קחו גם דייסה מרוקאית-לימים קרים
אצלכם. "חשו" הוא שמה של דייסה מרוקאית מלוחה טעימה ומזינה , יש המייחסים לה, סגולות ריפוי וחיזוק המערכת החיסונית. יש גם גרסה בשרית, עם עצמות רגל בקר, עם מוח עצמות.אך היא מתאימה לימים רגילים , לחורף, ולא לאנשים חולים למשל. אני מביאה לכם את הגרסה הצימחונית הקלה והטעימה מאד. ושיהיה לכם חורף נעים טעים ובריא. לגמו אותה מספל כל היום. חשו-דייסה טעימה לחורף וכל ימות השנה מצרכים: 2 ליטרים מים 10 שיני שום קלופות פרוסות (אני אוהבת חחלק פרוס מי שלא אוהב יכול לרסק הכל) 2 כפיות גדושות שום מרוסק 1.5 כפיות אבקת כורכום.(אני גם מוסיפה כורכום טרי – השורש יש להשיג פה בשוק, נראה כמו ג'ינג'ר צהוב) חצי זר כוסברה קצוצה(או לפי הטעם-זר אצלי קטן יותר ממה שיש בארץ) או פטרוזילה. פלפל לבן מלח אבקת מרק עוף למי שרוצה (אני מוסיפה) עדיפות ל- ציר מרק עוף, או מרק ירקות צלול- אפשר להשתמש בהם כבסיס. אני מכינה עם אבקה ויוצא מצויין. כף שמן זית. חצי כוס סולת(כוס מידה 250 מ"ל)או טיפה יותר תלוי בסמיכות רצויה. הכנה: לחמם שמן קלות לאדות שום קלות בשמן עם הכורכום.רק עד שיש ניחו שומי. להוסיף מים. להביא לרתיחה כשרותח, להוסיף סולת תוך בחישה שלא יידבק. להוסיף מחצית מהירק עכשו. והשאר לקראת סוף הבישול. להגיש חם עם ירק נוסף קצוץ מעל. ואם יש פרוסת לחם טוב לטבול ולהתענג. הערה: זו התשובה המרוקאית למרק העוף הפולני / אשכנזי. שידוע בסגולותי המרפאות במיוחד הצטננויות, ועוד חאלושאס למינהם. שום , כורכום ,כוסברה, ופטרוזילה ,ידועים בסגולותים המרפאות ברפואה העממית. ומלבד זה. בזמן מחלה הגוף לא צריך אוכל כבד .וזו התשובה. תהיו בריאים ותהנו ממנה בריאים. מקור: WAN