חמין מרוקאי
זה מתכון שלקחתי מדודה שלי כי זה החמין היחידי שאני אוהבת (חוץ מאשר את של סבתא שלי). להשרות חומוס ושעועית ביום חמישי או בשישי בבוקר לפחות ל-6 שעות. דרך אגב, דודתי עושה שעועית, סבתי עושה חומוס ואני את שניהם. לטגן את הבשר +העצמות בשמן, למלא מים חמים. לשים את הקטניות (המסוננות) וראש של שום (לא מקולף אך קטום בראשו). אני מוסיפה גם חופן גריסים. לבשל כ-30 דקות ברתיחה. אם עולה קצף - לקפות. לשים תפו"א קלופים קטנים או בינונים, אפשר גם בטטות. בינתיים ביצים לבשל בסיר נפרד. תיבול: מלח, פלפל שחור, כפית מרק עוף, פפריקה, כורכום (מעט), כמון, חצי כוס שמן זית (תלוי בכמות החמין, היא שמה כוס). לתת לבעבע כ-20 דקות. לשים את הביצים והקישקע (זו תוספת שלי). לשים בתנור מחומם ללילה. כמובן שאפשר להוסיף - קיגל, ג'חנון, חיטה (אפשר בקוקי), וכל מה שאוהבים. אך זה העקרון. בתאבון.