שירשור תבשילים בקדירה אחת

תבשיל בשר עם שעועית לבנה בקדירה

החומרים 1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות במים לילה שלם) 1ק"ג בשר (מעט שמן) ½ 1 – 1 ק"ג דלעת רוטב סלסה (מתכון בלוח המתכונים בפורום) אופן ההכנה להכין את רוטב הסלסה עפ"י ההוראות במתכון (בתחילת הספר יש מתכון). להוסיף את השעועית, הבשר – חתוך לקוביות, ואת הדלעת (לנקות אותה מסביב). להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל, ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להנמיך הלהבה ולבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר 1-2 שעות. יש אפשרות להמשיך את התבשיל באפיה אבל צריך להוסיף עוד קצת מים חמים. הערות: ניתן להשתמש בשעועית הלבנה הגדולה (מתבשלת פחות זמן אך מעט מתוקה) ניתן להחליף את השעועית הלבנה בגרגירי חומוס או ½ כמות חומוס ו- ½ כמות שעועית. ניתן להכין את המתכון בסיר, להרתיח רתיחה ראשונה ואחר"כ להכניס לאפיה של שעה או שעה וחצי שעתיים, בחום 175 מעלות.
 

ayeletba

New member
ואצלי עכשיו בסיר לבישול איטי ../images/Emo185.gif

מתבשל לו תבשיל קדרה פרי המצאתי ונראה מה ייצא - לכן, מאחר וזה נסיון ראשון של המתכון המומצא הזה - אני אתם את המתכון רק אחרי שמחר בצהריים נטעם ונראה אם הוא שווה משהו..
. יש שם עוף אורז תפו"א גזר שום בצל.. אני כבר סקרנית לדעת איך ייצא. דיווח (+מתכון - אם ייצא טעים) - מחר בצהריים.
 

ayeletba

New member
תבשיל עוף ואורז בבישול איטי

החומרים: 2 כוסות אורז (אני השתמשתי בבסמטי) 10 שוקיים בצל גדול פרוס 2 שיני שום כתושות 3 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים 4 גזרים גדולים חתוכים למקלות שמן לטיגון 50 גר' מרגרינה לתבלון: כפית גדושה כורכום כפית גדושה כמון כפית גדושה פפריקה מתוקה כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף מלח ופלפל אופן ההכנה: 1. בכלי מתאים למיקרו שמים את האורז+2 כוסות מים+כף שמן, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 7 דקות בחום גבוה. לחכות 5 דקות לפני שמוציאים מהמיקרו - האורז אמור לצאת בדרגת אלדנטה - חצי מבושל. 2. בסיר לבישול איטי (או סיר גדול של חמין) מסדרים פרוסות תפו"א כשעל כל שכבה מפזרים מלח ופלפל. אח"כ - מסדרים שכבה של מקלות גזרים, מלח ופלפל. 2. בסיר או במחבת גדולה מחממים 6 כפות שמן+מרגרינה ומאדים בצל+שום+עוף+מלח+פלפל (לפי הטעם) - עד להלבנה/תחילת הזהבה של העוף. 4. את כל תכולת הסיר שופכים על הגזר ותפוחי האדמה. ומעל הכל מניחים את האורז ומהדקים היטב. עושים כמה "חורים". מעל הכל שופכים את התבלינים מעורבבים בכוס מים רותחים. 5. סוגרים ו: אם זה בסיר לבישול איטי - מכסים במכסה - שמים על חום גבוה למשך שעה ולאחר שעה מעבירים לחום נמוך ונותנים לעסק להתבשל כך כל הלילה עד למחרת בצהריים (כ- 12 שעות). בסיר רגיל מכוסה- שעה בחום של 180 מעלות ואח"כ - 80-100 מעלות כל הליליה עד למחרת בצהריים. יצא טעים, העוף רך ונימוח ולכן מאוד מתאים לילדים. הבת שלי אמרה שלאורז יש טעם של מרק עדשים (בגלל הכמון..). למי שבא - אפשר להפוך לכלי גדול בתום הבישול ואז כל הנוזלים מחלחלים לכל התבשיל. אנחנו נברנו עם כף.. מקור המתכון: איילתב.
 
למעלה