שרשור הסחלב הטעים

../images/Emo41.gif שרשור הסחלב הטעים ../images/Emo41.gif

אנא שרשרו, בהמשך להודעה שלי, מתכוני סחלב שהכי טעימים לכם.
 
סחלב

2 ליטר חלב 5 טיפות (בקבוקון מרוכז) מי זהר/מי ורדים 1 כוס סוכר 10 כפות קורנפלור - מדוללות במים (עד כיסוי הקורנפלור) לעיטור אגוזים קצוצים קינמון קוקוס לערבב בכלי היטב את הקורנפלור עם המים עד לקבלת מרקם נוזלי וללא גושים. להביא את החלב לרתיחה, מעט לפני סוף הרתיחה להוסיף את מי הורדים/מי זהר לערבב שוב את הקורנפלור שבכלי וכשהחלב רותח להוסיף את הקורנפלור לחלב תוך ערבוב מתמיד ועד לקבלת עיסה דלילה וללא גושים. לא להפסיק לערבב עד שהכל הופך נוזלי. לאחר 2 דקות רתיחה מכבים את הלהבה ומוזגים לספלים. בהגשה מפזרים - אגוזים קצוצים, קינמון וקוקוס. בתיאבון
 

קישלורן

New member
רצתי להכין . . .

ואני פשוט בשוק מעצמי ! בדיוק אתמול קניתי מי ורדים (זהר) והחלטתי הנה, אם הגשם הגיע . . . חייבים. אני אוהבת סחלב ועכשיו אני גאה לומר שאני יודעת להכין - ולא מקופסא. אפילו יותר מהיר. עשיתי כמובן רבע כמות - לשניים. תודה למדינת ישראל על המתכון הנפלא
 

נירהמ1

New member
סחלב - המתכון שלי דומה לשלך../images/Emo3.gif

רק אני עושה חצי כמות - מליטר אחד חלב, ואם יש סחלב תורכי בשוק אז אני מכינה מהסחלב התורכי- רק בשנים האחרונות לא כל כך משווקים אותו בגלל מחירו הגבוה. בהגשה אני מפזרת למעלה פתיתי קוקוס, קינמון ופיסטוקים אותם אני מקלפת גם מהציפה החומה - אחרי שמקלפים אותם יש להם צבע ירוק יפהפה. או, מפזרת למעלה אבקת שוקו של קדבורי - זו ורסיה שהילדים מאוד אוהבים.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo163.gifדומה לשלך -הכוונה דומה למתכון

של שוש. מתחת לכל השרשור לא כל כך רואים לאיזה מתכון הוא דומה.
 

wan

New member
מאקי- סחלב התבלין

הוא לא תאמיני - פקעת הסחלב ! אך סחלב לא הזן שאת מכירה. רצה עכשו. אספר יותר אח"כ.
 

effyba

New member
אני החלפתי כוס אחת של חלב ב-

שמנת לבישול 15%. חוץ ממכה קטנה של קלוריות - הטעם חבל"ז.........
 

מירבלי

New member
האבקה הכי טובה שקניתי בתבליני הכפר

ברשל"צ
טעימה מאוד ולא להתפתות ולקנות מהסופרים את תלמה וכאלה כי הם
 
למעלה