שירשור עוגות לשבת

../images/Emo41.gifשירשור עוגות לשבת../images/Emo41.gif

אבקש להוסיף בהמשך להודעה זו רק מתכונים + התמונות. שבת טעימה
 

מירבלי

New member
עוגות סברינה אישיות

המתכון של הוגו 26 (אורן) הקונדיטור כפי שנימסר לי אורן וחילקתי אותו לחצי ויצאו לי 12 סברינות הנה המתכון, 1 ק"ג קמח,90 גרם שמרים,4 ביצים,חצי ליטר מים פושרים,200 גרם חמאה לא קרה,20 גרם מלח, שימי קמח ושמרים,תערבבי,תכניסי ביצים,וחמאה, תוסיפי תמים,אולי צריך יותר,לפי העין, ותמלח בסוף, סירופ,מה שאני עושה זה כוס סוכר 2 מים, ואני שם גרגירי הל ווניל,נותן לזה להתבשל, מוסיף רום בסוף כדי שלא יתאדה, ומבשל,ההל נותן לזה ריח מצויין, מקור המתכון: HOGO 26 הקונדיטור
 

מירבלי

New member
עוגת מייפל

עוגה פשוטה ושווה מתכון: עוגת מייפל רכיבים: 2 אינגליש קייק 3 ביצים 3 שקיות סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן רוטב מייפל לפיזור: קינמון פקאן קצוץ אופן הכנה: לערבב את כל החומרים לפי סדר כתיבתם. לשפוך התערובת לתבניות משומנות, לפזר מעל קנמון ואגוזי פקאן קצוצים - לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ סבה יוצא יבש). בעודה רותחת לשפוך מעל בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג. הערה של ווין תו: טעימה הרבה יותר לאחר קירור מוחלט . הערות: ayeletba
 

מירבלי

New member
עוגת גבינה ופירורים קטסטרופה

עוגת גבינה פירורים - קטסטרופה רכיבים: בצק: 3/4 1 כוס קמח תופח 1 מרגרינה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!! מלית: 2 חלבונים כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה. לאפות 2/3 בתבנית אחת 1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל. לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... מקור המתכון: דרולי
 
סברינה

כמות - 12 מנות אישיות החומרים לבצק 250 גרם קמח 10 גרם שמרים טריים/2 כפיות שמרים טריים = ½ 1 כפיות שמרים יבשים . 2 ביצים 15 גרם סוכר (2 כפיות) 100 גרם חמאה רגילה ¾ כוס חלב פושר 1 שקית תמצית אבקת וניל גרידה מ- 1 קליפת לימון קורט מלח אופן ההכנה ממיסים את השמרים עם סוכר ומעט חלב. מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק רך. מפזרים על הבצק שכבה דקה של קמח ומשאירים לתפוח עד לקבלת סדקים בבצק. מוסיפים את יתרת הקמח, חלב, ביצים, וניל והמלח. לשים את הבצק ומוסיפים את החמאה המומסת. לשים שוב במהירות עד לקבלת בצק חלק. משאירים את הבצק לתפוח. משמנים ומקמחים תבנית אפיה. לשים שוב את הבצק ומניחים בתבנית האפיה להתפחה נוספת. אופים בחום 200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בחלק העליון וכהה יותר בתחתית. הסירופ 2 כוסות מים 2 כוסות מיץ ½ כוס סוכר כפות רום אופן בישול הסירופ מרתיחים את המיץ, הסוכר והמים. מניחים ומספיגים את הסברינה האפויה בסירופ החם, ומרטיבים ברום. המילוי 250 מ"ל שמנת מתוקה 50 גרם סוכר אופן ההכנה של המילוי - להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר ולמרוח מעל העוגה.
 

נירהמ1

New member
עוגת שוקו-פקאן / נירהמ1../images/Emo140.gif

עוגת שוקו-פקאן / נירהמ1 5 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר 2 כפות מים (מהברז עבור החלבונים) קורט מלח (עבור החלבונים) ½ 1 כוס קמח מעורב עם חצי כפית אבקת אפיה ½ כוס קקאו ½ 1 כוס סוכר 100 גרם שוקולד מריר 100 גר' חמאה 1 שמנת חמוצה 150 גר' קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות (לא מוכרח אבל מאוד טעים) קליפת לימון מגוררת ¼ כוס ברנדי או 2 כפות רום כהה (לא תמצית) 1 כפית תמצית וניל (מקורמיק), או שקית סוכר וניל לציפוי העוגה: 4 כפות חלב 50 גרם חמאה 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד חלב הכנת העוגה: להמיס את החמאה (לא להרתיח) ולהוריד מהאש להוסיף את השוקולד ולטרוף היטב להפריד את הביצים להקציף את החלבונים עם 2 כפות מים וקורטוב מלח עד שהקצף מתקשה וכשמוציאים את המקצף יוצאים זיזים ("שפיצים" – בעברית "צחה") ואז להתחיל להוסיף כוס אחת של סוכר, מעט-מעט בכל פעם, עד שהקצף הופך נוקשה ומבריק, וכשהופכים את הקערה הקצף לא נופל (הקצף צריך להיות גבוה ובתבנית עגולה העוגה יוצאת גבוהה ממש). מנפים את הקמח ואת הקקאו מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקציפה בהירה מוסיפים בהדרגה את הקמח המעורב עם הקקאו, יחד עם השמנת החמוצה, תערובת השוקולד והחמאה, גרידת הלימון, הברנדי, הרום והווניל. לוקחים שתי כפות גדושות מהקצף ומוסיפים לתערובת החלמונים, לקפל לתוך התערובת (החלבונים הופכים את תערובת החלמונים לאוורירית יותר), להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים ולערבב בעדינות, להעביר את המסה לתבנית משומנת עגולה - או מלבנית, ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות, או יותר (לפי התנור), לנעוץ קיסם במרכז העוגה, אם הוא יבש העוגה מוכנה. הכנת הציפוי: כמה דקות לפני שהעוגה יוצאת מהתנור מחממים את החלב, מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה (להיזהר לא להרתיח אותה), להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב עם שתי חפיסות השוקולד עד שהוא נמס, מצפים את העוגה ומקררים. להכניס את העוגה לפריזר לכמה שעות לפחות. להוציא ולהפשיר במקרר עד ההגשה. טיפ: אם רוצים לאפות את העוגה עם קליפות התפוזים אפשר לקמח אותן במעט קמח לפני שמוסיפים אותן לתערובת וכך הקליפות לא ישקעו לתחתית התבנית. בתיאבון!
 

צוצונת

New member
גלילת ריבת חלב

להכין רולדה כך: הקציפי במיקסר 3 ביצים שלמות + חצי כוס סוכר.תני לזה הרבה זמן עד שזה בהיר ותפוח. זה לוקח קצת יותר זמן מהקצפת חלבונים. הוסיפי בתנועת קיפול עדינה שלושת רבעי כוס קמח- אל תתמזמזי עם זה יותר מדי- רק עד שהקמח נעלם. מרחי על נייר אפייה בעזרת מרית חלק מהעיסה-הגובה צריך להיות בערך סנטים וחצי. הכניסי לתנור חם 180 מעלות עד שדפנות העוגה החלו להתנתק מהנייר. היזהרי בשלב הזה לא לשכוח את התנור- אם העוגה תתייבש- אי אפשר יהיה לגלגל אותה...עם היציאה מהתנור, בזקי מעט קמח מעל, הניחי מגבת וגלגלי כרולדה. תני לה להתקרר. לפתוח את הגלילה למרוח בשכבה של ריבת חלב הכי מומלצת ריבת החלב הארגנטינאית GANDARA . להקציף מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר כשנוצר קרם להוסיף 4 כפות ריבת חלב ולערבב בעדינות עד שצבע הקצפת משתנה לצבע מוקה עדין. מרחי את הקצפת בשכבה בעובי הרולדה עצמה- אל תמרחי בקצוות. גלגלי בעדינות .לצפות את הרולדה ביתרת הקצפת גם מבחוץ ולפזר פתיתי קוקוס ושבבי שקדים או בוטנים. להכניס למקרר ולהתאפק לשעתייפ לפחות חבל שאין לי מצלמה להראות לכם כמה שהעוגה הזאת יפה.
 
עוגת שוקולד חגיגית

בציפוי שמנת מתוקה ושוקולד החומרים לבצק העוגה 7 ביצים 7 כפות קמח רגיל ½ 1 כוסות סוכר 2 כפות קקאו 1 שקית אבקת וניל 1 שקית אבקת אפיה אפשר להוסיף מעט אגוזים קצוצים ציפוי מס' 1 2 שקיות שמנת מתוקה 500 מ"ל 2-3 כפות סוכר אופן הכנת ציפוי מס' 1 להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת מתוקה ציפוי מס' 2 1 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר ½ חבילת חמאה (50 גרם) 2 ביצים אופן הכנת ציפוי מס' 2 להפריד את 2 הביצים. להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר להמיס את השוקולד והחמאה בסיר על אש נמוכה מאוד תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומוסיפים את 2 החלמונים ושוב מערבבים. מוסיפים את החלבונים המוקצפים ושוב מקפלים בעדינות. כשהציפוי קר, מורחים אותו מעל ציפוי מס' 1. ציפוי מס' 3 + הכנת ציפוי/ מס' 3 - להכין 1 כוס נס קפה עם סוכר ללא חלב. אופן הכנת העוגה בקערה, להכניס את הוניל, הקקאו, אבקת אפיה, קמח – לערבב להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף קשה, להוסיף לקערה. מכינים טורט פשוט . לאפות בחום בינוני כ-20 דקות. לאחר שהעוגה מתקררת מעט , לשפוך מעל העוגה את ציפוי מס' 3. להקציף החומרים של ציפוי מס' 1 ולמרוח מעל העוגה ובצדדים.
 
עוגת קוקוס ושוקולד

החומרים 6 כפות שמן 6 ביצים 6 כפות קמח תופח ¼ 1 כוסות קוקוס ½ 1 - 1 כוסות סוכר 1 חבילת שוקולד מריר – לגרד (100 גרם) אופן ההכנה להקציף את החלבונים עם הסוכר. להקציף את החלמונים עם השמן,להוסיף בהדרגה את שאר החומרים. לאחד את החלבונים לתערובת של החלמונים. לערבב בעדינות. לשמן תבנית בינונית (לא של התנור) ולשפוך פנימה את תערובת העוגה. לחמם תנור אפייה , לאפות את העוגה בחום 160 מעלות כ- 1 שעה. אם רוצים, אפשר להכין בכוס מי סוכר ולזרות מעל העוגה כשמוציאים מהתנור.
 
למעלה