שבוע חדש, סקר חדש

רותי&ע

New member
../images/Emo41.gif שבוע חדש, סקר חדש

והפעם על נושא - תינוקות/ילדים ודוגמנות/פרסומות. חברה סיפרה לי בגאווה שמצלמים את התינוק שלה לפרסומת. אני מבינה את ההתלהבות שלה (אם לוקחים אותו לפרסומת כנראה שהוא מתוק במיוחד) אבל האם כל כך כדאי להכניס אותו כבר מגיל כזה לעולם הזה? מה דעתכם?

אנחנו נפלנו עם דיסקברי, אבל

חברה אחרת, שנפגעה ע"י דיסקברי, הזמינה אותנו וצילמה את ספיר, וקיבלנו קריאה להשתתף באודישן ל"הבורגנים". ודווקא היינו הולכים, רק שהאודישן היה ביום חמישי, וליל הסדר היה במוצ"ש, ותסלחו לי, קודם החג, אח"כ הכסף. אשר לשאלת הסקר עצמה: אנחנו מאוד זקוקים לכסף. אם היו מזמינים אותנו, וזה היה יוצא משתלם כלכלית - היינו עושים את זה. ספיר מאוד נהנתה ביום הצילומים שלה, ועבורה זה משחק כייפי וקבלת תשומת לב המונית. בשורה תחתונה - אם הסיבה היא לא הגשמת חלום של ההורה אלא סיבה כלכלית או רצונו של הילד - אין בזה רע.

אני הייתי עושה את זה ושמה את

הכסף בקופת חסכון לשירה וחוץ מזה ששירה מאוד אוהבת להצטלם, תמיד כשאנחנו מצלמים אותה היא עושה פוזות אבל- צריך לבדוק כמה שעות הצילומים, כי אם זה יום שלם אז זה יכול להיות מאוד מתיש

_גלית_

New member
דווקא דווקא דווקא! ../images/Emo5.gif

כתבתי תגובה ארוכה בעניין וכמו תמיד כשזה ככה, היא נמחקה לי
אני אנסה לשחזר אותה בהמשך. יש לי הרבה מה להגיד בעניין, כי אני קצת קשורה לקצוע הזה...

_גלית_

New member
שאלתי מעצבת תלבושות לפרסומות

מה עושים כשרוצים שהתינוק יבכה בצילומים? (צריך להבין שאי אפשר לחכות כל היום שזה יקרה, זה צריך להיות ברגע מסויים) אז היא אמרה לי: מה את חושבת?... מי שלוקח את הילד שלו להצטלם, כדאי שיברר קודם כל מה הוא אמור לעשות בצילומים... חוץ מזה, בגלל שאני מסתובבת מידי פעם באודישנים, אני שואלת את עצמי אם באמת כדאי להתחיל עם זה כל כך מוקדם
לפני כמה זמן הייתי עדה לשיחה של ילד ואביו במסדרון ההמתנה מחוץ לאודישן שהתנהלה בערך ככה: אבא (מתחיל להתעצבן): למה אתה לא רוצה להכנס?? ילד (כבן 4-5): (מושך בכתפו בסרוב) אבא: אולי בכל זאת? ילד: (מושך בכתפו בסרוב) אבא (משנה אסטרטגיה): אני אקנה לך מחשב! ילד: (מושך בכתפו בסרוב) אבא (עצבני, בסלולארי לאמא): לא יודע מה יש לו, הוא לא מוכן להכנס! הפסדתי יום עבודה ועד שמצאתי חניה. כן, הבטחתי לא מחשב - ולא רוצה! בקיצור.. אני לא הייתי חושפת ילד לנושא האודישנים בגיל כזה. נורא קשה להתמודד עם הדחיות שמקבלים ברוב המקרים (כשהסיבה כמובן היא שלא התאמת לאימג´ הרצוי, או משהו כזה) זה קשה גם למבוגרים, אז למה לעשות את זה לילדים? אם מדובר במשהו שלא צריך לעשות אודישן בשבילו ושתנאי העבודה של השחקן הקטן יסוכמו מראש, אז אולי. כדאי לדעת גם שהשכר שמקבלים הוא לא משהו (הכסף הגדול, בפרסומות, לצערי, הולך לאנשים אחרים בתעשייה..
) ולסיכום אני רוצה להוסיף שלדעתי הפרסומת שעושה את השימוש הכי דוחה בתינוקות היא של "האגיס" החמודים הקטנים מוצגים כיצורים צווחנים, מענטזים,מלאכותיים ווולגארים... פשוט...אאההה...

דיאנה1

New member
לא הייתי לוקחת את הילדים שלי

להופיע בפרסומות. לא שסוכנויות הפרסום לוחצות עלי או משהו... נראה לי שהם קטנים מדי כדי להתחיל להרוויח לפרנסתם. מגיע להם להיות ילדים עם סדר יום של ילדים, ולא להכנס לעולם הלחוץ כל כך של הפרסומות.

דני*דין

New member
אצלנו זה לא פייר../images/Emo44.gif

אישתי באה מתחום המדיה האלקטרונית ולכן טום מופיע מדי פעם בתוכניות לילדים שונות וגם הוא מופיע באיזו קלטת הפעלה לילדים שעומדת לצאת ובמקרה זה ממש התחננו שנופיע כי הוא משתתף נפלא עם מנחי הקלטת כשהם מופיעים בפני ילדים במתנס כל כמה שבועות. וכאשר הוצג בפנינו הצד הכספי אז נעניתי לבקשתם וזאת אחרי שבוודאות ביררתי כי טום רוצה לעשות זאת,ולאורך כל ההקלטה שאלנו אותו אם הוא רוצה עוד או די והוא כל הזמן רצה עוד ,אפילו כשעברה שעת השינה בצהריים. הוא הרגיש על הגובה וגם עשה כמה ג´ובות-מה רע בזה??

noa_f

New member
נראה לכם שיש הבדל עקרוני בין

לשלוח ילד לעבוד בדוגמנות לבין לשלוח ילד לעבוד בשוק? לי לא.

noa_f

New member
למה? כי דוגמנות זה סטייליסטי

ומרויחים הרבה כסף ובשוק לא? מה רע בהשוואה? זו עבודה וזו עבודה. וילדים לא צריכים לעבוד נקודה! ואם תקראי כמה שורות למעלה, מישהי סיפרה איך גורמים לתינוק לבכות בדיוק ברגע הנכון בצילומים. ילדים שעובדים בדוגמנות מתרגלים לחשוב על עצמם במונחים של "יפה" "לא יפה", "שמן" "רזה" - ובעיות כמו אנורקסיה ודימוי גוף נמוך מתחילות אצלם הרבה יותר מוקדם. הכי "מוצלח" בעיני: ילד בן 10 בישראל עובד בדגמון נעלי נייקי שילד בן 10 בפיליפינים תפר. ההבדל היחידי ביניהם זה גובה "התלוש". עבודת ילדים היא ניצול!

אנחנו ממש נגד, אבל,

הבאתי תמונות מדהימות של נוריאל לעבודה שלי והם עושים עכשיו כרזת פרסומת למקום (אני עובדת במקום של הגיל הרך), הם בקשו ממני את התמונות כדי לשים בכרזה ואישי לא הסכים. בגדול הוא צודק - פרסומת זו פרסומת לא משנה אם היא רק בעיר קטנה או על מסכי הטלוזיה, אבל אני נורא רציתי
כי זה שייך לעבודה שלי...

רותי&ע

New member
בעלי עוד יותר קיצוני

הוא לא מוכן אפילו תמונה בפורום. וכמה שרציתי להשוויץ קצת..
הוא אומר (ויש משהו בזה) שעידן יחליט כשיגדל איפה תמונתו תתפרסם..

יונית ש

New member
וחשבתי שרק בעלי כזה

הוא לא מוכן שאשויץ קצת עם תמונות של הפיצקלה שלי פה באתר. אני מאוד מקווה שישנה את דעתו. כי נורא בא לי להראות לכם את האוצר הקטן שלי.

מירי,

New member
שלי ´דווקא´ משוויץ...

פירסם את התמונה שלהם באתר שיש בו משתתפים כמעט מכל העולם...

רותי&ע

New member
ואם בנושא צילום-מצלמת וידאו כדאי ../images/Emo35.gif

בטח שכן
עוד כשהייתי בהריון אמרתי שאני לא יולדת עד שקונים מצלמה
מאז אנחנו מתעדים את כל שלבי הגדילה החל מהיום שהבאנו אותו מבית החולים. איזו נוסטלגיה.. ואתמול הסרטתי קטע מקסים שממחיש כמה טוב שיש מצלמה- עידן הרופא
ודובי החולה
הוא החליט שהדובי חולה, משתעל וצריך ללכת לרופא. ואיך הוא בדק אותו ביסודיות עם הסטטוסקופ. והדובי אפילו לא בכה, כמו ילד גדול.. ואיך אמא פולניה לא תהיה מאושרת כשהילד שלה מראה נטיות לרפואה?

גם אני ממליצה!!

תכננו לפני הלידה לקנות מצלמה, הסתובבנו באין ספור חנויות ובסוף לא קנינו
כשיובל היה בן שמונה חוד´ קנינו אותה ואני כל כך מצטערת שאין לי תיעוד שלו מההתחלה
לפני שבוע ישבתי לצפות בקלטות שצילמתי (ויש הרבה כאלה!) ופשוט הוקסמתי מהשינוי שחל בו...זה דבר מדהים! רק מה, עשיתי שטות (אני חושבת) ובמקום לשמור את קלטות המקור הקטנות, העברתי הכל לקלטות לוידאו וגיליתי שאחת מהן (זו שיש בה את יום ההולדת שלו!!) כבר לא משדרת טוב...כנראה שיש עליה אבק או משהו ואני לא יודעת אם אפשר יהיה להציל אותה...ועל זה מאוד מאוד חבל לי

למעלה