שבוע ה
השבוע אז חשבתי לי

../images/Emo41.gifשבוע ה../images/Emo63.gif השבוע אז חשבתי לי

שאפתח 2 הודעות בנושא אבל הן לא קשורות ל
י
ולכן הן כאן, בשרשור הזה נשמח לשמוע המלצות על
טוב שקראתם לאחרונה. אני קוראת כעת
מדליק אשרשר הודעה נפרדת כששם ה
בכותרת, תשדלו גם אתם את שם ה
לכתוב בכותרת ההודעה
.

../images/Emo63.gifמדליק מסעותי עם ילמז

מאת פרופ' אברהם הוכברג חוב ארכיאולוגיה וספנות , פרופ' לביולוגיה מולקולרית במכון למדעי החיים באוניברסיטה העברית עוסק בחקר הסרטן ובפתוח טיפול חדשני כנגד מחלז זו. ומחזיק בתואר ראשון בארכיאולוגיה ומתמחה בתרבויות אנטוליות בעיקרת בתרבות החיתית. את הספר קבלתי ממנו אישית מתנה עם הקדשה "לפנינה אין כמו לתת למי שמבין את תורכיה ספר זה" ואכן פרופ' הוכברג היה בין ראשוני המטיילים לתורכיה במסגרת החברה הגאוגרפית הקים את התשתית לטיולי ישראלים בתורקיה והוביל עשרות טיולים יחודיים לארץ זו (זה חלום חיי להתעסק בטיולים לאזור טורקיה) ברוב הטיולים ליווה אותו נהג אוטובוס טורקי בשם ילמז ובספר מספר פרופ' הוכברג על מסעותיו בצד סיפוריו מלאי הדמיון והקסם של איש האדמה הפשוט, ילמז, בעל חוכמת חיים עשירה שפגש את בן התרבות המערבית הפרופ' המשכיל ועל החיבור בינהם. הספר כמו שכתבתי בכותרת מדליק ואני כעת קוראת אותו ונהנית סיימתי לפני כמה ימים לקרוא , סוף סוף, את צופן דה וינצי-המלצה

סימונה 5

New member
שרשור כלבבי../images/Emo45.gifפנינה, מיד ממליצה על

ספר מצויין שקראתי לאחרונה

סימונה 5

New member
../images/Emo91.gif חמה, יונה ונער - מאיר שלו

ספר נפלא, כתוב בשפתו העשירה הנפלאה של מאיר שלו,ספר מרתק הנה תיאור קצר מתוך עטיפת הספר: סיפור מרתק על נער ובית, קן וילדה, יונה ותינוק. סיפור על תשוקת נדודים ושיבה הביתה, בני אדם ובעלי כנף. מומלץ בחום, כמו כל ספריו של מאיר שלו

שפית123

New member
ממליצה על "שחיטה שחורה"של שחר מגן

בטעות כתבתי בפורום האוכל עליו. סופר ישראלי צעיר,שזה ספרו הראשון והיו עליו המלצות מאד טובות בכל העיתונים. ואכן,הספר מעניין וכתוב יפה,ומלמד על ארץ ישראל ועל בעיות וטריניות. למעשה זה ספר מתח,ומאד נהניתי. מומלץ.

MAGIG

New member
מספר ספרים שקראתי לאחרונה, חלקם

מומלצים וחלקם לא כל כך: "מלכת החלומות" - צ'יטרה בנרג'י דיוואקרוני - ספר מעולה על זהות אישית וזהות אוניברסלית. סיפור על ציירת אמריקאית ממוצא הודי, על הגברים בחייה, על אמה המיוחדת ופותרת החלומות. - מומלץ. (ספרים טובים נוספים של סופרת זו שתורגמו לעברית: "אדונית התבלינים", "תנאי נישואים" ועוד'). "השוטה מחצר המלוכה" - פיליפה גורגה (כתב גם את "בת בולין האחרת") האינקוויזיציה רודפת את חנה גרין, נערה יהודיה בת ארבע עשרה, והיא נאלצת לברוח עם אביה מספרד. אך חנה איננה פליטה ככל הפליטים. היא ניחנה במתת "הראיה", היכולת לחזות את העתיד - כישרון יקר מציאות בתקופה הסוערת של מלכות בית טיודור האנגלית. היא נשכרה כליצנית בחצר המלוכה אך משמשת גם ובעיקר כמרגלת. למי שאוהב ספרי מתח קריאים וזורמים מאוד - כל ספרי הרלן קובן: "התמימים", "אל תגלה" ועוד. כולם מותחים וקריאים ביותר. "מוכר הספרים מקאבול" - סיירסטאד אוסנה מיד לאחר נפילת משטר הטאליבן באפגניסטאן, הזמין מוכר הספרים סולאטן חאן את העתונאית אוסנה סיירסטאד לגור בביתו ולהתרשם מחיי המשפחה בעיר קאבול ולתעד אותם. ה"פרומו" על העטיפה מבטיח מאוד, הספר לא כל כך (ולדעתי אין להשוותו ל"רודף העפיפונים" המעולה)" מגי

סימונה 5

New member
ידעתי שלא תאכזבי אותי, מגי,

מהמלצה קודמת שלך קראתי את "אל תזוזי" ואהבתי מאד "מלכת החלומות" נראה לי מאד

למעלה