שירשור המטבח של ליאת

ענתש

New member
../images/Emo41.gif שירשור המטבח של ליאת

ליאת, מעתיקה לפה מה שכתבת כי הקודם לא קופץ... אחר כך תגובה: הבעיה היתה באזור המקרר: התכנון שלנו הוא לקנות מקרר SBS, שעומקו 87 ס"מ ורוחבו 91 ס"מ. במצב כזה לפי התכנון של הדירה, יש כניסה של בערך 60 ס"מ לממ"ד ולשירותים . אז שברנו את הראש איך לתכנן מקום גדול ובכל זאת לא ליצור צוואר בקבוק בכניסה. אחרי סיעור מוחות עם כמה מביני עניין, הגענו למסקנה שאנחנו ניצור מעין נישה למקרר על חשבון המחסן גינה. פשוט נגנוב ממנו 30 ס"מ וזה יצור לנו נישה, כך גם המקרר לא יבלוט אחרי השיש יותר מידי (שזה היה מאוד מכוער בעיני) וגם פתרנו את בעיית הכניסה לחדרים. המטבח ימשיך לכיוון פינת האוכל, בערך 4.5 מטר ומשם יצא אי לכיוון הכניסה של הבית, כלומר מהכניסה מה שרואים זה את הקצה של האי ופינת אוכל. יחידת הבילד אין שתהיה באורך 90 ס"מ, ותכלול גם ארון נוסף (2 מגיורת עמוקות, תנור, מיקרו ועוד ארון למעלה) תמוקם מתחת למדרגות וליד המקרר. בכל אופן, החלטנו להרחיב את האי לגודל של 180 ס"מ, ולפינת אוכל ישאר לנו בערך 2.5 מטר. לא המון, קצת צפוף וזה הבעיה מבחינתנו (כי צריך לקחת בחשבון גם כיסאות של האי וגם כיסאות של פינת האוכל, וכרגע יש לנו פינה גדולה - 180*100), אבל אולי את מיקום הפינה עוד נשנה בעתיד, או הכי טוב אם ישאר כסף פשוט נחליף לשולחן מרובע ולא מלבני ענק. עוד מעט יהיה שרטוט של המטבח (בעלי עובד על זה כרגע ) ואני אצרף גם אותו. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, למרות שנראה לי שהצלחנו להגיע לפיתרון נחמד .

ענתש

New member
אני הייתי משנה את תוכנית הקומה בכלל

אישית מאד לא מסתדרת עם המחשבה של המטבח כל כך רחוק מהסלון ועם הכניסה ישר לתוך פינת האוכל. יש לכם ארכיטקט ? או שזה ארכיטקט של הפרוייקט ? הייתי ממליצה על פגישת יעוץ עם התוכניות האלו עם ארכיטקט או מעצב פנים טוב, שיכול לעשות לכם במינימום מאמץ הרבה מאד מהפך (ובלי שינוי חזיתות). סתם שינוי שעשיתי בלי להיות מהמקצוע ולכן בטח יש בו בעיות ואפשר למצוא משהו טוב יותר... בשחור הוספתי קיר מול הכניסה, מגבס. לא עד גובה התקרה אלא עם רווח בין הקיר לתקרה. הקיר בצד הפונה לדלת יהיה עם נישות גבס יפות ומוארות שפאשר לשים בהם דברים יפים (פסלים, חפצים יפים וכו') שיקדמו את מי שנכנס. את המטבח הייתי הופכת עם פינת האוכל. אני יודעת שהמחיר הוא שהמטבח רחוק מהמחסן (שהוא בטח גם מזווה) וגם שהוא לא פונה לחזית אבל בעיניי, אישית, זה מחיר קטן לשלם (במיוחד שזה לא מי יודע כמה רחוק). בורוד - ציירתי את המטבח. נוסף לך קיר שלם לשים עליו מקרר ואת יחידת הבילט-אין ועוד ארון אפילו. הקיר השחור. המטבח הולך לאורך הקיר והאי הוא בין המטבח לפינת האוכל (שציירתי בכחול. הריבועים הכחולים הקטנים זה כסאות על האי). מקווה שזה מובן. בכל מקרה, שווה בדיקה מקצועית של הנושא לפני שמזמינים מטבח ובכלל מתחילים לבנות את זה. ואם את רוצה שלחי לי מסר - אולי תבואי למרכז לפגישת יעוץ עם האדריכלית שלי ? היא לא יקרה, היא יצירתית מאד ואני בטוחה שתוכל לתת לך פרספקטיבה על העניין.

ענתש

New member
וגם לאיריס ג יש מעצבת פנים

שהיא ממליצה עליה, וגם אצלה היא לא יקרה והיא יותר צפונית מהאדריכלית שלי (אזור השרון). שווה לשאול אותה...

אני חושבת שענתש צודקת

הסידור של הקומה טוב יותר כך גם אם זה אומר שהמחסן מרוחק מעט מהמטבח, בכל זאת לא מדובר במרחק גדול והמטבח נראה אחרת לחלוטין, ועם הגודל שיתן לך מקומות אחסון רבים יותר אולי לא יהיה הצורך במחסן כמזווה באמת כדאי ללכת למעצב/ת שתתן את דעתה, זה ישנה לחלוטין את הבית, כי כרגע לדעתי השטח לא מנוצל היטב אלא אם כן המטבח אצלכם הוא לא השוס של הבית, מה שלא נראה לי... בתוכנית המקורית הוא ממש בצד עזוב כזה.... מזכיר מטבחון יותר מאשר מטבח (וסליחה על הקטילה)

Rשף

New member
אני אתכן בנות

לא כדאי לפתור בעיות בצורה של טלאים, אלא ללכת על פתרון כולל.

ליcות

New member
ואו ענתש תודה רבה!!!!

קודם כל על השרשור החדש, ושנית - מאוד מאוד מאוד אהבתי את הרעיון שלך.. זה פותר לנו כל כל הרבה בעיות! גם הממ"ד נשאר פתוח ולא צריך לגנוב שום חלק מהמחסן בשביל המטבח, שנית, מתחת למדרגות במקום הבילד אין יכול להיות לנו מזווה ענק (המחסן שדיברת עליו הוא מחסן גינה ולא מזווה), שלישית - את דלת המחסן גינה אני יכולה לפתוח מתוך הבית בצורה כזו ולא מבחוץ (דבר שמאוד רצינו לעשות אבל לא הצלחנו להנדס שום תוכנית לשם כך
), רביעית - הישרותים לא בתוך המטבח (זה ממש ליד המקרר בתוכנית המקורית) שזה גם משהו שנאלצתי ללמוד "לחיות" איתו ולא הייתי שלמה עם זה בכלל, וחמישית - מטבח גדול ביחד עם סלון מחובר זה גם הטעם שלי, וגם אם הבנות ירצו לשחק בגינה אני עדיין בטווח ראייה שלהן ולא בתוך הבית. בקיצור - כמובן שצריך לעבוד על זה עוד קצת ולמדוד גדלים, אבל זה נראה לי פיתרון מושלם
. יש לנו אדריכלית שנוכל להיפגש איתה (לא קשורה לפרוייקט, מישהי שאנחנו מכירים ושעמנו עליה המלצות), אבל בכל מקרה אשמח לקבל במסר טלפון של האדריכלית שלך (כולל מחיר בערך אם זה אפשרי) רק כדי לכסות את עצמנו אם לא נהיה מרוצים. לגבי יחידת הורים בקומה הראשונה - תשובה עבור "איש פשוט": כמו שענתש אמרה - זו דירה מקבלן, אני לא יכולה לעשות בה המון שינויים, מה גם שמבחינתי זו לא הדירה שאני אגור בה כל החיים. זה רק הבית הראשון שקנינו, אני מאמינה שאחרי שנלד את כל הילדים והם יגדלו, נעבור לבית אחר כולל יחידת הורים נפרדת. כרגע יש לי תינוקת ועוד אחת בדרך, כך בשבשנים הקרובות בכל מקרה נצטרך להיות באותה קומה. אגב, גם את הרעיון הזה בכלל למדתי מהפורום ואין מה להגיד, הוא מאוד נכון, אני אשמור את זה לבי הבא
(איזה מזל שיש פורומים!). חבל שלא שמתי לפני כן את התוכניות, יכולתי לחסוך לעצמי הרבה שעות של תכנון מטבחים..
. תודה רבה, ואם יש עוד רעיונות אשמחלשמוע (אני רצה לקבוע פגישה עם האדריכלית
).

ענתש

New member
מאד שמחתי לעזור. גם אם בסוף

התוכנית תהיה מאד אחרת (ויכול להיות שהיא תהיה כי אדירכלים הם יותר יצירתיים ממני ותתפלאי איזה עוד רעיונות יהיו להם...) זה לפחות גרם לך לראות שלא צריך לקבל את תוכנית הקומה כמו שהיא ואפשר לעשות שינוי קיצוני ולקבל יותר.
שולחת לך מסר על האדריכלית.

ליcות

New member
לדעתי כן, הוא כבר בנוי..

אבל תספר בכל זאת מה חשבת לעשות.. סתם אולי יתן לנו רעיונות חדשים. ועדכון - קבענו מחר פגישה עם אדירכלית שקיבלנו עליה המלצות. אני מקווה שבערב אוכל לעדכן ולשים תוכנית חדשה. המון תודה!

ענתש

New member
מה מצב הבניה כרגע ?

איפה הבית עומד ? שלד ? יש חלוקה לחדרים ? חשמל ? אינסטלציה ? חשוב שתביאו את כל המידע הזה גם לאדריכלית כדי שהיא תעשה שינויים עם מינימום נזק (חשבתי שהבית עדיין על הנייר).

ליcות

New member
בדיוק אתמול היינו שם ../images/Emo13.gif

יש שלד חיצוני בלי חלוקה פנימית, הממ"ד הוא החדר היחידי שבנוי, כל השאר זה קומה אחת גדולה. חשמל ואינסטלציה עוד לא נקבעו, גם ביקשנו מהם לחכות עד שנחליט מה קורה עם המטבח. יש גם כבר קומה שניה ללא חלוקה פנימית (רק מדרגות וקומה עם מלא עמודים), ויש הכנה לקומה ג' (עליית גג). התחילו לבנות מדרגות, עדיין לא סיימו. אנחנו נבוא מסודרים כמובן, יש לנו הכל מתוייק ומאורגן בתיק. באמת חבל שלא חשבנו על האופציה הזו לפני כן.. על הנייר הכל נראה כל כך יפה, אבל במציאות מתסבר שיש לא מעט בעיות...
.

ענתש

New member
ועוד מחשבה אם לא מאוחר מדיי...

אני הייתי בכלל מזיזה משם את המדרגות. זה ממש מפריע, תקוע ככה באמצע הבית. הייתי שמה אותן על הקיר של המחסן, כלומר מהדלת של המחסן הפנימית ולכיוון קיר הדו. הייתי עושה אותן מדרגות קלות, מה שיפתח את כל החלל התחתון הזה. זה יאפשר לך גם אולי לשים את פינת האוכל במקום המדרגות ויאפשר לך אפילו פינת משפחה או לסגור מזווה או שירותי אורחים (שאני רואה שאין לך)... כל מיני דברים.

ליcות

New member
שירותי אורחים אמורים להיות ליד הממד

ולגבי המדרגות - אני אבדוק מחר עם האדריכלית, וגם אם לא מדובר בהשקעה גדולה מידי (הם בנויים כמעט לגמרי
).

ענתש

New member
להרוס זה כמעט לא כסף.

לשים מדרגות אחרות זה משהו אחר... את זה צריך לבדוק. אישית מאד אוהבת את המוצרים של קו נבון והם לא מאד יקרים, כך הבנתי (יחסית למחירי מדרגות).

ענתש

New member
זה לא הבית שלי...

הורדתי מהאינטרנט. אבל לפי החורים בקיר אני מניחה שעוד לא הרכיבו אותו אבל עשו לו הכנה

יש בבת הדר בניה דומה

אולי שווה לנסוע ולראות יש בתים גמורים ויש בתים בבניה כל דייר עיצב אחרת את הפנים כי הדיירם קנו רק מגרש + שלד + גג רעפים ואת השאר השלימו בעצמם . הסלון ענק ענק מידי לטעמי , למעשה גודל סלון בפועל הוא 4 על 4 3 ספות + מזנון +שולחן . לך יש כמעט 7 על 6 , נכון שזה כולל פינת אוכל , אבל בכל זאת זה גדול . שוב , חסר לי בקומה הראשונה חדר הורים, או לפחות אפשרות לעשות חדר הורים בעתיד , אם הילדים כעת קטנים מידי מכדי להיות לבד בקומה למעלה .

למעלה