שאלה לשבת

gertrude

New member
../images/Emo41.gifשאלה לשבת

פורום!
להתעורר!
בוקר טוב!
שלום!
ועכשיו שאלה בגוון שקט יותר: ניתן להניח שהחיים ללא ילדים ישאירו לנו זמן פנוי לדברים רבים אחרים. מה היית רוצה לעשות עם הזמן הזה? מהן שאיפות הפנאי שלך? שבת שלום

מאיפה להתחיל?

מהפעילויות ההתנדבותיות שאני עושה? (ב-3 תחומים שונים נכון לעכשיו, וגם זה רק בגלל שאין לי יותר זמן...) מהספרים שקניתי ועדיין לא הספקתי לקרוא? (כמובן שזה לא מונע ממני לקנות עוד) מהדברים שאני רוצה עוד ללמוד? (הייתי מסיימת לפחות עוד 3 תארים שלמים אם היה לי זמן) מהרצון שלי להתמסר לציור פעם, כשיהיה לי את הזמן? (יש לי את כל הציוד בבית כבר שנים) בקיצור, יש לי יותר מדי מה לעשות בשעות הפנאי שלי, ופחות מדי שעות פנאי... וזה למרות שאין לי ילדים ...

gertrude

New member
סתם מתוך סקרנות

במה את מתנדבת? מה את רוצה עוד ללמוד? פרטים, גבירותיי, פרטים...

פרטים:

התנדבות: קידום האישה: המועצה הלאומית לקידום נערות ונשים במדע ובטכנולוגיה בעלי חיים: העמותה להקמת משטרת בעלי החיים חוק וסדר: משמר אזרחי (מתנדבים במדים) סיור (בעיקר) ותנועה (כרגע בהמתנה) לימודים: תואר שני בפיזיקה (רצוי בכיוון של אופטיקה לא לינארית) תואר ראשון בפילוסופיה של המדע רעיון לתזה אינטר-דיסציפלינרית בלימודי מגדר והיסטוריה של המדע

gertrude

New member
הו! איזה כיף היה!

הוא לקח אותי לפלנטריום במוזיאון הארץ... יו, איזה כיף...ראינו כוכבים ויצורים
וחלליות והכל עם קריינות רקע של דן כָּנֶר ("פלנטריום-אחת לכדור הארץ, האם שומע? נראה לי שאנו קרובים מדי אל השמש, יש כאן כ-*^& מעלות צלזיוס, הו כמה חם
") קאלט מטורף! העניין הוא (מלבד חיבתנו העזה לסטאר-טרק), שתמיד שהייתי ילדה והייתי בתל-אביב עם ההורים רציתי שנלך לפלנטריום, ותמיד פיספסנו את מועד תחילת ההקרנה, אז ההפתעה של זוגי היא בגדר חווית ילדות מתקנת (לכל האמהות הסמויות והבלתי-סמויות שבפורום: קחו את ילדיכם לשם והיפכו אותם לאנשים קטנים, מאושרים ובעלי פרספקטיבה אינטר-גלאקטית רחבה ומועילה במיוחד). קלאסיקה!

gertrude

New member
מקסים!

את מכיירת רק להנאתך שלך ושל בני ביתך או שאת גם מוכרת את היצירות? ועוד שאלה: התצלום ששמת בהודעה הבאה - איפה זה? גרמניה?

efroch99

New member
תודה...

אני עושה זאת להנאתי כבר שנה בערך, אבל עכשיו עברתי לסטודיו חדש שמאפשר לי להוציא כלים הרבה יותר יפים (אלה התוצאות הראשונות מהמקום החדש, אז אני נורא מתלהבת). כרגע אני עושה פרויקט פסח - מתנות למשפחה ולחברים (סטים של כוסות עם מגשים תואמים -אם יהיה לי זמן) אני לא חושבת למכור, אבל אני כן אתחיל לחפש אנשים שרוצים שאני אעשה להם דברים (חברים וכו) כי הבית שלי מתחיל להתפוצץ מכלים. זה הדבר הכי כיף, פשוט התמכרתי! התמונה זה מסקוטלנד, אני מתכננת עכשיו טיול לשם במאי. יש כמובן עוד המון דברים שאני רוצה לעשות - לימודים, ספרים, שפות וכו - וגם יום אחד לחזור לנגן על פסנתר. ואני חושבת שהשאלה שלך הפוכה - זה לא שהעדר הילדים פותח זמן, אלא שהזמן כל כך עמוס וצפוף, ויש עוד כל כך הרבה חלומות ותכנונוים, שלילדים אין מקום. ואל נשכח שילדים לא מפנים רק זמן לדברים האלה - אלא גם תקציב.

XUXA141

New member
מאחר והבן שלי בן 14..

ולא דורש קימות בלילה או ביביסיטר, אני יכולה להעיד מה אני עושה בזמן פנוי - חדר כושר לפחות 3 פעמים בשבוע, 2.5-3 שעות כל פעם, ריקודי סלסה בין פעם לפעמים בשבוע, תלוי במסיבות, סידורים, טיפולי דיקור, קניות, ציפורניים, עבודה במשרה מלאה של שמונה עד חמש חמישה ימים בשבוע לא כולל נסיעות של חצי שעה לכל כיוון, ארועים מיוחדים כמו ארועים משפחתיים, ימי הולדת וכו'. וטיול לחו"ל פעם בשנה ( חזרתי לפני 3 שבועות מהקרנבל בברזיל) עדיין אין לי מספיק זמן לשאר הדברים - חוגי אומנות - הייתי והפסקתי מחוסר זמן, יותר חוגי ספורט , יותר מ5 שעות שינה בלילה, לנסות את כל המתכונים של הקינוחים משבע מאות הספרים שיש לי, אמבטיות מפנקות במקום מקלחות מהירות, יותר קריאה , ( יוצא לי לקרוא רק במטוסים בזמן האחרון), ביקורים אצל חברות שהתפזרו בכל הארץ וכו'.

gertrude

New member
לו היה לי פנאי...

הייתי קוראת יותר ספרים (עכשיו זה בערך ספר בשבוע, הייתי שמחה לו היה לי זמן לשלושה); הייתי לוקחת יותר את הכלבים לרוץ במקומות פתוחים (כלומר שהם ירוצו בזמן שזוגי ואני עושים פיקניק); הייתי מבשלת המון (ומתפתחת גם לכיוון של מרקחות ומשקאות אלכוהוליים); הייתי לומדת לבנות בתים DIY והולכת ומיישמת את זה על חווה חרבה בצרפת (או במקום אחר); הייתי משפרת את הצרפתית שלי; הייתי מנסה להתמכר לאיזשהו סוג של ספורט (רק בשביל זה אני זקוקה לעוד חיים שלמים); הייתי מסתובבת בארופה ללא הגבלת זמן; הייתי חוקרת את התופעה הזו של נשים שלא רוצות ילדים (תכניות לתואר שני); הייתי לומדת כל מיני דברים חמודים כמו קישוט עוגות, בליעת אש, ג'אגלינג, הכנת שוקולטה שאי אפשר להתחרות בה ונסיעה על חד-אופן; הייתי מנקה את הבית בתדירות גבוהה יותר; הייתי פעילה פמיניסטית/זכויות אדם/זכויות בע"ח/מבוגרי ADD/ ועוד כל מיני אקטיבית יותר; הייתי מסדרת את אלפי התצלומים המפוזרים באלבומים; הייתי לומדת רסטורציית רהיטים וצעצועים; הייתי יוצאת יותר לבלות ולהיפגש עם חברים; הייתי לומדת לנהל את הזמן שלי טוב יותר, כדי שאספיק לעשות ולו רבע מהדברים האלו.

magicgirl1983

New member
שאיפות פנאי...

יש דבר כזה?!!? בדרך כלל או שאני לומדת למבחנים או לומדת צרפתית (להנאתי). אני מטפלת ב-60 החתולים שלי, בחבר שלי... אני גולשת באינטרנט קצת (שזה נחשב לפנאי אמיתי).

Cat79

New member
איזה כיף!!!

יום חמישי בערב - מועדון בחיפה. יום שישי בערב - מועדון מחוץ לעיר. יום שבת מתעוררים ב - 4 וקופצים מחברים לחברים ואח"כ למסעדה ואח"כ לקניון ואח"כ לבית קפה. זה סוף שבוע בשבילי... אפשר לעשות את זה עם ילדים??? הייתי רוצה (ורק מבחינה כלכלית זה לא יוצא לי) לעשות מנוי לאיזה קאנטרי קלאב, כלומר אחרי העבודה לקפוץ לקאנטי ולעשות חדר כושר - אירובי - בריכה - ג'קוזי... הייתי רוצה להרחיב את ההשכלה בכל מיני חוגים (חוגי בישול, ציור וכד') להכנס לאתר "דקה ה - 90" וכל פעם לבחור לי סופ"ש באיזו מדינה באירופה...

magicgirl1983

New member
אכן...

המממ....אני רק מחכה ליום שתהיה לי עבודה נורמלית כדי שאוכל לעשות את הדברים שאת עושה כיום... פשוט..כייף לא נורמלי

שאיפות הפנאי שלי?

בעיקר וכמה שיותר, לבקר באירופה לתקופות של 10-14 יום. כרגע אני מצליחה לעשות זאת פעמיים בשנה, מקווה שבעתיד אצליח ליסוע 3 פעמים בשנה, אולי לתקופות קצרות מעט יותר. לימוד שפות - הצרפתית שלי כבר ברמה יפה, אני שמה עין על איטלקית, פורטוגזית, ערבית וגרמנית. ספרים ספרים ספרים. אני קוראת איטית וצריכה ללהטט בין 3 שפות - עברית, אנגלית וצרפתית. רוצה לגמוע עוד ועוד ספרים בעוד ועוד שפות. רומנים, ספרי עיון, היסטוריה, תרבות, פילוסופיה, מדעי המדינה. אולי להירשם לקורסים באוניברסיטה. לפגוש חברים וחברות חדשים.

למעלה