שירשור - מאכלים מבטטות

../images/Emo41.gifשירשור - מאכלים מבטטות../images/Emo41.gif

אנא שרשרו מתכונים בהמשך להודעה זו. תודה
 

effyba

New member
גראטן בטטות ולפת(עכשיו בעונה)טעים

מתכון: גראטן בטטות ולפת רכיבים: 3 לפת פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ 3-4 בטטות פרוסות בעובי הנ"ל 50 גרם חמאה כפית טרגון קצוץ קטן(אפשר יבש) מלח פלפל גרוס 1/2 כוס פרמזן מגורד 1/2 כוס פירורי לחם משובחים 1 גביע שמנת מתוקה אופן הכנה: לבשל את פרוסות הלפת במים רותחים 5 דקות ולסנן. בעדינות לערבב עם פרוסות הבטטה. בתבנית: להניח שכבה אחת ממחצית כמות הירקות (בטטה-לפת) ולפזר מחצית מן החמאה. לתבל בטרגון מלח ופלפל ולכסות בשכבת פרמזן. להניח שכבה נוספת מן הירקות- לכסות בפירורי לחם ולפזר בצדדים את השמנת המתוקה. מלמעלה - שארית החמאה ופרמזן. לאפות עד להשחמה - בערך חצי שעה. ניתן להכנה יום יומיים מראש ולחמם בתנור. הערות: מקור המתכון: אפרת פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מירבלי

New member
קיש בטטות וגבינה

לבצק: 2 כוסות קמח 150 גרם חמאה קרה 1 חלמון קורט מלח מעט מים קרים למלית 3 בטטות בינוניות מעט שמן או שמן זית 2 ביצים 1 מיכל שמנת מתוקה 2 כפות קמח 1/2 כוס גבינת פרמזן (או גלעד) מגוררת (ממש לא חובה) קצח מלחפלפל טרגון להכנת הבצק: שמים את כל החומרים (חוץ מהמים) בקערת המערבל ולשים עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד. יוצרים צורת דיסק ומקררים כחצי שעה. מרדדים, מעבירים לתבנית פאי ואופים בחום בינוני 10 דקות. להכנת המלית: קולפים את הבטטות וחותכים אותן למקלות (פלחים) עבים. מערבבים עם שמן הזית וקולים בתנור כחצי שעה עד שהן מתרככות. בקערה מערבבים את השמנת המתוקה, הביצים, הגבינה, הקמח והתבלינים. מפזרים את הבטטות על תחתית הקלתית, מעליהן שופכים את תערובת השמנת ואופים בתנור בחום בינוני כ 45 דקות או עד שהתערובת מתייצבת והקצוות מתחילים להזהיב. בתיאבון
 

מירבלי

New member
ריבת בטטות

ריבת בטטה 1 וחצי ק"ג בטטות 1 כף מיץ לימון 1 ק"ג סוכר 1 ליטר מים 2 כפיות תמצית וניל ½ כפית קינמון (אופציונלי) לקלף את הבטטות ולחתוך אותם לחתיכות קטנות (2X2 ס"מ). להרתיח אותם במים רותחים עם המיץ לימון (כדי למנוע השחרה) עד שהן רכות. לסנן ולרסק בבלנדר או במעבד מזון. בינתיים, להרתיח את המים עם הסוכר במשך כ-15 דקות, להוסיף את הוניל, הקינמון והבטטות המרוסקות ולהמשיך לבשל עוד כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. לצנן ולהעביר לצנצנות. בחו"ל משווקים את הריבה הזאת כאשר היא קשה, בגוש כזה. אני לא בטוחה אם במרשם הזה היא תצא ככה, אבל היא טעימה מאד...
 

שרי30

New member
מרבלי - הקיש הזה להיט אצלנו

חבל על הזמן, הילדון שלי טורף את זה! כבר מזמן הדפסתי את המתכון הזה ושמרתי...תודה לך
 

מירבלי

New member
לבריאות חמודה מה שכן המתכון לא שלי

ואנני יודעת את מקור המתכון לבריאות
 

קישלורן

New member
פשטידת בטטות - מומלצת

4-5 בטטות לחתוך לפרוסות של 2-2.5 ס"מ 50 גר חמאה 2 כוסות חלב מחומם 2 כפות קמח חבילה וחצי פרומעז (הגליל הירוק) אגוז מוסקט כף טימין ביצה לסדר את הבטטות בתבנית פיירקס, למרוח למעלה קצת שמן רגיל בעזרת מברשת ובתנור כ- 15 עד 20 דקות (לא חייב להיות רך לגמרי) בסיר: לשים חמאה, קמח תוך כדי בחישה. לשפוך את החלב החם ולבחוש עד להסמכה/רתיחה. לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין. את הביצה הטרופה להוסיף לאחר הורדה מהאש וקרור. לחתוך עיגולי פרומעז ולהניח על הבטטות, לשפוך מעל את הרביכה ולאפות כ-20דקות. בתאבון.
 
פירמידת פטטות ותפ"א של קובי

מתכון: פירמידה בטטות ותפ'א בפסטו שלום חברים אנחנו נוטים לעבוד קשה בשביל כל מנה לא תמיד בצדק אז הנה משהו פשוט מהיר וקל .זול וטעים. לוקחים תפ"א ובטטה ביחס שווה קולפים וחותכים לקוביות ממש כמו 5 אבנים שוות ויפות. מבשלים במים מומלחים תחילה את התפ"א ל-5 דקות ומוסיפים את הבטטה לבישול משותף עד ששניהם מוכנים פריכים אבל לא רכים מידי מוציאים ומסננים. בנתיים מטגנים על מחבת גדולה וכבדה בשמן זית עם פלפל שחור טחון טרי או לבן ( ענין של טעם).חופן ענק וקצוץ לאורך ס"מ של בצל ירוק טרי ונקי.ממש 2 דקות אחר כך מוסיפים את הקוביות שלנו מתבלים במלח ועוד טיפה פלפל ומקפיצים בעדינות לא לשבור את צורת הקוביות. הערה: על כל תפ"א ובטטה באותו הגודל 3-4 בצלים ירוקים. ועכשיו מצננים מעט יוצרים צורת חרוט מפלסטיק קשיח וגמיש כמו זה שמשמש לשקפים. בגודל הרצוי לכם למנה אישית ממלאים את תוכנו ודוחסים בעדינות. מלבישים עליו צלחת והופכים יחד על השולחן .מסירים בעדינות את הפלסטיק מגררים מעט פרמזן. יוצקים רוטב פסטו סביב ברצועה דקה מקשטים בכמה חצאים של שרי סביב ויאללה . זה כתוב ארוך יותר ממה שזה על אמת. בהצלחה קובי מקור המתכון: einged הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
רוטב בטטות לפסטה ../images/Emo20.gif

מתכון: רוטב בטטות לפסטה רכיבים: 3-4 בטטות קלופות וחתוכות 30 גרם חמאה 2 שמנת לבישול 15 אחוז 2-3 שיני שום כתוש טרי אגוז מוסקט מגורר טרי מלח פלפל שחור טחון טרי כורכום (קמצוץ קטן) אופן הכנה: לבשל את הבטטות עד לריכוך , לסנן ולמעוך היטב עם החמאה. להוסיף את השום הכתוש ואת התבלינים ולערבב היטב. להעביר את התכולה לסיר קטן, להוסיף את השמנת ולבשל תוך עירבוב מס' דקות עד להסמכה. לטעום ולתקן (אם יש צורך ) את התיבול. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בטטות אפויות ../images/Emo142.gif

בטטות אפויות רכיבים: בטטות קלופות ופרוסות בצלים (רצוי סגולים), קלופים וחתוכים לרבעים 2 ראשי שום לא מקולפים ושטופים שמן זית טימין רוזמרין קצוץ אורגנו פפריקה מלח ים טחון דק פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: מערבבים בתבנית את הירקות עם שמן זית ומתבלים. מכסים בנייר כסף ואופים בחום 200 מעלות בערך חצי שעה. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות. הערות: השום מהווה תמיד את האטרקציה של המנה הזאת. אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לפלחים או קוביות, או תפוחי אדמה קטנטנים. מקור המתכון: דרומית 1
 

נירהמ1

New member
קיש בטטות/נירהמ1../images/Emo140.gif

קיש בטטות / נירהמ1 תבנית קיש בקוטר 24 קלתית לקיש: ¼ 1 כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 חמאה ¼ כוס מי קרח (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, לתערובת פירורים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה במקצת. לתערובת הבטטות: 4 בטטות בינוניות רחוצות היטב ומבושלות בקליפתן במי מלח קלופות ומעוכות. ½ כוס שמנת מתוקה 3 כפות גבינת פרמזאנו מגוררת 2 ביצים ½ כוס שבבי בצל ½ כפית מלח, חצי כפית גבישי שום, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אגוז מוסקט גרוס טרי לערבב הכול יחד. לשפוך את המסה לקלתית וליישר. רביכה: ½ כוס שמנת מתוקה 2 ביצים 3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים) מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי מערבבים היטב ושופכים מעל תערובת הבטטות אופים בחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות עד שהקיש משחים. בתיאבון!
 

מאקי

New member
מרק בטטות שלי

מבשלת 2 קג בטטות קלופות וחתוכות 700 גרם דלעת כשרך סוגרת בסירגדול חמאה ובה בצל קצוץגס אפילו 2 שן שום למי שמוכרח אני לאשמתי טימין חופן גדול כשהבצל שקוף מזהיב הוספתי את הבטטות והדלעת הרכות ללא המים את המים אוסיף 6 7 דקות אחכ מכבה בלנדר יד לרסק לתבל אגוז מוסקט פלפללבן ומלח להוסיף מים רתוחים שמנת מתוקה או רויון להקרמה או חלב רזה או שמנת צימחית לארוחה בשרית כשרה סמיכות דלילותלפי רצונכן חבלז איזה מרק מגישים עם גרעיני דלעת מעל ועירית קצוצה דק דק לא חובה
 

נופר א

New member
צ'יפס מבטטות

הכי פשוט והכי טעים והילדים מאוד אוהבים. מקלפים את הבטטות חותכים לפרוסות עבות עגולות ומטגנים בשמן עמוק יוצא טעים ומתוק!!!!!!!!
 
למעלה