המתכון מתאים בתוספת גבינה / בשר זמן הכנה – 30 דקות כמות –6-10 מנות/תבנית טוסטר אובן החומרים 2 כרישות גדולות (משתמשים רק עם העלים הירוקים) 1 כפית שמן ½ 1 כוסות מים 2 ביצים ½ כוס מעט חלב/מים – אם צריך מוסיפים עוד. 1 כפית גדושה פלפל שחור 150 גרם גבינה בולגרית/ 150 גרם בשר טחון אופן ההכנה לחתוך את הכרישות דק וקצוץ. לטגן את הכרישות עם השמן עד להתאיידות כל הנוזלים. לאחר מכן להוסיף את המים ולהמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. להוסיף את שאר החומרים לתערובת. לפתוח 2 עלים קטנים (בתבנית של הטוסטר) מבצק עלים, להניח עלה 1 על תבנית משומנת להוסיף התערובת, ולכסות בעוד עלה. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-45 דקות או עד להזהבה.
לחתוך את החלק הלבן של הכרישה ולרחוץ היטב. לבשל עד לריכוך קל. לחתוך לאורך לארבע. להכין תחמיץ משני שליש חומץ קנולה ושליש חומץ בן יין לבן, מלח ופלפל שחור טחון טרי. להשרות את הכרישה בתחמיץ לפחות יום אחד מראש. מאד טעים כתוספת למנה עיקרית או כחלק ממזנון סלטים.
איך שכחתי את המתכון הנפלא הזה? איך? חשוב מאוד! אך ורק כרישות צעירות ודקות, עם עבות זה לא יוצא טוב. מנקים טוב טוב, ומבשלים את הכרישות במים רותחים ומלח עד שמתרככות אבל לא סמרטוטים. מסננים היטב, עורכים יפה בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב. רוטב: 2 כפות חרדל טוב ולא חריף, 2 כפות מיונז, 2 כפות חומץ, מעט מלח, פלפל לבן, כפית סוכר. בתיאבון.
קונים כ- 6 גבעולים שוטפים היטב וזורקים אתהחלק הירוק. חותכים את החלק הלבן לחלקים באורך של כ- 2 -3 ס"מ. מבשלים עד לריכוך במי מלח. מסננים היטב וסוחטים. טוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר. בשלב זה אני מאחסנת במקרר את התערובת ללילה לפחות. מוסיפים לתערובת 2 ביצים טרופות מעט מלח ו- 3 כפות קמח מצה. אפשר להוסיף 250 גר' בשר בקר טחון אבל לא חייב גם ככה זה טעים פחד. לערבב את התערובת היטב ליצור קציצות ולטגן במחבת רחבה עד שמזהיב להוציא על מגבת נייר . טיפ: אם התערובת דביקה מעט אפשר לטבול את הקציצות בקמח מצה דק מאוד לפני הטיגון.