עוגיות מקרון קוקוס רוני ונציה
מקרון קוקוס של רוני ונציה חומרים (34 מקרונים 4 חלבונים 1 כוס ו-3 כפות סוכר ¼ כפית מלח 1 כף דבש ½ 2 כוסות קוקוס טחון (200 גרם) ¼ כוס קמח ½ כפית תמצית וניל טהור הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. בסיר גדול עם תחתית עבה מאד, שמים את החלבונים, הסוכר, המלח והדבש, ומבשלים מעל ללהבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהתערובת חמימה למגע (שימו לב, החלבונים עלולים להתקרש אם הלהבה חזקה מדי). 2. מוסיפים את הקוקוס, הקמח והווניל. ממשיכים לבשל מעל ללהבה בינונית תוך ערבוב רצוף כ-4 דקות, עד שהתערובת נראית יבשה, בתחתית הסיר רואים שאריות תערובת שנדבקו, ונשמעים רעשי חריכה קלים. מסירים מהאש ומצננים בצד (עד לשלב זה, אפשר להכין את התערובת מראש, ולשמור יום במקרר עד לאפייה). 3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 4. מעצבים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים במרווחים של 3 ס"מ מעל התבניות. 5. אופים 11-12 דקות עד שהמקרונים בצבע זהוב, מעט שחום. מצננים בתבנית 6 דקות, ואז מעבירים אותם לצינון מלא מעל לרשת. מקור YNET