שירים אנדרייטרד של שלום חנוך

Speed King

New member
../images/Emo41.gifשירים אנדרייטרד של שלום חנוך

יש הרבה שירים לא מוכרים של שלום חנוך שלא זוכים להכרה רבה, אילו שירים לדעתכם הם השירים שלא זוכים להערכה הראויה להם?

נר2

New member
האלבום הכי לא מוערך - א-לי-מות

א-לי-מות. מבחינת טקסטים, לחנים ומסר, אחד האלבומים הכי כבדים, חזקים וטובים שיצאו. יום אחרי יציאת האלבום היה פיגוע בת"א כך שתחנות הרדיו התעלמו ממנו לגמרי כי "לא היה נעים" לנגן אותו, שמו אותו בצד ודי שכחו ממנו. מתאר מציאות עגומה של ישראל שנה לפני רצח רבין, כאילו ביקש להזהיר לפני שיהיה מאוחר מידי. תאונות דרכים, דקירות ברחוב, פשיעה, סמים, פיגועים.. גם רבין ניסה להזהיר מפני הדרדרות מוסרית ולא הצליח. ישראל 2008 לא שונה בהרבה מישראל 1994. מה אנחנו צריכים רצח פוליטי נוסף כדי ללמוד? מלחמה נוספת? הגיע הזמן לקחת אחריות על מעשים ומילים אם רוצים לשנות. בצד שירים קשים כמו כל האמת בפנים, האמת הפשוטה, אלימות, המצב קשה, במכונית החדשה של אבא, קולות בערפל יש עדיין כמה משירי האהבה היפים ביותר שלו כאילו עדיין מאמין שכל הפתרון טמון בה.. כמו לאט לאט וללא מילים. 13 שנה עברו מאז רבין נרצח ושום דבר לא נלמד ולא השתנה. זוכרים את הנאום של רבין בעצרת השלום שבה נרצח? "האלימות היא כרסום יסודות הדמוקרטיה הישראלית" מישהו בכלל טרח לחשוב על משמעות המילים האלה? האלבום הזה היה יכול לצאת היום ועדיין להיות רלוונטי יותר מתמיד. עד מתי?

הא עשית לי חשק אליו

אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות אותו. חובה חובה חובה. מה שכן- לא חושב שכדאי לאזכר בנוגע לאלימות ציטוטים של אדם, שלפי הצד השני לפחות, הסית נגדם והשתמש באלימות מילולית כלפיהם, וכשזה ראש ממשלה, אז אלימות מילולית היא גרועה מאוד. לא רוצה להיכנס לויכוח, אבל הייתי חייב לומר זאת. לא, אני לא בצד השני, וכמובן שאני נגד הרצח, וכו'..אבל נו, לא להשוות בין שלום ורבין.

נר2

New member
דיברתי על יצחק רבין ז"ל

שאמר את המילים האלה בעצרת שאחריה נרצח. האלבום עצמו יצא שנה לפני אבל התריע על המצב בחברה הישראלית והשנאה הגואה בה. והקשר הוא ששום דבר לא נלמד מאז. מה שונה המצב היום מלפני 14 שנה?

ממ

קניתי לפני כמה זמן את 'אור ישראלי', וזה מצחיק כי טיפה טיפה התאכזבתי אחרי שמיעה ראשונה, אבל מאז כבר התאהבתי לגמרי. השירים האהובים עליי שם הם 'פקעת מורעלת, 'מצלם' ו-'גשר צר' שישר הפכו להיות בין השירים האהובים עליי ביותר של שלום, ובכלל לא שמעתי את שמם לפני שקניתי את הדיסק. על הדיסק עצמו אין צורך לפרט..פשוט מעולה.וכל הכבוד למוניקה..

לדעתי ...

השיר האהוב עלי ביותר - "שיר ללא שם" ועוד אחד מאור ישראלי - "הצרחה" המילים של מאיר אריאל אשמח להזמין פעם "שני ברקים ורעם" אלי למרפסת

21profile

New member
מסכימה לגמרי עם "א-לי-מות"

הבנתי שכשהשיר אלימות יצא לרדיו, זה היה ממש סמוך לפיגוע בסנטר (אם אני לא טועה) ולכן היתה מגמה של תחנות הרדיו, כאילו לפעול בטקט ולא להשמיע את השיר הזה, כי המצב היה רגיש מדי. זו לא שעברה החלטה לא להשמיע את השיר הזה, אבל בפועל זה פשוט קרה, כך שכל האלבום לא הצליח בזמנו, ומאז, למיטב ידיעתי, גם לא ממש. זה, אגב, אלבום מעולה!!! ואחד השירים בו שלדעתי לא זכו להערכה הראויה, וגם חבל לי שבמופעים האינטימיים של "יציאה", הם לעולם לא נכנסים לסט-ליסט, הוא "ללא מילים". שיר מדהים. כנה. מרגש. לגמרי לא זכה להכרה הראויה. ולמען האמת, השירים הפחות מוכרים של שלום, אלה שמסתתרים באלבומים, בדר"כ הם הטובים ביותר שלו. אבל רק בדר"כ

LEATHER REBEL

New member
זה אנדר-רייטד זה?

זה אחד הלהיטים הכי גדולים של אריק! אני יודע שהאלבום "על פני האדמה", רוב השירים בו היו כאלה שכתב לאריק ולאחרים ושהחליט לחדש. מי יודע, אולי כדאי עכשיו אלבום אחר באותו כיוון?

למעלה