שאלות נפוצות

מעיין©

New member
../images/Emo41.gifשאלות נפוצות../images/Emo41.gif

אנחנו מעוניינות להתחיל להשתמש באופציה של שאלות נפוצות, ולרגל כך אנו פוצחות בפרויקט חדש:
השאלות שלנו
בשבועות הקרובים נעלה קטגוריות שונות ובכל קטגוריה מספר שאלות, כל יום/יומיים תעלה שאלה חדשה. כולכם מוזמנים לענות על השאלות ולהפתיץ אותנו בידע

מעיין©

New member
../images/Emo110.gifהקטגוריה ה1- תהליך ההתנדבות

והשאלה הראשונה:: לאן פונים כדי להתחיל

מ ר ו

New member
תהליך ההתנדבות

עוד שאלה נפוצה, כמה זמן לוקח מחתימת בקשה להתדבות עד לועדת מתנדבים/סוף התהליך/קבלת תאריך גיוס...?

מעיין©

New member
נא לא להוסיף כעת שאלות

רק בסוף, שאני אתן את האפשרות
עכשיו- קדימה, לענות

המרחפת

New member
זמן ההתנדבות

מרגע הגשת הבקשה ועד לסוף התהליך (=קבלת תאריך גיוס סופי) עוברים לפחות חמישה חודשים, ויכול להיות (ובדרך כלל) יותר. אצלי זה לקח שישה חודשים עד שקיבלתי תאריך. יש כאלו שלקח להם אפילו שנה. בכל מקרה צריך להתאזר בסבלנות, וכדאי להתחיל את התהליך כבר בחודש נובמבר--דצמבר של כיתה י"ב. לגבי תחנות ביניים- יענו אלו שעברו את התהליך לא מזמן. כדאי לציין- מלש"בים להתנדבות מעל גיל 19 מקבלים עדיפות לזירוז תהליך, על מנת שלא יתגייסו בגיל 30...

Tomak19

New member
תהליך ההתנדבות

א)צו-ראשון ב)שיחה עם רופא וקבלת פטור ג)הגשת בקשת התנדבות למדוק פרט ד)זימון לוועדת מתנדבים ה)ראיונות ו)ראיונות ז)ו, כמה מפתיע, שוב פעם ראיונות(ודחיות וסירובים ונדנודים ומה לא...) ח)התחיילות ט)טירונות י)מזל טוב, אתה חייל חייל(נאמר בלשון זכר אך תקף לשני המינים), אל תתפלא עם זה הרבה יותר מעייף(אך לפי דעתי גם מספק) ממה שחשבת...

הבהרה קלה...

לא חייבים לעבור צו ראשון בהתחלה... אני למשל זומנתי ישר לור"ם - ועדה רפואית מיוחדת. שם שלושה מבוגרים על אזרחי ביקשו ממני לחתום על טופס בו נכתב כי נמצאתי לא כשיר לשירות בטחוני.

מעיין©

New member
../images/Emo20.gifאני מוסיפה עוד שאלות../images/Emo20.gif

ושכל אחד יענה על מה שהוא יודע

Tomak19

New member
זה תלוי בבן אדם, לי לקח חצי שנה

כי כל הזמן הזה הייתי בראיונות ודחו לי וכו" וכו" וכו", זה לוקח זמן, אבל בסוף זה מסתדר :0)

מעיין©

New member
|../images/Emo107.gifשאלה שלישית../images/Emo107.gif

עם איזה פרופיל אפשר להתנדב

Tomak19

New member
21, כלומר פטור משרות

וגם עם 24, שזה פטור זמני משרות.

מעיין©

New member
../images/Emo108.gifשאלה רביעית../images/Emo108.gif

לכמה זמן מתנדבים? ואם רוצים לעזוב, אפשר

Tomak19

New member
עוד פעם, זה אינדיבידואלי

זה יכול לנוע משנה וחצי ועד לגיל 45(למי שיחתום קבע ויילך לקצונה\נגדות). בקשר לאם רוצים לעזוב- בעקרון לא יעשו בעיות למתנדב שיירצה לעבור יחידה, אבל לעזוב לגמרי זה יותר בעייתי, אלא אם כן תא המתנדבים משתכנע שבאמת "אין על מה לדבר" ואז הוא נותן לך לעזוב.

המרחפת

New member
זמן התנדבות לצבא

זמן ההתנדבות לצבא עמד על שנה וחצי, החל מיולי 2002 הוארך לשנתיים והחל ממרץ 2005 יחזור להיות שנה וחצי. ישנם תפקידים וקורסים הדורשים שירות מלא (קרי שנתיים לבנות, שלוש שנים לבנים), אך הם מעטים. פרישה מהצבא: פרישה מהצבא לרוב מתרחשת על רקע החמרה רפואית. אם הסיבה לפרישה היא הרצון שלכם, זה אפשרי אבל מאד קשה. למה? כי הושקעו משאבים רבים בתהליך הגיוס שלכם, במציאת שיבוץ והכשרתכם, ופרשיתכם תותיר חור, שיקח זמן למלאו. אתם צריכים סיבה ממש טובה, והאמת היא שעדיף לעבור תפקיד למקום אחר/ תפקיד אחר, מאשר לפרוש מהצבא. גם לכם ולהתנסות האישית שלכם, וגם למערכת הצבאית.

sivan 11

New member
תגובה למרחפת

שלום לך. אני חיילת מתנדבת ואני בוגרת מחזור 010 בטירונות מתנדבים (מרץ 04'). אז שלוש שאלות יש לי: 1. מה משך השירות של המתנדבים והמתנדבות בוגרי מחזור 010 בטירונות מתנדבים (כמוני) ? שנה/שנה וחצי/שנתיים ? אני מבקשת תשובה בדוקה על זה,בבקשה. 2. האם מתנדבים/ות לצבא יכולים לעשות קורסים צבאיים או שהם לא יכולים לעשות אותם בגלל שהם מתנדבים ? אם הם יכולים,באילו מקצועות/תפקידים הם יכולים לעשות את הקורסים ? 3. האם מתנדבים/ות לצבא פטורים מתורניות או שלא ? כי אני מבקשת לדעת אם יש תורניות שהם לא פטורים מהן, חייבים לעשותן.. מבקשת תשובות מלאות על השאלות הללו..

המרחפת

New member
סיון,

שימי לב שרוב השאלות שלך כבר קיבלו תשובה בפורום (חלק מהתשובות ניתנו לך על ידי) או דורשות רק חשיבה פשוטה. 1. התגייסת אחרי יולי 2002? אבל לפני מרץ 2005? את משרתת שנתיים. אין חשבון פשוט מזה. בנוסף, את אמורה לדעת לבד לכמה זמן חתמת, אם חתמת מבלי לקרוא, זה לא טוב. לא חותמים על מסמך מבלי לדעת מה תוכנו. 2. מתנדבים לצבא יכולים לעשות קורסים בצבא. הנושא נדון רבות בפורום. באיזה מקצועות? כל מקצוע עורפי אשר תנאי הקורס אינם נוגדים את הפטורים שלהם. 3. מתנדבים פטורים מתורנויות, כגון מטבחים ושמירות, אבל לא מתורנויות מחלקתיות (כגון- ניקיון המשרד)

למעלה