שבעת החטאים (רשימה חלקית)

תמיר1991

New member
../images/Emo41.gif שבעת החטאים (רשימה חלקית)

אני מוכרח להמליץ בחום על ספרו החדש והמרתק של אביעד קליינברג, "שבעת החטאים" - אני עדיין קורא אותו, אבל אני יכול להמליץ עליו למרות שעדיין לא סיימתי, כי אני פשוט נהנה מכל רגע
מומלץ לקנות עכשיו ולא לחכות, כי בסטימצקי הוא במבצע עכשיו, 54 ש"ח, שזה באמת בדיחה ביחס לספר מדהים כזה. אני מצרף לינקים לשתי כתבות לא רעות על הספר מ"הארץ: ספרים" - אחת היא ראיון של ניר ברעם עם קליינברג עצמו אודות סוגיות הקשורות בספר, והשנייה היא ביקורת של עמיה ליבליך על הספר. בברכה ושבת שלום, תמיר.

ihtiyar

New member
לא ממש קשור להיסטוריה,

אבל אני מצטרף בחום רב להמלצה. ספר אנושי מאוד, כתוב ברגש וחוכמה המהולה בהומור דק (שים לב לביבליוגרפיה בסוף הפרק על העצלות, עמ' 65). נהניתי גם מספרו הקודם של אביעד קליינברג: "רגל חזיר של האח ג'ינפרו", אודות הקדושים והמארטירים בנצרות. הוא האיש שתרגם את ה"וידויים" של אוגוסטינוס

תמיר1991

New member
תודה על הפרטים הנוספים -

באיזו הוצאה יצא ספרו הקודם? מכל מקום, מדוע "לא ממש קשור להיסטוריה"? תמיר.

תמיר1991

New member
ועכשיו בדקתי את עמ' 65 -

בדיוק התחלתי את הפרק על העצלות, ולראות את העמוד הזה קרע אותי מצחוק
תמיר.

far from abyss

New member
הוצאת זמורה-ביתן

לא עלה בידי עדיין לקרוא את שבעת החטאים, אבל רגל החזיר של האח ג'ניפרו אכן ספר מעולה, כתוב בשפה נעימה וקולחת. אני ממליץ לך בחום גם עליו :)

ihtiyar

New member
במקביל לקריאת הספר,

כדאי שתחפש את סדרת הרישומים "שבעת החטאים" (The seven deadly sins) של הצייר ברחל (Pieter Bruegel, שלעיתים מתרגמים את שמו לעברית כ"ברויגל"). סדרה מורכבת ומדהימה ומיסטית ומשעשעת של רישומים. אם לא תשיג, שלח הודעה ואצלם אותם עבורך מהספר הגדול שלו הנמצא ברשותי. שכחתי קודם ספר נוסף קליינברג: "הנצרות - מראשיתה ועד הרפורמציה" שיצא בסדרת האוניברסיטה המשודרת של משרד הבטחון. כפי שאתה בטח נהנה מהאבחנות האנושיות והמעמיקות ב"שבעת החטאים", כך תמצא בספר "רגל החזיר של האח ג'ינפרו" - מלבד המידע המקיף - תובנות מופלאות. פשוט כיף לקרוא אותו. תהנה!

תמיר1991

New member
../images/Emo51.gif רבה על ההודעות ועל ההמלצות,

לשניהם. אלך לחפש את רישומיו של Bruegel
תמיר.

קוכולין

New member
קליינברג הוא חוקר והוגה מרשים

קראתי שלושה מספריו בעברית, ועוד ספר שפורסם רק באנגלית. עוד לא קראתי את "שבעה חטאים", אלא רק את ההקדמה. אבל לפי מה שראיתי, ולפי היכרותי עם אביעד קליינברג וספריו, הוא מוכרח להיות מרתק. אני ממליץ בחום לכולם על תרגומו של פרופ' קליינברג ל"וידויים" של אוגוסטינוס, ספר חובה לכל מי שרוצה להבין את הנצרות. אוגוסטינוס הוא אחד מענקי הרוח האנושית, תיאולוג ופילוסוף מבריק שכותב בלשון פיוטית ומרגשת, בלי לאבד את הממד האנושי. המסה שלו על הזמן, למשל, מרשימה מאד מבחינה הגותית, כמו גם פירושיו לספר בראשית (אף על פי שאחדים מהם מכילים טעויות משעשעות שנובעות מבעיות בתרגום הלטיני של התנ"ך שבו השתמש). פרופ' קליינברג מעביר את הלטינית של אוגוסטינוס בעברית יפיפייה. לא להחמיץ.

תמיר1991

New member
בשבוע הספר אקנה את "וידויים" -

אז הוא יהיה במבצע, ורק אז יהיה לי זמן לקרוא ספר נוסף [הסמסטר מתחיל השבוע
]. אכן, ההקדמה ל"שבעת החטאים" נהדרת. אהבתי את הפתיחה עם הסיפור האנושי על מיקי. הזכיר לי כמה מהעוולות שעשיתי לילד שממש מזכיר לי את מיקי הזה, כשהייתי בערך בגיל עליו סיפר קליינברג. אצלי זה לא היה כל כך מזמן, ולא היה קשה לחזור אחורה ולהבין היכן החטאים הללו. המימד האנושי שקליינברג מכניס הופך את הספר הזה למדהים. ותודה על ההמלצות!
תמיר.

למעלה