שירשור מרקים שילדים אוהבים

סמד13

New member
מרק שעועית וקנידלאך עם בשר הודו

כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים 2 בצל קצוץ 7 שיני שום קצוץ 2 עגבניות מקולפות מגורדות בפומפיה 500 גרם בשר הודו טחון 2 ביצים 1 שקית של קנידאלך אני קניתי קנור (בקופסה יש 2 שקיות) גרדת לימון גיבעול סלרי קצוצים פפריקה מתוקה +חריפה א.מרק פלפל לבן גרוס כפית סוכר ומים או ציר ירקות בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף מוספים את השיני שום מוספים כף פפריקה ואת השעועית והסלרי ומערבבים מוספים את העגבניות והסוכר ונותנים בישול קצר מוס]ים אתהגרדת לימון והציר או המים עד 3/2 מגובה המים ונותנים למרק לרתוח בקערה שמים את הבשר הודו והשקית אבקת קנידלך וה2 ביצים פילפל לבן גרוס מערבבים ומכנסים למקרר לחצי שעה יוצרים כדורים בגודל כדור פינפונג ומכנסים לסיר עם המרק מוספים את האבקת מרק וזהו המרק מוכן ברגע שהשעועית אכילה תוך כדי בישול לסובב מידי פעם את הקידלאך בסיר בתאבון סמדי

מרק ירקות טוב

אצלי בחורף לפחות 3 פעמים בשבוע יש את המרק הזה חולים על זה אצלי כמובן בתוספת של עוף או גרונות

בוודאי ../images/Emo24.gif

אני מכינה מרק גדול ואלו הכמויות למרק גדול אבל את יכולה להפחית כמויות מצרכים: 3,4 גזרים 1 בטטה בינונית 1 בצל כמה פירחי כרובית 3,4קישואים 4 תפוחי אדמה עליסלרי שטופים ושוקיים אופן ההכנה: לוקחים את כל הירקות שוטפים היטב וקולפים את הקליפה את הגזר חותכים לעיגולים לא עבים את הבטטה גם אני חותכת לעיגולים בצל אני מורידה את הקליפה ושמה אותו ככה רק בשביל הטעם קישואים אני חותכת לעיגולים ואת תפוחי האדמה אני חותכת לריבועים קטנים את עלי הסלרי אני שוטפת טוב טוב וחותכת גס שמה הכל בסיר גדול ממלאת מים 3\4 סיר {קצת פחות} ושמה תבלינים אני שמה: 4 כפות מרק עוף פלפל שחור לפי הטעם פפריקה מתוקה לפי הטעם מלח בסיר אחר אני שמה את השוקיים ונותנת להם רתיחה טובה כמה דקות ומעבירה לסיר של המרק שבינתיים מתבשל {להעביר בלי המים} מערבבת הכל יחד ו10 דקות ליפני סוף הבישול אני זורקת פנימה את עלי הסלרי בהצלחה ועם משהו לא מובן אני פה

למעלה