שרשור דייסות

../images/Emo41.gif שרשור דייסות ../images/Emo41.gif

אנא שרשרו מתחת להודעה זו, מתכוני דייסות , בכדי שאוכל להעביר לקישורים. תודה וערב נעים
 
דייסת קוואקר-

חמה ומתובלת- לחלב מוסיפים 2-3 תרמילי הל, קינמון, ציפורן, סוכר חום/לבן לאחר מכן מוציאים ונהנים. אפשר גם עם פירות- בננות חתוכות, תפוחים, אגסים, צימוקים, פקאן מסוכר...
 
דייסת קווקר

2 כפות קווקר 2-3 כפיות סוכר 1/2 1 כוסות מים קמצוץ מלח להרתיח את המים, המלח, הקווקר, והסוכר לאחר הרתיחה להנמיך ללהבה נמוכה עוד כמה דקות. הדייסה מוכנה לאחר 10 דקות. ניתן להכין 1/2 כמות מים ו-1/2 כמות חלב.
 

wan

New member
קחו גם דייסה מרוקאית-לימים קרים

אצלכם. "חשו" הוא שמה של דייסה מרוקאית מלוחה טעימה ומזינה , יש המייחסים לה, סגולות ריפוי וחיזוק המערכת החיסונית. יש גם גרסה בשרית, עם עצמות רגל בקר, עם מוח עצמות.אך היא מתאימה לימים רגילים , לחורף, ולא לאנשים חולים למשל. אני מביאה לכם את הגרסה הצימחונית הקלה והטעימה מאד. ושיהיה לכם חורף נעים טעים ובריא. לגמו אותה מספל כל היום. חשו-דייסה טעימה לחורף וכל ימות השנה מצרכים: 2 ליטרים מים 10 שיני שום קלופות פרוסות (אני אוהבת חחלק פרוס מי שלא אוהב יכול לרסק הכל) 2 כפיות גדושות שום מרוסק 1.5 כפיות אבקת כורכום.(אני גם מוסיפה כורכום טרי – השורש יש להשיג פה בשוק, נראה כמו ג'ינג'ר צהוב) חצי זר כוסברה קצוצה(או לפי הטעם-זר אצלי קטן יותר ממה שיש בארץ) או פטרוזילה. פלפל לבן מלח אבקת מרק עוף למי שרוצה (אני מוסיפה) עדיפות ל- ציר מרק עוף, או מרק ירקות צלול- אפשר להשתמש בהם כבסיס. אני מכינה עם אבקה ויוצא מצויין. כף שמן זית. חצי כוס סולת(כוס מידה 250 מ"ל)או טיפה יותר תלוי בסמיכות רצויה. הכנה: לחמם שמן קלות לאדות שום קלות בשמן עם הכורכום.רק עד שיש ניחו שומי. להוסיף מים. להביא לרתיחה כשרותח, להוסיף סולת תוך בחישה שלא יידבק. להוסיף מחצית מהירק עכשו. והשאר לקראת סוף הבישול. להגיש חם עם ירק נוסף קצוץ מעל. ואם יש פרוסת לחם טוב לטבול ולהתענג. הערה: זו התשובה המרוקאית למרק העוף הפולני / אשכנזי. שידוע בסגולותי המרפאות במיוחד הצטננויות, ועוד חאלושאס למינהם. שום , כורכום ,כוסברה, ופטרוזילה ,ידועים בסגולותים המרפאות ברפואה העממית. ומלבד זה. בזמן מחלה הגוף לא צריך אוכל כבד .וזו התשובה. תהיו בריאים ותהנו ממנה בריאים. מקור: WAN
 

Big Mama 1

New member
../images/Emo62.gifדייסת כוכבים

את הדייסה הזאת הייתי מכינה לבן שלי, כשהיה קטן וסרבן, וכיאה לבן של שפית, לא הכניס פירור לפה. מבשלים בהרבה מים כוס אחת של פתיתים בצורת כוכבים של אוסם, ומכאן גם השם של הדייסה. בנתיים בסיר אחר מרתיחים כוס אחת של חלב, 25 גר' חמאה, כף או שתיים של סוכר. כשהכוכבים מוכנים, מסננים ומוסיפים לחלב החם. מבשלים על אש גבוהה מאוד ותוך כדי בחישה מתמדת עד שמסמיך. אפשר לפזר למעלה סוכר וקינמון או כל דבר כיד הדמיון הטובה. בתיאבון
 

נופר א

New member
גם אני הולכת לעשות,כמו ../images/Emo118.gif אחריך

BIG MAMA את באמת BIG!!!!! איזה רעיון גאוני! קל ופשוט,והילדה שלי שלא אוכלת דיסות ולא דברי חלב במיוחד, נראה לי שתתנפל על זה, את יכולה לבוא כל יום (בבקשה)ולתת רעיון גאוני כזה???? (כבר ביקשתי את זה ממך פעם,עכשיו אני מבקשת יותר יפה...)
 

Big Mama 1

New member
../images/Emo45.gif עשיתן לי את היום ../images/Emo6.gif ממש תענוג

אשתדל להשאיר לכן עוד ועוד מתכונים קלים וטעימים במיוחד לקטנטנים. באהבה, BIG MAMA
 
נחשו מה אני אוכלת עכשיו...../images/Emo12.gif?

נכון
! דייסת כוכבים! לא הסמכתי אותה מספיק אבל זה כל כך מתוק בקערה כל הכוכבים נעים ללעיסה, רך ומחליק בגרון- ממש מעולה לקטנטנים
 

נופר א

New member
../images/Emo91.gifדייסת כוכבים ממש טעימה

הכנתי לנופר דייסה וכולם אכלו חוץ מ..... נופר....... זה יוצא ממש טעים,פיזרתי קינמון וחמאת שוקולד לא היתה לי חמאה רגילה,וזה יצא ממש ממש טעים והילדים הגדולים ממש נהנו!!!!! נופר החזיקה את זה בפה וסירבה לבלוע....
 

ayeletba

New member
דיסת קמח תירס - הגרסה שלי

4 כפות קמח תירס מאיכות טובה ספל חלב 3 כפיות סוכר קורט מלח כפית חמאה להרתיח בסיר קטן שלושת רבעי ספל חלב+מלח+סוכר. כשרותח - להוסיף את שארית החלב מעורבבת בקמח תירס ולתת לעסק לבעבע. להוסיף את החמאה. מוכן כאשר הדיסה נפרדת מדפנות הסיר. להגיש בקערה ולצקת מעט חלב לפי הטעם. בתאבון.
 
למעלה