שבוע הספר

../images/Emo41.gif שבוע הספר ../images/Emo63.gif

שלום לכולם, היום הייתי בשבוע הספר בת"א וקניתי שם חמישה ספרים: 1. מישהו לרוץ איתו- דויד גרוסמן (תודה על ההמלצות על הספר!) 2. העולמות הקסומים של הארי פוטר- דיויד קולברט (אני פשוט אוהבת את כל הספרים של "הארי פוטר", אז קניתי גם את הספר הזה).
3. הסיפור של דוגו- זהבה קור. 4. גן החצות של טום- פיליפה פירס. 5. הסיפור שאינו נגמר- מיכאל אנדה. - - האם מישהו מכאן קרא את אחד הספרים שקניתי היום? - - ודר"כ: היום סיימתי את כיתה ח'- ממחר אני כבר בחופש הגדול. יש לי אחלה תעודה והממוצע שם 90.
- - שירלי.

גליושע

New member
היי

1. ספר נפלא! קראתי פעמיים וממש נשאבתי. הזדעזעתי - הוקסמתי - ממש הייתי בפנים. אני בטוחה שתיהני. 2. לא קראתי, אבל גם אני מאוד אוהבת הארי פוטר:p תוכלי להמליץ/לא להמליץ אחרי שתקראי? 3. לא קראתי. 4. לא קראתי. 5. קראתי שוב ושוב ושוב. למרות שאני לא אוהבת "מדע בדיוני" - הסיפור שאינו נגמר הוא פשוט... לא יודעת. עשיתי עליו גם עבודת חקר פעם - הוא נהדר. תיהני מהכל!

maore

New member
הסיפור שאינו נגמר אינו מד"ב>פנטזיה

מדע בדיוני - סיפור שיש בו שכלולם והמצאות מדעיים או טכנולוגיים. מקושר בדרך כלל עם חלליות, מסע בזמן, אבל ממש לא רק. פנטזיה - סיפור שכולל מוטיבים פנטסטיים, משמע שאינם קיימים במציאות שלנו, קסמים וקוסמים נפוצים לצד יצורים אגדתיים ומיתולוגיים (חד קרן, פגסוס, פיה, שדון, טרול, דרקון וכו').

פרחבר

New member
הסיפור שאינו נגמר-תיקון

אחד הספר האהובים עלי.... אמנם נחשב מד"ב אבל ממש קל, אין חלליות, יותר פנטסיה לוקח אותך, כמו שאנחנו אוהבים - על ידי הקריאה למחוזות אחרים.... הסיפור שאינו נגמר הוא סיפורו של בסטיאן, ילד אומלל ובודד - אמו נפטרה, אביו שקוע ביגונו וכמעט אינו חש בקיומו, הילדים בני גילו מתעללים בו, ואף בלימודים הוא מפגר. בסטיאן האוהב לקרוא נקלע לחנות ספרים עתיקים ומוצא שם ספר מיוחד במינו על ארץ פנטסיה שסכנה מאיימת על קיומה. הוא שוקע בקריאתו, הולך ומשתלב בקורות אותה ארץ, עד שהוא הופך לחלק בלתי נפרד מן העלילה. לעלילת הספר שני חלקים בולטים. בחלק הראשון בסטיאן קורא סיפור על הרפתקאותיו של אטריו שיצא להציל את ארץ פנטסיה. חלק זה מגיע לשיאו עם השתלבותו של בסטיאן בעלילת הסיפור. בחלק השני בסטיאן פעיל בסיפור ולא רק קורא בו. במהלך הסיפור חלים בבסטיאן שינויים, והוא הופך לכל מה שלא היה קודם לכן: יפה תואר, אמיץ, שליט ובעל עצמה. כמו במקרים רבים, הכוח שרכש גורם להשחתת אופיו ולהרס רב. כאשר מתברר לו מה גרם לעצמו ולאחרים, הוא חוזר לצורתו הקודמת ומוותר על כוחו הרב. אך משהו בכל זאת השתנה בו. הוא חוזר לביתו לקראת הבנה אחרת של עצמו ולעיצוב מערכת יחסים חדשה עם אביו - "אבל זהו סיפור אחר ויסופר בפעם אחרת". הסיפור הוא אפוא מסע לגילוי עצמי, מסע לגילוי הזהות ולעיצובה. מקוה שתהני כמוני. בזמנו יצא סרט שהיה מבוסס על הספר - שהיה מוצלח מאוד, יצא גם סרט המשך שלצערי לא ראיתי.

פרחבר

New member
הסיפור שאינו נגמר-תיקון

אחד הספר האהובים עלי.... אמנם נחשב מד"ב אבל ממש קל, אין חלליות, יותר פנטסיה לוקח אותך, כמו שאנחנו אוהבים - על ידי הקריאה למחוזות אחרים.... הסיפור שאינו נגמר הוא סיפורו של בסטיאן, ילד אומלל ובודד - אמו נפטרה, אביו שקוע ביגונו וכמעט אינו חש בקיומו, הילדים בני גילו מתעללים בו, ואף בלימודים הוא מפגר. בסטיאן האוהב לקרוא נקלע לחנות ספרים עתיקים ומוצא שם ספר מיוחד במינו על ארץ פנטסיה שסכנה מאיימת על קיומה. הוא שוקע בקריאתו, הולך ומשתלב בקורות אותה ארץ, עד שהוא הופך לחלק בלתי נפרד מן העלילה. לעלילת הספר שני חלקים בולטים. בחלק הראשון בסטיאן קורא סיפור על הרפתקאותיו של אטריו שיצא להציל את ארץ פנטסיה. חלק זה מגיע לשיאו עם השתלבותו של בסטיאן בעלילת הסיפור. בחלק השני בסטיאן פעיל בסיפור ולא רק קורא בו. במהלך הסיפור חלים בבסטיאן שינויים, והוא הופך לכל מה שלא היה קודם לכן: יפה תואר, אמיץ, שליט ובעל עצמה. כמו במקרים רבים, הכוח שרכש גורם להשחתת אופיו ולהרס רב. כאשר מתברר לו מה גרם לעצמו ולאחרים, הוא חוזר לצורתו הקודמת ומוותר על כוחו הרב. אך משהו בכל זאת השתנה בו. הוא חוזר לביתו לקראת הבנה אחרת של עצמו ולעיצוב מערכת יחסים חדשה עם אביו - "אבל זהו סיפור אחר ויסופר בפעם אחרת". הסיפור הוא אפוא מסע לגילוי עצמי, מסע לגילוי הזהות ולעיצובה. מקוה שתהני כמוני. בזמנו יצא סרט שהיה מבוסס על הספר - שהיה מוצלח מאוד, יצא גם סרט המשך שלצערי לא ראיתי.

פרחבר

New member
הסיפור שאינו נגמר-תיקון

"העולמות הקסומים של הארי פוטר":

היי, הספר הוא בעצם "מאחורי הקלעים" של הארי פוטר וכל מה שקשור לעולם הזה. יש שמה הסברים כמו לדוגמה- למה דווקא קוראים לדראקו כך, למה צריך לאכול שוקולד שרואים סוהרסן וכדומה. זה ממש נחמד. הספר בהוצאת מודן. וגם יש לסדרה הזאת, סדר שהוא אותו דבר, רק שהוא של "שר הטבעות". -שירלי.

גליושע

New member
תודה:)

נשמע מעניין. ונכון, תודה על התיקון. הסיפור שאינו נגמר הוא סיפור פנטזיה.סיפור פנטזיה מקסים.

maore

New member
נצל"ש - הודעה מפורום אחד

נתקלתי בהודעה בפורום אחר (היה קישור בדף הבית להודעה שם על שבוע הספר, ואז בטאגךיינס רצה ההודעה הזו). מרגש. על מדריך הטרמפיסט לגלקסיה.

Athaclena

New member
להפתעתי הרבה קראתי את רובם

את מישהו לרוץ איתו מאוד אהבתי, וכתבתי עליו בפורום ספרים וספרות (לא ביקורת אלא יותר רשמים,ונראה לי שהיו ספוילרים). יופי של דמויות, יופי של עברית... את העולמות הקסומים קראתי ואני לא זוכרת הרבה. לא נראה לי שאהבתי במיוחד. הסיפור של דוגו - את זה לא קראתי גן החצות של טום אהבתי אבל אני חושבת שחלק מהסיפור היה די צפוי. הסיפור שאינו נגמר זה אחלה, אפילו שבפעם האחרונה שקראתי אותו לא כל כך התלהבתי.
גם אני רוצה חופשגדול... סחתיין על התעודה והממוצע, נראה לי שאני ירדתי מה-90 ישר אחרי היסודי

תגובה-

שלום, תודה על ההמלצות. נראה שאהבת את רוב הספרים שקראתי, אז אני מקווה גם להנות מהם. אתמול הייתי (שוב) בשבוע הספר, וקניתי את: "מנהרת הזמן- מרד גטו ורשה" מאת-גלילה רון-פדר-עמית: אני יודעת שזה לילדים קטנים יותר, ואני בת 14, ואפילו בחיים לא קראתי אחד מהספרים הללו (אני יותר הייתי ב"ג'ינג'י", אבל רציתי לקרוא דווקא את הספר על "מרד גטו ורשה". "הטירה הנעה" מאת- דיאנה ווין ג'ונס: הספר הזה רק לפני כמה שבועות יצא, ועשו לו מקום מאוד יפה בשבוע הספר (הספר של הוצאת "כתר"). ע"פ הספר הופק סרט, שהמפיק של הסרט הוא הייאו מיאזאקי, זה שגם הפיק את "המסע המופלא" (סרט מומלץ ביותר!!)
שירלי.

Athaclena

New member
אז הנה, את אלה לא קראתי

ואפילו לא ראיתי את המסע המופלא למרות שרציתי...

אכן בחירה מצויינת-תתחדשי!

הסיפור שאינו נגמר הוא ספר מדהים וכבר כתבתי עליו כאן לא פעם, וגם על מישהו לרוץ אתו המלצתי לאחרונה. על הטירה הנעה שמעתי דברים נפלאים אבל טרם הספיקותי בעצמי ורק הערונת- האדם שהתייחסת אליו הוא למיטב הבנתי הבמאי של הסרט היפני שנעשה בעקבות הסרט,לא המפיק.... קריאה מהנה וחופש נעים!

למעלה