שאלת היום שלי

קרנושה

New member
../images/Emo41.gifשאלת היום שלי../images/Emo41.gif

האם עישנתם בהריון? ולאלה שהתשובה היא לא: האם הפסקתם בגלל ההריון? האם הפסקתם מרצונכם החופשי ובדיעה צלולה? או שבהריון דחיתם את הסיגריה? לאלה שהתשובה היא כן: האם הסבירו לכם את הסכנות של לידת פגים כשמעשנים? קרן הסקרנית...

אני הפסקתי לעשן בגלל ההריון.

במהלכו עשנתי אולי 5 פעמים. אני יודעת על עניין הקשר בין סיגריות ללדת עוברים קטנים וזאת באמת היתה אחת הסיבות שהפסקתי. כשנוריאל נולד ישר שאלתי רופא אחד אם זה בגלל הסיגריות והוא אמר שלא. מאז ההריון בעצם אני לא מעשנת בכלל וזה לא חסר לי.

קרנושה

New member
ואני כמעשנת כבדה.....

מודה לאלוהים שגרם לי לדחות את הסיגריות... אחרת לא היה לי את הכוח להפסיק זאת בעצמי (הקרדיט לא שלי) חודשיים ראשונים עישנתי עד תחילת שלישי (תחילת ההקאות הקשות) ואז לא להאמין...שפשוט לא רציתי סיגריה...זה היה מזה שוק!! הפתעת חיי... יום לאחר הניתוח ביקשתי סיגריה.....חזרתי לעשן... אך לא מעשנים בבית-נשבענו לזה אני ובעלי...

מיכל שמ

New member
וגם אני מעשנת כבדה

עישנתי כל ההריון - לצערי לא היו לי כל תופעות הלוואי של בחילות וכו´ פשוט לא אכלתי כלום (כל ההריון עליתי קילו אחד במשקל - וילדתי תאומות) הן פשוט התפתחו על חשבון העודפים שהיו לי מקודם. הזהירו אותי על האפשרות ללידת פגים ועל הסכנה בכלל ,ניסיתי להוריד כמויות ולא כל כך הצלחתי ואז שמעתי מרופא מסויים שהעצבים והמלחמה העצמית עם הרצון לסיגריה עלול להזיק לעובר יותר מאשר הניקוטין. אז עישנתי קצת פחות ! אחיינית שלי למשל ילדה תאומים בשבוע 38 אחד במשקל 3.100 ק"ג והשני במשקל 2.790 ק"ג והיא מעשנת הרבה יותר ממני , אז לפעמים הפגות היא לאו דווקא מהעישון! מיכל

גם אני מהמעשנות. ניסיתי להפסיק לפני

ההריון ולא הצלחתי. כשהיה לי את האיחור, קניתי ערכת בדיקה, שנייה לפני שעשיתי את הבדיקה בעלי אמר לי, תעשני את הסיגריה האחרונה למקרה שזה ייצא חיובי. וכך זה היה, עישנתי סיגריה, עשיתי בדיקה שיצאה חיובית ומאותו רגע לא נגעתי יותר בסיגריה. האמת שלא היה לי קשה בכלל (ואני מעשנה "כבדה" קופסא ליום) עישון מבחינתי לא היה אופציה ופשוט הפסקתי. אחר כך התחילו השקרים הלבנים מסביב לכל אלו שלא ידעו שאני בהריון, סיפרתי שפשוט החלטתי להפסיק. חזרתי לעשן מיד אחרי השאיבה, ברגע שהפסקתי לשאוב חלב התחלתי לעשן, בהתחלה סיגריה אחת ביום ולאט לאט יותר עד החזרה המלאה. אני מאוד מוטרדת מה יהיה בהריון הבא? שוב אני הרי אפסיק לעשן וחבריי כבר לא יאמינו לי שהחלטתי להפסיק, לכולם יהיה ברור שאני בהריון לא?

פשוט תפסיקי לעשן ללא קשר להריון

אני לא רוצה להיות כמו כל הפולניות ולהגיד למה לא כדאי לעשן ואני גם יודעת שזה בכלל לא פשוט, אבל בתור אחת שבחיים לא עישנה ההרגל הזה ממש לא מובן לי...

anat30g

New member
עישון פוגע ברמת המשכל של העובר

מחקרים רבים הוכיחו שעישון של האם במהלך ההריון מוריד את רמת המשכל של התינוק שנולד בממוצע של 10 נקודות IQ. אנחנו עושים את כל הבדיקות לפני ובמהלך ההריון - מוציאים אלפי שקלים על יצירת תינוק מושלם פיזית - אז שנדפוק לו את השכל?? מה הרעיון להעניק לו גירויים, להשמיע לו מוזיקה לפיתוח השכל... כשעישון הורס את כל העבודה??? ואחרי הלידה - עישון מעלה סטטיסטית את אחוזי המוות בעריסה... ושלא לדבר שזה לא טוב למי שמעשן בעצמו... ושלא יגידו לכם שלעישון אין קשר לפגות ולתינוקות קטנים - יש קשר - והוא לא קשור לניקוטין - הקשר הוא שהדם של האם פחות חמצני, בגלל העישון הדם שלה מכיל פחות חמצן - הדם הזה אמור לספק את צרכיו של התינוק - ובגלל היותו פחות איכותי התינוק נפגע - כמה הוא נפגע??? סטטיסטית - תינוקות של נשים מעשנות קטנים יותר - נולדים יותר לפני הזמן (פגות) - ולטווח ארוך - חכמים פחות מאלה שנולדו לאמהות שלא עישנו. אגב, חשיפה לזיהום אויר כמוה כעישון. נשים באיזורים שבהם יש זיהום אויר חמור חשופות באותה מידה לבעיות של נשים מעשנות.

למעלה