לחם כפרי עם דבש
לא זוכרת מי העלתה את המתכון מזמן זה היה אבל מנסיון ניסיתי ויצא מעולה לחם כפרי עם דבש מתכון מתוך הספר על הלחם לבדו מאת סמדר זורע ברמק הרכיבים: 3 ו - 3/4 כוסות קמח מלא 3 ו - 1/2 - 4 ו - 1/2 כוסות קמח לבן רגיל 1 ו - 1/2 כפות מלח 1 ו - 1/2 כפות שמרים יבשים 150 גרם דבש נוזלי (כ-8 כפות) 50 גרם חמאה, רכה, או רבע כוס שמן 2 ו - 1/2 כוסות מים פושרים הכמות: 2 כיכרות אופן ההכנה: מנפים לקערה את כל הקמח המלא ו- 3 ו - 1/2 כוסות מהקמח הלבן, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים עם הקמח. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את הדבש, החמאה והמים ומערבבים ליצירת בצק אחיד. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח לבן. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות. מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כיכר עגולה מהודקת. מניחים את הכיכרות על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים שוב, עד שהכיכרות הכפילו את נפחן, כ-45 דקות. מחממים את התנור לחום גבוה ({200 צ'), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. בסכין חדה חורצים 4-3 חריצים על פני כל כיכר. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים 1 כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים. אופים כ-45-40 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה. מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.