שרשור ההשפעות

country joe

New member
../images/Emo41.gif שרשור ההשפעות ../images/Emo41.gif

כפי שכולנו יודעים, לפפרז יש השפעות שונות ומגוונות החל מהביטלס דרך הג'רמס ועד לפלה קוטי (מוזיקאי ניגרי). יש לי רעיון - שכל אחד יתן השפעה שהוא מצא של להקה או סגנון ויתן דוגמא משירים. אני אתחיל: Fאנקדליק (גם: Parliament, אבל לא בדיוק). להקת Fאנק שהתחילה את פעילותה בסיקסטיז הפסיכדליות כלהקת Fאנק פסיכדלי (ומכאן השם), והתפתחה למפלצת Fאנק של 40 נגנים. הכל חזונו של ג'ורג' קלינטון, שגם הפיק את פריקי סטיילי. Fאנקדליק ופארלמנט הן אותה להקה בעצם, רק עם שם שונה, אבל ה"דליק" ניגנו Fאנק רוקי יותר, בעוד פארלמנט הוסיפו כלי נשיפה רבים ועיבודים יותר קליטים. לקראת סוף שנות השבעים הצליל של שתי הלהקות התקרב. המלצות לשירים: who says a funk band can't play rock, maggot brain, hit it and quit it, mommy what's a funkadelic. השפעה על הצ'ילי פפרז אפשר למצוא בבירור בשיר sir psycho sexy, שהוא ג'אם Fאנק-רוקי עם גרוב שלקוח הישר מעולמו המטורף של ג'ורג' קלינטון. בכלל, לכל אורך שנות הFאנק של הלהקה יש השפעה גדולה של Fאנקדליק.

country joe

New member
וגם שכחתי להוסיף

שהפפרז עשו מלא קאברים לשירים של פאנקדליק בהופעות.

Vdrums

New member
לא צריך לנתח, צריך לשמוע. הנדריקס

גאון. מהצד של התופים אני אגיד שתשמעו את MANIC DIPRESSION של הנדריקס ותבינו מאיפה שאובים התופים לBREAKING THE GIRL.

country joe

New member
אני בטוח שאתם יכולים לחשוב על עוד

ככה אנשים גם יוכלו להכיר להקות חדשות, שגם יכול מאוד להיות שהם יאהבו, כי מן הסתם הן השפיעו על הפפרז...

Vdrums

New member
צ'אד סמית' אמר שהוא מושפע מלהקות

כמו לד זפלין ודיפ פרפל.

Dr Drums

New member
אני מצטער להגיד לכם אבל:

הלהקה שצ'אד סמית' הכי אוהב היא Kiss (אני "מצטער להגיד" כי לדעתי זו חרא של להקה)

Tal loves rhcp

New member
מיטרס (meters)

השיר הוליווד הוא מין עיוות לטובה של השיר אפריקה של המיטרס שאגב שמעתי והוא לא פחות יפה והבס שם כמו שהרד האט אומרים:"פאנקי אס"

Tal loves rhcp

New member
מיטרס (meters)

השיר הוליווד הוא מין עיוות לטובה של השיר אפריקה של המיטרס שאגב שמעתי והוא לא פחות יפה והבס שם כמו שהרד האט אומרים:"פאנקי אס"

למעלה