שאלת סקר קצרה

בלגן2

New member
../images/Emo41.gifשאלת סקר קצרה../images/Emo41.gif

האם גילית את האנדו לפני או אחרי החתונה???

ha1231

New member
לפני החתונה, ולפני שהכרתי את בעלי

גיליתי לפני כשנתיים, ועברתי ניתוח.

ha1231

New member
לפני החתונה, ולפני שהכרתי את בעלי

גיליתי לפני כשנתיים, ועברתי ניתוח.

בלגן2

New member
../images/Emo41.gifאז בהמשך לשאלה../images/Emo41.gif

מחלקת ל-2 קטגוריות:
לאלו שגילו לפני החתונה - באיזה שלב של היחסים סיפרתם על האנדו לבן הזוג? ואיך היתה התגובה?
לאלו שגילו אחרי החתונה - איך בישרתן את זה לצד השני ואיך היתה ההתמודדות?
נו, טוב, עוד קטגוריה, לאלו שעוד לא התחתנו - באיזה שלב נראה לכן נכון לספר את זה לבחור שאת מתחילה לצאת איתו?

נעמי 17

New member
אני יכולה לענות על שתי הקטגוריות../images/Emo6.gif

לפני החתונה הראשונה- ידענו שיש בעיה רק לא ידענו איך קוראים לה. אני זוכרת אותנו יושבים על הגג, ואני אומרת לו, יש לי בעיות קשות במחזור תחשוב שוב אם אתה רוצה להתחתן איתי, לא בטוח שאוכל ללדת..... אני לא חושבת שהוא הבין את כל המשמעות בטח שאני לא הבנתי אני כמה צדקתי. הוא אמר שהאהבה שלו תנצח. אז זהו שלא. לפני החתונה השניה, האיש הכיר אותי כאמא מאמצת לעתיד כי הוא ידע שאני לא מוכנה לעבור את הגהנום מחדש. אז זהו שכן, הוא היה הכח המניע באימוץ, והוא דחף להתגבר על הפחד. איש אמיץ. מותר לענות על השלישית? אני טיפוס מאוד ישיר, מספרת הכל על ההתחלה לא יכולה אחרת. וזה מה שאני ממליצה. טוב נו לא על הנשיקה הראשונה לפצוח בנאום אנדו, אבל בגלל שזה חלק כל כך מרכזי בחיי לא יכולה להעלות על דעתי שאנשים קרובים לא ידעו. אבל זו אני..

באיז שלב

אני מאלו שגילו אחרי החתונה ולא הייתי צריכה לבשר לבעלולי כי הוא היה איתי שבישרו לי ולמדנו ביחד על המחלה. ההתמודדות :קיבלנו את זה מאוד קשה וזה שבר אותנו(במיוחד אחר שבישרו לנו שכרתו לי את השחלה והחצוצרה ונשארתי עם הדבקויות וכיליה במצוקה) היינו בחו"ל והיו צריכים להסביר לנו מה זה אנדו נתנו לנו להשתמש באינטרנט של בית החולים כדי לנסות להגיע לאתרים ישראליים שמסברים מזה אנדו וככה הצלחנו להבין את המחלה . בעלולי מאוד מעורב בנושא הוא פשוט מקסים מגיע איתי לכל הטיפולים שאני עוברת אפילו לקבלת זריקת דקפפטיל הוא בא איתי להחזיק לי את היד (יש לי פחד ממחטים) ZK

ר ו מ י ה

New member
לא כל כך הבנו אז מה זה אומר

ואפשר לומר שגדלנו לתוך זה ולמדנו על המחלה ביחד. לאור הסקר, אצתי רצתי לשאול את האיש האם הוא היה בונה איתי זוגיות שוב והוא אמר שבטחחחחחחחח. חסר לו שהוא היה עונה תשובה אחרת
וביתר פרוט הוא לא רואה מה הקשר בין נישואים לאנדו', מבחינתו , למרות הקשיים שאנדו' גורם, זה לא אישיו (issue ), הרי בחלק מהקשיים שאנדו' מעורר הוא נתקל כבר בתחילת הקשר עוד לפני הדיאגנוזה הרפואית. לגבי השאלה האחרונה- ברגע שהייתי מבינה כי אני מעונינת בקשר לטווח הארוך עם הבחור, הייתי מיידעת אותו בדבר האנדו'. שיהיה לכולנו הרבה מזה-
בחיים.

gui1

New member
אצלי

כיוון שהמחזורים היו טראומתי םאי אפשר היה להתעלםמהם פשוט הם לא הוגדרו תחת הכותרת אנדו . המשחה תמיד אמרה שהרי החתונה הכאבים יעבור ואם לא אז אחרי בטוח אחרי ההריון להריון לא הגענו כך שאני לא יודעת אם המשפחה צודקת .. לידידים הטובים ספרתי כדי לבדוק את התגובה נכון יתכנו בעיות בהריון וחשוב שבן זוג ידע מה גם שלדעתי האנדו היא גם מחלה עם אשיות חלק חשוב שלמדתי בעקבות האנדו היה לא להסתיר דברים כי ההסתרות האלו יוצרות עוד שכבות של אנדו חשבתי על זה אחרי שהרופא אמר "היה קשה לזהו את החצוצרה היא הייתה מתחת להרבה הדבקויות " החצוצרה תפקידה לחצרצ לדבר ויש לה את היכולת להשמיע קולות חזקים מאד ואני חושבת שכל פעם ששתקתי דיכאתי את החצוצרה וכיסיתי אותה בעוד שכבה שספרתי לידידי על המחלה הפיזית והנפשית -אינני מפרידה בין השניים - הוא אמר שזה נשמע לו מאד אתגרי ומפתה ובכלל להיכנס להריון זה כמו ראלטי של סוף הדרך מאשר סתם אישה עם מחזור רגיל אז לכי תביני גברים ....

התבשרנו ביחד- למדנו יחד

מתמודדים יחד. כשהמחלה התגלתה - אני הייתי בשוק, תמיד היו לי מחזורים מבעיתים אבל מאחר וכל השנים אמרו לי שזה נורמאלי ושיש נשים שסובלות יותר ואני אחת מהן... אז, חשבתי, נו בסד'ר, תמיד חשבתי שאני פוריה כגפן עד שהכל התפוצץ לי בפרצוף. האיש שאיתי לעומת זאת תמיד ידע שיהיו לנו בעיות להרות מאחר והוא ראה בכל חודש מה נהיה ממני וראה שעד שאני מתאוששת, כבר מגיע המחזור הבא, אבל הוא לא חשב שיהיו לנו כאלה בעיות - כלומר בריאותיות בנוסף לפיריוניות. עברנו הכל ביחד, עברנו משברים, עברנו ימים טובים יותר וטובים פחות אבל יצאנו מחושלים
ולסיום, אני אומרת העיקר הבריאות.

למעלה