שירשור - מאכלי תרד

תרד מוקרם בסגנון הונגרי

מוקדש לפופאי ליום הולדתו ה-75. (מאמר נרחב בידיעות אחרונות של היום) מתכון: תרד מוקרם בסגנון הונגרי (דרומית) רכיבים: שתי מגשיות תרד קפוא 30-50 גר' חמאה 2 כפות גדושות קמח כ-2 כוסות חלב 3 ביצים שום כתוש טרי לפי הטעם מלח פלפל טחון טרי אופן הכנה: שמים את התרד הקפוא בסיר גדול ומערבבים עד להמסת התרד. כשהוא מתרכך, אפשר לשבור את התרד הקפוא בעזרת כף כדי לעזור להמסה. בסוף צריך לקבל תרד רך וללא מים. לכבות את האש ולהכין רביכה בסיר קטן: להמיס את החמאה להוסיף כף קמח, לבחוש מהר ולהוסיף את הכף השניה. להמשיך לבחוש מהר. להוסיף לאט את החלב תוך בחישה מהירה, עד לקבלת רוטב סמיך. כל תהליך הכנת הרביכה נעשה על אש נמוכה (חשוב מאד). להדליק שנית את הלהבה מתחת לסיר עם התרד לחמם מעט ולהוסיף בבת אחת את הרביכה. לערבב היטב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה. לערבב מהר אחרי כל הוספה של ביצה. להוסיף את התבלינים. התרד צריך להיות עם טעם חזק של שום. לכתוש פנימה ולהוסיף לפי הטעם. לערבב עוד 2 דקות והתרד מוכן. ההגשה ההונגרית מקובלת היא תרד בצלחת ועליו מונחת ביצת עין. הצירוף בין השניים מדהים. הערות: אפשר להכין כמובן גם עם תרד טרי. שוטפים היטב את התרד ומיבשים. מטגנים תוך בחישה את התרד עד שהוא מתרכך מאד. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים לרביכה כמו שכתוב במתכון ומבצעים את יתר השלבים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
../images/Emo41.gifשירשור - מאכלי תרד../images/Emo41.gif

אנא שרשרו בהמשך להודעה זו מתכונים למאכלי תרד. תודה ויום נעים
 
תרד עם אורז - מתכון דל שומן

זמן הכנה - 30 דקות החומרים – כמות למנה אחת 500 גרם סלסלת תרד טרי/קפוא 1 בצל קטן קצוץ אבקת מרק עוף – לפי הטעם ½ כפית פפריקה מתוקה ½ כוס (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי) – אורז 1 כוס מים 6 כפיות שמן אופן ההכנה מרתיחים את התרד עד לריכוך עדין (לא יותר מיידי אחרת יהיה כמו דייסה). מוציאים את התרד מהמים וקוצצים. קוצצים את הבצל. לסיר מוסיפים את השמן, התרד הקצוץ והבצל. לערבב עד לזיגוג . להוסיף את המים, הפפריקה ואבקת המרק. לסגור את מכסה הסיר ולהמשיך לבשל עד שהתרד רך. כ-10 עד 15 דקות לפני סוף הבישול, להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל עוד 10 עד 15 דקות. מאוד טעים, מזין, זול, ולא משמין.
 

ורד 34

New member
אני מתה על מרק התרד של אמא שלי

הוא טעים להפליא, זול וקל להכנה. מרק של אמא שלי מיצרכים: שקית תרד שום קצוץ כפית קמח אבקת מרק לפי הטעם חלמון מרגרינה 6-8 כוסות מים אופן ההכנה: לבשל את התרד במי מלח כ-15 ד'עד שמיתרכך וקוצצים. מטגנים בקצת מרגרינה, שום קצוץ וקמח ומערבבים עד שהקמח משחים. מוסיפים מים. מוסיפים: מלח, פלפל, אבקת מרק ותרד ומבשלים כ-10 ד' שמים חלמון בקערה. מוסיפים 3 כפות מרק ומערבבים. מוסיים למרק תוך כדי עירבוב. ומבשלים עד לעיבוי כדקה מכסימום. אצלנו מוסיפים ביצים קשות קצוצות וגבינ"צ. וזה......מעדן.
 

נירהמ1

New member
תרד מאוּדה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1

תרד מאוּדה ברוטב יוגורט ושוּם/נירהמ1
מתכון תורכּי אורגינלי של אמי החומרים: סלסלה גדולה של תרד טרי (אפשר להכין גם עם עלי חמציץ, או פאזי [מנגולד]) ½ 2 מכלי יוגורט טבעי 6 שיני שום כתושות (אפשר יותר למי שאוהב – אני אישית אוהבת עם הרבה יותר) כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה שמן קנולה הכנה: משרים את התרד בכיור עם הרבה מים על מנת שהחול ישקע מסננים ושוטפים היטב תחת מים זורמים מרתיחים מים עם כפית מלח וחולטים את התרד לדקה-שתיים מסננים, ושומרים מעט ממי הבישול (בערך חצי כוס לא יותר) הכנת הרוטב: מערבבים את היוגורט עם שום ומעט מלח (אבל ממש מעט) מחממים מעט שמן במחבת (במשך כדקה) מוסיפים לשמן את הפפריקה ומערבבים קלות (במשך שניות) מורידים מהאש שמים את התרד על צלחות אישיות יחד עם קצת ממי הבישול על התרד מוזגים מרוטב היוגורט ומעליו הרוטב הלבן מעט מהפפריקה עם השמן מגישים עם אורז לבן, או עם לחם שחור טרי (אם לחם שחור ביתי זה הכי טעים). הערה: אם אין יוגורט בבית (לפעמים גם זה קורה) אפשר לקחת גבינה לבנה 9% או 5% ולהשתמש בה במקום ביוגורט. בתיאבון!
 
ניוקי עם תרד של אמירה

מתכון: ניוקי עם תרד רכיבים: 1/2 קילו תרד טרי שטוף ומיובש 1/2 קילו תפוחי אדמה מבושלים, מקולפים ומעוכים. 3/4 כוס קמח 1 ביצה טרופה קורט מלח אופן הכנה: לבשל את התרד במים רותחים למשך כ-2 דקות, לסנן היטב, ליבש, לקצוץ דק דק, להוסיף לתפוחי האדמה המעוכים, להוסיף את כל שאר החומרים, ליצור בצק יבש וחלק, לחלק ל-4, ליצור נקניקים בעובי 1/2 1 ס"מ, לחתוך לחתיכות באורך 3 ס"מ, לעצב בעזרת מזלג, ולבשל בסיר גדול עם מים רותחים ו-2 כפות מלח, עד שהניוקי צפים, ולהעביר לרוטב מוכן. הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מרק תרד חגיגי של חנה שאולוב

מתכון: מרק תרד חגיגי רכיבים: 1/2 חבילה חמאה 3 שיני שום חב' תרד קפוא (400 גרם) 1 כף קמח 4 כוסות חלב 1 כוס שמנת מתוקה פלפל לבן מלח אגוז מוסקט גבינה מלוחה אופן הכנה: מטגנים בחמאה את שיני השום הקצוצות. קוצצים במעבד מזון את התרד המופשר עד שהופך למחית חלקה. מוסיפים את מחית התרד לשום ומערבבים. מפזרים את הקמח, מערבבים, מוסיפים חלב ומרתיחים. יוצקים למקר את השמנת מתוקה, מתבלים בפלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט מגורר. מרתיחים שוב ומבשלים עוד כרבע שעה. בקעריות מרק מניחים גבינה מלוחה ויוצקים את המרק. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: חנה שאולוב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פטריות ממולאות בתרד, פטה וצנוברים

מתכון: פטריות ממולאות בתרד, פטה וצנוברים רכיבים: 24 פטריות שמפיניון 500 גר' עלי תרד 1/3 כוס גבינת פטה מפוררת 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת 3 כפות צנוברים 11/2 כפיות חמאה, חתוכה לחתיכות קטנות אופן הכנה: 1. מחממים את התנור ל-190 מעולות צלזיוס. מרפדים תבנית אפיה של התנור בנייר אפייה או משמנים קלות. 2. שוטפים במהירות את הפטריות כדי שיספגו כמה שפחות מים. מורידים את הגבעולים (שומרים אותם למרק או לתבשיל אחר) ומנגבים את הפטריות במגבת מטבח. 3. עוברים להכנת התרד. שוטפים היטב את העלים ומסירים גבעולים קשים. שמים בסיר עם מכסה, מביאים לרתיחה בלי תוספת מים ומבשלים כ-3 דקות. מסננים היטב ומפוררים בידיים. סוחטים היטב כדי להיפטר מהנוזלים. אם משתמשים בתרד קפוא, יש רק להפשיר ולסחוט. 4. מערבבים בקערה את התרד, גבינת הפטה, הפרמזן והצנוברים. ממלאים כל פטרייה בתערובת ומניחים בתבנית. שמים מעט חמאה מלמעלה. אופים כ-30 דקות או עד שהפטריות משחימות קלות. הערות: רשמה: דרומית 1 נהדר למזנון או כמנה ראשונה. מקור המתכון: המטבח של פיליס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
שבלול תרד של r66 - מומלץ מאד

מתכון: שבלול תרד רכיבים: אופן הכנה: "אוכל של מחשב"- ככה החליטו הילדים שלי לקרוא לכל דבר שאני מכינה בבית, אפילו לחם... זהו - אז יש אנטי גדול בבית "...לא אוכלים יותר את האוכל של מחשב שלך". אולי באמת הגזמתי ועדיף שישארו רעבים בכלופן, תרד - בחיים לא הכנסתי הביתה. אז היום כן! חיפשתי מתכונים ובסוף החלטתי ללכת על משהו קליל עם הבטחה להצלחה. בצק עלים קנוי, פרסתי את כל הגליל, מרחתי מעט שמן זית על מרחתי גבינת שומשום בטעם שום ומילאתי בעלים של תרד, לא חלוטים ולא קצוצים. גירדתי על התרד גבינה בולגרית ועליה גבינה צפתית וצהובה. גילגלתי את כל האורך הזה (נחש באורך של מטר כמעט) גילגלתי לשבלול והנחתי על תבנית מרחתי ביצה ופיזרתי שומשום. הכנסתי לאפיה בחום גבוה. ומה זה טעים ה"אוכל של מחשב" שלי.... תגידו אתם, לא הייתם אוכלים את הדבר המדהים הזה???? תודה רבה לקובי על העזרה והייעוץ. הערות: מקור המתכון: R66 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
הערות לגבי שבלול התרד

אפשר להניח על בצק העלים גבינות שונות מאשר אלה הכתובות במתכון. להשתמש בגבינות שיש בבית. רצוי לא לוותר על גבינה מלוחה כלשהיא שמוסיפה הרבה לטעם. ולגבי השאלה מהי גבינת שומשום עם שום... אפשר להכין כזאת בקלות בבית. מערבבים גבינת טוב טעם או טבורוג (שיתרונן הוא היותן מוצקות) עם מעט מלח, שומשום קלוי על מחבת יבשה ושום כתוש לפי הטעם. אפשר גם להשתמש בשום הכתוש שמוכרים מוכן בצנצנות בסופר.
 
ואני ממליצה להכין את השבלול עם

עלי 3 עלי פילו שמורחים כ"א בחמאה ובסוף ממלאים ומסובבים כמו שבלול.
 
וכמובן ניתן להכין כמו פשטידה

3 דפי פילו מרוחים בחמאה אחד על השני להשאיר שוליים (מרוחים בחמאה) מכל הצדדים, מפזרים מעל את התערובת ושוב מכסים עם השוליים ועוד 3 דפים מרוחים . צריך להכניס את הדפים העליונים לתוך התבנית ממש לכסות היטב ובסוף לשמן את החלק העליון ולסמן עם סכין ריבועים. אפייה בחום בינוני 200 מעלות או עד להזהבה.
 

צוצונת

New member
פשטידת תרד

עלי תרד טריים שטופים בהמון מים (זהירות זה מכיל חול בכמויות אדירות) לקצוץ ולאדות במחבת רחבה עם קוביית חמאה שהעלים נעשים סמרטוטיים מעט לכבות את האש לתבל במלח ופלפל ומעט אורגנו. לערבב בקערה עמוקה את עלי התרד המצוננים, להוסיף יוגורט ביו + קופסה גבינה בולגרית (אני קניתי קוביות בולגרית ) + קוטג' + 3 ביצים טרופות+ כף גדושה קמח תופח- לערבב הכל . לשמן תבנית פיירקס עמוקה במרגרינה לפזר פרורי לחם בשכבה כזאת שתחתית התבנית תהיה מרופדת מעל לשפוך את התערובת מעל לפזר פרורי לחם או גבינה צהובה מגוררת ולאפות בצנור חם כ- 45 דקות.
 

דניאל34

New member
איפה אח"כ זה נמצא?

זכור לי שהיו כאן כבר כמה שרשורים כאלה (מאכלים מבטטות וכולי) ואמרת שתשימי אותם למעלה. אני לא מוצאת....איפה לחפש? תודה...
 
למעלה