שירשור מתכונים ללחמים מקמח מלא

../images/Emo41.gifשירשור מתכונים ללחמים מקמח מלא../images/Emo41.gif

למי שיש מתכונים ללחמים,לחמניות מקמח מלא אשמח שתוסיפו פה
 
לחם כפרי עם דבש

לא זוכרת מי העלתה את המתכון מזמן זה היה אבל מנסיון ניסיתי ויצא מעולה לחם כפרי עם דבש מתכון מתוך הספר על הלחם לבדו מאת סמדר זורע ברמק הרכיבים: 3 ו - 3/4 כוסות קמח מלא 3 ו - 1/2 - 4 ו - 1/2 כוסות קמח לבן רגיל 1 ו - 1/2 כפות מלח 1 ו - 1/2 כפות שמרים יבשים 150 גרם דבש נוזלי (כ-8 כפות) 50 גרם חמאה, רכה, או רבע כוס שמן 2 ו - 1/2 כוסות מים פושרים הכמות: 2 כיכרות אופן ההכנה: מנפים לקערה את כל הקמח המלא ו- 3 ו - 1/2 כוסות מהקמח הלבן, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים עם הקמח. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את הדבש, החמאה והמים ומערבבים ליצירת בצק אחיד. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח לבן. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות. מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כיכר עגולה מהודקת. מניחים את הכיכרות על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים שוב, עד שהכיכרות הכפילו את נפחן, כ-45 דקות. מחממים את התנור לחום גבוה ({200 צ'), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. בסכין חדה חורצים 4-3 חריצים על פני כל כיכר. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים 1 כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים. אופים כ-45-40 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה. מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.
 
לחמניות מקמח מלא של פירגה ../images/Emo47.gif

לחמניות קמח מלא/פירגה החומרים ל-12 לחמניות: 2\1 1 כוסות קמח מלא 2\1 1 כוסות קמח רגיל 1/4 1 כפות שמרים יבשים 1 כף סוכר חום/סילאן 1/2 כף מלח 2 כוסות מים פושרים מוסיפים עד כוס קמח נוספת לפי הצורך (לערבב מ-2 הקמחים) - מערבבים חומרים יבשים ומוסיפים את היתר.לערבב עם כף לבצק דביק (כמו של עוגה בחושה), - - לכסות ולהתפיח כשעה או עד שמכפיל נפח. - - לצקת לתבניות שקעים משומנות (3/4 מהגובה) ולתת שוב לתפוח במקום חמים - עד שממלא את התבניות. - לחמם תנור מראש ל-200 אחר כך להוריד ל-180 מעלות. - משך האפיה של הלחמניות כ-15 דקות. טיפים: - להדליק את התנור חצי שעה לפני האפיה ולהניח את תבנית המאפינס "להתפחה" קרוב לתנור. הלחמניות יתפחו במהירות. - למלא תבנית אפיה גדולה במים (גובה המים חצי תבנית) ולהניח בקרקעית התנור. - למי שיש אופה לחם - להכין את הבצק באופה הלחם עד תום הלישה, לנתק מהחשמל. אפשר להמשיך להתפיח מכוסה בניילון באופה.
 
עוד לחמניות מקמח מלא של קוקי ../images/Emo13.gif

2 כוסות קמח לבן 1 וחצי כוס קמח מלא 2 כפות סוכר 1 כפית מלח שטוחה 1 כף שמרים יבשים 30 גרם מחמאה מומסת לושו הכול יחדיו בערך 7 דקות הניחו לתפיחה הוציאו את האויר לושו 2 דקות עצבו צורות מרחו חלמון ושומשום התפיחו עד הפכלת נפח אפו בתנור חום בינוני עד הזהבה כסו במגבת עד הצטננות מוחלטת ו... בתאבון
 
עוגת תפוזים עם קמח מלא הבלוג של rmizrahe

מצרכים 6 ביצים כוס סוכר חום 2 סוכר וניל כפית תמצית וניל או ליקר מה שיש רבע כוס שמן קנולה 21/2כוסות קמח מלא שקית אבקת אפיה גרידה משני תפוזים כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי רבע כוס פרג או אגוזים או שקדים או בוטנים אפילו תפוח עץ מרוסק לעבודה להפריד את הביצים, את החלבונים להקציף עם חצי כוס סוכר לקצף גמיש. את החלמונים להקציף עם הסוכרולהוסיף את החומרים הרטובים לנפות הקמח ואבקת האפייה ולהוסיף לחלמונים להוסיף את הפרג למזג את התערובת עם החלבונים בתנועות קיפול לצקת ל3 לתבנית ארוכות לאפות 20 דקות בתנור של 160 מעלות
 
למעלה