שירשור מאפים משמרים

../images/Emo41.gifשירשור מאפים משמרים../images/Emo41.gif

אנא שרשרו מתכונים (רוגלך, בבקה) בהמשך להודעה זו. תודה יום נעים וחמים
 
בבקה/ רוגלאך/ עוגיות שושנים - שמרים

ניתן להכין מהבצק גם 4-6 רולדות במילוים שונים ניתן להכין מהבצק רוגלך במילוי שוקולד למריחה ניתן להכין מהבצק עוגיות שושנים החומרים 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1 כוס חלב רותח 1 מרגרינה בלי מלח (200 גרם) 2 ביצים 5 כוסות קמח רגיל למילוי 100 גרם קקאו מעורב בסוכר / או ריבה כלשהי ומעליה מעט קוקוס/ או ממרח (תמרים,שוקולד) + 1 מרגרינה בלי מלח (200 גרם)/חמאה (200 גרם) רכות בטמפרטורת החדר *הערה – הבסיס במילוי ללא שוקולד למריחה, חייב להיות מרגרינה/חמאה. סירופ לזיגוג ½ כוס - סוכר 1 כוס - מים מעט רום/תמצית שקדים - לפי הטעם * ה ע ר ה - לעוגה חמה יוצקים סירופ קר – ולהיפך. אופן ההכנה בקערה גדולה, לערבב את הסוכר עם השמרים. בשלב זה אין צורך בהתפחה. · אם משתמשים בשמרים טריים (קוביה), צריך להמיס אותם עם 3 כפות סוכר כך, פשוט צריך למעוך את השמרים עם הסוכר שמאלה וימינה עד שהכל הופך נוזל. · שמרים יבשים אין צורך בהמסה עם הסוכר ולהפיכתם לנוזל, אלא, פשוט מניחים בקערה יחד עם הסוכר ומוסיפים את שאר החומרים כמו שרשום במתכון. להרתיח את החלב להוריד מהאש ולהוסיף את המרגרינה. לצנן. להוסיף לקערה עם השמרים את שאר החומרים. כשהחלב מתקרר להוסיף גם אותו לתערובת. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד לקבלת בצק שלא נדבק ביד. (אם הבצק נדבק ליד, להוסיף עוד קצת קמח). להתפיח הבצק מכוסה במגבת במקרר כ-2 שעות. לאחר ההתפחה ללוש לישה קצרה ולחלק הבצק ל-4. להתפיח הבצק מכוסה כ-¼ שעה להתפחה קלה. (בחורף מתפיחים יותר זמן.) לחלק את המרגרינה/חמאה של הציפוי ל-4 כך שנמרח על כל ¼ של בצק, ¼ מרגרינה (50 גרם)/חמאה (50 גרם). לפתוח כל ¼ בצק לעלה בינוני מאורך , על משטח מעט מקומח. למרוח מרגרינה/חמאה מעל כל הבצק, ולפזר מעל תערובת של הקקאו+ הסוכר או כל מילוי אחר. · לפני האפיה של המאפים , מורחים מעליהם ביצה ומפזרים מעל שומשום. · כ"כ יש צורך להתפיחם בתבנית האפיה כ- ¼ שעה. לקבלת צורת רוגלאך – לפתוח הבצק לצורה עגולה, לחתוך ל-8 משולשים ולמלא עפ"י הוראות המתכון. להתחיל לגלגל מהצד הרחב כלפי הקודקוד. לקבלת צורת שושנים – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון ולסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים ואחר"כ לסגור בגילגול רחב, לחתוך את הרולדה ל-9-11 חתיכות. מניחים בתבנית אפיה להתפחה כשהצד החתוך כלפי מעלה. לקבלת צורת רולדה – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון ולסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים ואחר"כ לסגור בגילגול רחב. לקבלת צורת צמות (כמו חלה) – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון, אחר"כ מקפלים את הבצק ל-4 כמו מעטפה, ושוב פותחים בעדינות לאורך בצורה מלבנית וארוכה. בשלב זה של פתיחת הבצק המילוי יוצא החוצה מעט , אך זה לא נורא. יורדים 5 ס"מ מהבצק מלמעלה למטה וחותכים את הבצק בסכין לאורך קיבלנו 3 גלילים צמודים שאותם צריך לקלוע לצמה ארוכה. להמשיך כך עם שאר חלקי הבצק. להניח את כל הרולדות/רוגלאך/צמות/שושנים, בתבנית אפיה משומנת, למרוח מעל מעט ביצה ומעט שומשום, להתפיח כ- ¼ שעה לא מכוסה. בתנור שחומם מראש, לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה. בגמר האפיה, לשפוך מעל את סירופ הזיגוג.
 

מירבלי

New member
עוגת קרנץ שמרים של הנס ברטלה

קראנץ שנה האחרונה עשו עוגות הקראנץ קאמבק רציני בקונדיטוריות ובבתי הקפה. המראה המגרה שלהן, מיגוון המליות והריח שהן מפיצות לכל עבר - הפכו אותן למוצר מבוקש. פירוש המילה kranz בגרמנית הוא "זר" (כמו זה ששמים על הראש), ואכן עוגות הקראנץ המסורתיות (ממאפי הדגל של הקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית) תמיד קלועות ועגולות. בגירסה המקומית העכשווית שונה הפורמט העגול והמסורבל, ונדחס לתוך תבנית צרה ומאורכת. זה נראה פחות מאיים מבחינת הגודל, והרבה יותר נוח לפריסה. טיבה של עוגת קראנץ נקבע לפי הבצק. אפשר להכינה מכל סוג של בצק שמרים, אבל הכי כדאי לעבוד עם בצק שמרים מקופל (פלונדר). ככל שבצק השמרים מכיל יותר חמאה וביצים - כך יהיה הקראנץ שלכם יותר טעים. לכן אם אתם מעדיפים לעבוד על פי מתכון בצק השמרים האישי שלכם, אל תשכחו לקפל לתוכו עוד חמאה (כמו בבצק קרואסון). בצק בסיסי חומרים ל4- עוגות (כ500- גרם בצק לקראנץ): 1 ק"ג קמח 300 מ"ל חלב 40 גרם שמרים טריים (או 15 גרם יבשים) 150 גרם סוכר 15 גרם מלח 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל או אבקה קליפה מגוררת מ1/2- לימון 200 גרם חמאה רכה אפשרי: 200 גרם חמאה, לקיפול מכינים ראש עיסה: בקערית מערבבים 100 גרם קמח, 120 מ"ל חלב ושמרים. מכסים ומניחים לתפוח במשך 30 דקות. במיקסר מערבלים את ראש העיסה עם שאר החומרים, למעט החמאה, ולשים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים במהירות איטית כ2- דקות. בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה. מגלגלים את הבצק לכדור, מקמחים מעט, מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות. * אם בוחרים לקפל פנימה חמאה, זה הזמן לעשות את העבודה: מרדדים לעובי 1 ס"מ, מורחים 200 גרם חמאה על גבי חצי עלה ומקפלים את היתרה מעל. מרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ, מקפלים לשליש, מכסים ומקררים. על הקיפול חוזרים עוד פעמיים (בהפסקות של שעה לפחות), ללא חמאה. מחלקים את הבצק ל4- חלקים. ממשיכים בעיצוב לפי הוראות המלית. המליות כל הכיף בהכנת הקראנצים הוא לשחק עם המליות. הנה כמה רעיונות, כולל הוראות עיצוב הבצק המתאימים לכל מלית. אחרי שתתנסו, תוכלו להתחיל לשדך טעמים למליות ולעצב לקראנץ מאורך או עגול, עם מלית חשופה או קלועה, ובגימור מבריק של ריבה או מפודר באבקת סוכר. מלית פרג-תפוז חומרים למילוי קראנץ אחד: 50 גרם סוכר 50 מ"ל חלב 50 גרם פרג טחון 1 חלמון קליפה מגוררת מ1/2- לימון קליפה מגוררת מתפוז אחד 1 כף צימוקים 1 כף דבש 3-2 כפות פירורי עוגה 1/4 כפית קינמון בסיר מביאים לרתיחה סוכר וחלב. מוסיפים פרג, מערבבים ומצננים. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. מרדדים רבע מכמות הבצק למלבן באורך 40 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מורחים את המלית, מגלגלים לנקניק וחוצים אותו לאורכו, כך שייווצרו רצועות שבצידן האחד המלית חשופה. קולעים לצמה, מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים בחום של 30 מעלות, כשעה. מחממים תנור ל170- מעלות. מורחים בביצה ואופים כ25-20- דקות (תלוי בהעדפה שלכם - עוגה רכה או אפויה היטב). לאחר הצינון משחררים מהתבנית, מצפים בריבת משמש מבושלת ומקשטים בזרעי פרג שלמים. מלית נוגט ואוכמניות חומרים למילוי קראנץ אחד: 50 גרם נוגט (או "נוטלה") 120 גרם מלית אוכמניות (או אוכמניות קפואות) * אם משתמשים בנוגט צריך להוסיף מעט אבקת סוכר מרדדים את הבצק למלבן באורך 40 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מורחים את הנוגט, מפזרים מעליו את האוכמניות וחוצים לשתי רצועות. מגלגלים לשני נקניקים וקולעים לצמה. מניחים בתבנית מאורכת ומתפיחים בחום של 30 מעלות, כשעה. מחממים תנור ל170- מעלות. מורחים בביצה ואופים כ25-20- דקות (תלוי בהעדפה שלכם - עוגה רכה או אפויה היטב). לאחר הצינון משחררים מהתבנית. מזלפים מלית אוכמניות או ריבת אוכמניות, לאורך הקראנץ. הערות: של ווין תו אני לא קיפלתי את ה- 200 גר' נוספים של החמאה. הכנתי את הבצק בערב ואפיתי בבוקר והיה כיף לעבוד עם הבצק. הכנתי מהכמות 3 קראנצים ולא 4 בתבנית אינגליש ואפיתי יותר מ- 25 דק'. למילוי הכנתי את המילוי האגוזים מעוגת פרסבורגר 200 מ''ל חלב 200 גרם סוכר 50 גרם חמאה 400 גרם אגוזים טחונים דק 2 וחצי כפות מחוקות פירורי לחם גרידה מחצי לימון רגיל, ועוד קצת מביאים את החלב והסוכר לרתיחה, מוסיפים את החמאה, ומבשלים עד המסתה. מוסיפים את האגוזים ופירורי הלחם. מערבבים על האש פחות מדקה, רק עד שהכל מתאחד, ומכבים אש. מצננים , ורק כשזה פושר מערבבים פנימה את גרידת הלימון. כשהעיסה מתקררת לדרגת פושר היא מתקשה לדרגת פלסטלינה רכה, ואז אפשר לעבוד עם המילוי הזה בנוחיות. הכמות מספיקה ל- 3 הקרנצים בנדיבות מקור המתכון: הנס ברטלה
 

מירבלי

New member
סינרול שמרים

הסינרול מעולה מאת: r66ו 08/10/03 | 19:37 סינרול (שבלול קינמון) איריס גלברט, "על השולחן" איריס: "את המתכון הזה קיבלתי מחובבת אפיה אמריקאית. בכל פעם שהיא מכינה את הלחמניות המתוקות והטעימות האלה, היא נזכרת בצער בכסף שבזבזה במאפיה הסמוכה לביתה לפני שלמדה להכין את המאפה בעצמה". חומרים ל-12 שבלולי ג‘מבו: לבצק: 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר 2 ביצים 80 גרם חמאה, רכה מאוד ½ 4 כוסות (630 גרם) קמח 1 כפית מלח ½ כוס (100 גרם) סוכר ½ 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים למלית: 80 גרם חמאה, רכה מאוד 1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום 2 כפות גדושות קינמון לזיגוג: 1 חלמון טרוף עם מעט חלב לציפוי (לא חובה): 100 גרם גבינת שמנת 60 גרם חמאה רכה ½ 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר 1/2 כפית תמצית וניל קמצוץ מלח מכינים את הבצק: 1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט. 2. משמנים את פני הבצק בשמן (כדי למנוע היווצרות קרום), ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר במשך 12 שעות). 3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן בגודל 40x50 ס"מ ומורחים בחמאה. 4. מערבבים סוכר חום עם קינמון ומפזרים על החמאה. 5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל12- פרוסות שוות. 6. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים רווחים גדולים בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 7. מחממים תנור ל-190 מעלות. 8. מברישים את פני השבלולים בחלמון ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים. אם רוצים לצפות את המאפים: 1. מקציפים את חומרי הציפוי במיקסר או במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואוורירית. 2. מורחים על השבלולים לאחר האפיה, בעודם חמימים. טיפ: במקום להתפיח את הבצק במשך שעתיים במקום חמים -אפשר להתפיח אותו במקרר, למשך הלילה.
 

מירבלי

New member
../images/Emo91.gifגבינות לילית מ-Y-NET

בצק שמרים: 1/2 3 כוסות קמח בקערה 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 2 כפות גדושות שמנת חמוצה פקק של קוניאק גרידת לימון 80 גרם חמאה או מרגרינה כוס מים חמים (לא רותחים) 30 גרם שמרים טריים ממסים את השמרים בכוס מים חמים ויוצרים תסיסה. את הקמח עם כל החומרים מכניסים לקערה. כשיש תסיסה בשמרים מוסיפים את הנוזלים עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים (ניתן במערבל עם וו לישה במהירות איטית). עד שכל החומרים נבלעים. להוציא את העיסה למשטח לישה, לקמח היטב ולהתחיל ללוש את הבצק בידים תוך הוספת קמח בצורה מבוקרת עד שנוצר בצק גמיש ונעים לעבודה. ללוש עוד כמה דקות. לקמח מעט את הקערה, להניח את הבצק להתפחה. הבצק אמור לתפוח די מהר. בינתיים מכינים מלית: חבילה גבינת טוב טעם, כף שמנת חמוצה, 3 כפות סוכר (או יותר-כל אחד וטעמו)כפית קנמון, 50 גרם צימוקים (כדאי לקמח לפני הוספתם לתערובת),שקית סוכר וניל. לערבב את כל זה ולהניח במקרר עד תחילת האפיה. עוד מילוי טעים: קופסת אוכמניות לעוגות (יש להשיג קופסאות כאלה) לשים בקערה, להוסיף 2 כפות קקאו או שוקולד מריר מומס, אגוזים או שקדים טחונים. לערבב היטב. להוסיף 3-4 בישקוטים מפוררים היטב (לספיגת נוזלים ותוספת סוכר). כשהבצק סיים את התפיחה, להוציא אותו למשטח לישה. ללוש דקה שתים, לחלק אותו ל-2 ולרדד לריבוע . לא דק מדי. לחתוך אותו כמו שהוא לריבועים די גדולים ולהכניס מהמילוי (איזה שבחרת) לכל ריבוע. לקפל כל ריבוע "פינה מול פינה" . כלומר להרים פינה אח"כ את הפינה המקבילה ולאסוף את שתי הפינות האחרות ולחבר את כולן. זה פשוט. חשוב רק להדביק היטב. הבצק רך כך שאין בעיה. להניח כל ריבוע כזה על תבנית עם ניר אפיה ----כאשר ה"תפר" של הריבוע כלפי מטה כך את מבטיחה שהם לא יפתחו בזמן האפיה והם מקבלים צורה יפה. אחרי שכולם בתבנית - למרוח עם חלמון ביצה בלבד, ולהתפיח עוד כ-20 דקות. אפיה בתנור מחומם מראש. 170 מעלות עד שהעוגיות מקבלות צבע יפה
 
בצק שמרים קר ומעולה ../images/Emo142.gif

מתכון: בצק שמרים קר ומעולה רכיבים: קילו קמח 50 גרם שמרים טריים 2 מרגרינה 3/4 כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס עד כוס מי סודה 6 חלמונים 3/4 כוס סוכר שקית סוכר וניל קליפת לימון מגוררת אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים במיקסר עד שמקבלים בצק נעים לעבודה. מוציאים את הבצק ולשים עוד קצת על משטח מקומח. שמים במקרר לפחות לשעתיים. אפשר גם להשאיר ללילה במקרר. הבצק תופח במקרר. מחלקים את הבצק ל-5 מרדדים לרולדות , ממלאים, מתפיחים ואופים. הערות: אפשר למלא במבחר מליות כמו פרג, תפוחים , אגוזים עם קינמון וסוכר וגבינה. ניתן להקפיא את הבצק. להשתמש בכמות שרוצים, לחלק ולהקפיא. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נופר א

New member
עוגיות שמרים עירקיות

עוגיות שמרים עיראקיות חומרים לבצק: חבילה אחת שמרים יבשים 1 כוס מים פושרים 3 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 1 כף שומר טחון 125 גרם חמאה מומסת לציפוי: 1 חלבון ביצה טרוף קלות שומשום למילוי: חבילת תמרים מעוכים ומגולענים (להשיג בחבילות ואקום) או: ממרח תמרים 3-4 כפות מי הדרים (מי זהר) מדוללים 1/4 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה) אופן הכנה: ערבב את השמרים והמים ולהניח בצד 10 דקות. את כל חומרי הבצק לשים בקערת מערבל ולהוסיף את תערובת השמרים. לערבל בקרס לישה רק עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק ולהניח מכוסה כשעה. לאחר שעה לרדד את הבצק לעלה דק (אפשר לחלק לכמה חלקים) ובערת כוס לקרוץ עיגולים ולהניח על כל עיגול מעט ממילוי התמרים. לסגור את הבצק על המלית כלפי מעלה ולצבוט את הבצק על מנת לסגור היטב את העוגייה. לגלגל לעיגול ולשטח בין שתי כפות הידיים. לרדד את העוגייה עם מערוך (כדי לשטח טוב יותר) להבריש בחלבון ביצה ולזרות שומשום מעל. לאפות את העוגיות כ-20 דקות בחום בינוני - גבוה. הערות: אפשר למלא גם בגבינה "טוב טעם" מעורבבת עם סוכר וצימוקים או במלית שקדים ואגוזים (גרוסים עם סוכר ומי הדרים) מקור המתכון: עיראקי
 

נופר א

New member
צמת שוקולית של רוח'לה

צמת שוקולית של רוחל''ה רכיבים: לתערובת השמרים: 40 גרם שמרית 4 כפות סוכר 2 כפות מים פושרים לבצק: 200 גרם חמאה 1 כוס חלב 5 כוסות קמח 2 ביצים 1 כפית מלח למלית: 200 גרם חמאה מומסת 1 כוס סוכר 4 כפות שוקולית 1 כף קינמון לציפוי: 1 כוס סוכר 1 כוס מים אופן הכנה: מכינים את תערובת השמרים: 1.מערבבים שמרית, סוכר ומים ומניחים בצד. בינתיים מתחילים להכין את הבצק: מחממים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה. מצננים. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח, ביצים ומלח עם תערובת השמרים ותערובת החלב הפושרת. מעבדים עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר. מכינים צמות: מחלקים את הבצק ל- 3חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ. מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים על כל עלה שליש מהמלית. מקפלים את הבצק ל3, כמו מעטפה, ומרדדים שוב לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מקפלים את המלבן ל4 (מפגישים את הצלעות הקצרות במרכז, ושוב מקפלים לחצי באותו כיוון- כמו שסוגרים ספר). מרדדים שוב למלבן ארוך וצר, בעובי 1 ס"מ. מחממים תנור ל150 מעלות (כן - חום נמוך). חותכים את המלבן ל-3 רצועות אורך וקולעים אותן לצמה. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים מיד (ללא התפחה) עד שהעוגות שחומות ותפוחות. דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה מים וסוכר. מגבירים להבה ומבשלים תוך רתיחה דקה נוספת. מסירים מהאש ומוציאים את העוגות מהתנור. מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח). מצננים ומתענגים. במקרה זה אין צורך להקפיא חלק מהצמות כי בצק הפלא שומר על העוגות טריות זמן רב. פשוט מאחסנים את העוגות עטופות, בטמפ'' החדר או במקרר. הערות: מתכון ביתי ומעולה לעוגת שמרים שנשמרת טרייה ועסיסית המון זמן. ל-3 צמות בתבניות אינגליש קייק מקור המתכון: רוחל'ה-על השולחן הערה:(מיכל) הכנתי וזה ממש טעים ובאמת זה טעים גם אחרי כמה ימים מחוץ למקרר.
 

נופר א

New member
עוגת שמרים דפים בטעם קפה

המתכון שייך לאמא שלי יש לה אותו המון שנים אני לא יודעת מה המקור. העוגה יוצאת יותר מידיי טעימה אז אני לא מכינה אותה הרבה...
הילדים שלי שלא רצו אף פעם אפילו לטעום אותה,פתאום התלהבו ואכלו לי הכל.... אז אחרי כל ההקדמה הנה העוגה הטעימה: עוגת שמרים דפים בטעם קפה מצרכים: 30 גרם שמרים (טריים שמרית) 6 כפות מים פושרים. כף סוכר 5 כוסות קמח 2 חבילות מרגרינה רכה 4 חלמונים מילוי: 4 חלבונים 3/4 1 כוסות סוכר 3 כפות נס קפה כפית תמצית רום כוס אגוזים קצוצים גס תבנית אפייה: גדולה של התנור הכנה: בוחשים את השמרים עם המים והסוכר ומשאירים שיתפחו. לאחר שתפחו להוסיף לקמח +מרגרינה+חלמונים ולהכין בצק רך לקרר במקרר במשך חצי שעה. הכנת המילוי: להקציף את החלבונים עם הסוכר ואבקת הנס קפה לקצף חזק וקשה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים כל חלק מרדדים לגודל של התבנית אפייה , (כדאי לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ואז קל יותר גם לרדד וגם להעביר לתבנית עלה שלם של הבצק בלי שיתפרק). להניח עלה מרודד בתבנית (שיכסה את כולה)ועליו שכבת קרם קפה, ככה לרדד 4 עלים ועל כל עלה למרוח מהמילוי שהכנו , צריכות להיות 4 שכבות של בצק ו-3 שכבות של קרם, לפזר אגוזים על שכבת הקרם התחתונה. את העלה העליון והאחרון לדקור במזלג. לאפות בערך חצי שעה בחום בינוני עד שמזהיב. אחרי האפייה לפזר אבקת סוכר ולחתוך למעויינים . יוצא טעים טעים !!! בתאבון!
 
למעלה