שאלות על רוייאל אייסינג

liltam

New member
רויאל אייסינג ואבקת סוכר בכלל

בכדי להכין רויאל אייסינג ולעבד את בצק הסוכר, האם אפשר להשתמש הסוכר שטחון ממטחנת תבלינים או שצריך להשתמש באבקת סוכר קנוייה בגלל הקורנפלור?

LAYL

New member
האם חייבים רויאל אייסינג

ע"מ לצבוע ציור על העוגה? כלומר, לצייר קווי מתאר עם טוש שחור, ואז לצבוע את השטחים המבוקשים בצבע ג'ל מדולל במעט אלכוהול? על העוגה הראשונה שלי המצופה בבצק סוכר, ניסיתי ציור קטן ודווקא יצא לא רע. (פשוט לא היתה בחנות אבקת אלבומין ואני די נרתעת מהשימוש בביצה חיה). מה דעתכם?

heng

New member
פיפינג ג'ל ורויאל אייסינג

שלום לכולם, שאלה של מתחילה שטרם התחילה... מה ההבדל בין רויאל אייסינג לפיפינג ג'ל? מתי משתמשים בכל אחד מהם? תודה

בוקר טוב../images/Emo42.gif, רק אבקת סוכר קנויה

באמצעים ביתיים אין אפשרות לטחון את האבקה דק מספיק ואחיד. אני משתמשת באבקת סוכר מתוצרת גלעם - היא דקה מאוד ולא מתגבשת הודות לתוספת הקורנפלור.

LAYL

New member
ועוד שאלה

בציפוי העוגה בבצק, לאחר החלקת הבצק למעשה נותר בשוליים מעין "עודף" ואז הסגירה בשולי העוגה אינה מושלמת. בעוגה הראשונה שלי פשוט עשיתי קישוט שיסתיר את הקיפול. מה השיטה הנכונה?

פיפנג ג'ל הוא חומר שקוף על בסיס

ג'לטין. ניתן להוסיף לו צבעי מאכל. מכיוון שהוא גם שקוף וגם מבריק הוא מצויין כאפקט מיים למשל. אפשר להכין בבית: 2 כפות ג'לטין 2 כפות מים קרים 2 כוסות סירופ תירס בהיר להמיס את הג'לטין במים הקרים. לחמם על אמבט מים (בן מארי) עד שנמס לחלוטין אבל לא רותח, להוסיף סירופ תירס עד חימום. לצנן ולשמור בקרור, נשמר כך עד חודשיים. רויאל אייסינג נותן אפקט אטום וטוב למילוי שטחים וציור. בחירת החומר על פי הצורך הספציפי

כדאי לחתוך את השולים קרוב לעוגה

ואז לדחוף אותם מתחת לעוגה. את תחתית העוגה נהוג "לסגור" ע"י קישוט בצק סוכר. תסתכלי בתמונות שונות ותראי שתמיד יש סגירה כלשהי, החל מבצק סוכר וכלה בסרט סאטן.

LAYL

New member
לגבי השוליים התחתונים

זה ברור לי וגם ביצעתי גימור ע"י כדורים צבעוניים מבצק סוכר. הבעייה שלי היא בגימור בדופן העוגה עצמה (בצד) ולא בתחתית.

אם מצפים את העוגה נכון אין סיבה

שיהיה חומר מיותר בשוליים. על מנת למנוע זאת יש לעבוד עם שתי הידיים, כל פעם להרים את הבצק מלמטה ולישר את הבצק על הדופן. צריך לעשות כך מסביב לכל העוגה ואז לא נשארות שאריות.

LAYL

New member
אז מה בעצם היתרון

של הרויאל? הוא נותן אפקט אחר? והאם יש טיפים מיוחדים לצביעה עם ג'ל בלבד+אלכוהול?

כמו שאמרת האפקט הוא אחר

רויאל יותר מעין תבליט וגם נראה אחרת מצבע מדולל. הטיפ החשוב ביותר בצביעה עם צבע מדולל הוא להתחיל לצבוע מהמרכז כלפי המתאר כי לאלכוהול יש נטיה להתפשט, ולא כדאי שהוא יעבור את קוי המתאר וימחק אותם. יש לעשות זאת לאט ובעדינות...

למעלה