שאלות בנושא תזונה

shirag1

New member
שאלה בשרית ../images/Emo80.gif

שלום מיכל! כמה פעמים בשבוע לדעתך על פעוטות (מעל גיל שנה) לאכול בשר? האם יש חשיבות לסוג הבשר (בקר מול עוף) מבחינה זו?

דנה 121

New member
שאלה בנושא מינון גבוה של פרוביוטיקה

שאלה בהולה לי אליכם, היום נתתי לבני בן שנתיים וחצי תכשיר מסוג פרוביוטיקה של חברת LIFE, בעיקרון האבקה אינה תרופה ונרכשת בסופרפארם ללא רוקח. עם זאת, ההוראות במינון היו כפית מידה אחת לגילאים של 1-4 שנים, ו 2 כפיות מעל גיל 4. כאמור, בני בן שנתיים וחצי ואני - ברגע של בלבול - נתתי לו שתי כפיות, ורק בדיעבד הבנתי גם שהשתמשתי בכפית מידה של תכשיר אחר. לסיכום, בני קיבל שתי כפיות שכל אחת מהן מכילה 5 מ"ג (ובסך הכל 10 מ"ג), בעוד הכמות המומלצת לגילו היתה למעשה כפית אחת של 2.5 מ"ג בלבד. רק עכשיו עליתי על הטעות, ואני שואלת את עצמי האם יש בכך משום סכנה ממשית המצריכה התערבות רפואית מיידית ??? אני מקווה שמישהו יוכל לענות לי בשעות הקרובות (אני מניחה שלא.. ולכן אשאר עם חרדותי מן הסתם עד שיאיר השחר וראשון הרופאים יפתח את שעריו), תודה, דנה

שלום דנה 121

כיוון שאינני מכירה את התכשיר ואת רכיביו הפעילים במדוייק,אינני מעונינת לייעץ במקרה זה. מקוה שכבר קיבלת מרופא הילדים מענה שסיפק אותך ומאמינה גם שהכל בסדר..

שאלה

האם חלבה רגילה שנמכרת במשקל בסופר מכילה רכיבים תזונתיים בריאים? (התינוק מעל גיל שנה) שאלה נוספת, האם אפשר לקבל רעיונות לנשנושים בריאים לשעות אחה"צ? תודה

שלום ליעלולה לולה

ברור שהכי בריא להכין חלבה בבית (זה גם לא מסובך-טחינה גולמית ודבש במידה והפעוט כבר נחשף לדבש או ממתיק אחר). להגיד לך שאני עושה את זה?... אני קונה ומשתדלת לתת במידה כיוון שחלבה היא ממתק עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבה. נשנושי אחה"צ: יוגורט 3% שומן-4.5% לבן!! דגנים רכים צלחת פירות כריך עם ממרח אהוב קרקר (לבדוק שיהיה רך) פריכיות חיטה+טחינה (תלוי בגיל) תמר לח עוגיה- מדי פעם : לדעתי לא כדאי כל יום אך גם לא כדאי להטיל וטו. בתאבון

פיגלג

New member
סרבן אוכל../images/Emo4.gif

עמית בן שנה וקצת. בגן אוכל עדיין טחון. מסרב לכל צורה אחרת של אוכל חוץ מסנדביץ' עם שוקולד לדוגמא. בשישבת כמעט ולא אוכל צהריים,רק פירות טחונים וגבינות רכות. מסרב לאכול כל סוג של אוכל מוצק ואם מתגנבת חתיכה כזאת ,גם לאוכל בגן,פשוט מוציא אותה מהפה. מה עושים? תודה

שלום לפיגלג

אינני יודעת בן כמה בדיוק עמית. שנה וכמה ימים או שנה וכמה חודשים? האם החלו לצאת שיניים וכמה? בגדול , אפילו בלי התשובות לשאלותיי אני מציעה לתת לו זמן!! לא מכירה אף ילד ואף מבוגר ,בריאים כמובן, שלא אוכלים מוצקים אלא מזון מרוסק.. נסי להיות יצירתית, להציע מזונות שונים ומגוונים. תני לו להחזיק ביד "אוכל אצבעות" לדוגמא: קרום של לחם,חתיכת גבינה צהובה,ירק שניתן למצוץ אותו ולכרסם,חתיכת פרי ועוד. במידה והבעיה אינה נפתרת, ממליצה לגשת לרופא הילדים שיפנה לבדיקה שאין בעיות בלעיסה ובליעה של מוצקים. לדעתי רצוי למרוח על הסנדביץ' ממרחים אחרים במקום השוקולד. בהצלחה

olyago

New member
למיכל שלום, אתמול התייעצתי איתך

מיכלי עוד שבוע 9 חודשים ומצוננת כבר 5 ימים עם קצת חום. הפסיקה לאכול מוצקים מאז שהינו באילת (לפני שבוע). היום הסכימה לאכול דייסה ולשתות מים. היתכן שהיא רוצה לשתות? מרק ירקות דליל היא גם מסרבת לאכול. האם להמשיך להציע לה אוכל שהיא מכירה אכלה לפני כן, או לחקות עד שתבריא לגמרי? מה את ממליצה לתת לה לאכול? תודה

מיצי פירות...

בני בן שנה וחודש ולא מתלהב מפירות ומוצרי חלב במיוחד... האם מומלץ להכין במקרה זה מיצי פירות על בסיס חלב ?

שאלה לגבי בשר

הבן שלי כמעט בן שנה... רופא ילדים אמר לי שבעוף אין כמעט ערך תזונתי ועדיף לתת הודו אדום. האם זה נכון? כרגע הוא אוכל את המרק שלו טחון (לא לגמרי) ובפנים שאני שמה כנף עוף אחת. ואוכל גרבר. אוכל שלא מרוסק עדיין לא אוכל הרבה. טועם כמה ביסים ומפסיק (לחם עם גבינה או כל דבר אחר, אורז ועוף וירקות...). ואני מנסה כל יום קצת ממשהו אחר. בכלל הוא לא פתוח לטעמים חדשים. תמיד מסרב בהתחלה עד שאני משכנעת אותו לטעום ואז או שאוכל עוד כמה ביסים או שעושה ישר לא עם הראש. הוא ילד די גדול. שוקל 11.5 ק"ג. וחי כמעט על מטרנה. נראה לך שזה תקין? איך אני יכולה לעזור לו או שעדיף לזרום איתו. (דרך אגב, יש לו כבר 3 שיניים תחתונות ו4 עליונות)

שלום לshirag1

שאלתך כללית מדי ואסביר. חשוב לפעוטות לצרוך כמות מסויימת של חלבון. בגיל שציינת כ-5 מנות חלבון. מנות החלבון מתקבלות מהבשר על מוצריו,מקטניות,ממוצרי חלב וביצים. לכן.. קצת קשה לי לענות על שאלתך כיוון שהתשובה תלויה בתחליפים הניתנים כשאין ארוחה בשרית ואם ניתנים. במידה ובמקום בשר את נותנת קטניות לדוגמא,תשובתי תהיה שונה אם את נותנת פסטה כתחליף. בגדול יכולה לומר לך שאני משתדלת לתת מנה בשרית 5 פעמים בממוצע בשבוע ובשאר מאלתרת. מבחינת עוף ובקר,שוב חשוב לגוון. כעיקרון הבקר עשיר יותר בברזל אך מצד שני בכולסטרול. כייון שבגילאים הצעירים איננו מגבילים בכולסטרול, ניתן ורצוי לגוון ולתת עוף,הודו,בקר ודגים. בתאבון

shirag1

New member
אשמח לקבל רעיונות להודו ../images/Emo21.gif

תודה מיכל כל תשובתך! כשביתי הייתה יותר קטנה אכן הייתי נותנת לה הודו טחון במרק הירקות. כיום היא בת שנה וארבעה חודשים וכמובן כבר אוכלת אוכל של גדולים. אשמח לקבל ממך רעיונות לשילוב בשר הודו בתפריט. ושוב

הודו

קציצות מבשר הודו טחון כנפי הודו /שוקי הודו צלויים /אפויים במרינדות שונות מה שאצלינו הכי הלך זה שווארמה הודו נקבה חתוך לקוביות ומוקפץ עם כל מיני דברים טובים. בתאבון

למעלה