שרשור חדש ?..איזה גיבושון בחצר!

רגע רק רגע

Active member
איזה מעצבן הבמאי...

עד שעדי מספרת סיפור ונפתחת בפני כולם... מעבירים ליוני שחופר לעצמו ועונה לעצמו שנמאס לו מהחפירות. טוב, הוא לא אמר את זה... סתם שר לעצמו.

Klayhamn

New member
זה מדהים ש...

הבחורה שעושה את הרושם הכי אינטילגנטי שם (עדי) - מאמינה במיסטיקה... עצוב לא ברור

Klayhamn

New member
ובכן

אני לא אמרתי "בחורה על רמה", אבל רושם אינטיליגנטי - הכוונה רושם של בחורה אינטיליגנטית. צורת דיבור והתנסחות, צורת התנהלות מסויימת, וכו' - יכולה ליצור רושם של אדם אינטיליגנט, רציונאלי, שפועל גם (או בעיקר) מתוך הגיון ולא רק מתוך רגש

noaxxx

New member
היא אמרה שהיא לא מאמינה בזה, הוא פשוט..

נפל עליה משום מקום... ואגב, אין קשר בין אינטליגנציה לבין אמונה בדברים האלו.. תסתכל מסביב כמה אושיות במדינה נסמכים על זה, אנשים בהחלט אינטליגנטים

Klayhamn

New member
דווקא לא מסכים

יש קורלציה (הפוכה) בין אינטילגנציה ובין אמונות בעל-טבעי... (אני מדבר כמובן על סטטיסטיקה, ולא על כל מקרה ספציפי) אם תרצי אפשר לדון על זה במסרים, אני לא רוצה לפתוח את זה פה בפורום :) עדי דווקא כן מאמינה בזה (ויש שם עוד כמה שמאמינות, כמו נניח איילת שהלכה לנומרולוג), זו דניאל שאמרה שהיא לא מאמינה

noaxxx

New member
איתן שאל אותה אם היא מאמינה ועדי ענתה שלא

זה היה תוך כדי הסיפור שלה.. פספסת?

Klayhamn

New member
אני שמעתי משהו אחר

שמעתי שקרן שאלה אותה משהו כזה - והיא ענתה שלא בדיוק אבל... יכול להיות שפספסתי - הקשבתי בחצי-אוזן, כמו תמיד
אם את שמעת יותר טוב, אז אני סומך עליך

קשקשה9

New member
אנשים פונים לאיקים מיסטיים בשעת משבר

תהייה ,ומצוקה .מקווים שאולי משם יבוא הפיתרון . לא קשור לאינטלגנציה בכלל

Klayhamn

New member
זה קשור לאינטילגנציה

ושוב, אני לא רוצה לפתוח את זה פה, מתחרט שאמרתי על זה משהו (פשוט זה קצת בוער בעצמותיי) אבל -- בממוצע, אנשים אינטליגנטיים חווים משברים לא פחות מאנשים לא אינטילגנטיים, ואלו הם הלא-אינטלגנטיים שנוטים ללכת לאיצטגננים ולקדושים למיניהם -- ולא האינטילגנטים. נכון שכל מקרה לגופו, אבל אני מדבר על הסטטיסטיקה

רגע רק רגע

Active member
אני יודע שזו דוגמה לא מייצגת, אבל...

נוחי דנקנר מבקר קבוע (פעם בשבוע עפ"י עדותו) את הרנטגן. אי-אפשר לומר שהוא אינו אינטיליגנט. ושלא נדבר על שרי אריסון... שאצלה היו ביקורים מעולם אחר

קשקשה9

New member
../images/Emo45.gifזו בדיוק דעתי אבל זה נושא רחב ואולי זה לא

המקום לפתח אותו

קשקשה9

New member
../images/Emo6.gifי'גזור התכוונתי שקליי לא מעוניין לפתח

ובשבילי זו שעה מאוחרת מדי לנושא כזה אתה תעשה מה בא לך

Klayhamn

New member
תגובה קצרה (אחרונה שלי) בנושא -

אלה דוגמאות אנקדוטליות. הדגשתי שלא מדובר בקביעה גורפת שנכונה עבור כל האנשים באשר הם, אלא אמירה כללית שנכונה מבחינה סטטיסטית. לכן הדרך להפריך את הטענה שלי היא לא ע"י דוגמאות, אלא ע"י גרף או טבלה עם מספרים :) אבל נשמור את זה לפורום אחר

קשקשה9

New member
אוקיי תודה,לגבי בחורה על רמה לא כיוונתי

את השאלה רק אליך אלא לכולם פה בפורום כי הביטוי נאמר פה בעבר

למעלה