שלום.

sleeping sun

New member
../images/Emo41.gif שלום.

במהלך חיפושיי באינטרנט אחר פורום סביר שבו אוכל לקבל מידע על צמחונות וטבעונות הגעתי לפורום הזה, ונראה לי שאני אחליט להתיישב כאן, אז רק רציתי להציג את עצמי. היי, אני בת 16, אני צמחונית כבר 4 וחצי שנים, אני רוצה להיות טבעונית אבל אני מודעת לעובדה שאני לא אוכל לעשות את זה, במיוחד אחרי שקראתי בהמון פורומים הודעות על מה שטבעונים אוכלים או יותר נכון לא אוכלים, אז אני כנראה אנסה עוד כמה שנים, כאשר אני אגור לבד ואשלוט יותר במה שאני אוכלת. בכל מקרה אני בקושי אוכלת ביצים ובקושי שותה חלב. אחרי ששיטטתי בכמה עמודים כאן, עלו לי כמה שאלות. כמובן, כהרגלי, שכחתי את רובן.
. רק רציתי לשאול - קראתי בכמה הודעות על זה שבצבא לא האמינו לאנשים שהם טבעונים בגלל שהם שתו ספרייט או עישנו... מה הקשר? פספסתי כאן משהו? אזהו. שלום.

aradori

New member
אין בעיות בצבא

1) מזל-טוב על הצמחונות... 2) המלצה חמה לעבור לטבעונות... (קטן עליך!) 3) אני הצהרתי בצבא וממש לא עשו לי בעיות.

lifegirl

New member
צה"ל, צה"ל, מקרה עצוב... ../images/Emo8.gif

אז קודם כל- ברוכה הבאה!!! ובקשר לצבא- צה"ל לא מכיר בטבעונות מטעמים אידיאולוגיים. מבחינתנו- טבעוני עושה זאת מסיבות בריאותיות. לכן- אם את שותה ספרייט או מעשנת, כנראה שאת לא טבעונית אמיתית... מוזר? לכי תביני את ההגיון של צה"ל... תשארי איתנו! שני (שקיבלה סופסוף זימון לועדת מצפון, ומקווה שזאת תהיה הפגישה האחרונה שלה עם הצבא...)

sleeping sun

New member
אה. נורא הגיוני מטעם הצבא.

וכנ"ל גם לצמחוניות? כלומר, אולי אם אוכל אני אסתדר גם בלי סידור מיוחד, אבל נעליים וכאלה? אני לא לובשת עור.. (סתם מתרגשת למרות שיש לי עוד שנתיים)

zooti

New member
כן, אבל עושים בעיות עם נעליים

ועם תורנויות מטבח וכו´.

aradori

New member
לי לא עשו בעיות

אמנם זה היה ב-1994, אבל אז הם היו די קשים (כבר כתבתי איפשהו - אישורים מעו"ד, רופא, סא"ל, ביקור מש"קית ת"ש וכו´... היום זה כבר לא ככה) - אבל חוץ מהמועקות הנ"ל הם אישרו לי בלי בעיות (ואני טבעוני מסיבות אידיאולוגיות). לתשומת-לבך: כל מה שתקבלי מצה"ל (לפחות כל מה שאני קיבלתי) בעבור ההכרה שלו בטבעונות שלך, זה עוד 100-150 שקל למשכורת....
לא משהו שישנה לך את החיים... אורי.

עזזיאן

New member
אתה רציני?

טבעונים מקבלים תוספת למשכורת? לא שאני מתלונן, אבל למה?

Neta558

New member
שני... את מבלבלת את הבלגאן :)

נדמה לי שבילבלתם קצת בין הדברים. מלש"ב טבעוני, מתבקש להצהיר על טבעונות בפני הצבא. חייל עם אישור טבעונות מקבל תוספת למשכורתו הצבאית על מנת לרכוש לעצמו מזון טבעוני. צמחונים, אגב, אוכלים במטבח צבאי ויש מנות צמחוניות שמיועדות להם. פעם, על מנת להוציא אישור טבעונות, היה צורך להוציא אישור מאגודת הטבעונות הישראלית (איך שהיא לא נקראת) שאתה אכן טבעוני ולהציגו לצבא. לפי הגדרת האגודה, אדם השותה קולה אינו טבעוני. מן הסתם זה נבע מהגדרה של טבעוני מבחינה בריאותית או כאדם שאינו משתמש בדבר מעובד וכו, אין לי מידע מדויק על האגודה.. כיום, עד כמה שידוע לי, אין צורך באישור כזה בשביל הצבא. כשאני ביקשתי להצהיר טבעונות, נתבקשתי להוציא אישור רופא משפחה שאני טבעונית, ושלא רשם לי תרופות שאינן טבעוניות. בנוסף נתבקשתי להוציא תצהיר חתום ע"י עו"ד שאני טבעונית. שמעתי גם על ביקור בית שהצבא עורך כדי לאשר טבעונות, אין לי מושג לגבי זה (מה גם שביקור בית לא נראה לי רלוונטי, אך קטונתי מלהבין את ההגיון של הצבא). מקוה שמישהו עוד קורא שרשורים ישנים... נטע

sleeping sun

New member
אה. ועוד שאלה. (נזכרתי).

ג´לטין. מה זה? באמת יש את זה בכל כך הרבה דברים? (ובמה?) איך לעזאזל לדעת? (ובאמת לוותר על המילקי?)

למה נראה לי

לפי אנשים שדיברתי איתם רוב הטבעונים לא מתגייסים בכלל? איכשהו זה כנראה הולך ביחד: מי שטבעוני יותר מידי פציפיסט (ופחות מידי אכפת לו מהמדינה) בשביל להתגייס

lifegirl

New member
גררר.. ../images/Emo46.gif

או אולי- טבעונים/ות הם/ן א/נשים שאכפת להם מבע"ח, מהסביבה... סרבנים/ות הם/ן א/נשים שהמוסר שלהם/ן פועל כשמדובר בבני/ות אדם. והנה המשפט שנטע כ"כ אוהבת- אני טבעונית מפני שאני סרבנית מפני שאני פמניסטית מפני שאני אקטיביסטית מפני ש.. (וכרגיל- זה עובד גם בכיוון ההפוך ובכל סדר שתבחרי). אכפת לי מבע"ח- אחרת לא הייתי טבעונית. אכפת לי מבני-אדם- בגלל זה אני לא הולכת לצבא. ואגב- אני בכלל לא פציפיסטית... יומטוב, שני ("לא יורות, לא בוכות- מסרבות להיות רוצחות")

אווווווווף מתי תביני?

לבינתיים עד שהממשלה הדפוקה שלנו תעשה משהו סוף סוף אנחנו במצב של מ-ל-ח-מ-ה ובמלחמה מה לעשות צריך לשרת בצבא ככה זה

vegi force 1980

New member
יש לך טעות

מה שצריך לעשות זה מה שמרגישים ואם אני למשל פציפיסט אז צה"ל פשוט יכולים לחלום עליי...... אני גם לא התגייסתי וזה הרבה לפניי שהייתי צימחוני או שהייתי פעיל זכויות בעליי חיים פשוט הייתי פציפיסט פשוט ידעתי גם שאם אתגייס לא אתאים למערכת הזאת שנקראת צה"ל ואני סתם אשב המון בכלא לדעתי כל אחד צריך לעשות מהשהוא מרגיש לנכון ולא מה שהמדינה החליטה! חוץ מזה אם הדוסים לא משרתים אז למה שאני אהיה הפראייר שכן אשרת??? אומנם אני שלא כמוהם לא מקבל כסף על זה שאני לא משרת אבל זה בסדר אני מסתדר גם ככה.....

עזזיאן

New member
מה הקשר לדוסים?

הרי רוב האנשים גם אוכלים בשר וזה לא מפריע לך להיות בין הפראיירים היחידים שלא אוכלים... באמת חבל מאוד שהתפתחה תדמית כזו, שכנראה שהיא די נכונה, שטבעונים מתגייסים פחות לצה"ל. אם אני לא אתגייס אני לא אוכל להסתכל על עצמי במראה. אנשים מסכנים את החיים שלהם בשביל להגן עלי ואני אשב לי בנוח בבית? אני מבטיח לכם ששירות בצבא זה לא ללכת ולהרוג אנשים. אתם לא חייבים להיות קרביים, וגם קרביים כמעט תמיד לא עושים דברים לא מוסריים (ואם מקבלים פקודה לא מוסרית, הם יכולים ואפילו חייבים לסרב). אבל מה שבטוח, לא להתגייס זו פעולה לא מוסרית בעליל, ולדעתי כדאי שתחשבו טוב אם אתם רוצים לעשות את זה

vegi force 1980

New member
תקשיב

אני לא רואה את עצמי כפראייר על זה שאני לא אוכל בשר זאת האידיאולוגיה שלי זה לא מפריע לאף אחד זה לא פוגע באף אחד זה לא עולה לאף אחד כסף אז יש הבדל גדול בין זה לבין הדוסים שלא מתגייסים בגלל שבא להם לשבת על התחת אני לא התגייסתי גם מתוך אדיאולוגיה ובדוגרי אני לא רואה את הקשר בין טיבעונות או צימחונות לבין פציפיזם אני מכיר הרבה צימחונים / טיבעונים ששירתו בצהל וחלקם אפילו קרביים ואל תאמר לי שאנשים מסכנים את החיים שלהם בשבילי כי אני לא ביקשתי מאף אחד מהם לעשות את זה הם עושים את זה על דעת עצמם בלבד גם אבא שלי "סיכן את חייו" בשביל המדינה אז? יופי אבא שלי תרם גם בשבילי ואתה לא יכול לומר שלא להתגייס זה לא מוסרי! אתה יכול לומר שסתם לרצוח אנשים זה לא מוסרי אתה יכול לומר שלבזוז לאנשים את הבתים זה לא מוסרי אבל זה שאני לא רוצה להצטרף למכונת מוות.... וואללה זה כן מוסרי!

לעצור את הדיון ../images/Emo70.gif

על-אף הגישה של שני ונטע שכל המאבקים קשורים זה בזה (ד"א - הכל קשור בהכל, אני יכול להוכיח לכן איך זה שיש לי חור בשיניים קשור למצב חיי המין של נמלים בגווטאמלה אם אני ארצה) אני מבקש להעביר את הדיון הזה לפורום פרופיל חדש (ניתן למצוא באתר של פרופיל) לפורום אקטואליה כלשהו או משהו אחר. סרבנות מצפון היא לא משהו לדון בו בפורום צמחונות טבעונות, אלא אם זה יועלה כהקשר לנושא הפורום, לדוגמה: - האם העובדה שהצבא עושה ניסויים בבע"ח אמורה לגרום לטבעוניים / צמחונים לסרב? או כמו שמנהלת בפורום חביב אליי נוהגת להגיד: התכנסו נא, התכנסו... (בנושא הפורום להתכנס). ואני אקדים תרופה למכה: אמנם השאלה הועלתה בהקשר לנושא הפורום, אבל חיש ומהר היא גלשה לדיון אידאולוגי בנושא צמחונות טבעונות. ד"א - אני טבעוני, פמניסט, אקטיביסט ואוו - אני מתכוון לשרת בצבא, אם סבירות לא קטנה לקרבי. לא כולם מסיקים את אותן מסקנות.

למעלה