שירשור מאכלים עם קישואים

קישואים ברוטב

למנה ראשונה או סתם כך ליום חם החומרים ½ כוס מים 2 כפות שמן זית מיץ מ-1 לימון 1 כפית סוכר מלח גרגירי קוריאנדר 1 גבעול פטרוזיליה/גבעול כרפס 1 ק"ג קישואים אופן ההכנה רוחצים את הקישואים ופורסים לעיגולים מכניסים לסיר את גרגירי הפלפל והקוריאנדר,גבעולי הפטרוזיליה/כרפס מוסיפים את הקישואים הפרוסים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהם עשויים קמעה (5-7 דקות) מוציאים את הקישואים בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה. מסננים את הנוזל ומבשלים על אש קטנה עד שמתאדה כדי מחצית. יוצקים את הרוטב על הקישואים ובוזקים שמיר קצוץ מצננים לפני ההגשה.
 
פשטידת קישואים../images/Emo26.gif

ללא כמויות מדוייקות- מגרדים/פורסים/קוביות בערך 6-7 קישואים יפים כנ"ל ל2-3 בצלים מאדים במחבת עם שמן זית/חמאה מצננים מוסיפים- 4 כפות פירורי לחם, מלחפלפל, כמון, 3 ביצים מערבבים טוב ואופים. אפשרי- לא לא לאדות בשמן אלא ישר לתבנית (ינוסה היום או מחר) להוסיף אגוז מוסקט ושמנת/גבינות לבנות ו/או צהובות להוסיף גבינה מגורדת למעלה או למטה (ואז הופכים וזה ממש מגניב) לאפות בתבנית שקעים- מאד מוצלח- מחלק למנות ואסטטי
 

Big Mama 1

New member
אל תנסי אפילו בלי לאדות קודם.....

הקישואים יפרישו מים והכל יתחרבש לך, וחבל.
 

effyba

New member
סירות קישואים ממולאות

מתכון: סירות קישואים ממולאות רכיבים: 45 מ"ל שמן זית 1 שן שום 1 בצל גדול 4 קישואים ירוקים 1 פלפל אדום 1 חציל קטן 2 עגבניות אורגנו טרי 100 גרם פרמזן 100 גרם ריקוטה מלח, פלפל אופן הכנה: 45 לחמם תנור ל- 180 מעלות. לחמם שמן זית במחבת כבדה, להוסיף את הבצל והשום ולטגן 3-4 דקות, עד שמתרכך. לחתוך את הקישואים הקטנים לחצי לרוחב ואז כל חצי לאורך (ליצור רבעים), להוציא את הבפנים עם כפית כדי ליצור "סירה". לקצוץ דק את מה שהוצאנו ולהוסיף למחבת עם הבצל והשום. להוסיף את יתר הירקות כשהם קצוצים דק ואת האורגנו. לבשל כ- 5 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את הריקוטה ומחצית הפרמזן. למלא את הסירות. לשים למעלה קצת פרמזן ולאפות 5 דקות נוספות (למעשה אפינו קצת יותר, עד שהקישואים התרככו קצת). הערות: מקור המתכון: אמא של ים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
עוגת קישואים של אסתי צוק (סגנון)

מתכון: עוגת קשואים של אסתי צוק רכיבים: א. 4 ביצים כוס וחצי שמן תירס 3 כוסות סוכר 3 כוסות קישואים מקולפים חתוכים לקוביות ללא גרעינים ב. 2 כוסות קמח תופח כפית וחצי קינמון 1 כפית סודה לשתייה קורט מלח ג. 1 כוס פצפוצי שוקולד 1 כוס אגוזים קצוצים 1 כוס קמח אופן הכנה: ההכנה: מערבבים את כל החומרים כל קבוצה בנפרד. את החומרים בקבוצה 2 יש להעביר בנפה. מערבבים את כל הקבוצות יחד. אופים בתבנית 22X33 ס"מ, או בתבנית עם חור )סיר פלא(. לאפות שעה וחצי בחום בינוני אסתי צוק הערות: מקור המתכון: אסתי צוק - סגנון ,מעריב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מרק שלי - מאוד מומלץ

מתכון: מרק עגבניות וקשואים של אפרת רכיבים: 3-4 קשואים קטנים בקוביות כמה עלי בזיליקום קצוצים קטנטן שמן זית 2 כפות שום כתוש 5-6 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות 1 קוביית מרק עוף (OXO) 4 קוביות כוסברה קפואה טימין,5 עלי בזיליקום קצוצים כפית קמח 3/4 קופסא קטנה רסק עגבניות מלח, פלפל, ממתיק "שפריץ" שמנת מתוקה אופן הכנה: מאדים את הקישואים בשמן זית ובזיליקום קצוץ.כאשר הקישואים רכים מוסיפים שתי כפות שום מאדים דקה ומוסיפים העגבניות החתוכות לקוביות. מוסיפים כפית קמח מכסים במים רותחים עם אבקת מרק שהומסה בהם. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מבשלים כ-20-25 דקות עד שהעגבניות רכות, סןגרים אש ומוסיפים מעט שמנת מתוקה. מגישים עם גבינת כבשים קולאז' בגליל, או פרמזן מגורד. הערות: מקור המתכון: אפרת בן ארי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קישואים במעטפת בצק עלים

המתכון לקוח מהפורום לא זכור לי של מי ואיתו הסליחה החומרים 300 גרם בצק עלים מרודד 3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים 2 כפות חמאה 4 קישואים מוצקים, בינוניים 2 כפות אבקת מרק פטריות 1 מיכל שמנת מתוקה 100 גרם גבינת שמנת מלח, פלפל, ג'ינג'ר ומוסקט – קמצוץ מכל דבר 1 ביצה אופן ההכנה מחממים תנור ל- 200 מעלות צלסיוס. משמנים תבנית שטוחה ורחבה, כדאי תבנית תנור. פותחים את הבצק, פורשים אותו על התבנית ומורחים את גבינת השמנת על הבצק. מאדים את הבצלים בחמאה עד שיזהיבו. בינתיים שוטפים את הקישואים ופורסים אותם. אין קולפים. מוסיפים את הקישואים למחבת ומקפיצים 5 דקות. מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים . מוסיפים את השמנת המתוקה. בוחשים בשעת החימום עוד 2- 3 דקות. טועמים ומתקנים את המליחות . אם רוצים אפשר בשלב זה להוסיף פלפל. עורמים את תערובת הקישואים במרכז הבצק ומקפלים על התערובת את שולי הבצק, כלומר נוצרת כעין `אוזן המן` עגלגלת, עם פתח במרכז . טורפים את הביצה ומורחים על הבצק. אופים 40 דקות בתנור החם. צורה נוספת למעטפת לפתוח עלה גדול יותר מאינגליש קייק ולהניח אותו מעל התבנית המשומנת כשהשוליים מכל הצדדים נופלים (בצדדים הצרים שייפול רק מעט מהבצק, בצדדים המאורכים השוליים צריכים להיות הרבה יותר ארוכים ). טוב, עכשיו לקחת מספריים ולחתוך ב א ל כ ס ו ן רצועות צרות, משני צידיו הארוכים של האינגליש קייק , כל רצועה שחותכים צריכה להיות בעובי כ- 2 ס"מ . גוזרים רק עד שפת התבנית, הרצועות הן לכיסוי המאפה. לתשומת לב - צריך לגזור בצד שכנגד כשהרצועות הן לא אחת מול השניה אלא בין כל 2 רצועות גוזרים אחת, מהצד השני, וכמובן לגזור באלכסון. עכשיו ממלאים במלית וסוגרים משני הצדדים הצרים של התבנית, אחר"כ מתחילים לסגור אחד מול השני. למרוח בביצה ולפזר קצח/שומשום לאפות בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.
 
פשטידת קישואים

המתכון מתאים בתוספת גבינה / בשר זמן הכנה – 30 דקות כמות –6-10 מנות/תבנית טוסטר אובן החומרים 1 ק"ג קישואים מגורדים וסחוטים 2-3 תפו"א מגורדים וסחוטים 2 גזרים מגורדים וסחוטים 1 בצל קצוץ ¼ כוס שמן 3 ביצים 250 גרם גבינה בולגרית/200 גרם גבינה טוב טעם /150 גרם בשר טחון 1 כפית אבקת מרק עוף אופן ההכנה בקערה לערבב את כל החומרים יחד לשמן תבנית אפייה ולהכניס התערובת לתבנית האפייה לאפות בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.
 
קישואים ממולאים בגבינות

קישואים ממולאים בגבינות רכיבים: קישואים קטנים רחוצים ולא קלופים למלית: 250 גר' גבינת אורדה 5 אחוז 150 גר' גבינת קשקוואל מגוררת 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת חצי חבילת שמיר קצוץ דק 2 כפות עירית קצוצה דק או גבעולים ירוקים של בצל ירוק 3 ביצים מלח פלפל שחור טחון טרי שמן זית לשימון התבנית אופן ההכנה: מבשלים את הקישואים עד לריכוך קל. מקררים וחוצים לשניים (כולל העוקץ). מרוקנים בעזרת כפית בזהירות את תוכן הקישואים. מערבבים היטב את כל חומרי המלית וממלאים את סירות הקישואים. משמנים תבנית ומניחים את הקישואים. אופים בחום בינוני עד שהמלית מתיצבת ומזהיבה. (בערך חצי שעה). מגישים בטמפרטורת החדר. מקור המתכון: דרומית 1
 

נופר א

New member
קציצות עם קישואים מתוקים

זה נשמע אולי מוזר ,אבל יוצא טעים טעים והילדים שלי שלא סובלים קישואים ממש זוללים בהנאה את התבשיל הזה. המתכון שייך לחמותי. ומאוד מאוד מומלץ!!!!!!! הקציצות אני מכינה אותם עם כוסברה קצוצה בפנים ביצה תפוח אדמה קטן מגורר על פומפייה מלח פלפל שחור(אפשר יותר ממה ששמים בדרך כלל ואז זה טעים עם המתיקות של הרוטב והקישואים) קישואים 15 קישואים גדולים עם הקליפה פרוסים לפרוסות עגולות בעובי של 3 ס"מ (פרוסות די עבות) 2 בצלים קצוצים דק כפית שטוחה קינמון כפית שטוחה פלפל אנגלי כפית שטוחה אגוז מוסקט כפית שטוחה פלפל שחור כף פפריקה מתוקה (לא האבקה אלא זאת העבה יותר-מרוקאית) כפית מלח הכנה: מטוגנים את הבצל עד שהופך לשקוף מוסיפים את הקישואים לסיר ומטגנים גם אותם כמה דקות ומערבבים בעדינות שלא יתפרקו. מוסיפים מים לסיר ומכסים את הקישואים מבשלים שעה בערך ואחר כך מוסיפים את התבלינים מבשלים עוד שעה ולוקחים כוס רוטב מהסיר ושומרים בצד מוסיפים את הקציצות לקישואים (אחרי שהתבשלו שעתיים בערך) וממשיכים לבשל עוד שעה בערך,עד שהנוזלים כמעט ונעלמים. חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים לכוס הרוטב ששמרנו חצי כוס סוכר(אני משתמשת בסוכר החום הבהיר) לערבב טוב טוב,או להמיס במיקרוגל כמה דקות, לשפוך את הרוטב עם הסוכר על הקישואים והקציצות ולבשל חצי שעה אחרונה וזהו!!!! הבישול ארוך ,אבל יוצא ממש מעדן כמו ריבה, הכל בצבע חום משגע והילדים ממש אוהבים את זה וטובלים לחם וזוללים בכייף. בתאבון!!!!!!!
 
לא חסר בשר בקציצות../images/Emo12.gif?

נשמע מתכון מרתק... אני אנסה על המהמם שגם לא אוהב קישואים
 

נופר א

New member
צודקת,500גרם בשר טחון לקציצות

היה לי כל כך קשה לרשום את המתכון כי אני כבר עושה ככה לפי העין, אז שלשום עשיתי ומדדתי כל דבר ודבר כדי שיהיה ברור, בעלי גם שונא נורא קישואים,ושלשום הוא בא בריצה לארוחת צהריים כי בבוקר הוא ראה מה אני מכינה לצהריים......
 

צוצונת

New member
קישואים ממולאים באורז ברוטב יוגורט

מתכון של השפית אביגיל ביסר 12 קישואים, קטנים ככל האפשר 1 כוס אורז 1/4 כוס שמן זית 1 גבעול כרישה, קצוץ 3 בצלים, קצוצים דק 3 כפות צנוברים 1/3 כוס צימוקים 3 כפות שמיר, קצוץ 3 כפות נענע, קצוצה מלח ופלפל שחור, טחון טרי 11/2 כוס יוגורט 2 כפות יין לבן 1 ביצה, טרופה 1. מבשלים את האורז בשתי כוסות מים כ10- דקות עד שהוא כמעט רך (אל-דנטה). מסננים ומעבירים לקערה. 2. במחבת גדולה מחממים 2/3 מהשמן ומוסיפים כרישה ושניים מהבצלים. מטגנים על אש בינונית ומערבבים מידי פעם עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את הצנוברים ונותנים להם להזהיב. מוסיפים את הצימוקים, בוחשים ומורידים מהאש. 3. בקערה מערבבים את תערובת הבצלים המטוגנת, האורז, השמיר והנענע ומתבלים במלח ופלפל. 4. בעזרת קולפן מרוקנים את הקישואים וממלאים אותם בתערובת האורז. 5. בסיר גדול מאדים את הבצל הנותר בשארית השמן עד שהוא מזהיב. מניחים על מצע הבצלים בצפיפות את הקישואים ומוסיפים מים שיכסו את הקישואים ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ20- דקות. 6. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקישואים מהסיר ושמים בתבנית אפיה עמוקה מעט. 7. מערבבים את יוגורט, יין, ביצה, מלח ופלפל ויוצקים על הקישואים. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. הבאת לי חשק כזה עכשיו שאני שולחת את צוצון לסופר לקנות את החומרים.
 
למעלה