שלום רב לחברי פורום מסע פולין

maxiusis

New member
../images/Emo41.gifשלום רב לחברי פורום מסע פולין../images/Emo70.gif

בראשית דברי ארשה לעצמי להביע תודה לחיים - מנהל פורום תרבות פולין, על דבריו הנבונים.
יחד עם זאת, אני מודה גם לידידינו החיפאי, המשיט סירות מפרש במימיו הצלולים
של מפרץ הקישון, על הפרובוקציה הגסה
היא מופיעה כאן באתר מסע פולין. אני שלם עם כל מילה שכתבתי לאיש במסר, וגם עם הציטוט שציטטה אמא של. אכן היגע הזמן להוריד כפפות, ללמד לקח ולהפיק לקחים
תחילה אציג את עצמי- אני יליד קרקוב (1947), בן יחיד להורים ניצולי השואה. הורי היו אנשים משכילים, אשר רכשו את השכלתם בפולין עוד לפני המלחמה. אמי - ילידת קראקוב, הייתה הבת הבכורה במשפחה חרדית, אשר קבלה מאביה היתר ללמוד. בוגרת הגימנסיה העברית בקראקוב (הציונית והחילונית) וסמינר מורות בית יעקוב. החלה ללמד בעיר שדה בשנת 1938. אמי שרדה את גטו קראקוב, ושישה מחנות ריכוז נאציים על אדמת פולין ומחוצה לה, בתוך זה שנה באושוויץ. היא ואחותה הקטנה שרדו. לקראת סיום המלחמה, כאשר הובלו ברכבת משא יחד עם אסירות יהודיות אחרות, הופצצה הרכבת ע"י מטוסי בנות הברית. הקרון בו היו אמי ואחותה, נפגע פגיעה ישירה. אסירות רבות, אשר נשארו עד אותה עת בחיים, נהרגו בהפצצה.
אימי נפצעה מרסיס בברך ואחותה נפצעה בראש. הן הצליחו להיחלץ מהרכבת. הרוסים כבר היו בסביבה. פולקובניק (קולונל) רוסי, שדיבר רק רוסית ורק ידע לומר להן- "יה יבריי" אני יהודי, עזר להן כפי יכולתו. בדרך לא דרך הן הצליחו לחזור לקראקוב. אושפזו בבית חולים פולני, ורופא פולני פרופ' לשצ'ק, שהיה ידוע כאנטישמי, ניתח את אמי והציל את רגלה. בזכותו היא יכלה ללכת. אחרי שהחלימה והשתחררה מבית החולים, הלכה אמי לראות את בית הוריה ברחוב הרב מייסלס 9. התגוררו שם כמובן אנשים אחרים, האישה שפתחה לה נתנה לה להיכנס. היא ביקרה את בית הוריה בפעם האחרונה. בצאתה, הנשים התחבקו. היה זה כבר אחרי שהיא ואבי הכירו בבית החולים. אבי - יליד קראקוב, הבן הצעיר במשפחתו, היה בוגר האקדמיה למסחר בקראקוב, שירת כחייל בשירות החובה, ועבד עד פרוץ המלחמה כמנהל חשבונות, בחברת יבוא-יצוא גדולה בקראקוב. היה חייל בצבא הפולני, לקח חלק בקרבות של יחידתו פלוגת חי"ר קרקובאית של גדוד חי"ר מס' 12. אבי סיפר לי שכאשר נפל בשבי הגרמני יחד עם יחידתו, ציוו על כל היהודים לצעוד קדימה, אבי, בלונדיני עם עיניים כחולות צעד קדימה. הגרמני, שפיקד עליהם, ניגש אליו וסטר על פניו באומרו- "חזור לשורה", בחושבו שאבי לא הבין, כאשר החל לחזור החלו חבריו הפולנים לצעוק- "יודה, יודה". הגרמני ניגש אליו, התנצל על סטירת הלחי ואמר בפליאה- "אתה יהודי?!". אבי שרד את גטו קראקוב, שנה במחנה הריכוז פלאשוב, ועם חיסולו היה במחנות עבודת כפייה עד השחרור ע"י הרוסים. סבי מצד אבי, שהה אצל בנו בטרנוב, שם נרצח באכזריות באקציה הגדולה בכיכר העיר בשנת 1942. דודי, האח של אבי, נרצח יחד עם אשתו ושני ילדיו באושוויץ. במקום לעלות לארץ, כפי שרצה, עלה השמיימה, בתימרות עשן הקרמטוריום. כאשר חזר לקראקוב בחליפת הפסים ופנה לביתו, קיבל אותו שוער הבית בקריאה- "מה, אתה עוד חי?". הוא פנה אל בית אחיו הגדול, אשר חי בקראקוב, אחיו הבכור, יליד שנת 1897, נשא לאישה פולנייה, ובשנת 1926 התנצר. את המלחמה עבר בקרקוב, עבד כפרוון. אבי התקבל בבית אחיו ביום רב, ואחיו, אשר לא דיבר עד אז על משפחתו, הציג אותו בפני בניו ואשתו- "זהו אחי הצעיר...". אחרי שבועיים של שיקום אצל אחיו יצא לדרכו. הורי נישאו בקראקוב. את החופה ערך להם רבה האחרון של קראקוב באותה העת, הרב לברטוב. אחרי תקופה קצרה, אבי החל לעבוד כמנהל חשבונות, הם שכרו חדר, והחלו להתארגן מחדש. אחרי שנולדתי קיבלו תוך זמן קצר הפנייה לדירה בה התגוררנו עד לעלייתנו לארץ במרץ 1957. אבי עבד ופרנס את המשפחה. אימי גידלה אותי והיניקה עד גיל 3 . בשנת 1950 הורי הגישו בקשה לעלות לישראל אך קבלו סירוב. אני יכל רק לברך על כך. בפולין של אחרי המלחמה, הורי החלו להשתקם ולחיות. הם למדו לחיות מחדש וליהנות מהחיים. בשנת 1950 השתלבה אימי במערכת החינוך היהודית, אשר התקיימה עד שנת 1953 ולאחר מכ, עם חיסול רשת החינוך היהודית, לימדה אנגלית בשיעורים פרטיים ועבדה עבור המכון ההיסטורי היהודי בורשה, בתרגום עבודות מחקר מאנגלית לפולנית. אמי הייתה מחנכת כיתה, בה למדו בני נוער יהודיים ניצולי השואה, ויתומי מלחמה רבים ביניהם. היא לימדה יידיש (הוראת עברית הייתה אסורה) ספרות יידיש והיסטוריה של עם ישראל. הורי הלכו להצגות התיאטרון היידי של אידה קאמינסקה בכל הופעותיו בקראקוב, להצגות התיאטרון הפולני, בילו עם חברים במועדוני לילה. בחופשות הקיץ, היינו נוסעים לכפר או לעיירות קיט ואבא היה מצטרף. בחורף היינו נוסעים לחופשות בזקופנה. ההורים שלי, אל-עף כל מה שעבר עליהם על אדמת פולין, לא הטיפו לי לשנוא את פולין או את הפולנים. הם ידעו להעביר לי את שמחת החיים, תרבות, מבלי לטעת בי שנאה ומשטמה לפולין. אני גדלתי בצל השואה, בבית שהשואה והאובדן היו חלק ממנו. יחד עם זאת הורי עשו מאמץ לגדל אותי כילד נורמלי עד כמה שאפשר. השתדלו לא להרעיל את נפשי בשנאה לפולין ולפולנים. בבית דיברנו רק פולנית. מה לעשות, הורי לא עזבו את פולין מיד אחרי המלחמה ואחרי פוגרום קיילצה ביוני 1946. הורי לא נדדו לגרמניה למחנות עקורים. לא עלו לארץ כמעפילים. לא היו במחנות עקורים בקפריסין. לא עלו לארץ בעלייה בלתי לגלית. לא הגיעו לארץ ב- 1948. לא חיו במעברה, באוהלים, בפחונים. לא חיו בארץ בתקופת הצנע. הורי החלו להשתקם ולחיות בפולין של אחרי המלחמה. הם למדו לחיות מחדש וליהנות מהחיים. זה הרקע בו גדלתי, וזה המקור לתפיסת עולמי, השונה כל כך מתפיסת עולמם של אלה, אשר נולדו בארץ להורים ניצולי השואה, אשר עלו לארץ בשנים הראשונות אחרי השואה, בסמוך או מיד אחרי קום המדינה, או בשנים הראשונות לקיומה. בברכה, Maxiu

maxiusis

New member
../images/Emo41.gifדברי אלה מיועדים לכם - נוער יקר

כיום, כאשר אני עוסק "בנושא בו אני עוסק"
, אני מקבל לתרגום ועיבוד סיפורי חיים מרגשים, אשר לא פעם גורמים לי לפרוץ בבכי. סיפורי הישרדות מופלאים, של אנשים, אשר על אף כל מה שעבר עליהם שמרו על צלם אנוש. מצאתי לנכון לכתוב את סיפורי, כדי שאלה התוהים מדוע אין בי את השנאה והאנטי פולניות אשר הם מלאים בה, יכירו בכך, באם הם מסוגלים, שאפשר גם אחרת. שיש הורים, ולא רק ההורים שלי, אשר העבירו לילדיהם מורשת אחרת. על אף שחוו אנטישמיות בפולין בשנים שבין המלחמות או בשנים שאחרי השואה, כי האנטישמיות על צורותיה השונות, הייתה מאז ומתמיד בפולין (את ההיסטוריה של יהודי פולין ושל פולין אני מכיר במידה זו או אחרת, אמי הכירה אותה היטב). אלא בגלל, שדווקא בפולין זכו הורי לשקם את עצמם, ולמדו לחיות מחדש וליהנות מהחיים. הם לא השתחררו ממחנות ריכוז כדי למצוא את עצמם שוב במחנות עקורים. לא החליפו מחנה אחד במחנה אחר. הם למדו לראות את היפה שבחיים, ואת זאת ידעו להעביר לי, מבלי לטפח בי שנאה וסטיגמות. החינוך אשר קיבלתי בבית מהורי, היה הבסיס לתפיסת עולמי הדוגלת בהבנה ובפיוס. מאוד מוצאים חן בעיני הדברים של טלם - "אני לא מוחל לנאצים ולעולם אני לא אסלח על הצלקות הנפשיות שהותירו בסבי, סבתי ובדורות הבאים, אבל אין בי שנאה תמוהה לעם הגרמני או לעם הפולני." "אני רואה שדור חדש קם, 60 שנה אחרי, דור של שלום ושל אחווה...." זו גישה בריאה, יפה וחיובית. נפגשתי בארץ ובגרמניה עם בני נוער גרמניים. יש לי קשר מאוד אמיץ עם מורה גרמני בן גילי, רב פעלים, הפועל משך שנים רבות למען קירוב לבבות והבנה בין יהודים וגרמנים. חשוב מכל הוא אותו מפגש בין בני הנוער. הכרות משותפת ולימוד משותף. אני עוקב גם אחרי מה שקורה כיום בפולין. אני ער לכך שהדורות הצעירים כמהים להכיר ולדעת יותר על היהודים אשר חיו בקרבם ועל תרבותם. בארץ אין לנו שמץ של מוסג על ההתעניינות הרבה בקרב הדור הצעיר, על הרצון להפגש עם צעירים ישראליים. נכון, שהשפה לתקשורת היא אנגלית, אך אין בארץ מוסג על לימודי העברית בפולין !?!? בקרב אנשים צעירים. מאוד מפריע לי, שלא מתקיימים עדיין חילופי נוער במתכונת דומה לזו שבין גרמניה וישראל. אני מטיל את האשמה בראש ובראשונה עלינו הישראלים. אין לי ספק, שלדורות הצעירים בכל הקשור לפולין , מועבר מסר רבוי שנאה ודעות קדומות. גם הורי סבלו בשואה במחנות הנאציים על אדמת פולין. אמי שרדה שישה מחנות ריכוז. אבי היה בצבא הפולני, שנה במחנה פלאשוב ומחנות עבודת כפייה. יחד עם זאת, בהיותם אנשים משכילים ובוגרים, עשו כמיטב יכלתם בכדי לא להעביר לי שנאה עיוורת, דעות קדומות. הם גידלו אותי מבלי להרעיל את נפשי. " ... השואה היא חלק בלתי נפרד מהזהות שלי ושל רבים אחרים." כן, השואה היא גם חלק בלתי נפרד ממני. אך אינני מוכן להפוך את השואה לקרדום לחפור בו. בזכות הורי, להם אני חייב תודה על הדרך בה חינכו אותי, אין בי שנאה לדורות הצעירים של הגרמנים והפולנים , ואני קורה להבנה ולפיוס. צר לי על כן, על כל אותם בני הדור השני, אשר הורעלו בשנאה ודעות קדומות ע"י הוריהם והפכו בעיני לנכים נפשית. אין מחילה לעם הגרמני על רצח 6 מליון יהודים בשואה, אך אין גם מחילה על הרג עשרות מליוני בני עמים אחרים. אך איך אפשר לדבר על סליחה לאנשים צעירים, שנולדו לפני שלושה עשורים, בגילו של בני הגדול, או לפני שני עשורים, בגיל בתי? על מה צריך לסלוח? על כך שיש להם כמיהה להכיר נוער מישראל? על רצונם לנפץ סטיגמות ודעות קדומות? על רצונם להבין מדוע הנוער הישראלי שונא אותם? כך יכולים לדבר רק אנשים שאינם בריאים בנפשם, בני הדור השני ולצערי לפעמים גם השלישי, אשר הורעלו בשנאה. אני מצדיע בהערכה ובהוקרה לפרופ` שבח וייס, ניצול שואה, אדם משכמו ומעלה, על פועלו להבנה ופיוס בין ישראל ופולין, בין ישראלים לפולנים. יישר כוח! בברכה, Maxiu

Old Cat

New member
מקסיוס, אתה חייב להבין כי הפורום

הנקרא בהטעיה מוצלחת "תרבות פולין" מיועד למעשה לא לעדכונים ודיונים בתרבות פולין ובמתרחש בה. הפורום עוסק רובו בטיפוח שנאה לפולין ולפולנים, בבכי הדדי על המסכנות המתמדת של היהודים וביטוי למה שמכונה בעולם בלעג ובזלזול "יהודים מקצועיים". עיסוק רב במיוחד יש בכמה שהיהודים סבלו מידי האנטישמים הפולנים וכי רק סבל ויאוש היו מנת חלקם בפולין (בלא לשים לב לסתירה לכך שהעולם היהודי בפולין היה עצום רב ופורח, גם באוכלוסיה וגם תרבותית, דווקא בפולין יותר מאשר בכל מדינה אחרת באירופה). אם אינך מתמיד בתלם השנאה ובהגדרת הפולנים כ"השטן הקטן", אם אתה חולק על הדעות הקדומות והבורות שבגללן אומרים (בעיקר: אומרות) כי את אושוויץ בנו הפולנים כי הם אנטישמים כדי לשתף פעולה עם הגרמנים, הרי שאתה לא יהודי ואין לך זכות לחיות במדינת ישראל ! אתה ציך לחזור לחעיק הכנסיה ממנה באת ובכלל לחזור לארץ האנטישמים ובני השטן ממנה הגעת ! . בדעה זו תומכים רוב משתתפי הפורום הזה ואשר על כן ברור הענין העיקרי של משתתפיו בניגוד לשמו הרשמי של הפורום. על כן כל דיון בפורום השנאה לפולין מיותר וחסר ערך.

edna katz

New member
סיפורך מרגש מאוד!!!

סיפור משפחתך בשואה הוא סיפור מדהים. לא כל יום זוכים לשמוע מאדם שהיה בשואה וחווה אותה על בשרו על כך שהוא לא נוטר טינה לעם הגרמני ולעם הפולני. ישנם אנשים שהם דור שני או דור שלישי והם כן נוטרים טינה לעם הגרמני ולעם הפולני, אז לשמוע מאדם שהיה בשואה וחי אותה יום יום יחד עם משפחתו המורחבת ובכל זאת לא לכעוס ולא לשנוא אותם זה כבר גדלות של אדם גדול, ואני באמת חושבת ככה. אולי בגלל שאחרי השואה ההורים שלך הצליחו לשקם את עצמם ולמדו לחיות מחדש ולהנות מהחיים(כפי שציינת) זו דעתך, אבל אני אישית דור שלישי לניצול שואה(אשר נפטר בגיל צעיר יחסית אחרי השואה) לא חושבת כמוך. אולי החמשבה שלי לא כמו המחשבה שלך כי אני לא יכולה להעיד שאחרי השואה הקשה סבי ומשפחתו הצליחו לשקם את חייו מהסיבה הפשוטה שהוא "נכנס" לשואה עם משפחה גדולה ויצא לבדו מהשואה בלי לדעת אם משפחתו עדין בחיים(למרות שאחרי כמה שנים התברר שיש לו אח ואחות בחיים(לצעיר הרב האח נפטר לפני שנתיים. האחות שתאריך חיים עדין חיה). סבי ז"ל עבר דברים קשים בשואה הוא ראה מול עיניו איך רוצחים בדם קר את ההורים שלו, הנאצים הכריחו אותו להסתכל בזמן שהם הורגים את ההורים. וכנראה שזה לא הספיק להם, ולכן הם הכריחו שוב את סבי להסתכל איך הם זורקים את אחותו הקטנה בת ה-3 לאש החמה בעודה בחיים. סבי עבר זועות בשואה כמו רוב האנשים שהיו בשואה והיה לו קשה לחיות עם זועות אלו, (וזה התבטא בקשר שלו עם המשפחה שהוא הקים אחרי שנים) לצערי אני לא זכיתי להכיר אותו מעולם ואפילו הוא לא זכה לראות אף אחד מילדיו מתחתן ומקים משפחה(בגגל המוות בגיל הצעיר)לכן שמעתי את ספוריו רק מהאנשים שלהם הוא סיפר את תקופת השואה שחי בה למשל לסבתי(שתאריך ימים) ולילדיו, ואני מרגישה החמצה גדולה. לכן אני- דור שלישי לניצול שואה אשר מרגישה כאב עז על כל מה שסבי ומשפחתו עברו בשואה כן מרגישה איזה כעס, שנאה, ותיעוב כלפי הגרמנים והפולנים, אפילו אם זה רק כעס קטן יחסית, יש את הכעס בפנים, בתוך הלב, כי סבי להבדיל ממשפחתך לא עלה לגדול ולא הצליח להשתקם אלא ההפך אחרי כמה שנים הוא חלה במחלה(כנראה שהמחלה התפרצה בזמן השואה בגלל התנאים שבהם הם חיו) וחייו לא היו חיים של בן אדם רגיל וצעיר עם משפחה צעירה אלא חייו היו מלווים בכאב ובעצב, זכרונות מהשואה ומראיית משפחתו מתה מול עניו וזכרונות אלה היו תוקפים אותו בלילות והיו לו חיים לא קלים. את הסיפור הזה כתבתי כאן בקצרה יחסית כי אני לא יכולה להעלות על הכתב את כל מה שאני מרגישה ואת מחשבותיי. כאן בפורום הזה, פורום "המסע לפולין" שמלווה אותי עוד לפני שיצאתי לפולין, יותר מחודשיים, זאת הפעם הראשונה שאני מספרת את סיפור חייו של סבי ז"ל כי לדבר על זה אני לא יכולה כי אני מיד פורצת בבכי אז לכתוב זה גם קשה אבל הרבה יותר קל מלדבר ולספר (את האמת אני מרגישה יותר הקלה אחרי ששיתפתי אתכם בסיפור חייו של סבי), קצת לפני פחות מחודשיים חזרתי ממסע חיי- ממסע פולין מ"מסע שורשים" לראות בעיניי איפה סבי דרך, איפה סבי חי, איפה סבי עבר את סבל חייו. ידעתי שזה לא יקרה אבל בכל זאת כשנכנסתי לאושוויץ התפללתי לאלוקים שאולי, אולי אמצא איזה רמז, איזה שם, איזה קשר כלשהו לכל המשפחה המורחבת שלי שנספתה בשואה, אבל לצערי הרב לא מצאתי(למרות שידעתי שזאת תיהיה התוצאה, בכל זאת התאכזבתי). אולי סיפור חייך וחיי משפחתך גרמה לי להפתח קצת ולספר את סיפור חיי המשפחה המורחבת שלי, כי גם כשהייתי בפולין וגם שחברותי למסע ניסו לשכנע אותי לספר להם את הסיפור הזה ושהמדריך גם הוא ניסה לשכנע אותי ואפילו המלווה מסע שלנו(מנהל בית הספר שהתלווה אלינו)ניסו אבל לא הצליחו, חוץ מפעם אחרת שישבנו כל המשלחת מבית הספר באחד החדרים בבית המלון, ניסיתי לאגור אומץ ולספר אבל אחרי המשפט הראשון פרצתי בבכי ומאז לא ניסיתי אפילו לספר, לכן אחרי שהעלתי חלק מהסיפור וחלק מהמחשבות שלי כאן זה קצת עזר לי. אני נורא מצטערת שהמכתב שלי "קצת" ארוך אבל כשהתחלתי לכתוב הכל זרם לי והרגשתי שהגיע הזמן לספר, למרות שאני לא מכירה אישית אף אחד מכם ואפילו חברותיי הטובות ביותר לא יודעות את הסיפור הזה, אבל אני שמחה שסיפרתי זאת.
המסע לפולין 23.4-2.5.06 עדנה.

maxiusis

New member
../images/Emo51.gif לך עדנה ../images/Emo140.gif אני יליד 1947

סיפרתי את הסיפור של הורי, כפי שראיתי אותם כבנם היחיד, וכפי שחינכו וגדלו אותי. ללא שנאה, ללא סטיגמות, עם הרבה רצון להבנה ולפיוס. אני מאוד מבין לליבך. הסיפור של סבך נוגע ללב, עצוב ומרגש. שמרי על עצמך ילדה
Maxiu

edna katz

New member
תודה רבה לך...

אני מבינה את הדרך שבה חינכו אותך הוריך. והייתי אומרת שגם אני התחנכתי בצורה כזאת או דומה לה, גם אותי לימדו וחינכו ללא שנאה וללא סטיגמות, וזה לא שאבא שלי ושאר אחיו ואחותו מדברים על זה בכל זמן פנוי שיש להם(להפך לצערי רק פעם אחת שמעתי את אבא שלי מדבר על הנושא וגם זה היה כשאני ביקשתי ממנו נחרצות בגלל עבודת שורשים שהכנתי, זה נושא מאוד רגיש במשפחה, אני זוכרת שאבא שלי ניסה להזכר בכל הפרטים וראיתי את הדמעות עומדות לו בעיניים) ואני בטוחה שאם אני ישאל את אבא שלי אם הוא שונא את העם הפולני או העם הגרמני הוא יגיד שלא וגם אני לא שונאת אותם, אבל בכל זאת אני כמעט בטוחה שיש לאבא שלי איזה הרגשה/תחושה רעה כלפי העם שגזר את גזר דינו של אביו ומשפחתו של אביו וגם אני ככה, אני לא מרגישה כלפם שנאה אבל גם לא אהבה אבל בכל זאת כשאני חושבת על האנשים שגזרו את גזר דינם של המשפחה שלי ושל ששת מיליון היהודים אז משהו נצבט לי בלב.
המסע לפולין 23.4-2.5.06 עדנה.

והאמת מאחורי המאמר הדביק....

"עם ישראל חרא" מאת: maxiusisו 23/01/06 | 17:38 . יש בכך יותר מצביעות! . מה גם שמדובר באדם שמקדם את עסקיו דרך הפורומים בתפוז בדרך ערמומית למדי!

לחיות את השואה שלאחרי המלחמה

זה קושי גדול להיות ילד לניצולי שואה בארץ זה קשה על אחת כמה וכמה אם נולדת בפולין מוכת המלחמה. בישראל המראות נמצאים בראש ובלב.שאתה בפולין המראות לא עוזבות אותך אתה נמצא בתוכו!! סיפור חייך קשה ומרגש ביחד.לגדול לבית של ניצולי שואה זה דבר קשה כי הבית חי את השואה 24\7 אני שמח שהרמת את הכפפה והצטרפת אלינו!! אני מקווה שתמצא את עצמך בינינו! ואם אפשר שלח לי במסר את הויכוח שהיה לך בפורום תרבות פולין כי לא הצלחתי להבין כל כך !! תודה גיא

הסבר קצר....

האדון maxiusis, מטיף לאהבת פולנים וטוען שאין אנטישמיות. ובכלל הפולנים מתים עלינו. הפולנים בכלל מסכנים. ובאותה נשימה טוען ש"עם ישראל חרא". . הוא רק שוכח לציין שהוא מתפרנס מהקשרים שבין ישראל ופולין.

Old Cat

New member
גיא

הויכוח לא רלוונטי. ראה הודעתי בענין אופי הפורום ואופי אנשיו ותבין גם המניעים של זה המכונה "מלת שלום" להשמיץ את מקסיוס.

מדריך1

New member
רבותי

רבותי המלומדים זה איננו סגנון של וכוח או חילוקי דעות בפורום כזה. זה פורום הנועד לבני נוער אשר היו או יהיו במסע לפולין. הביטויים אינם רלבנטים כמו נושא הוכוח. לא כאן, לצערי מנהלת הפורום אינה מגיבה , היא צריכה למחוק כל הודעה אשר משתמשת בביטויים לא תרבותיים, ו או מעליבים. מעבר להיותכם מבוגרים, הנכם משמשים דוגצמא. רדו מזה, זה לא לענין. מקסיאוסיס, מקוה שמבטא שמך נכון, להביא וכוח שלך עם אחרים לפורום זה אינו רלבנטי, אלא אם כן, אתה משווע לתמיכה אשר תקבל או לא תקבל בפורום הזה.

trigotrigo

New member
כל מילה בסלע

כל מה שאמרת נמצא בקו ישר עם השקפת העולם שלי לגבי הנושא. אגב, יצא לנו לדבר על זה פעם, אני עדיין לומד פולנית.

למעלה