קישואים במעטפת בצק עלים
המתכון לקוח מהפורום לא זכור לי של מי ואיתו הסליחה החומרים 300 גרם בצק עלים מרודד 3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים 2 כפות חמאה 4 קישואים מוצקים, בינוניים 2 כפות אבקת מרק פטריות 1 מיכל שמנת מתוקה 100 גרם גבינת שמנת מלח, פלפל, ג'ינג'ר ומוסקט – קמצוץ מכל דבר 1 ביצה אופן ההכנה מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס. משמנים תבנית שטוחה ורחבה, כדאי תבנית תנור. פותחים את הבצק, פורשים אותו על התבנית ומורחים את גבינת השמנת על הבצק. מאדים את הבצלים בחמאה עד שיזהיבו. בינתיים שוטפים את הקישואים ופורסים אותם. אין קולפים. מוסיפים את הקישואים למחבת ומקפיצים 5 דקות. מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים . מוסיפים את השמנת המתוקה. בוחשים בשעת החימום עוד 2- 3 דקות. טועמים ומתקנים את המליחות . אם רוצים אפשר בשלב זה להוסיף פלפל. עורמים את תערובת הקישואים במרכז הבצק ומקפלים על התערובת את שולי הבצק, כלומר נוצרת כעין `אוזן המן` עגלגלת, עם פתח במרכז . טורפים את הביצה ומורחים על הבצק. אופים 40 דקות בתנור החם. צורה נוספת למעטפת לפתוח עלה גדול יותר מאינגליש קייק ולהניח אותו מעל התבנית המשומנת כשהשוליים מכל הצדדים נופלים (בצדדים הצרים שייפול רק מעט מהבצק, בצדדים המאורכים השוליים צריכים להיות הרבה יותר ארוכים ). טוב, עכשיו לקחת מספריים ולחתוך ב א ל כ ס ו ן רצועות צרות, משני צידיו הארוכים של האינגליש קייק , כל רצועה שחותכים צריכה להיות בעובי כ- 2 ס"מ . גוזרים רק עד שפת התבנית, הרצועות הן לכיסוי המאפה. לתשומת לב - צריך לגזור בצד שכנגד כשהרצועות הן לא אחת מול השניה אלא בין כל 2 רצועות גוזרים אחת, מהצד השני, וכמובן לגזור באלכסון. עכשיו ממלאים במלית וסוגרים משני הצדדים הצרים של התבנית, אחר"כ מתחילים לסגור אחד מול השני. למרוח בביצה ולפזר קצח/שומשום לאפות בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.