שרשור "איך אומרים..."

../images/Emo41.gifשרשור "איך אומרים..."../images/Emo41.gif

מה דעתכם שיהיה כזה כל יום/שבוע? בשרשור הזה כל אחד ישאל כל מיני מילים שהוא רוצה לדעת ומי שיודע יגיד. למשל, אם הוא רוצה לדעת איך להגיד שולחן או דשא או משהו. בכל אופן, אתם יודעים איך אומרים ה' הידיעה (the)? בדקתי באיזשהו מילון ואין שם the לבד, רק עם עוד מילה. ומה עם and (ו' החיבור)? גם את זה לא מצאתי. ובכלל, מה עם כל מילות היחס? ב...ל...מ...

DecayCell

New member
ביפנית אין יידוע

ו' החיבור היא החלקיק と, אבל הוא משמש אך-ורק לחיבור בין שני שמות עצם. אי-אפשר לפתוח בעזרתו משפט, כמו שלעיתים נעשה בעברית/אנגלית.

יש לי שאלה, אז אני אשרשר לכאן

(ואעשה הקפצה סמויה). איך כותבים צליל ארוך ביפנית? כמו ee, aa, ii וכו'. זה אמור להיות מן קו כזה, נכון? אבל איך כותבים אותו?

star_female

New member
ודוגמא.. (כי משעמם לי ^^; )

テーマー זו המילה Tamer. התו הזה בד"כ נמצא במילים בקאטאקאנה כי הוא נועד לציין הארכה של הברה במילה שהיא לא יפנית מקורית (כדי שהם יוכלו להגות אותה נכון).

star_female

New member
כמו שאמרתי, קו רגיל

בין ה-= ל-0 במקלדת
כשאתה במצב כתיבה של קאטאקאנה (או היראגאנה, זה לא משנה) תכתוב " - ".

jock

New member
אולי לא בדיוק "איך אומרים"...

אבל רציתי לדעת מה הפירוש המדויק של kimi בעיקרון זה בא משורה אחת בשיר שזה: kimi wo aishiteru ואני יודעת ש-aishiteru זה אני אוהב/ת אותך וקימי צריך להיות אתה או משהו כזה... אז לא הבנתי את ההיגיון....

lgmtk

New member
למה החתימה שלך מעורבת היראגאנה

וקאנג'י? זה לא נחמד........זה גם לא תרבותי.........אולי אפילו קאטאקאנה יש לך ואני לא רואה...........כתב אחד בבקשה!

jock

New member
אבנתי שזה אומר "את/ה"...

השאלה היא איך זה מסתדר? זה שמהו כמו "אתה, אני אוהב/ת אותך"? כי יש גם את זה wo תקוע באמצע... והחתימה שלי מתוך שיר של ניטל גראספר (רולז!) מומלץ, העתקתי את המילים מתוך אתר לליריקסים...

DecayCell

New member
ביפנית משמיטים לעתים את כינוי הגוף

משמע - 愛している פירושו (בערך) "אוהב/ת אותך". きみを愛している היא הצורה המלאה של המשפט "אני אוהב/ת אותך", ושתי הצורות קבילות לגמרי. אגב, ה-を שתקוע שם מציין ש-きみ הוא המוצא הישיר של הפעולה (במקרה זה - מושא האהבה).

A K I R A

New member
"סיבה" :))))))) *מאושרת*

שמעתי את המילה הזאת בפתיח של סדרה אחת ורשום בתור תגום "בואו נמצא את הסיבה" אז הפירוש הוא הסיבה שאני אוהב אותך!!

למעלה