רטבים לפסטה
רטבים לפסטה רוטבי עגבניות : רוטב נפוליטנה : 5 מנות: 1 כוס שמן זית, 10 T.C. חתוכות קוביות, 5 עלי בזיליקום, מלח, פלפל, 4 שיני שום פרוסות מחממים חצי שעה רוטב מילנז : 5 מנות: 1 בצל קצוץ, 4 שיני שום פרוסות, 4 פטריות אמנסה, חצי קוקוט טבעות זיתים שחורים, 5 T.C. חתוך קוביות, 1 קוקוט רסק עגבניות, מלח, פלפל, אורגנו ו2 עלי בזיליקום מעט מים ובישול חצי שעה רוטב בולונז : 300 גר בשר טחון, 300 גר ירקות שורש(בצל,גזר,סלרי) קצוצים, 4 שיני שום פרוסות, 1 כוס יין אדום, 2 T.C. , 1 קוקוט רסק עגבניות, מלח, פלפל ואורגנו יבש. מחממים שמן זית מוסיפים בצל גזר וסלרי, שום, בשר בהדרגה, T.C. ,רסק עגבניות, תבלינים ומבשלים חצי שעה. רוטבי שמנת : (למיכל שמנת) רוטב אלפרדו : 1 שמנת, 50 גר חמאה, 1/4 כוס פרמזן מגורד, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ויין לבן אופן הכנה : מרתיחים הכל על אש נמוכה עד להסמכה רוטב סלמון : 1 שמנת, 50 גר חמאה, ½ כוס מיץ לימון, ½ כוס עירית/בזיליקום, 1 כוס סלמון מעושן קצוץ, ¼ כוס יין לבן, מלח, פלפל ואחד שן שום כתוש אופן הכנה : מרתיחים את הכל ומוסיפים את העירית בסוף. רוטב פרות ים : 4 סוגי פרות ים, מרכיבי הרוטב של הדג אופן הכנה : מרתיחים את הכל ביחד רוטב קרבו נרה : 1 שמנת, 100 גר בשר מעושן(הם) חתוך קוביות/גו'ליין, 50 גר חמאה, מלח פלפל, 2 שיני שום פרוסות וחלמון ביצה אופן הכנה : ממיסים את החמאה ומטגנים את הבשר קלות, מוסיפים את שאר הדברים חוץ מהחלמון. אחרי ערבוב הרוטב עם הפסטה מנחים את החלמון למעלה ומגישים. רוטב עשבי תיבול : 1 שמנת, 2 שיני שום כתושות, 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, טימין, טרגון, עירית), מלח ופלפל אופן הכנה : מרתיחים הכל ביחד השבחה : ½ כוס ממרח זיתים / ½ כוס עגבניות מיובשות / ½ כוס עגבניות שרי חצויות רוטבי שמן זית(2 מנות) רוטב אליו אוליו : ½ כוס שמן זית, 4 שיני שום כתושות, 5 פלפל צ'ילי קצוץ, 7 עלי בזיליקום פרוס אמנסה/שיפונד ומלח אופן הכנה : מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את השום מוסיפים את השאר ומקפיצים עם הפסטה רוטב פונגי : 1 כוס פטריות פורטבלו אמנסה, 1 כוס פטריות שמפניון אמנסה, 1 כוס שמן זית, 3 שיני שום פרוס, 1 כוס טבעות זיתים שחורים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט אופן הכנה : מחממים שמן זית ומטגנים את הפטריות שום זיתים ותבלינים ואז מוסיפים את הפסטה · אפשר להוסיף בזיליקום רוטב פסטו : ¼ ק"ג בזיליקום, 1 כוס צנוברים, 2 כוסות שמן זית, 3 שיני שום פרוס, מלח, פלפל וקצת שמנת אופן הכנה : שוטפים ומייבשים את הבזיליקום, מטגנים את הצנוברים עד לקבלת צבע שחום, מכניסים את הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. רוטב פרימוורה אביבי : I. 400 גר - שעועית סינית, אספרגוס ירוק ודק, תרד, עגבניות שרי לאחר בישול ירוק II. 400 גר – 2 סוגי פטריות, גזר, קישואים, פלפלים חתוכים בטונט ולאחר בלונשיר 1 כוס שמן זית, 2 שיני שום פרוסות, מלח ופלפל אופן הכנה : מקפיץ פסטה עם השמן, שום מלח ופלפל ומוסיף בסוף את הירקות · רוטב זה בא בדרך כלל עם פסטה פנה רטבים מיוחדים : רוטב חזה עוף שמנת ופטריות : 350 גר חזה עוף חתוך גו'ליין עבה, 150 גר קישוט-פטריות, 1 שמנת, עירית לקישוט, מלח, פלפל ושום כתוש אופן הכנה : ממיסים שומן ומטגנים את החזה עוף, מוסיפים את הפטריות שמנת תבלינים ובסוף את העירית · אפשר להוסיף פלפלים קלויים ברצועות רוטב מתוק : 50 גר חמאה, 50 גר סוכר חום, 50 גר שומשום קלוי, 50 גר קוקוס קלוי, 1 כוס יין אדום מתוק, מעט מיץ לימון ושיני ציפורן אופן הכנה : מרתיחים הכל ביחד ולאחר הרתיחה מוסיפים את הפסטה ומקפיצים · אפשר להוסיף קינמון/ קוביות דלעת מבושלות