תרגילים לא עוזר מה עליי לעשות?

שלום תלתלון

באופן כללי עמידה על שש והתנדנדות במצב זה הן שלב מקדים לזחילה. כמה זמן הוא עושה זאת? אילו תרגילים ניסיתם? את יכולה להעזר במאמר שלי בנושא לימוד ישיבה ( מדור זוחלים באתר שלי) אך נראה לי שעדיף לחכות תחילה לזחילה . בשלב בו נמצא בנך ניתן לעודד אותו להושיט בכל פעם יד אחת קדימה לחפץ על מנת ללמוד לשמור על יציבות הגוף גם כאשר מוסרת תמיכה של אחת הידיים.

taltalon82

New member
שלום ענת

הוא עושה זאת כבר כחודשיים וחצי. ניסינו לעודד להושיט ידיים אבל אז הוא נופל על גחון וזהו. ניסיתי להעביר ציפורניים על גבו ניסיתי ללמדו להתהפך אך ללא הצלחה.זה לא מדאיג אותי שהוא לא זוחל לא אני ולא אחי ואף לא בעלי לא זחלנו אבל בגילו כבר לפחות התישבנו ונעמדנו לבד. אני מבינה שהתפתחות כל אדם היא שונה אך אינני יודעת כיצד לעודדו וללמדו להיעמד ולהתיישב לבד.

לענת סימון שלום , ../images/Emo193.gif

בתי בת כמעט 4.5 חודשים ולמרות שאני משתדלת לשים אותה כמה שיותר על הבטן ( ואין לה בעיה עם זה דוקא ) כשהיא נשענת על המרפקים היא אחרי דקה שתיים מקסימום פורשת ידיים ומרימה ראש ( יפה ) אבל על הגחון. לא עזר כל מה שניסיתי כלומר: עירסול , גלגול על הצד ולמעוך אותה קלות כדי שתרגיש את הידיים , לתקן כל פעם ולאסוף את הידיים שתשען על המרפקים ואז להפוך אותה . המצב הזה לא ככה כבר חודש ומשהו כשלפני זה היא הצליחה לעשות חצי היפוך מהבטן לגב . כמו כן כל פעם שאני מגלגלת אותה לאחד הצדדים , במקום להתהפך חזרה לגב היא מיד מתגלגת לבטן ואז פורשת ידיים . מה אפשר לעשות ? אגב היא גם ממש שונאת כשמערסלים אותה... תודה

אגב , אני רואה שהיא מנסה להתהפך

היא מרימה טוסיק קצת ומטה קצת את הגוף הצידה אבל הידיים מפריעות .

שלום פאואר פאף

האם ניסית את התירגול ע"פ נמאמר באתר שלי בנושא שכיבה על הבטן? מאמר נוסף שיהיה מאד רלוונטי עבורך הוא המאמר על גב עגול. אם תזדקקי שוב לעזרה לאחר הקריאה את מוזמנת לחזור ולשאול.

שלום ענת ,

אכן כל מה שמתואר במאמר שלך על גב עגול קורה אצלה , השאלה היא למה בעצם המצב השתנה , כלומר היא ממש אהבה פעם שעירסלתי אותה ועכשיו ממש לא. ועוד שאלה , אני פשוט כבר מנסה חלק מהתרגילים כבר די הרבה זמן . יש לך מושג לגבי כמה זמן לוקח להם להשפיע ? אני יודעת שאין זמנים מדויקים כמובן אבל מתוך נסיון שלך . ומתי לפנות לעזרה מקצועית במידה וזה לא יעבוד? סליחה אם אני מצטיירת כלחוצה , אני באמת קצת כזאת ...( חיפשתי אייקון של טמפון אבל אין
)

תשובה לתלתלון

לא ראיתי את בנך אך נשמע לי שכדאי לחזק עוד את חגורת הכתפיים ואולי גם לעבוד על יכולת העברת משקל לכל צד בנפרד. על מנת ללמוד להתיישב יש צורך לשחרר ידיים ממצב עמידת שש. חבל לוותר מראש על שלב הזחילה. מנסיוני אין תינוק בריא שלא יכול לזחול! חלק מהתינוקות זקוקים להדרכה או לחיזוק והכוונה אך הרווח שבמיצוי שלב הזחילה הוא מעבר להפעלה הפיסית של הגוף אלא גם באפשרות להיות נייד , להגיע למקומות שונים במרחב ולחקור את העולם עוד לפני שלב ההליכה העצמאית. תינוק נייד יהיה יותר בטוח בעצמו ופחות מתוסכל . אני מציעה חום להעזר בהדרכה מקצועית. נסי דרך קופ"ח או טיפת חלב.

למעלה