שבוע טוב לכולם וחתימה טובה

../images/Emo41.gifשבוע טוב לכולם וחתימה טובה../images/Emo41.gif

אני רואה שהייתם עסוקים. אבםילו רגע החליט לנטוש את פורום האח.. איזה ריגוש בחיי.

noaxxx

New member
הו שלום.. ../images/Emo24.gif איך היה? ושבוע טוב כמובן../images/Emo13.gif

בתכלס.. יש רק עוד חצי שבוע.. עד סוכות. איזה כיף

האמת שהיה לי ממש קל

לא יודעת למה אני צמה בתאכלס.. זה יותר מנהג מאשר אמונה ביום הזה.. אבל נו שוין. התחיל לכאוב הראש שעה לפני צאת הצום. היה סבבה,ישנתי מלא. ועכשיו אני אוכלת סלט. (למרות שבינינו, בא לי לדפוק וואחד המבורגר)

noaxxx

New member
יופי מעולה!

במיוחד שזה נעשה מתוך מנהג ולא בקטע דתי.. כי אז, דווקא יותר סבל=יותר תענית=גמר חתימה טובה... מובטח
ותמיד כואב הראש באיזשהו שלב... מזכרוני... ואז הדילמה.. לקחת
עם
מים.. או לא?
כיף גדול להשלים שעות שינה
ואני אומרת.. תלכי על ה
.. תפרגני לעצמך אחרי הצום..

לא אני אוותר, זה כבר לי מדי עכשיו

אבל מה שכן, התחלתי לקרוא את "משחקי הכס".. איזה 750 עמודים, וכבר קראתי 250.. אני גאה בעצמי.

noaxxx

New member
חחחחח.. עכשיו אני מבינה למה השלמת שעות ../images/Emo199.gif

סתםם.. כל הכבוד
כולי קנאה..
אם היית יודעת כמה ספרים מחכים לי.. אבל זו מלחמה בטחנות רוח, תמיד היה לי קשה לקרוא מסות של טקסט, קצת קופצות לי המילים... לחזור על פסקאות פעמיים.. בעיית ריכוז שכזו..

noaxxx

New member
שבוע טוב ../images/Emo108.gif !

קודם כל, ראיתי שהיה לך יומולדת... אז קודם כל קבלי מ ז ל ט ו ב
שפע ברכות וגם
וכל מה שאת מאחלת לעצמך... שיתגשם
ואם הצום עבר כ"כ מהר
למה לא באת לכאן

easternstar

New member
גמר חתימה טובה ושבוע טוב

היה יום נוח יחסית. קריר ונעים. היה לי קל לצום. אני ממשפחה מסורתית ולכן לא מתעוררת השאלה אם צמים. זו מסורת והאמת שאני אוהב את אוירת החג פעם בשנה. שבתות זה עניין אחר לגמרי. פעם בשנה אני יכול להרשות לעצמי להמשיך בנוהג המשפחתי.

noaxxx

New member
כוכב ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif שבוע טוב../images/Emo70.gif

אני שמחה שעבר לך בקלות
ואגב, גם אני ממשפחה מסורתית.. סוג של, בכל אופן כולם צמים. אף פעם זה לא הרגיש לי נוח, גם לא בשביל המסורת.. (אולי רק כשהייתי קטנה, צמתי מגיל 10, ואז זה לא נחשב
) בהזדמנות הראשונה שיצא לי 'לבדוק' את יום כיפור מחוץ לחיק המשפחה.. מאז נפרץ הסכר והחלטתי שדי ומספיק

anonimit75

New member
אצלי זה בדיוק כמו אצלך

כולם צמים ושומרים על הלכות החג חוץ ממני. אני זוכרת שבפעם הראשונה שלא צמתי ושחיללתי את יום הכיפורים פחדתי שאענש...עד כדי כך המסורת ואמצעי ההפחדה והעונש היו מושרשים אצלי במוח... אבל אני הגעתי למסקנה, שאני לא אתן למסורת להפחיד אותי. שאני אלך עם האמונה והדרך שלי, ואעשה את חשבון הנפש עם אלוקים והחברה בדרכי...

noaxxx

New member
איזה קטע.. אצלי זה בדיוק כמו אצלך..חחח

בפעם הראשונה שחיללתי את יום כיפור, ירד כזה מבול בדיוק כשבישלתי קפה שחור לחבר'ה תוך כדי בחירת סרט לצפיה.. הייתי בטוחה שהשמים בוכים עלי..חחחחחחחח.. היה מפחיד! ולגבי ההמשך שלך... אותו כנ"ל

noaxxx

New member
אופס...

חוץ מהקטע שכתבת על אלוהים... אני לא מאמינה... אז אין לי שום חשבון לסגור איתו.. לגבי החברה זה סיפור אחר..

anonimit75

New member
את לא מאמינה באלוהים ?

אני לא מדברת על היישות הזאת שעונה לתפילות שלנו... אני מדברת על "האנרגיה" הזאת שממנה נוצר הכל... אותה אנרגיה שיש לה חוקיות יעוד ותכלית ...לא תמיד הכל ברור ונראה לעין , למען האמת, רב הנסתר על הגלוי, אבל יש משהו שהוא הבסיס להכל, ואני גם מאמינה שהוא טוב... יש דתות שקוראים לזה, אום, יש שקוראים לזה, יאן ויאנג ויש לאנרגיה הזאת המון שמות...השאלה אם את לא מאמינהאפילו באלוהים הזה...

anonimit75

New member
אגב, זה נושא קצת כבד

את לא חייבת לענות על זה. אולי עדיף גם לא להכנס לזה ...חחח

noaxxx

New member
כשאמרתי אלוהים, התכוונתי במובן הדתי כמובן.

והנושא כבד..את צודקת .. אני אתייחס בקצרצרה..
אם את מכנה את האבולוציה והטבע >>> אלוהים, אז אני מאמינה גדולה. והאנרגיה הזו שאת מדברת עליה, בהנחה שהיא קיימת, אם הבנתי אותך נכון.. אין לה ייעוד או תכלית, (את מאנישה אותה.. וזו טעות לדעתי), היא פשוט מה שהיא, חלק מדרכו של הטבע. לגבי מה שכתבת: "לא תמיד הכל ברור ונראה לעין , למען האמת, רב הנסתר על הגלוי" אז סביר להניח שבטבע יש דברים שעדיין לא הוכחו. אם אני למרות זאת מאמינה בהם? אני נוטה לכיוון ה 'לא' למרות שאין לי עדיין מסקנות סופיות, (סוג של קונפליקט.. אני יודעת) ובזה אני אסיים. ולעניין חשבון הנפש, מה שחשוב זה החברה/האנשים.. והוא נעשה כל השנה, ולא בהכרח ביום כיפור
ויש דברים שאני עושה לכבוד המסורת.. והמשפחה.. כל זמן שזה לא מתנגש עם האמונה שלי. אגב.. מכנים את האנרגיה הזו גם " צ'י " ..בסין. ואם לא התכוונת למובן הדתי, אז יכולת לכתוב אלוהים ולא אלוקים.. אלא אם כן רצית לכבד את אלה המאמינים.. ואז סבבה לגמרי
מקווה שזה מספק

למעלה