שאלה - שטיפת המנוע

נתן.ל

New member
../images/Emo41.gif שאלה - שטיפת המנוע

כזכור לכם אני רכשתי לאחרונה קטנוע משומש. עכשיו, שמתי לב (כאשר פתחתי כמה ברגים והצצתי במנוע) שהמנוע ממש ממש מלוכלך, בעצם כל הבפנוכו של הקטנוע ממש ג'יפה. האם ישנה דרך לשטוף את כל זה מבלי לפגוע במשהו? נפט אולי או איזה ממיס שומנים ובוץ? איך אני גורם לקטנוע להבריק מניקיון גם מבפנים ?

מנדלון

New member
מים, סבון כלים ומברשת פלסטיק

ואחכ" לשטוף עם צינור מים, זהירות לא להרטיב הקרבורטור ופילטר אויר. נפט , בנזין וכדומה זה טינופת לא רגילה, סרחון וגם הורס את עור הידיים והצבע. אתה גם לא רוצה נפט בתוך המעצורים.

נפט- בלי שום בעיה:

בעדינות. עם מברשת צבע למרוח בקלילות ולהמתין מעט. שכבות לכלוך עבות ניתן לקרצף עם מברשת שיניים, רק בזהירות באיזורי האטמים. שטיפה בסוף במים בלחץ נמוך ואתה מסודר. כמובן לא לשכוח לשמן כבלים לאחר הייבוש.

toperan

New member
הכי טוב - ספרי לניקוי קרבורטורים

זול וממיס בקלות שכבות לכלוך כאלו לפעמים ללא צורך בהתערבות סמרטוט מאחר שהספרי מתיז בלחץ ומוריד לבד את הלכלוך

TheReverend

New member
שואל אותי?

מיים וסבון. הכי זול ואח"כ הקטנוע שלך לא יסריח מנפט
חסרון יחיד, הרבה יותר קשה לנקות מאשר עם נפט = תתחיל לשפשף. רק בזהירות באיזור הפילטר אוויר והקרבורטורים.

עוד תשובה....

ישנם מוצרים שעונים לשם Engine degreaser. תפקידם הוא בדיוק זה ! משפריצים על מנוע חם, מחכים מעט, שוטפים. עבודה קלה ולא מלכלכת, אבל יקרה. כ-30 ש"ח לספריי כזה באוטו-דיפו. האופציה הקלה פחות, המסריחה יותר וזולה יותר, כמו שאמרו לך... נפט. והכי זול והכי קשה... מים וסבון. ספריי קרבורטורים אכן בעל השפעה חזקה ומיידית אבל מיועד בחייו למשהו אחר ולכן אין לדעת איך הוא יתנהג עם זוגי גומי שאינו יודע להתמודד עם חומרים חזקים. מה גם שהוא די נוזלי ויכנס למקומות שאינך רוצה לנקותם משמן (כבל גז, למשל)... לכן, אם בחרת להשתמש בו... תהיה בררן לגבי מקום השימוש בו. Brake cleaner הוא תכשיר דומה לספריי קרב', רק שהוא חלש מעט יותר וידידותי יותר.... עדיין נוזלי ותקיף. המוצר הראשון (דגריזר) הוא המתאים ביותר למה שאתה רוצה, רק שבמקרים קיצוניים ידרוש מעט עבודת שפשוף קלילה ממש, להורדת מרבצי לכלוך ענקיים... הוא המומלץ לעצלני ניקיון כמוני.

ixmix

New member
הערה קטנה:

תקפיד לחכות את השתי דקות-שלוש דקות שצריך. אחרת לא מוריד ואתה מתבאס. דבר נוסף ומטריד - בקבוק הדהגריזר של "סימוניז" נוטה לנזול. אחסן אותו ישר או שתגלה (כמוני) שהוא נגמר לפתע והארון שלך קיבל עיצוב ירוק מחודש.

יש סבון ממש חזק שנקרא סינתבון...

אולי לא כולם מכירים, אבל הוא מוריד הכל

למעלה