ד ר ו מ י ת 1
New member
תרד מוקרם בסגנון הונגרי
מוקדש לפופאי ליום הולדתו ה-75. (מאמר נרחב בידיעות אחרונות של היום) מתכון: תרד מוקרם בסגנון הונגרי (דרומית) רכיבים: שתי מגשיות תרד קפוא 30-50 גר' חמאה 2 כפות גדושות קמח כ-2 כוסות חלב 3 ביצים שום כתוש טרי לפי הטעם מלח פלפל טחון טרי אופן הכנה: שמים את התרד הקפוא בסיר גדול ומערבבים עד להמסת התרד. כשהוא מתרכך, אפשר לשבור את התרד הקפוא בעזרת כף כדי לעזור להמסה. בסוף צריך לקבל תרד רך וללא מים. לכבות את האש ולהכין רביכה בסיר קטן: להמיס את החמאה להוסיף כף קמח, לבחוש מהר ולהוסיף את הכף השניה. להמשיך לבחוש מהר. להוסיף לאט את החלב תוך בחישה מהירה, עד לקבלת רוטב סמיך. כל תהליך הכנת הרביכה נעשה על אש נמוכה (חשוב מאד). להדליק שנית את הלהבה מתחת לסיר עם התרד לחמם מעט ולהוסיף בבת אחת את הרביכה. לערבב היטב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה. לערבב מהר אחרי כל הוספה של ביצה. להוסיף את התבלינים. התרד צריך להיות עם טעם חזק של שום. לכתוש פנימה ולהוסיף לפי הטעם. לערבב עוד 2 דקות והתרד מוכן. ההגשה ההונגרית מקובלת היא תרד בצלחת ועליו מונחת ביצת עין. הצירוף בין השניים מדהים. הערות: אפשר להכין כמובן גם עם תרד טרי. שוטפים היטב את התרד ומיבשים. מטגנים תוך בחישה את התרד עד שהוא מתרכך מאד. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים לרביכה כמו שכתוב במתכון ומבצעים את יתר השלבים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מוקדש לפופאי ליום הולדתו ה-75. (מאמר נרחב בידיעות אחרונות של היום) מתכון: תרד מוקרם בסגנון הונגרי (דרומית) רכיבים: שתי מגשיות תרד קפוא 30-50 גר' חמאה 2 כפות גדושות קמח כ-2 כוסות חלב 3 ביצים שום כתוש טרי לפי הטעם מלח פלפל טחון טרי אופן הכנה: שמים את התרד הקפוא בסיר גדול ומערבבים עד להמסת התרד. כשהוא מתרכך, אפשר לשבור את התרד הקפוא בעזרת כף כדי לעזור להמסה. בסוף צריך לקבל תרד רך וללא מים. לכבות את האש ולהכין רביכה בסיר קטן: להמיס את החמאה להוסיף כף קמח, לבחוש מהר ולהוסיף את הכף השניה. להמשיך לבחוש מהר. להוסיף לאט את החלב תוך בחישה מהירה, עד לקבלת רוטב סמיך. כל תהליך הכנת הרביכה נעשה על אש נמוכה (חשוב מאד). להדליק שנית את הלהבה מתחת לסיר עם התרד לחמם מעט ולהוסיף בבת אחת את הרביכה. לערבב היטב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה. לערבב מהר אחרי כל הוספה של ביצה. להוסיף את התבלינים. התרד צריך להיות עם טעם חזק של שום. לכתוש פנימה ולהוסיף לפי הטעם. לערבב עוד 2 דקות והתרד מוכן. ההגשה ההונגרית מקובלת היא תרד בצלחת ועליו מונחת ביצת עין. הצירוף בין השניים מדהים. הערות: אפשר להכין כמובן גם עם תרד טרי. שוטפים היטב את התרד ומיבשים. מטגנים תוך בחישה את התרד עד שהוא מתרכך מאד. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים לרביכה כמו שכתוב במתכון ומבצעים את יתר השלבים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2