שאלות בעקבות התחלת מעקב הריון:

../images/Emo41.gifשאלות בעקבות התחלת מעקב הריון:

האם יש דבר כזה "השמנה מוגזמת" בהריון
מהיא
האם העליה במשקל נמדדת ביחס למשקל של עצמי, או שיש משקל מינימום ומקסימום רצויים
ולחץ הדם- האם עלי להתייחס אליו ביחס לעצמי, ביחס להריונות הקודמים שלי, או על פי אמות המידה הרפואיות המקובלות
(פתחתי היום כרטיס מעקב הריון...וחזרתי עם מחשבות ושאלות)

עופריקה

New member
הי קטנה ../images/Emo13.gif

מה שלומך? לאן נעלמת לי?!?!? אין לי תשובות מלומדות ומדויקות. אבל בהחלט יש משקל ממוצע לעליה בהריון. נשים שמתחילות הריון עם "עודפים" לרוב בתחילתו הן לא יעלו כלל או אפילו ירדו. נשים מאוד רזות יעלו יותר מהר. הממוצע "הבריא" עומד על 14 ק"ג בהריון. זה ממוצע. חשוב לוודא שאת אוכלת מאוזן (למשל לא צורכת רק מתוקים ורק שומנים). העליה היא ביחס לתחילת ההריון, או ליתר דיוק ללפני. בד"כ שמים לב שאין עליה חדה מידי (כמה ק"ג בשבוע נגיד...) ואין ירידה. זה המעט שאני יודעת
שבת שלום

../images/Emo24.gifהנני כאן../images/Emo70.gif (נעלמתי../images/Emo35.gif../images/Emo121.gif)

אני רזה מאוד מטבעי. בכל הריון העלתי 12 ק"ג (בלי לתכנן, כמובן....). אלא שהפעם כבר העלתי 9 ק"ג
זה ממש חריג אצלי, והדליק לרופא שלי נורית קטנטנה, אבל אדומה. בשילוב עם העובדה שבכל ההריונות הקודמים שלי לחץ הדם שלי היה נמוך ביותר, (הייתי מתעלפת חופשי...
), הפעם לחץ הדם שלי תקין. תקין לכלל האוכלוסיה, אבל ביחס לעצמי, הוא בעליה..... הרופא שלי שלח אותי לבדוק תפקודי-כבד, ולעקוב אחר לחץ דם ומשקל, רק כדי לוודא שאני לא מפתחת רעלת הריון, חלילה. שוב- המשקל שלי לא גבוה- יחסית לשאר האוכלוסיה, לחץ הדם שלי לא גבוה- יחסית לשאר האוכלוסיה, (ואין לי רעלת הריון, ב"ה), אבל ביחס לעצמי- זה חריג. אז כיצד מודדים
והאם יש עליית מקסימום שמומלץ לעלות בכל חודש בהריון

עופריקה

New member
יקירה, האם בהריונות הקודמים

היית בשמירה? כי לפי מה שסיפרת את בשמירת הריון, ולכן לא שורפת כ"כ שומנים/קלוריות. נראה לי שטוב שהוא שלח אותך לבדיקות, ומקווה שהכל תקין. איך את מרגישה? טוב, חיונית, לא עייפה מאוד, חלשה?? יש נשים שעולות 20 ק"ג בהריון. אלו ההריונות שלהן, והן בריאות כמו שור. אם יש לך ספק אולי כדאי להתייעץ עם דיאטנית, כדי לראות מה התפריט היומי שלך. את חושבת שאת אוכלת מאוזן?

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gifאני מרגישה טוב:

לא מתעלפת (מאוד אופייני להריונות שלי), לא חלשה במיוחד, בלי סחרחרות.... כבר לא בשמירת הריון, ב"ה, רק הוורידים והגב כואבים לי מאוד (בעיקר הוורידים), ועייפות נורמאלית של הריון....
נכון שלא ממש שרפתי קלוריות בחודשים האחרונים (בתחילת ההריון שברתי את הרגל, ואח"כ התחילו הדימומים שהצריכו שמירה), אבל מעולם לא העלתי כל כך הרבה במשקל, בתקופה כל כך קצרה (גם כשרציתי מאוד...
), לכן- יחסית אל הגוף שלי- זה חריג. וכן לגבי לחץ הדם, שבד"כ מאוד נמוך בהריונות.

למעלה