שירשור - מאכלים עם תפו"א

מאפה תפוחי אדמה

עם : בצל,פטריות,שמנת מתוקה זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 1 ק"ג תפו"א פרוס 2 כוסות מים 5 כוסות חלב ½ כפית מלח ½ כפית אגוז מוסקט 30 גרם חמאה מלח, פלפל שחור – לפי הטעם 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול החומרים למלית 3 בצלים גדולים קצוצים 6 כפיות שמן רגיל 30 גרם חמאה 250 גרם סלסלת פטריות/1 קופסה שימורים 390 גרם אופן הכנת המלית במחבת להמיס ½ מהחמאה עם השמן. מטגנים הבצל הקצו עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים למחבת את הפטריות, החתוכות לפרוסות, ומזהיבים . להוסיף מלח ופלפל שחור ואגוז מוסקט. אופן הכנת המאפה לבשל את תפו"א עם החלב המים, המוסקט, והמלח. 5 דקות מרגע הרתיחה ולהוריד למסננת לניקוז הנוזלים. בתבנית אפיה משומנת פורסים את תפו"א מתבלים במלח פלפל שחור ואגוז מוסקט להוסיף את המלית ומעל לשפוך את השמנת המתוקה. לפזר מעל את יתרת החמאה. אופים בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.
 
מוסקה צמחונית

- מתפו"א, חצילים ופטריות זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 2 עגבניות - מרוסקות 4-5 תפו"א – פרוסות לאורך 3 חצילים – קלופים, פרוסים לאורך ומטוגנים 300 גרם פטריות טריות/390 גרם קופסה שימורים 1 ביצה , 2-3 בצלים גדולים, ¼ כף פלפל שחור מעט פטרוזיליה קצוצה 1 כף אבקת מרק עוף שמן לטיגון אופן ההכנה לטגן את פרוסות החצילים ולהשאיר בצד במסננת. להניח בתבנית אפייה פרוסות תפו"א חתוכות לאורך דק מאוד. במחבת לטגן עד זיגוג, את הבצל ולהוסיף מעל את הפטריות ולהמשיך לטגן, להוסיף את הביצה לתבל בפלפל שחור , מרק עוף , פטרוזיליה. לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים אותה מעל פרוסות התפו"א. לכסות עם פרוסות החצילים המטוגנות. לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך מעל המוסקה. בחום 200 מעלות כ-10 דקות, להוציא את התבנית ולהוסיף 2 עגבניות מרוסקות. להמשיך לאפות בערך כ-20 דקות או עד שהתפו"א מתרכך (בודקים ע"י נעיצת מזלג) לאחר מכן מוציאים מהתנור, מכינים את הרביכה הקשה, מערבבים ושופכים הכל על המוסקה. מכניסים שוב לתנור בחום 200 מעלות ל- 15 דקות או עד להזהבה. מומלץ!!! החומרים לרוטב 1כוס מים, מרק עוף (להוסיף לפי הטעם), 1 כף שמן רגיל אופן הכנת הרוטב לערבב את כל החומרים (ללא בישול) החומרים לרביכה קשה 2 כפות קמח 2 ביצים 2 כוסות מים ¼ כף אבקת מרק עוף אופן הכנת הרביכה הקשה לבשל את החומרים על האש כמה דקות עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת עיסה חלקה ללא גושים.
 
מוסקה

מבשר, תפו"א וחצילים זמן הכנה – 1 שעה כמות – 12-16 מנות/תבנית מרובעת 35X45 החומרים 5-6 חצילים (לא קלופים חתוכים לאורך ומטוגנים 1 ק"ג תפו"א למלית ½ ק"ג בשר טחון 1 בצל קצוץ ½ כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 חבילה שמיר קצוץ 1 עגבניה גדולה בשלה 1 ביצה לרוטב 1 כף רסק עגבניות 1 קובית מרק ½ כוס מים 2 ביצים קמצוץ כף - מלח, פלפל שחור קמצוץ סוכר ½ חבילה שמיר קצוץ אופן ההכנה מקלפים וחותכים את תפו"א לפרוסות (לא דקות מידיי) רוחצים ומייבשים. חולטים את העגבניות, קולפים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק. בסיר מאדים את הבצל, מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל עד שגוונו משתנה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמיר קצוץ ומוסיפים את העגבניה והביצה. מערבבים היטב. בכלי אפיה משומן היטב עורכים בשכבות לפי הסדר הבא: שכבה ראשונה – תפו"א, שכבה שניה - בשר, שכבה שלישית – חצילים חוזרים על פעולה זו כמה פעמים עד שהחומרים נגמרים. בקערה ממיסים את רסק העגבניות וקובית המרק ב- ½ כוס מים חמים. מוסיפים – מלח, פלפל שחור,שמיר קצוץ. טורפים את הביצים לתוך הרוטב ויוצקים מעל המוסקה. אופים בחום בינוני עד שתפוחי האדמה והחצילים עשויים והמוסקה מקבלת גוון חום בהיר. מגישים חם.
 
מפרום

– פרוסות תפו"א במילוי בשר ברוטב סלסה זמן הכנה – 1 שעה כמות – 15-12 מנות 6-5 תפו"א בינוניים - קלופים וחתוכים פרוסות לאורך החומרים למילוי המפרום 1 ק"ג בשר בקר (רצוי כתף) צרור עלי פטרוזיליה + ½ צרור עלי כוסברה 1 בצל גדול קצוץ 2-3 ביצים 2 פרוסות לחם – להשרות, לסחוט, ולפורר רק את הפנים מלח ½ כף פלפל שחור, 1 כפית קינמון (לא חובה) 1 כפית תבלין חררט 1 עגבניה קצוצה החומרים לטבילת המפרום 3-4 ביצים 1 כף רסק עגבניות מעט קמח רגיל - לשים בצלחת עמוקה שמן לטיגון אופן ההכנה במטחנת בשר, לטחון את הבשר, הפטרוזיליה והכוסברה. לקערה עם הבשר, פטרוזיליה והכוסברה להוסיף את פנים הלחם המושרה והסחוט תוך כדי פירורו. להוסיף את הביצים, העגבניה הקצוצה ושאר התבלינים. לערבב היטב. לקלף את 1 ק"ג תפו"א ולפרוס פרוסות לאורך, פורסים פרוסה ראשונה לא עד הסוף ופורסים עוד פרוסה והפעם עד הסוף . בסוף מתקבל מין סנדביץ'. למלא בתערובת הבשר את כל הסנדביצ'ים שהכנו מתפו"א, ועם שתי כפות הידיים לסגור את הסנדביצ'ים הממולאים. קיבלנו מפרום שעדיין לא מטוגן ולא מבושל. לחמם שמן מחבת לטיגון. להכין תערובת בלילה לטבילה : 2-3 ביצים, 1 כף רסק עגבניות ולערבב היטב. להכין צלחת עמוקה עם קמח רגיל לקמח כל מפרום מכל הצדדים היטב , לטבול בתערובת הבלילה היטב , ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה. בסיר שטוח ורחב, להכין רוטב סלסה. להניח מעל רוטב הסלסה את המפרום, ולהוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי המפרום. להרתיח, לכסות את הסיר ולהנמיך הלהבה .
 
סלט חצילים עם יוגורט

סלט חצילים עם יוגורט רכיבים: חצילים מבריקים וקלי משקל יוגורט סמיך (רצוי יוגורט כבשים - גביע יוגורט אחד לכל 4 חצילים בינוניים) שום כתוש טרי שמן זית לימון סחוט טרי מלח ים פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: קולים את החצילים וקוצצים את תוכנם, רצוי בקופיץ מעץ (שמונע השחרה). מוסיפים את יתר הרכיבים ומתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר. הערות: אפשר להוסיף פלפל חריף קלוי וקלוף קצוץ דק מאד. אפשר להוסיף גם פלפל אדום קלוי וקלוף.
 
לא נורא העיקר שתנסי שוב להכניס את

המתכון למקום הנכון, פה כבר יש אחד
. ותודה לך על כל המתכונים בכל השירשורים.
 

ayeletba

New member
מרק תפו"א חורפי

שלב א: 1 בצל גדול קצוץ 1 גזר גדול או שניים בינוניים - מגורר/ים גס 5 תפו"א גדולים - קוביות לאדות בצל וגזר במעט שמן בסיר גדול, להוסיף לסיר מים (עד כיסוי) ותפו"א. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה 30 דקות. שלב ב: שקית מרק אבקת קרופניק (או כל מרק פטריות אחר בשקית) כף אבקת מרק בטעם עוף להוסיף לסיר + חצי כוס מים ולערבב. להביא לרתיחה. שלב ג: 2 ביצים 4 כפות קמח 2 כפות שמן פלפל שחור לערבב לעיסה אחידה ולטפטף (אני מטפטפת ע"י יציקה לתוך כף מחוררת) לסיר. לבשל רבע שעה נוספת לאחר הרתיחה. טעים מאוד, משביע משהו. מקור המתכון: שרון חברתי.
 

ANNABELL

New member
פשטידת תפוחי אדמה

חומרים: 7 תפוחי אדמה 3 ביצים מס' 2 2-3 בצלים קמח תופח מלח פלפל שחור הכנה: לקלוף תפוחי אדמה, לחתוך לרבעים ולבשל במים עד אשר רכים ולסנן. במחבת לטגן בשמן את הבצלים הקצוצים עד אשר שחומים, לא זהובים ולא שקופים,שחומים. כאשר תפוחי האדמה רכים יש למעוך אותם במועך פירה לעיסה חלקה, להוסיף בצלים עם קצת מהשמן שבמחבת (לא הכל-יתר השמן ישמש כשימון התבנית לתנור). להוסיף לתפוחי האדמה + הבצל את הביצים וקמח תופח, להתחיל עם 1/2 כוס, לבחוש עם כף עץ ולהגיע למרקם אשר לא יהיה רך מדי אך גם לא גושי. להוסיף מלח ופלפל שחור ולטעום. לשמן תבנית בשמן בו טיגנו את הבצל להוסיף את עיסת תפו"א ובעזרת מרית משטחים. לאפות בחום בינוני ללא כיסוי עד אשר מקבל גוון חום.
 

מירבלי

New member
פשטידת מעקודה מרוקאית(תפו"א) יאמי

פשטידת תפוחי אדמה- מעקודה חומרים הדרושים: 4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים ומעוכים לפירה (ללא המים) 8ביצים 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים 2 כפות מיץ לימון חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מרסקים בממחה. מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את כל המרכיבים האחרים. מחממים שמן בסיר גבוה וכשהשמן חם, שופכים את העיסה לתוך הסיר ומטגנים למשך דקה על אש גבוהה ומיד מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים בערך כ35 דקות ואז הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת החוצה שמים עוד שמן ומכניסים אותה בצד ההפוך ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה בהצלחה ובתיאבון מקור המתכון: מירבלי (חמותי)
 
למעלה