שרשור הספרים

2_be

New member
../images/Emo41.gif שרשור הספרים../images/Emo41.gif

כיוון ששמתי לב שניתנות פה לא מעט המלצות לספרי מדע פופולרי מה דעתכם לאגור אותם יחד? אז כל אחד ואחת מכם שקרא ספר מעניין בנושא זה מוזמן להמליץ עליו ולכתוב כאן כמה מילים <שכולנו נדע אם לקחנו ספר בפיסיקה או בכלל בביולוגיה
>. בסופו של דבר אני מקווה להכניס את המלצותיכם למאמרי הפורום.

2_be

New member
"מסע אל התבונה"- חגי נצר,עמי בן בסט

הספר עוסק בשאלה האם יתכנו חיים תבוניים נוספים ביקום ואם קיימים כאלו, אז היכן הם. הפרקים הראשונים של הספר נותנים לקוראים להכיר מושגים בסיסיים באסטרונומיה (מה זה גלקסיות, איך נוצרו, חורים שחורים וכדומה) ובהמשך מחברי הספר מתחילים לנתח את השאלה המרכזית של הספר ולהציג את הפתרונות האפשריים. אני ממליצה על הספר לכל מי שמתעניין. ידע מוקדם לא נדרש

2_be

New member
הפיסיקה של המילניום

אוסף מאמרים בעריכת ד"ר אליהו זערור. את הספרון החביב הזה קניתי די במקרה בשבוע הספר והוא התחלה די טובה למי שמתעניין בנושאי מדע. הספר הינו אוסף מאמרים על הנושאים החשובים והמרתקים העומדים בחזית הפיסיקה. בין השאר בספר מאמרים העוסקים ב: אנרגיה גרעינית,מוליכות על, עקרונות מכניקת הקוונטים,תורת היחסות, חורים שחורים ועוד. הספר כתוב בצורה קריאה מאוד ואפילו יש קצת נוסחאות מידי פעם למתמטיקאים שביננו

OK הספרים המומלצים שלי!

יש לי כמה ספרים טובים, למראת שהם ישנים הם טובים, אני צריך קצת להתעדכן בקריאה שלי. "תולדות היקום"\א. רונאלד קולין הוצאת ספרי חמד. "תולדות פיסיקה מיוון ועד איינשטין"\אגסי יוסף הוצאת דביר "פיסיקת הקוואנטים"\אונא יששכר הוצאת האוניברסיטה המשודרת "התפתחות הפיסיקה החדשה"\אלברט אינשטיין, אינפלד ליאופולד הוצאת הפועלים 1973 - מומלץ! "זמן ותודעה"\אליצור אבשלום הוצאת האוניברסיטה המשודרת "פיסיקה גרעינית"\אשרי דניאל הוצאת האוניברסיטה המשודרת "פיסיקה היום"\ש. בירנברג הוצאת רקפת "פרודוקסים"\בילצקי ענת הוצאת האוניברסיטה המשודרת "תורת הקוואנטים:מציאות ומיסתורין"\בן-דב יואב הוצאת דביר "בעקבות הזמן" גבאי אלי הוצאת אקדמון - מומלץ! "פיסיקאים משתעשעים" - ברוסית "מאז היות דארווין"\ג´יי גולד סטיבן הוצאת מעריב "בוהן הפנדה" ג´יי גןלד סטיבן הוצאת דביר - נחמד! "אין מידה לאדם" ג´יי גולד סטיבן הוצאת דביר "הידד לברנטודאורוס"\ג´יי גולד סטיבן הוצאת דביר "כאוס"\גליק ג´יימס הוצאת מעריב "הקווארק והיגואר"\גל-מן מארי הוצאת מעריב "בחיפוש אחר גבולות הזמן"\גריבין ג´ון הוצאת כתר "הגן האנוכי"\דוקינס ריצ´רד הוצאת דביר "השען העיוור"\דוקינס ריצ´רד הוצאת דביר "השימפנזה השלישית"\דיימונד ג´ארד הוצאת מעריב "בני מיננו"\האריס מרווין הוצאת מעריב "חורים שחורים גורי יקום ומסות אחרות"\הוקינס סטיבן הוצאת מעריב "קיצור תולדות הזמן"\הוקינס סטיבן הוצאת מעריב "על טבע"\ווטסון לייל הוצאת ביתן "חזון התאוריה הסופית"\ויינברג סטיבן הוצאת עם עובד "הלוגיקה של החי;הסטוריה של התורשה"\ג´אקוב פרנסואה הוצאת כתר "בעקבות המחשבות"\ינאי צבי הוצאת דביר "מהנדס הגן"\טאג´ קולין הוצאת מעריב "היקום"\מידב,ברש,נצר הוצאת רמות "הפיסיקה של המאה ה-20"\נאמן יובל הוצאת האוניברסיטה המשודרת "קמטים בזמן"\סמוט ג´. קיי ד. הוצאת מעריב "היקום ע"פ אינשטיין"\קולדר ניג´ל הוצאת מסדה "גן העדן הרבוד"\קםטי ג´ון הוצאת דביר "המגלים"\בורסטין דניאל הוצאת כתר + ספרי לימוד בפיסיקה של ד"ר יורם אשל בהוצאת "אשל". כל אלה הם ספרי מדע טובים שאני ממליץ לקרא!

2_be

New member
יש ספר שלא קראת ../images/Emo8.gif

כל הכבוד
אשמח אם תכתוב שורת הסבר על הספרים שדיברו אליך במיוחד...<כמובן שזה רק אם יש לך חשק, וכמובן לא צריך על כולם
>

*GormE*

New member
אני אוהבת מסוג פילוסופיה ומדע

כמו החלקיקים האלמנטרים מאת מישל וולבק הגמד של מנדל (לא זוכרת מי הכותב ואין לי כוח ללכת לבדוק) או המשפט האחרון של פרמה דרך אגב, אם יש עוד ספרים בסגנון אשמח אם תגידו לי!

*GormE*

New member
דווקא על הספר הזה אני לא מי יודע מה

ממליצה מבחינה ספרותית.... זה נחמד לאוהבי ביולוגיה אבל יש לו ערך ספרותי מאוד קלוש, בניגוד לחלקיקים האלמנטרים לדוגמא. שם יש חלקים נפלאים- לדוגמא מישהו (מדען בעתידו) מתאר את המוות של סבתו. הוא מתאר את כל החרקים שיתחילו לאכול אותה לפי המין והשם הלועזי המלא, זה פשוט ספר מרתק בא לי לקרוא אותו עוד פעם..

OK

ספר אחד שאני יכול לספר אליו הרבה זה "פיסיקה היום"\ש.בירנברג הוצאת רקפת. לפני 7 שנים היתי ילד קטן בן 10, הלכתי ל"שבוע ספר" בספריה המקומית, היו לי רק 40 שקל ולא היה לי מושג מה לקנות. הכל היה ממש יקר, ופתאום ראיתי ספר קטן וכחול ומעליו כתוב "הנחה" (מעניין למה הם לא הצליחו למקור ספר על על פיסיקה גרעינית לתלמידי בית-ספר יסודי)
אקיצר, קניתי אותו. זה ספר ממש נהדר יש בו את הדברים בסיסיים על נושאים מענינים כמו: מוליכי-על, רנטגן, חורים שחורים, חורי תולעת, תורת היחסות, אנרגיה גרעינית, תורת הקוואנטום ועוד. כתוב בצורה טובה ופשוטה. עם תצליחו למצא אותו אני ממש, ממש ממליץ. אקיצר, 5 שנים ו 345 ספרים, מאוחר יותר, עליתי לכיתה י´, שתבינו שמאז לא היה לי זמן לקחת ספר ליד! אני יכול לכתוב מה שאני זוכר אבל אני לא ממש זוכר פרטים. נ.ב. אף-פעם לא הצלחתי למצא את הספר "התפתחות הפיסיקה החדשה"\אלברט אינשטיין וליאופולד אינפלד הוצאת פועלים. המליצו לי אליו מאד, עם משהוא ימצא שיכתוב לי בבקשה מסר, הייתי רוצה לקנות!

למעלה