שלום

ori 15

New member
../images/Emo41.gifשלום ../images/Emo13.gif../images/Emo41.gif

קודם כל אני מציין שרעיון הופורום הוא רעיון מצויין
יש לי כמה שאלות על עריכת וידאו במחשב, לפני כחצי שנה רכשתי כרטיס firewire של pinnacle (חברה מעולה בעריכת וידאו), ויש לי את התכונה הפשוטה studio 8, אני עורך את הסרטים שלי ממצלמת dv של סוני, הסרטים הם סרטים משפחתיים שברצוני אח"כ לצפות בהם בטלוויזיה באיכות גבוהה. יש לי צורב רגילשממנו אני מכין דיסק ל-d.v.d בפורמט vcd, 1. בd.v.d לצערי הוא לא קורא svcd, האם יש הבדל גדול בין vcd ל-svcd
2. חלק מהסרטים יוצאים באיכות קצת גרועה אחרי העריכה והפורמט לvcd, מכיוון שבסרט יש הרבה תזוזות ותנועות (לדוגמא: צילמתי בלונה פארק, ולכן בסרט הזה האיכות קצת גרועה בגלל שגם בחרתי באיכות של vcd שהיא לא ממש גבוהה, אך לפני העריכה, שראיתי את הסרט דרך המצלמה עם חיבור לטלוויזיה, האיכות הייתה ממש מעולה), מה יש לעשות בנידון
3. אם אני עורך ומחזיר למצלמה ומקליט על וידאו, זה איכות יותר נמוכה מ-vcd
4. מה כדאי לעשות כדי שכל הסרטםי שלי ייראו באיכות גבוהה
לא ממש משלתם לקנות צורב d.v.d, כי העלות היא יקרה מאוד לצרוב וגם למדיות...מה כדאי לעשות
תודה על העזרה ומטצער שהמכתב הוא קצת ארוך...

Razi284

New member
תשובות לחלק מהשאלות:

1. ההבדל בין VCD לSVCD הוא שהראשון משתמש בקבצי MPEG1 ואילו השני בקבצי MPEG2 ומכוון שMPEG2 הוא פורמט טוב יותר, הוא לוקח גם יותר מקום על הדיסק וזה אומר פחות סרט ביותר איכות. 2. גם לי יש את אותה בעיה שהVCD יוצא באיכות פחות טובה (במיוחד כשהוידאו זז הרבה) למיטב ידיעתי אין מה לעשות בנושא, ככה זה, VCD זה איכות קצת פחות טובה מVCR. 3. למרות שלא ניסיתי, אם אתה עורך ומשתמש בתוכנת עריכה כדי להחזיר את הוידאו למצלמת וידאו ומשם לוידאו האיכות צריכה להיות יותר טובה מVCD רגיל, אבל עדיין לא באיכות של DVD. 4. לצרוב על די וי די. 5. ללכת לחבר שיש לו כבר צורב די וי די.

leocat

New member
ההבדל הוא משמעותי

פורמט התמונה של SVCD הוא כמו של DVD מסך מלא (720*576), ולא כמו של VCD (360*288). ההבדל הוא במדיה. SVCD נצרב על מדיה רגילה של CD, ומכיוון שבמדית DVD יש פי 7 מקום מאשר ב-CD, ניתן לצרוב רק 20 דקות לערך בפורמט זה. כונן CD רגיל של מחשב אמור לקרוא פורמט זה (אם לא, יש להוריד CODEC או תוכנת DVD PLAYER), לגבי מכשיר DVD, אכן לא כולם קוראים אותו (אבל רובם).

ori 15

New member
../images/Emo41.gifתגובה לשניכם ../images/Emo26.gif

אכן הסידירום שלי לא קורא את ה-svcdו-vcd, אני אנסה לבדוק עם תוכנת DVD player או משהו כזה... כמו שהראשון אמר, שאם מחזירים למצלמה ומקליטים לקלטת וידאו אז רואים יותר טוב מאשר vcd, אז אתה רוצה להגיד לי שvhs יותר גבוה מ-vcd
?| אשמח א השני גם יענה לי על השאלה הזאת... אמנם אני לא מכיר מישהו שיש לו צורב d.v.d, וגם הסרטםי שלי הם מקסימום 30 דקות, רובם 20, ויש חריגים של שעה לכל היותר, ואז אם אני צורב על מדיה של d.v.d שהיא 4.7gb אפשר להכניס בה נראה לי שעתיים של סרט, אז יש מדיות יותר קטנות לשעה או חצי שעה

Razi284

New member
המשך:

הסידי רום שלך כן קורא את הVCD אבל צריך לחפש קצת את הקובץ. כלומר תפתח את התקייה של הדיסק, ושם בסיפריית MPEG או משהו בסיגנון יהיה קובץ .DAT תנסה לפתוח את הקובץ בWidows media plyr ע"י גרירה של הקובץ לתוכנה, ותראה שהתוכנה קוראת את הקובץ טוב מאד. אכן VHS יותר טוב מVCD!!!

ori 15

New member
תודה...וה-d.v.d....

רשמתי בהודעתי הוקדמת שיש גודל של מדיות של d.v.d של 4.7Gb האם יש נפחים יותר קטנים בתקליטורי d.v.d
ואם תוכל לעונת לי על השאלה השנייה ששאלתי, במחשב רואים יותר גרוע את ה-vcd מאשר בטלוויזיה..האם זה היגוני

ori 15

New member
עכשיו....

עכשיו התקנתי את winDVD, ואין לי שום בעייה, עכשיו הסידירום קורא גם vcd ו-svcd, יש רק משהו קטן, במחשב רואים יותר גרוע את ה-vcd מאשר בטלוויזיה..האם זה היגוני
במחשב רואים את זה בחלון קטן ולא ממש ביאכות טוב,ה ובטלוייזיה זה באיכות נורמלית, לא משהו, אבל יותר טוב מאשר vcd שבמחשב ובבקשה תענו לי על השאלות בהודעה הקודמת שלי...

למעלה