שירשור מתכונים מחלבונים

../images/Emo41.gifשירשור מתכונים מחלבונים../images/Emo41.gif

נא להוסיף רק מתכוניםבהמשך להודעה זו. תודה
 

מירבלי

New member
עוגת שוקולד לבן

170גרם שוקולד לבן 135 גרם חלבון 242 גרם חלב .1.5 כפית תמצית וניל 300 גרם קמח תופח 240 גרם סוכר קורט מלח 130 חמאה להמיס שוקולד לערבב את החלבונים עם 1/4 מכמות החלב והוניל לערבב את החומרים היבשים להוסיף חמאה ואת שארית החלב להוסיף את תערובת החלבונים ב3 פעמים להוסיף שוקולד מומס אפיה 180 מעלות25-35 דקות לפזר אחרי קרור אבקת סוכר או לצפות בקרם מקור המתכון : גיא מ- Y-NET
 

מירבלי

New member
עוגיות מקרון שוקולד

רכיבים: 450 גרם אבקת סוכר 2 כוסות שקדים שלמים קלופים (מולבנים) 6 כפות קקאו 3/4 כוס חלבונים (מ - 6 ביצים גדולות) טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת אבקה. מוסיפים קקאו ומעבדים דקה נוספת. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים פנימה את תערובת השקדים ב4 פעמים. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים גבעות מרווחות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים ב200 מעלות 10 דקות או עד שהעוגיות יציבות למגע ונראות יבשות וסדוקות. מניחים להתקרר ומאחסנים בכלי סגור. מקור המתכון: קארין על השולחן
 

מירבלי

New member
עוגיות מקרון קוקוס רוני ונציה

מקרון קוקוס של רוני ונציה חומרים (34 מקרונים 4 חלבונים 1 כוס ו-3 כפות סוכר ¼ כפית מלח 1 כף דבש ½ 2 כוסות קוקוס טחון (200 גרם) ¼ כוס קמח ½ כפית תמצית וניל טהור הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. בסיר גדול עם תחתית עבה מאד, שמים את החלבונים, הסוכר, המלח והדבש, ומבשלים מעל ללהבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהתערובת חמימה למגע (שימו לב, החלבונים עלולים להתקרש אם הלהבה חזקה מדי). 2. מוסיפים את הקוקוס, הקמח והווניל. ממשיכים לבשל מעל ללהבה בינונית תוך ערבוב רצוף כ-4 דקות, עד שהתערובת נראית יבשה, בתחתית הסיר רואים שאריות תערובת שנדבקו, ונשמעים רעשי חריכה קלים. מסירים מהאש ומצננים בצד (עד לשלב זה, אפשר להכין את התערובת מראש, ולשמור יום במקרר עד לאפייה). 3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 4. מעצבים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים במרווחים של 3 ס"מ מעל התבניות. 5. אופים 11-12 דקות עד שהמקרונים בצבע זהוב, מעט שחום. מצננים בתבנית 6 דקות, ואז מעבירים אותם לצינון מלא מעל לרשת. מקור YNET
 

מירבלי

New member
עוגיות תחרה

עוגיות תחרה חומרים: 2 חלבונים 250 גרם שקדים מולבנים פרוסים 1/2 כוס סוכר 120 גרם מעט וניל הכנה: 1. בעזרת מזלג מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מבלי להקציף את החלבונים) מרפדים תבנית אפייה, (עדיף יריעת סיליקון לאפייה, אבל אפשר גם עם נייר אפייה), בעזרת כף שוטחים עוגיות עם רווח בינהן. 2. אופים כ- 10 עד 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, (170 מעלות צלזיוס) עד שהעוגיות זהובות וגם המרכז מתייצב. מסירים מהתבנית, מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב- במזווה או במקפיא. מקור המתכון ניר צוק
 

מירבלי

New member
עוגת מרנג ומוס תפוז

מתכון: מרנג ומוס תפוז רכיבים: למרנג: 3 חלבונים 1/3 1 כוסות סוכר 1/4 1 כפות קורנפלור קליפת תפוז מגוררת למוס: 1 שמנת מתוקה 1 פקק ליקר תפוזים 1/2 כוס מים 1 שקית (14 גרם) ג'לטין 3/4 כוס מיץ תפוזים 4 חלבונים 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לציפוי: 150 גרם שוקולד חלב 100 גרם חמאה 4 כפות מיץ תפוזים אופן הכנה: המרנג: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 150 מעלות. משרטטים על נייר אפייה עיגול בקוטר 26 ס"מ. שמים את החלבונים בקערת הקצפה ומניחים את הקערה בסיר עם מים מעל להבה נמוכה. מחממים את החלבונים עד שיגיעו לטמפ' הגוף. מוציאים את הקערה מהמים ומקציפים במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה. מבליעים בקצף את הקורנפלור ואת קליפת התפוז. משטחים את רוב הקצף על גבי נייר האפייה, ומהקצף הנותר מכינים אצבעות קישוט. אופים 20 דקות דקות, מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים כ-3 שעות. המוס: מקציפים את השמנת עם הליקר לקצפת רכה ומאכסנים במקרר. יוצקים את המים לקערה חסינת חום, מפזרים את גרגרי הג'לטין על פני המים וממתינים שיתרככו. מניחים את הקערה בסיר מים מעל להבה נמוכה ובוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי. מסירים מהאש, מצננים קצת ובוחשים פנימה את מיץ התפוזים. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מאחדים בתנועות קיפול את הקצף, הקצפת והג'לטין למוס אוורירי ואחיד. מניחים את המרנג בתבנית קפיצית. משמנים קלות את דפנות התבנית, יוצקים את המוס לתבנית, מחליקים את פניו ומאחסנים במקרר. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה לקרם חלק בסיר כפול או במיקרוגל. מערבבים פנימה את מיץ התפוזים ומצננים לטמפ' החדר. יוצקים את הציפוי מעל לעוגה ומחליקים. נועצים את אצבעות המרנג מסביב ומאחסנים במקרר למשך 5 שעות לפחות. לפני ההגשה משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית ומקשטים בקליפות תפוז מסוכרות הערות: תבנית בקוטר 26 ס"מ 7 חלבונים פסח מקור המתכון: מעריב
 

מירבלי

New member
בראוניס בליווי מוס ערמונים ורוטב

מתכון: בראוניס בליווי מוס ערמונים ורוטב שוקולד חם רכיבים: לבראוניס: 6 ביצים 160 גר' שוקולד מריר נמס 1 כוס סוכר 220 גר' חמאה רכה 1 כף אגוזים קצוצים(לא חובה) חומרים למוס הערמונים: 400 מ"ל שמנת מתוקה 400 מ"ל ממרח ערמונים(ניתן להשיג כמעט בכל סופר מרקט). 35 גר' אבקת סוכר 4 חלבונים(הלבן של הביצה) חומרים לרוטב שוקולד חם: 200 גר' שוקולד מריר משובח 125 גר' סוכר 175 גר' מים אופן הכנה: לבראוניס: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתוך תבנית מרובעת בגודל של 20/20 ולפחות 5 ס"מ גובה, מרופדת בנייר אפייה משומן היטב בחמאה ומקומח. אופים כ- 45 דק' עד שהבראוניס מקבלים קרום יבש. מוצאים מהתבנית לאחר שהתקררו מעט וחותכים לחתיכות של 5/5 ס"מ. להכנת מוס הערמונים: מקציפים את השמנת עד קבלת שמנת יציבה מאוד. בעזרת מרית מקפלים את ממרח הערמונים בעדינות לתוך השמנת, עד קבלת תערובת אחידה. במערבל מזון מקציפים את החלבונים עד לקבלת קציפה קשה ולהוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר. מקפלים בעדינות רבה את תערובת הערמונים עם קצף הביצים. יוצקים לכלי קיבול ומצננים במקרר לפחות שעה. להכנת רוטב השוקולד: שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3 דק' על אש בינונית תוך כדי בחישה מידי פעם. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר מבשלים עד לקבלת סמיכות רצויה. הערות: חלבונים מקור המתכון: עושים חיים וטעים
 

מירבלי

New member
עוגת טורט חלבה ושוקולד

מתכון: טורט חלבה ושוקולד רכיבים: חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ: 1 תחתית טורט שוקולד (קנוי או מוכן לבד) 1 תחתית ז'פונז (מתכון בהמשך) מילוי גאנאש: 300 מ"ל שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד מריר קצוץ מילוי חלבה: 4 חלמונים 20 גרם פודינג אינסטנט וניל 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 150 גרם חלבה גולמית מרוסקת 300 גרם שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת לסירופ: 100 מ"ל סירופ סוכר (עשוי ביחס של 1:1 בין מים לסוכר) 1/2 1 כפות ברנדי ציפוי גאנאש: 80 גרם שמנת מתוקה 80 גרם שוקולד מריר לתחתית ז'פונז: 7 חלבונים 300 גרם סוכר 50 גרם קמח 150 גרם שקדים טחונים מעט קינמון טחון מעט סוכר וניל לקישוט: מעט שוקולד להן מומס מעט ומעורבב לקרם חלק אופן הכנה: מכינים מילוי גאנאש: מרתיחים 300 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על 300 גרם שוקולד מריר. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד בשמנת ומצננים שעתיים. מילוי החלבה: מקציפים את החלמונים עם אבקת הפודינג וניל (20 גרם) לקצף חזק. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה וממשיכים להקציף מהירות בינונית עד שהתערובת אחידה. שומרים בצד. לתחתית הז'פונז: מקציפים את החלבונים עם 1/3 מהסוכר וסוכר הוניל בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (ובלי שתחתית הקערה נוגעת במים) ומוסיפים את יתרת הסוכר תוך כדי הקצפה לקצף תפוח ואוורירי. מערבבים קמח, שקדים טחונים וקינמון ומקפלים לתןך הקצף. ממלאים את הקצף בתוך שק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על נייר אפייה בקוטר הרצוי בצורת ספירלה (או שפשוט יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ ומחליקים במרית. אופים בחום 180 מעלות צ. במשך כ-20 דקות מקפלים לתוך תערובת הביצים והפודינג את החלבה והקצפת. מוציאים את הגאנאש מהמקרר ומקציפים. מרכיבים את העוגה בדרך הבאה: מניחים בתחתית של תבנית קפיצית את תחתית הטורט שוקולד ומרטיבים מעט בסירופ סוכר וברנדי. יוצקים מעל את הגאנאש המוקצף ומחליקים. מניחים את תחתית הז'פונז ומעל את תערובת החלבה. מחליקים היטב ומקפיאים כשעה. מכינים את ציפוי הגאנאש: מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד ומערבבים לקרם חלק. יוצקים את הגאנאש על העוגה הקפואה ומחליקים. יוצקים עיגולי שוקולד לבן מסביב ויוצרים בעזרת קיסם צורת לבבות מהעיגולים. מקפיאים שוב עד שהעוגה והקרמים מתייצבים ואז מעבירים למקרר. הערות: מומלץ להגיש קר מאד כי מוס החלבה לא יציב כמו מוסים עם ג'לטין (לפי קרין מ"על השולחן" ואפילו עדיף בימי הקיץ להקפיא ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני ההגשה) חלבונים מקור המתכון: קונדיטור הנס ברטלה - "על השולחן"
 

effyba

New member
בראוניס ללא שומן

מתכון: בראוניס ללא שומן רכיבים: 5 בננות גדולות 4 חלבונים ½ 1 כוסות סוכר או ממתיק מלאכותי שווה ערך לאותה כמות. 1 כף תמצית וניל 1/3 2 כוסות קמח ¾ כוס + 2 כפות קקאו 1 כף אבקת אפיה אופן הכנה: לחמם תנור לחום בינוני לערבב היטב את הבננות עם החלבונים והסוכר בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה לאחד את שתי התערובות ולצקת לתבנית לאפות בתנור 25-30 דקות הערות: תבנית מלבנית 20X30 מקור המתכון: פסטו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מתכון בסיסי למרנג של יניב

מתכון: מרנג - מתכון בסיסי של יניבניב רכיבים: 4 חלבונים 115 גרם סוכר 115 גרם אבקת סוכר קודם כל טוחנים את הסוכר במעבד מזון כדי לקבל סוכר דק - זה חשוב מאוד כדי למנוע התקרמלות, שריפה וגושישי סוכר. מקציפים את החלבונים עד שרואים בועות, מתחילים להוסיף בזרם דק, תוך כדי הקצפה את הסוכר הדק ומקציפים עד לקצף מבריק ויציב מאוד. מנפים את אבקת הסוכר מעל הקצף ומקפלים פנימה בעדינות ותנועות עטיפה. מזלפים לצורה הרצויה ואופים בחום של 100 מעלות למשך שעה, מכבים תנור ומשאירים מרנגים בפנים לעוד 5 שעות. לא פותחים את התנור בשום שלב! מומלץ למלא את המרנג קרוב להגשה או לשמור עם המלית בהקפאה עד לפני ההגשה. ניתן לקפל אל המרנג תבלינים וטעמים שונים, התוספת האהובה עלי ביותר - עלי מנטה קצוצים, משגע. בהצלחה יניב אופן הכנה: הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
נשיקות שוקולד לבן

מתכון: נשיקות שוקולד לבן רכיבים: 2 חלבונים 175 גרם שוקולד לבן מעט מיץ לימון 1/2 כוס אבקת סוכר כפית תמצית וניל אופן הכנה: מקציפים את החלבונים עם מיץ לימון ואבקת סוכר. ממיסים את השוקולד באדים ומקפלים לתוך הקציפה עם כפית תמצית וניל. מניחים בכפית על נייר אפייה תלוליות ואופים בחום של 150 מעלות עד להשחמה. אני הכנסתי לתבנית שקעים קטנטנים מסיליקון הערות: טוב לניצול שאריות חלבונים מקור המתכון: אפרת מתוך שף הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
גלידות/סורבה- מומלצים

גלידות ניתן להכין את הגלידות משימורי לפתן. במקרה זה נשתמש רק ב-1 כוס סוכר במקום 2 כוסות. גלידה/מקצפת (פרווה) תות שדה החומרים 1 ק"ג תות שדה 1 כוס סוכר 3 חלבונים אופן ההכנה לרחוץ ולקטום את העלים של תות השדה. למערבל מזון מוסיפים את כל החומרים. לערבל בערך כ-10 עד 13 דקות. מתקבלת קציפה. להכניס לכלי, ולהקפיא. בהגשה יוצקים מעל כדור גלידה מעט נוזל מריבת תות שדה. גלידה/מקצפת (פרווה) אפרסק החומרים 1 ק"ג אפרסק 2 כוסות סוכר 3 חלבונים אופן ההכנה לרחוץ ולגלען את האפרסקים. למערבל מזון מכניסים את האפרסק (עם הקליפה) ומרסקים את הפרי למחית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והחלבונים של הביצים. להפעיל את המערבל בערך כ-10 עד 13 דקות. מתקבלת קציפה. להכניס לכלי, ולהקפיא. בהגשה יוצקים מעל כדור גלידה מעט נוזל מלפתן אפרסקים. גלידה/מקצפת (פרווה) אגס החומרים 1 ק"ג אגס ½ 1 כוסות סוכר 3 חלבונים אופן ההכנה לרחוץ ולגלען את האגסים. למערבל מזון מכניסים את האגס (עם הקליפה) ומרסקים את הפרי למחית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והחלבונים של הביצים. להפעיל את המערבל בערך כ-10 עד 13 דקות. מתקבלת קציפה. להכניס לכלי, ולהקפיא. בהגשה יוצקים מעל כדור גלידה מעט נוזל מלפתן אגסים. גלידה/מקצפת (פרווה) משמש החומרים 1 ק"ג משמש ½ 1 כוסות סוכר 3 חלבונים אופן ההכנה לרחוץ ולגלען את המשמשים. למערבל מזון מכניסים את המשמש (עם הקליפה) ומרסקים את הפרי למחית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והחלבונים של הביצים. להפעיל את המערבל בערך כ-10 עד 13 דקות. מתקבלת קציפה. להכניס לכלי, ולהקפיא. בהגשה יוצקים מעל כדור גלידה מעט נוזל מלפתן משמשים. גלידה/מקצפת (פרווה) דובדבנים החומרים 1 ק"ג דובדבנים 2 כוסות סוכר 3 חלבונים אופן ההכנה לרחוץ להוציא את המקלות ולגלען את הדובדבנים. למערבל מזון מכניסים את הדובדבנים ומרסקים את הפרי למחית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והחלבונים של הביצים. להפעיל את המערבל בערך כ-10 עד 13 דקות. מתקבלת קציפה. להכניס לכלי, ולהקפיא. בהגשה יוצקים מעל כדור הגלידה מעט נוזל מריבת דובדבנים.
 
למעלה